Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå, januar


Symra&Pippin
 Share

Recommended Posts

Og der bikka det 19 minus ute :huh: skikkelig totenvinter nå! 

T-skjorte-temperatur har aldri vært målet noe sted jeg har bodd, jeg har ullgensere og ullsokker og sørget for å kjøpe flere pledd. Jeg bruker strømpebukser under kosebukse, den er gjerne tjukk og god den også. Jeg kan koke kakao, selv om det tar lang tid med komfyren. Og blir det for kaldt har jeg varm dyne. Men jeg kan gjerne innrømme at jeg foretrekker innetemperatur på litt mer enn 15 grader. 

Jeg tror det trekker fra både vinduer og vegger her, det trekker ihvertfall fra ytterdøra. Dette var jo 2.etasje i bolighus frem til rett før jeg flytta inn, de var i ferd med å fullføre å stenge av trappa da jeg var på visning. Så jeg har tre trappetrinn ned til gangen min, de var øverst i trappa som gikk ned til 1.etasje før. Ytterdøra er jo da ny, det legger seg kondens på glasset og dørlåsen så der er det kaldt. Jeg har tjukke gardiner på soverommet, lystette, men skal prøve å få hengt dem opp så de kommer tettere på og dekker mer rundt vinduene. Og kjøpe tjukkere gardiner til stua selv om de jeg har der er ganske tette. Vurderer sånt tjukt teppe med lugg på soverommet. Varmeovnene er ok, det er sånn glassovn på stua ihvertfall mens soverom og bad nok er litt eldre. Håper også det blir litt bedre når jeg får flytta kjøleskapet, nå tror jeg det hindrer litt sirkulasjon fra varmeovn til sittekroken.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 3.4k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hils på Silma, North Sheltie's Starlight Har vært en svipptur innom Harstad og hentet lillegull, og sjokkert hele familien, var kun gubben som visse jeg skulle ha valp Tantebarnet til Inya, og en

Jeg danset til krampa tok meg. Bokstavelig talt. Jeg har vondt i føttene, leggene truer med ny krampe etter en siste sluttspurt til Mambo Nr 5, jeg har hold i siden, og senebetennelsen i armene fikk k

Hils på Rhiannon❤

Posted Images

Kasko hilser og ønsker å flytte til arfrika. Alt for kaldt her. Både inne og ute. Han har nå krøpet innunder teppet mitt og akter å bli der, tett inntil meg, så jeg må pent sitte stille :lol: 

 

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Just now, Snoffe said:

Når jeg ser dere skriver om to siftet minusgrader så skal jeg vel ikke klage så mye over 5 pluss grader (og vind):icon_redface: men er kald like vel, den vinden er ordentlig sur så jrg blir så kald at fingrene ikke klarer å rette seg ut :icon_redface:

5 pluss med sur vind er kaldt nok det altså. 

var 19 kalde på Tolga i dag, litt mildere her oppe regner jeg med. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, Pixie skrev:

Det er varmeovn i hvert rom, den i stua står på 25 grader og det har den gjort i mange dager. Får varme i morgen, da må jeg vaske klær og får litt ekstra varme fra tørketrommelen. I kveld får jeg heller ta tidlig kveld og spille mobilspill under dyna.

 

 

Jeg har et stort rekkehus med hull i vinduene :lol: Det første jeg gjør når jeg kommer hjem er å bytte til ull. Ullvang-genser, ullbukse med joggebukse over og gjerne to par ullsokker. Har en varmeovn rett ved der jeg sitter i stua. Når jeg legger meg er badekåpa klar (legger meg gjerne med den på og tar av når dyna er varm, og har på raggsokker under dyna frem til den fungerer.) Dette er på de kaldeste dagene! Finnes ikke dårlig vær :innocent:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Minner på Facebook :wub::icon_cry:

Savner Dappefjolset mitt noe veldig :heart:

Begynner å bli skikkelig utålmodig på å bli frisk nå. Håper snøen og vinterværet holder seg så jeg får ut og prøve de nye felleskiene mine :ahappy:

076B8366-C16C-408D-8E52-435DECBD990B.jpeg

  • Like 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

45 minutter siden, SFX skrev:

Speaking of the devil... Hjemme fra jobb og diverse ærend, og det er 14 grader i stua :-D Vedovnen er i gang, jeg er på vei for å kle på meg mer klær, og regner med at middagsmekking ved komfyren vil generere litt varme. Og etterpå skal jeg drapere en berner eller to over meg. 100 prosent naturlig ull.

