Gå til innhold
Hundesonen.no

Valp 3 mnd alene hjemmetrening

Recommended Posts

Hei! 

Vår valp har nå blitt 13 uker, og denne alenehjemme treningen tar snart knekken på meg. Han har buret tilgjengelig hele tiden med døren åpen, men velger likevel å sove hvor som helst annet enn i buret. 

Vi har begynt med hjemmealenetrening hvor vi gir han en frossen kong med leverpostei i når vi går. Da er han opptatt med denne i ca. 30 minutter før pipingen starter og varer i 10 nye minutter (dette er det lengte jeg har latt det gå, da han roer seg ned i noen sekunder og da går jeg inn til han). Spørsmålet da er skal vi la han finne roen skikkelig før vi kommer inn? Ser for meg at dette kan ta lang tid. Eller hva burde vi gjøre?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg ville ha gått inn til han før han rekker å begynne å pipe. Det kan være lurt å søke opp gamle tråder på forumet om alenetrening, de er det flust av! :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvor er han når han er alene? Bruker han ikke buret frivillig når det står åpent ville jeg hatt han løs :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Min metode, gå en lang god tur, lek eller en god treningsøkt, så valpen er sliten rett før jeg skal forlate den. I starten blir det jo da uansett bare små turer ut, inn på et annet rom e.l. men uansett en fordel at hunden er sliten og legger seg til for å sove. Om det blir piping så bruker jeg å overse det så fremt det ikke eskalerer veldig og hunden ikke virker redd eller stresset i sånn grad at jeg føler treningen bør avbrytes. Alle mine har lagt seg til ro etter kort tid med piping, om det har vært piping i det hele tatt og er rolige etter det. 

 

Jeg bruker som regel lang tid før jeg drar fra hunden hjemme over lengre tid, som regel er de med i bilen også blir det bare småting her hjemme om jeg skal fikse ute, legge barnet eller noe at de blir litt alene. Men når behovet kommer så har de alle taklet det med stor ro 😊

  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive×