Gå til innhold
Hundesonen.no

Kom i form 2018

Recommended Posts

Ser ingen ny tråd for 2018, så da starter jeg en selv. 

2017 ble et bra år for min del. Totalt logget jeg 1340 km fordelt på løping, skogturer og litt sykling i sommerferien. Av disse er 925 løping. Desember alene genererte 209 km løping og 249 km totalt. Jeg deltok i to løp, begge 10 km. Utover dette bruker jeg skritteller på jobb, men der har jeg ikke tatt meg tid til å regne ut snittet for 2017.

Målet for 2018 er minst 1000 km løping, og delta i et par-tre løp, der det første målet er å gjennomføre halvmaraton (målet er under 2 timer), deretter Birken og så får jeg se om det blir maraton som etterhvert blir målet. Eller Farris Ultra, som gutta i løpegruppa prøver å overtale meg til, men det er laaangt med ultraløp :o 

Jeg tenker også å delta i et par VOM Dogrun, ihvertfall det i Vestfold :)

Flere som har satt seg mål for 2018?

 • Like 8

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Burde iallefall :P Ting er veldig uforutsigbart her for tiden føler jeg, men jeg har begynt å tatt opp skigåing og går mer selv ifht før når jeg hadde to hunder som trakk meg rundt. Begynte så smått med jogging også igjen før jeg ble syk før jul, og det henger i litt enda. Men jeg er lei av å være i dårlig form nå etter svangerskap og barseltid, så jeg tror 2018 må bli året jeg tar meg selv i ørene igjen.

Jogging blir det ikke noe mye av før til våren tipper jeg, men skal ha mål om å komme meg opp på 10 km jogging(til sommeren kanskje, eller ila året iallefall), uten å dø.

Veit ikke hvordan mål direkte jeg skal sette meg ang ski, men skal ihvertfall fortsette å gå så ofte føret tillater og gå enda lengre runder nå som bølla har noen km i bena også og blir eldre. Et løst mål om å holde samme eller bedre gjennomsnittsfart også på lengre runder kan vell gå an :) 

Skal prøve å gjøre minst 200 km i mnd samme om det er løping, gå, ski, sykling eller hva det er. 

Og skal gå ned minst 10 kg i år, mer på sikt som henger igjen etter graviditeten enda..

Edit: Jo, jeg skal ta opp igjen styrketrening. Hjemme i første omgang iallefall. 
 

 • Like 2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Målet mitt er rett og slett å fortsette som før.

Jeg jogga og trente intervaller i bakke vår/sommer/høst i fjor og planen min er å starte med jogginga igjen til våren, jeg er ingen vinterjogger. Har i stedet tatt 1-3 økter i uka hjemme på stua med forskjellige trimprogram på youtube. Ikke noe heftige greier, men for å få litt ekstra bevegelse og styrke i kroppen utover å bare trene beina :P .

Jeg logga 2.443 km i fjor. Dette er både gåing, jogging, sykling og ski. Satser på et like aktivt år i år, men pga valp så er det nok ikke sikkert det blir jogga like mange km på begynnelsen av våren og noen turer blir nok kortere enn standarden vår ei stund :) 

 

 

 • Like 2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Komme i gang med treningssenter igjen, begynne med yoga for avspenning og gå ned 10-20 kg.

 • Like 3

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg var plaget med skader fra senhøst 2016 til august 2017, så det ble lite løping på meg i fjor. Men etter en lang periode med kun styrketrening og langrenn/fjellturer (fordelen med å bo i tromsø er at langrennssesongen varer til juni :P ) kom jeg så smått i gang igjen i høst. Lørdag som var deltok jeg i mitt aller første løp (Mørketidsmila), og det var artigere enn jeg hadde trodd. Målet nå er å kose meg med løping og ski i vinter, og få til noen ordentlige langturer på fjellet i sommer. Jeg har veldig lyst til å gå DNT's SAGA-rute (fra Ringebu til Snøhetta), så skal prioritere Norgesferie i sommer. 

Ellers satser jeg på å trene meg opp til halvmaraton i juni, samt halvultraen på Msm Mountain Challenge i august. Mulig det er litt vel hårete mål (jeg er ikke 100 % skadefri), men per i dag har jeg veldig lyst til å prøve.

 • Like 2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Ettersom jeg knapt har trent siden 2015 - vel, med unntak av at jeg gikk på yoga nå i høst - må jeg skryte litt av meg selv. I dag dro jeg med meg mamma og møtte opp på sirkeltrening. Var 8 ulike stasjoner, med to øvelser på hvert sted. Var faktisk veldig gøy! Tror jeg må fortsette med dette. Er 2 min dit med bil, og det er gratis. :) 

 • Like 5

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ikke trent siden vel oktober eller så grunnet ICSI forsøk (treningsforbud), og nå har jeg toppen av det hele hatt bekkenløsning siden jeg var 4 uker på vei. Stopper jo litt muligheten for en del trening så medlemskapet på Elixia er fryst til en måned eller to etter fødsel. 

Så årets mål er litt todelt - før fødsel ønsker jeg fokusere på å holde kroppen i form med bekkenet (varmtvannstrening, fysio, enkle øvelser og passende turer) mens fra september/oktober blir det igjen styrketrening på treningssenteret og opptrening i forhold til utholdenhet/kondisjon. 

Hovedmålet i år er å holde bekkenløsningen så godt i sjakk som jeg kan og ha en kropp som er forberedt på å være høygravid, fødsel og tiden etter :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har som mål å ikke få vondt i ryggen igjen. Slagplanen for å få det til blir å ALLTID trene mage før løping og knebøy, og ellers kjenne etter på trening og ta hensyn til hva kroppen sier. Det er så lett for å bli revet med og bare pushe på. 

Ellers er målet å trene med 50 kg i benkpress, 60 kg knebøy og å komme ut spagaten. På god vei mot alle målene. Tar nå 43kg i benk, 55 kg i knebøy og er nesten i spagaten på den ene siden. 

Også skal jeg danse mye i år! Jazz/moderne, salsa, bachata og kizomba! 😁💃

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sirkeltrening i dag igjen :)

Fristet ikke, med vondt i hals og bihuler, men glad jeg kom meg ut av hus. Hjelper å ha noen å gå sammen med.

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå har jeg endelig fått dratt meg selv i øret, og hatt første timen til fysio! Neste time blir å få prøvd ut en treningsplan for knær og ankler og justert den, så håper jeg at jeg kommer ordentlig i gang.. Hatt treningsforbud (og trappeforbud) i to år, så det blir hardt... :aww: 

Så målet mitt for 2018, er å prøve å få trent bort lyden i knærne, og senebetennelsen i akillesene! Så får evnt vekttap og økt kondis bli en bivirkning :D 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Woho! 45kg x 2/3 reps! Fikk litt tidlig hjelp, men føltes ut som jeg kanskje hadde klart den 3 selv uten hjelp. Ett steg nærmere å ta 50 kg i benkpress! 💪😁

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

57,5 kg x 5 i knebøy i dag 💪😁. Selv om det var tungt satt teknikken som et skudd! Jeg er alltid redd for at teknikken forfaller desto mer vekter jeg tar på, men jeg er veldig nøye på at det ikke skal skje. 

Nesten i mål med begge målene mine allerede i januar 😂 Neida, det er en lang vei å gå med benkpress enda. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg savner veldig å trene på treningssenter. Jeg prøver å få inn en del løpeturer ute, men vanskelig å få til med skole da det rett og slett ikke er trygt å løpe her når det er blitt mørkt. I det siste har det gått en del i yoga, faktisk, og med en og annen løpetur innimellom. Gleder meg til nytt skoleår, da skal medlemsskap på treningssenter bli prioritert :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har begynt å bli litt desperat over div plager med kroppen, så nå skal jeg prøve meg på trening for å se om ting blir bedre med leddene.. 