:lol: 

Jeg er fortsatt imponert over varmepumpa her som holder bra varme i hele huset (og det hjalp veldig da jeg stengte av de to innerste rommene i andre etg). Nå sitter jeg stort sett i den stua der varmepumpa står, og har en veggmontert panelovn rett ved siden av der jeg sitter. Da blir det god varme her (men jeg har alltid ullundertøy og tjukk genser da - jeg liker å ha på meg det, jeg :ahappy:). Det trekker godt fra vinduene da, men det synes jeg egentlig er bare greit. Jeg innbiller meg at det er sunnere for helsa enn et potte tett hus :aww: 

På badet har jeg en liten panelovn, men den er jo på langt nær kraftig nok til å holde god varme der, så jeg har en ekstra oljeovn. Den går på timer, så den varmer opp badet på kvelden før jeg legger meg - og på morgenen før jeg står opp :) Jeg synes jeg er dritsmart faktisk :aww: 

Har vært på skitur i kveld der jeg tråkka løype selv. Litt tyngre å gå da, men veldig bra trening for balansen :ahappy:. Hundene fikk løpe løse, men syntes nok det var litt i kaldeste laget faktisk. De ble småkalde på potene innimellom. Det skjer ikke ofte, men det var nok ned mot 17-18 minus, så det var kanskje ikke så rart (det tenkte jo ikke jeg på da vi dro ut...). 

Og nå stod valget mellom marsipangris eller smoothie... og jeg valgte det siste :o Endelig fikk jeg testa ut blenderen som en av hundene vant på Letohallen før jul :D Det var jo godt, jo!!! Jeg har ikke laget smootie så ofte, for å si det sånn :aww: 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, Snoffe skrev:

Da fikk jeg brev fra lånekassen om at lånet mitt fra folkehøyskolen er slettet. Søkte om det da jeg ble ufør (nesten 2 år siden :P ), så veldig fint å få et svar :ahappy:

Eneste er at jeg ikke kan søke nytt lån på minimum 10 år, noe som er helt forståelig og veldig naturlig :)

 Tok det to år fra du søkte til du fikk svar? Jeg har søkt om det jeg også i høst, men da får jeg smøre meg med tålmodighet :) 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tips: Jysk har fiberdyner i rød, grønn og blå til 50kr stk nå! :) 

Storhandling i dag. Hundene har fått hver sin fiberdyne i ‘sin farge’, så får vi spre litt hundesenger rundt om i huset. Jeg har fått meg tre par nye sko etter å ha tatt kverken på to par hverdagslige vintersko og et par Salomonsko de siste fire dagene - nå har jeg snøstøvler, hverdagssko pluss agility-/tursko i hus igjen. Passer fint iom. at det også ble med en ordentlig hodelykt hjem, så nå kan vi gå på kveldstur selv i vinterskogen OG agilitysesongen kjøres i gang i helga :D 

Tatt et oppgjør med skitt i huset også, ny kraftig støvsuger ble med hjem, bestilt kombi vask/tørk og handlet masse billige matter på Jysk. Dørmatter og badematter til alle inngangsdørene for skitne labber når snøen går igjen, i tillegg til ullmatter for å ha i kalde gangene. Gjøre livet litt enklere for seg selv når man hater husarbeid og iallefall støvsuging :) 

  • Like 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Raksha skrev:

5 pluss med sur vind er kaldt nok det altså. 

var 19 kalde på Tolga i dag, litt mildere her oppe regner jeg med. 

 

Det er kaldt med sur vind. Men -19 er fremdeles kaldere :P 

Men sto å tenkte på det at jeg heller ville ha -2 grader og vindstille, enn 5pluss og sur vind :aww:

 

Tror Melvin begynner å få litt mer voksenmage, nå har han ikke behov for å løpe på do hele tiden når han har spist og lekt og alt det der. Han er ikke helt husren, men vi nærmer oss. Håper han blir husren i løpet av et par måneder.  

Han tar veldig etter Casper.  Så han løper de samme rundene Casper løper i hundegården, bæsjer samme sted som Casper gjør. Legger Casper seg under dynen for å sove så skal Melvin også under dynen å sove. Det Casper gjør skal Melvin gjøre, noe som er (og blir ) en utfordring når man ikke har så lange bein :P

Også var Melvin veldig flink nå til å si i fra om at han måtte på do :D lykke!

10 minutter siden, Midas skrev:

 Tok det to år fra du søkte til du fikk svar? Jeg har søkt om det jeg også i høst, men da får jeg smøre meg med tålmodighet :) 

 

Ja, søkte rett etter at jeg ble ufør. Ble ufør i mai 2016, og i dag fikk jeg svar. Men vet ikke om de har brukt så lang tid fordi jeg også søkte om ungufør, og de ville se om jeg fikk det innvilget før de gjorde noe for å se om jeg fikk mer i måneden enn på bare ufør. Fikk ungufør innvilget i høst..

