Gå til innhold
Hundesonen.no

Redd for andre hunder

Recommended Posts

Hei! 

Min lille Shih tzu, Ellie, på 4 måneder blir redd i møte med ukjente hunder. Syns selvfølgelig dette er veldig dumt siden jeg vil at hun skal ha et positivt syn på møte med nye hunder. Vår andre hund, Maja, er ikke redd andre hunder og hilser på dem vi møter, og viser på ingen måte for valpen at andre hunder er skumle. Ellie har heller aldri opplevd at noen hunder har gjort noe mot henne da vi kun har hilst på snille og vennlige hunder. Allikevel så piper hun og bjeffer, og gjemmer seg bak meg når vi møter andre hunder på tur.

Noen som vet hva vi kan gjøre for å at Ellie skal bli trygg på å møte ukjente hunder?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det minst belastende er å ikke måtte forholde seg til dem. Observere på avstand. Altså ikke hilse. Vil du trene på å bli trygg rundt andre hunder så ville jeg lagt vekt på å gå tur sammen med flest mulig nye hunder. Uten att hun må hilse på dem, men at him kan observere og bli trygg på situasjonen, litt på avstand. 

Når du merker bedring så kan du evt begynne å inkludere hilsing og/eller lek osv, men da helst etter å ha gått litt sammen først for å unngå den ekstra belastningen det kan være å gå rett i en hilsesituasjon med en gang man møtes, hunder er oppspilt osv. Til sist kan man selvsagt droppe alt dette , når (/om) hunden er tryggere og kjenner godt sine kompiser

 • Like 4

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Tusen takk  Åååh, dette var virkelig hyggelig å høre, tusen takk   Kanskje du må skaffe deg collie igjen 
  • Det er ikke for sent, og du må prøve å slappe av selv   Hvis du sitter og tenker på at nå blir det kaos når du skal gå,  så utsondrer du sikkert stresshormoner allerede og da lurer valpen iallefall på hva det er som skal skje. Gå ut av døra mange mange ganger om dagen, oppfør deg helt normalt. Du er jo tryggheten hennes så det er ikke så rart hvis hun blir bekymra i starten. Kong med mat er fint, som de andre her har foreslått    Og gjerne øv når hun er litt trøtt. 
  • Cavalieren er en fantastisk hund. Vi hadde en når jeg var yngre. Hun var godheten selv. Aldri noe tull. Hun var enkel som valp, enkel som unghund og enda enklere som voksen. Jeg bruker si hun var født oppdratt (var jo ikke det)  Det er altså noe av det simpleste jeg har hatt av hund uten at hun var dom. Hun hadde ingen av de småhund tendensene utenom at hun var litt redd store hunder, men hun ble aldri sint, hun bare trakk seg unna. Tror aldri hun kunne sagt ifra til noe som helst så hun måtte jo skjermes litt så hun ikke ble mobbeoffer. Hun var også kjempeglad i å lære triks og hadde man vært interessert så hadde hun vært fantastisk å trene rally og lydighet med. Det er jeg helt sikker på. Det jeg har hørt om andre sine Cavalierer har matchet det bilde jeg har av rasen og min egen. Jeg føler også at de er litt reserverte selv om de er kjempesosiale på samme tid. De jeg har møtt oppsøker ikke folk eller andre hunder, men de blir kjempeglad om man vil hilse på dem. 

   Nei jeg synes det er flotte hunder og hadde jeg fått typen med på det så hadde jeg helt klart lagt ned alt arbeidet som skulle til for å kunne finne meg en frisk valp (selv om man aldri kan være sikker) Jeg er frelst av rasen selv om det ikke er "min" rase. 

   MEN jeg har også litt samme følelse når det gjelder springer og de har jo mindre helseutfordringer så det er absolutt en hund som man kunne vurdert, men jeg tror Cavalieren krever litt mindre (men fortjener like mye) 
  • Sunlily's Hear Me Roar "Reidar" har også fått resultatene sine  

   HD: A/A
   AD: 0/0
  • Ja, det er nok helt naturlig så det må hun bare igjennom også får du prøve å sikre godt så hun ikke får til noe hun ikke skal   Spørs om du med fordel kunne ha forlatt henne litt lengre i gangen. For å prøve å skape en forventning om at dette tar tid, slik at hun ikke bare blir stille litt, men at hun legger seg ned å slapper av. Så det blir forventningen hennes når du går noen plass.  
 • Nylig opprettede emner

×