Jeg har ikke lov å holde på med noe annet enn styrketrening i starten, mobilitetsøvelser skal jeg generelt aldri holde på med osv.. så i morgen skal jeg innom treningsstudioet for første gang for å ordne med medlemskap og program og litt hjelp.. 

så målet må nok bli å trene jevnlig 🙈 Jeg hater å trene 😂

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

60 kg bøy i går 💪 😁 Det var null problem! Så da var det måler nådd. 

Veldig i tvil om jeg skal pushe på med flere mål i bøy eller bare kose meg med treningen å ta vekten som det kommer. Litt redd for å skade meg igjen om jeg lager meg flere mål. Ta det rolig en stund til ihvertfall, kose meg med at et av målene mine er nådd 😊 

Jeg er også veldig nære å komme ned i spagaten på ene siden 😁 

 • Like 2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Er i gang med trening igjen jeg også, det føles bra. Det er fotballtrening mandag+onsdag, også tar jeg styrketrening og løping samtidig de andre dagene der det passer mtp jobbtider og skolearbeid :) . Er oppe i 60kg på markløft igjen og det går fint. Klarer å holde vekta også etter juleferien hvor jeg gikk ned :lol: ..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hva løper dere som løper intervaller eller jogger på mølle på? 

Jeg løp 4x4 intervaller på mellom 11 og 12 km/h før, men har ikke trent det på et halvt år. Nå har jeg startet å trene et nytt sted, og klarer såvidt å gjennomføre på 9.2 (1% stigning). Er usikker på om jeg bare har fått helt fullstendig elendig form, eller om det kan være stor feilmargin på møller? Jeg trener nå på et lite treningsrom, ikke et treningssenter. De har en mølle, og den virker litt billig i utformingen. Føler ikke at jeg er i noe dårligere form nå enn da jeg løp tidligere, men jeg er 10 kg tyngre (fin vekt nå) nå, så jeg antar det kan gjøre en forskjell? 

Prøvde å søke litt på nettet, og virker som de fleste starter på minst 10 km/h og 3% stigning... Jeg er milevis unna det for å si det sånn... 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har begynt å løpe igjen. Foreløpig er det ikke lystbetont men presser meg ut på tur. Målet i år er å klare å løpe regelmessig uten å slå opp akillesbetennelsen igjen, så planen er å løpe kortere distanser. 

Idag løp jeg 5 km i snøvær og fikk min andre beste tid ever, ifølge runkeeper :P

 

 • Like 2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
On 3/5/2018 at 3:54 PM, Elisabeth00 said:

Hva løper dere som løper intervaller eller jogger på mølle på? 

Jeg løp 4x4 intervaller på mellom 11 og 12 km/h før, men har ikke trent det på et halvt år. Nå har jeg startet å trene et nytt sted, og klarer såvidt å gjennomføre på 9.2 (1% stigning). Er usikker på om jeg bare har fått helt fullstendig elendig form, eller om det kan være stor feilmargin på møller? Jeg trener nå på et lite treningsrom, ikke et treningssenter. De har en mølle, og den virker litt billig i utformingen. Føler ikke at jeg er i noe dårligere form nå enn da jeg løp tidligere, men jeg er 10 kg tyngre (fin vekt nå) nå, så jeg antar det kan gjøre en forskjell? 

Prøvde å søke litt på nettet, og virker som de fleste starter på minst 10 km/h og 3% stigning... Jeg er milevis unna det for å si det sånn... 

Det kommer helt an på lengden på dragene! Dess kortere, dess høyere fart. Har du pulsmåler? Istedenfor å løpe på en bestemt fart bør du løpe etter puls, helst innenfor visse prosentandeler av makspuls. Men, altså. Det trenger ikke å være avansert heller - det er fullt mulig å løpe etter følelse. På 4x4 (4x5, 5x5, 10x2) vil det kunne være nyttig å øke tempoet for hvert drag. 4 minutter er såpass lenge at du ikke kan ligge helt på maks i alle dragene, og det er heller ikke lurt. En så hard økt kan ødelegge for trening i et par dager etterpå. Jeg øker ofte med 0,5 km for hvert drag, og hvis jeg fortsatt har litt å gå på i siste runde øker jeg heller hvert minutt.