Men jeg vet ikke, er bare spekulasjoner fra min side :P

Lykke til i hvertfall :) greit med en mindre bekymring  :)

 

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bor og i et kaldt hus... ytterdøren er ikke helt tett så tetningslister kunne sikkert vært noe...
Men holder varmen da, er kaldt i gangen oppe og nede, og varmt i stua med vedovn. Har slått på stortromma i år og varmer opp soverommet og... mest for Casper sin skyld, jeg sover gjerne i ullsokker men Casper skal få slippe å fryse seg igjennom natten, han holder seg ikke under en dyne hele natta igjennom så.

Nå kjeder jeg meg skikkelig. Så får gå å legge meg og lese i den middelmådige boken jeg lider meg igjennom. Og den er jo såklart endel av en trilogi så da må jeg lese den siste og, må jo se hvordan det går når jeg allerede har lidd meg gjennom 600 sider. Første boka var ikke så dum da, derfor jeg begynte på nummer to. Men da gikk det nedover. Typisk sånn vente-bok, det blir lagt opp til masse i bok en, bok to er venting og forberedelser også tar det (forhåpentligvis) av i bok tre.
Blabla. Chaos Walking, i tilfelle noen lurte. Grunnen til at jeg begynte på den var at jeg leste en annen bok av samme forfatter (Patrick Ness), og den var dritbra... (More than this), så hadde liksom litt forhåpninger da.
Jaja. Skulle egentlig bare si at jeg skulle legge meg, også ble det bokbad mobilutgave.




Oppdaget forresten at det er kjørt opp skiløyper rett utenfor huset mitt... må kanskje finne frem skiene mine da og se hvor de leder hen.
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Snoffe skrev:

Det er kaldt med sur vind. Men -19 er fremdeles kaldere :P 

Men sto å tenkte på det at jeg heller ville ha -2 grader og vindstille, enn 5pluss og sur vind :aww:

 

Tror Melvin begynner å få litt mer voksenmage, nå har han ikke behov for å løpe på do hele tiden når han har spist og lekt og alt det der. Han er ikke helt husren, men vi nærmer oss. Håper han blir husren i løpet av et par måneder.  

Han tar veldig etter Casper.  Så han løper de samme rundene Casper løper i hundegården, bæsjer samme sted som Casper gjør. Legger Casper seg under dynen for å sove så skal Melvin også under dynen å sove. Det Casper gjør skal Melvin gjøre, noe som er (og blir ) en utfordring når man ikke har så lange bein :P

Også var Melvin veldig flink nå til å si i fra om at han måtte på do :D lykke!

Ja, søkte rett etter at jeg ble ufør. Ble ufør i mai 2016, og i dag fikk jeg svar. Men vet ikke om de har brukt så lang tid fordi jeg også søkte om ungufør, og de ville se om jeg fikk det innvilget før de gjorde noe for å se om jeg fikk mer i måneden enn på bare ufør. Fikk ungufør innvilget i høst..

Men jeg vet ikke, er bare spekulasjoner fra min side :P

Lykke til i hvertfall :) greit med en mindre bekymring  :)

 

Egentlig samme greia her. Fikk ufør i desember, måtte søke (på nytt) om ung ufør og søkte Lånekassen samtidig. Det tar vel sin tid før alt det der e i boks evt utenfor boksen jeg håper det skal havne i. Det utgjør jo endel, men jeg er ikke alene så det er ikke synd på meg :) Det tar litt tid med papirmøllen.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Lillekrapyl skrev:

Vi bor i et rekkehus fra 1958. Byttet så og si alt av vinduer og dører for et par år siden, det hjalp veldig. 

Så har vi varmepumpe som går døgnet rundt i første etasje, og ovn og peis i andre etasje.

Har planer om å etterisolere tak samt bytte vinduer til våren. Det tror jeg gjør susen! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Pixie skrev:

Og der bikka det 19 minus ute :huh: skikkelig totenvinter nå! 

T-skjorte-temperatur har aldri vært målet noe sted jeg har bodd, jeg har ullgensere og ullsokker og sørget for å kjøpe flere pledd. Jeg bruker strømpebukser under kosebukse, den er gjerne tjukk og god den også. Jeg kan koke kakao, selv om det tar lang tid med komfyren. Og blir det for kaldt har jeg varm dyne. Men jeg kan gjerne innrømme at jeg foretrekker innetemperatur på litt mer enn 15 grader. 