10 kg har for øvrig mye å si for løpeform. Det er ikke uten grunn at alle aktive løpere hele tiden forsøker å gå ned i vekt uten at det går for mye utover muskelmasse. Men ja, det er en del merkelig kalibrering ute og går på en del tredemøller også. Det kan godt være en kombinasjon :)  Trøsten får være at kondisjon bedrer seg veldig raskt! Et par, tre økter med 4x4 (eller tilsvarende, personlig liker jeg å variere de lange intervallene også), så vil du merke stor bedring allerede.

(P.S. Har jobbet sammen med aktive løpere og solgt løpsrelaterte produketer i en del år.)

Edit: Og aldri tenk på hva "alle" andre gjør. Det er defintivt ingen fasit for hva som er best fart, best distanse, best sko, etc. for deg. Det er fullstendig avhengig av deg - din kropp, ditt grunnlag, dine mål, din dagsform og variasjon er uansett det aller viktigste for sunn progresjon :) 

Endret av Nimbus
 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for svar @Nimbus! Løper etter puls + varierer intervaller. Foretrekker 4x4 pga enkelheten, så det trener det en del mer enn annet. Løper så godt som aldri langkjøring, for det syns jeg er dørgende kjedelig :)

Har trent løping fast i 5 uker nå, og ser egentlig ikke særlig med fremgang på kondisen. Styrke derimot har jeg god fremgang i samme periode. Jeg har gått fra å løpe flatt til 1% stigning, det er det eneste. Ligger over 85% av makspuls, som regel over 90% (<195 bmp) på intervaller (makspuls 210). Har aldri hatt noe problem med fremgang på kondis før, så ganske frustrerende. 

Spør altså ikke om hastighet for å finne ut hva jeg bør ligge på, men for å danne meg et bilde av hvor dårlig formen min er, og om det er grunn til bekymring. Jeg har nå bmi på 20, så jeg har ikke noe særlig ekstra å drasse på, men klart, det er likevel 10 kg mer enn da jeg var undervektig. 

Er det mulig jeg ikke ser fremgang på kondis fordi jeg trener for tungt? Trener intervall 1-3 ganger i uken (+ styrke 2 ganger), men tar meg som regel alltid maks ut... har alltid vært glad i hard trening.

Den siste mulige årsaken jeg kan tenke meg er ubehandlet astma (anstrengelses + allergisk utløst). Jeg får mildt til medium anfall ved hver løping, såpass mye at det høres en hveselyd ved utpust + hosting. Har medisin for dette, og nå når jeg nevner det innser jeg at det er helt idiotisk at jeg ikke bruker den. Har fått det for meg at den skal spares til kraftige anfall, som jeg kun får ved uteløping eller allergi. :icon_redface:

Endret av Elisabeth00
 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 hours ago, Elisabeth00 said:

Takk for svar @Nimbus! Løper etter puls + varierer intervaller. Foretrekker 4x4 pga enkelheten, så det trener det en del mer enn annet. Løper så godt som aldri langkjøring, for det syns jeg er dørgende kjedelig :)

Har trent løping fast i 5 uker nå, og ser egentlig ikke særlig med fremgang på kondisen. Styrke derimot har jeg god fremgang i samme periode. Jeg har gått fra å løpe flatt til 1% stigning, det er det eneste. Ligger over 85% av makspuls, som regel over 90% (<195 bmp) på intervaller (makspuls 210). Har aldri hatt noe problem med fremgang på kondis før, så ganske frustrerende. 

Spør altså ikke om hastighet for å finne ut hva jeg bør ligge på, men for å danne meg et bilde av hvor dårlig formen min er, og om det er grunn til bekymring. Jeg har nå bmi på 20, så jeg har ikke noe særlig ekstra å drasse på, men klart, det er likevel 10 kg mer enn da jeg var undervektig. 

Er det mulig jeg ikke ser fremgang på kondis fordi jeg trener for tungt? Trener intervall 1-3 ganger i uken (+ styrke 2 ganger), men tar meg som regel alltid maks ut... har alltid vært glad i hard trening.

Den siste mulige årsaken jeg kan tenke meg er ubehandlet astma (anstrengelses + allergisk utløst). Jeg får mildt til medium anfall ved hver løping, såpass mye at det høres en hveselyd ved utpust + hosting. Har medisin for dette, og nå når jeg nevner det innser jeg at det er helt idiotisk at jeg ikke bruker den. Har fått det for meg at den skal spares til kraftige anfall, som jeg kun får ved uteløping eller allergi. :icon_redface:

Hmm, ja det hørtes mer snodig ut. Hvis du var undervektig tidligere burde du være sterkere nå også, så i teorien burde du kunne løpe fortere - eller ihvertfall i samme fart. Klart, å trene hardt fire-fem ganger i uka er ikke heeelt ideelt. Og det kan være årsaken, at kroppen rett og slett er utmattet. Men siden du har noen fridager høres det også rart ut. I tillegg er det noe som burde merkes i hverdagen, ihvertfall litt - man blir gjerne slapp og sliten ellers også (og det tar gjerne mer enn fem uker å trene på seg).

For meg høres også astmaen ut som den mest sannsynlige synderen, spesielt siden styrketreningen går så bra! Kanskje det er en idé å ta medisin før du trener kondisjon de neste gangene? Fin måte å teste på :)

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fikk testet maksfart på møllen i dag, og den viser definitivt lavere hastighet enn hva møllene på treningssenteret gjorde - antar mellom 1.2-2 km/h forskjell. Greit å få bekreftet at møllene ikke er likt kalibrert, da har jeg i det minste ikke hatt en plutselig drastisk nedgang i formen som jeg fryktet.

 

Tok astmamedisin før trening, og kom på hvorfor jeg har ventet i det lengste med å bruke den - jeg blir veldig shaky første halvtimen, typ synlig tremor. MEN, det var mye bedre å løpe etter at jeg hadde tatt den, fikk ikke samme følelse av å ikke få luft og ingen pipelyder eller hveselyder ved pusting... så tror jeg må fortsette med dette. Pluss at det er den astmamedisinen hele langrennslandslaget bruker, så da må jeg jo bare få bedre kondis :P 

Endret av Elisabeth00
 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
3 hours ago, Elisabeth00 said:

Fikk testet maksfart på møllen i dag, og den viser definitivt lavere hastighet enn hva møllene på treningssenteret gjorde - antar mellom 1.2-2 km/h forskjell. Greit å få bekreftet at møllene ikke er likt kalibrert, da har jeg i det minste ikke hatt en plutselig drastisk nedgang i formen som jeg fryktet.

 

Tok astmamedisin før trening, og kom på hvorfor jeg har ventet i det lengste med å bruke den - jeg blir veldig shaky første halvtimen, typ synlig tremor. MEN, det var mye bedre å løpe etter at jeg hadde tatt den, fikk ikke samme følelse av å ikke få luft og ingen pipelyder eller hveselyder ved pusting... så tror jeg må fortsette med dette. Pluss at det er den astmamedisinen hele langrennslandslaget bruker, så da må jeg jo bare få bedre kondis :P 

Haha, straka vægen til neste OL nå, ja :D Men så bra, alltid kjekt når man finner den egentlige synderen. Det hadde jo vært kjedelig om det som høres ut som en veldig sunn og nødvendig vektoppgang skulle legge demper på formen - når det egentlig burde gjøre det motsatte. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Etter at jeg startet med astmamedisin før intervall har jeg økt hastighet med 0.5 km/h på litt over en mnd. Er storfornøyd! Endelig ser jeg fremgang :D

Målet mitt er 1 km/h økning til midten av sommeren, og 2 km/h til jul. Dersom jeg fortsetter med denne fremgangen vil det gå lett, men antar at jeg kommer til å gå tyngre etterhvert. Progresjonen er jo typisk mye raskere i starten. Om noen vet om disse målene er fullstendig urealistiske så skrik ut :P