Jeg tror det trekker fra både vinduer og vegger her, det trekker ihvertfall fra ytterdøra. Dette var jo 2.etasje i bolighus frem til rett før jeg flytta inn, de var i ferd med å fullføre å stenge av trappa da jeg var på visning. Så jeg har tre trappetrinn ned til gangen min, de var øverst i trappa som gikk ned til 1.etasje før. Ytterdøra er jo da ny, det legger seg kondens på glasset og dørlåsen så der er det kaldt. Jeg har tjukke gardiner på soverommet, lystette, men skal prøve å få hengt dem opp så de kommer tettere på og dekker mer rundt vinduene. Og kjøpe tjukkere gardiner til stua selv om de jeg har der er ganske tette. Vurderer sånt tjukt teppe med lugg på soverommet. Varmeovnene er ok, det er sånn glassovn på stua ihvertfall mens soverom og bad nok er litt eldre. Håper også det blir litt bedre når jeg får flytta kjøleskapet, nå tror jeg det hindrer litt sirkulasjon fra varmeovn til sittekroken.

 

Kondens på dørlås er helt vanlig. Og om du bor i et hus som er dårlig isolert må du bare skru opp ovnen til du er fornøyd med temperaturen, ikke bry deg om tallene. Det kan også hende at ovnene er for små? Sjekk watt opp imot romstørrelse, ofte setter folk inn for små ovner. 

Mitt hus er over 100 år gammelt, og det trekker både her og der. Jeg lukker alt til stuen og har det varmt der, fyrer i tillegg til ovn. Og går med ull og tøfler inne, og har teppe i sofaen :)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, mushi skrev:

Har planer om å etterisolere tak samt bytte vinduer til våren. Det tror jeg gjør susen! 

Det tipper jeg gjør susen ja! Har du loft?

Vi burde nok også ha gjort noe med taket. Men fungerer som det er nå, og så er det litt med hvor mye penger vi skal legge i dette, når vi ikke har planer om å bo her i så mange år til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 minutter siden, Lola Pagola skrev:

Har slått på stortromma i år og varmer opp soverommet og... mest for Casper sin skyld, jeg sover gjerne i ullsokker men Casper skal få slippe å fryse seg igjennom natten, han holder seg ikke under en dyne hele natta igjennom så.

Akkurat det samme her. Jeg har det fint under vinterdyna, men Symra vil ikke være under den.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

12 minutter siden, Lola Pagola skrev:

Bor og i et kaldt hus... ytterdøren er ikke helt tett så tetningslister kunne sikkert vært noe...
Men holder varmen da, er kaldt i gangen oppe og nede, og varmt i stua med vedovn. Har slått på stortromma i år og varmer opp soverommet og... mest for Casper sin skyld, jeg sover gjerne i ullsokker men Casper skal få slippe å fryse seg igjennom natten, han holder seg ikke under en dyne hele natta igjennom så.
 

 

 

Jeg kjøpte ulltrekk fra canelaana til biabedden og en fiberdyne som jeg la dobblet i et halvt dynetrekk til hundesenga. Soverommet er ikke varmet opp, men Idde foretrekker biabedden med egen dyne. Faktisk eneste jeg har sett ham vise noe ressursforsvar ovenfor ;) 

22810479_10159385796895304_128791334_o.jpg

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det tipper jeg gjør susen ja! Har du loft?
Vi burde nok også ha gjort noe med taket. Men fungerer som det er nå, og så er det litt med hvor mye penger vi skal legge i dette, når vi ikke har planer om å bo her i så mange år til.
Ja, jeg har loft! Aner ikke om det er gulvet, har aldri vært der. [emoji23] Sameiet skal bytte tak i år eller neste år. Tar isolering på loftet da. :) Har null planer om å flytte, så pusser rimelig opp for min egen del samt med tanke på salg!


Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 minutter siden, Midas skrev:

Egentlig samme greia her. Fikk ufør i desember, måtte søke (på nytt) om ung ufør og søkte Lånekassen samtidig. Det tar vel sin tid før alt det der e i boks evt utenfor boksen jeg håper det skal havne i. Det utgjør jo endel, men jeg er ikke alene så det er ikke synd på meg :) Det tar litt tid med papirmøllen.

 

Du får stålsette deg på at det tar litt tid med ungufør :P Jeg søkte samtidig som jeg søkte ufør (november 2015, men fikk ufør godkjent Mai 2016), og fikk den godkjent i september 2017.