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Hei😊 Vår første valp og jeg lurte på hva som er tilstrekkelig mengde aktivitet for vår Shetland sheepdog på fem måneder. De fleste tisseturer tar vi i Hagen, og så har vi en hovedtur som varer alt fra 30 min til to timer. Vi går selvfølgelig ikke to timer, men har skogen rett ved og går noen minutter inn hvor vi raster med kaffe og lar han løper løs og leker litt. Ellers er det leking i hagen og noe godbitsøk, trening på triks eller lignende i løpet av dagen. Hva tenker dere om dette? Hvor mye vil han kreve når han blir voksen? Noen som har noen idé?😊   hilsen uerfaren og lærevillig hundeeier😅
  • Jeg er litt sent ute, men jeg vil slå et slag for puddel  Her kan man velge størrelse selv, de er morsomme, raske og lette hunder. De jeg har jobbet med har vært lette å få i lek, og jobber godt. Ellers er jo sheltie bra agilityhunder, men der føler jeg, i alle fall, at det er mye mer nervøsitet. Har passet flere med allergi, ressursforsvar og som hyyyler hvis de ser en trillekoffert eller barn eller hva enn det skulle være. Jeg hater ikke sheltie eller noe, men jeg tror det er viktig å være obs på at man kan få mye rusk på en sheltie. Puddel har jo mye pelsstell, selvfølgelig, og det er ikke alle interessert i. 
  • Jeg synes egentlig ikke det gir mening å nevne prepper og beredskapslista i samme åndedrag, egentlig. Å følge rådene i beredskapslista er rett og slett usedvanlig fornuftig - om ikke annet skjer det jo med jevne mellomrom at lokalsamfunn mister strømmen i dagesvis eller blir avskåret fra omverdenen grunnet vær/ras. Preppere er noe helt annet. Det er en livsstil og/eller en hobby. Disse fyller livene sine med prepping. Også sosialt - om ikke annet på Internet. Ikke bare er det snakk om mat og drikke for måneder eller år framover, men det er snakk om egenproduserte våpen, eksplosiver og gass-sikre bomberom. Egenproduserte medisiner (smertestillende, penicillin). Folka er skikkelig preppa - det skal de ha. Personlig er jeg overhodet ikke klar, men jeg har tenkt tanken i flere år at det er fornuftig å følge de grunnleggende rådene til myndighetene. Har bare ikke fått fingern ut foreløpig. Kanskje fordi det ligger real turmat og primuser overalt inne i boden. Ris, pasta og havregryn er det bestandig i skapet. Førstehjelpsutstyr har jeg. DAB-radio har jeg - i bilen om ikke annet. Og hagle samt masse ammunisjon har jeg - noe jeg ser monn i selv om det ikke står på lista, akkurat. Mangler vel nesten bare vann, egentlig. Og jod   Men en ting er sikkert ... om ting skulle gå HELT bananas, type Walking Dead-bananas (minus zombier, formodentlig), så er det prepperne som overlever og/eller tar over styringa. Og med tanke på at dette for en stor del er en gjeng med ... tja, hva skal man kalle dem ... eksentriske og paranoide menneskelige ytterpunkter så håper jeg vi aldri kommer dit. Noe som får meg til å tenke på om man burde preppe likevel. Preppe for prepperne, altså. Uten at jeg skal si hva det gjør meg til, da  
  • Absolutt ikke. Jeg hadde ikke ofret dette en tanke, før mamma plutselig kom på døra med jodtabletter. Og selv da var min eneste tanke om jeg kunne gi tablettene til bikkja også  Jeg har fått streng beskjed om å kjøpe inn de greiene på beredskapslista (som jeg ikke var klar over at jeg hadde fått engang, den gikk rett i søpla før jeg så hva det var), så sist jeg handla ble det en ekstra pakke knekkebrød  Men jeg sliter litt med å ta dette så veldig alvorlig kjenner jeg.
  • Føler du deg som en prepper? Noen som har gjort seg opp seriøse tanker omkring dette?
 • Nylig opprettede emner

×