Jeg fikk veldig mange usaklige avslag fra nav, men hadde god hjelp av samboeren til mamma med å skrive klager på avslagene. Og til slutt så gav nav opp, tror de innså at det var billigere å betale det jeg hadde rett på enn å at jeg skulle dra dem til retten :P

 

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Snoffe skrev:

Du får stålsette deg på at det tar litt tid med ungufør :P Jeg søkte samtidig som jeg søkte ufør (november 2015, men fikk ufør godkjent Mai 2016), og fikk den godkjent i september 2017.

Jeg fikk veldig mange usaklige avslag fra nav, men hadde god hjelp av samboeren til mamma med å skrive klager på avslagene. Og til slutt så gav nav opp, tror de innså at det var billigere å betale det jeg hadde rett på enn å at jeg skulle dra dem til retten :P

 

Skal ikke dra dette ut i det lange og brede, men jeg ble litt overrasket over at jeg ikke bare fikk det siden jeg har hatt det i alle år på aap. Så da måtte jeg klage på det. Så det blir jo spennende å se hva som skjer, men jeg kommer ikke til å gi meg med det første :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Midas skrev:

Skal ikke dra dette ut i det lange og brede, men jeg ble litt overrasket over at jeg ikke bare fikk det siden jeg har hatt det i alle år på aap. Så da måtte jeg klage på det. Så det blir jo spennende å se hva som skjer, men jeg kommer ikke til å gi meg med det første :P 

De mener at ME ikke kvalifiserer til ungufør :Pmerk at jeg skriver "mener", for det står ingen steder at det er noen sykdommer eller skader som gjør at man får/ikke får ungufør.

 

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Snoffe skrev:

De mener at ME ikke kvalifiserer til ungufør :Pmerk at jeg skriver "mener", for det står ingen steder at det er noen sykdommer eller skader som gjør at man får/ikke får ungufør.

 

 

Mens jeg fikk det automatisk.. :blink: har andre diagnoser i tillegg, men ME som gjør at jeg ikke kan jobbe..

Godt jeg ikke visste at jeg måtte ha flaks for tillegget når jeg søkte :lol:

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Siri skrev:

 

:lol: 

Jeg er fortsatt imponert over varmepumpa her som holder bra varme i hele huset (og det hjalp veldig da jeg stengte av de to innerste rommene i andre etg). Nå sitter jeg stort sett i den stua der varmepumpa står, og har en veggmontert panelovn rett ved siden av der jeg sitter. Da blir det god varme her (men jeg har alltid ullundertøy og tjukk genser da - jeg liker å ha på meg det, jeg :ahappy:). Det trekker godt fra vinduene da, men det synes jeg egentlig er bare greit. Jeg innbiller meg at det er sunnere for helsa enn et potte tett hus :aww: 

På badet har jeg en liten panelovn, men den er jo på langt nær kraftig nok til å holde god varme der, så jeg har en ekstra oljeovn. Den går på timer, så den varmer opp badet på kvelden før jeg legger meg - og på morgenen før jeg står opp :) Jeg synes jeg er dritsmart faktisk :aww: 

Har vært på skitur i kveld der jeg tråkka løype selv. Litt tyngre å gå da, men veldig bra trening for balansen :ahappy:. Hundene fikk løpe løse, men syntes nok det var litt i kaldeste laget faktisk. De ble småkalde på potene innimellom. Det skjer ikke ofte, men det var nok ned mot 17-18 minus, så det var kanskje ikke så rart (det tenkte jo ikke jeg på da vi dro ut...). 

Og nå stod valget mellom marsipangris eller smoothie... og jeg valgte det siste :o Endelig fikk jeg testa ut blenderen som en av hundene vant på Letohallen før jul :D Det var jo godt, jo!!! Jeg har ikke laget smootie så ofte, for å si det sånn :aww: 

Men skal du tisse midt på dagen, da er du fucked :lol: 

jeg har et så artig hus at hvilke rom som er varmest er avhengig av hvor vinden kommer fra :lol: men akkurat det er det som plager meg minst med dette huset, så jeg klager ikke. Jeg har ved jeg og en mann som bærer ??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
    • Har briard, hun nærmer seg 9 år nå men er sprek ennå. Kunne tenkt meg en briardvalp mens min nåværende er sprek og rask! Hun har så herlig personlighet at jeg vil hun skal være med å prege valpen. Har forsåvidt sett litt på andre raser også som border collie (har ei på 4,5 år nå) og toller, men synes briarden har så herlig personlighet! Nå ligger det ut lite informasjon om oppdrettere i landet så jeg lurte på om noen visste om noen oppdrettere og evt kunne sende meg en pm om man ikke vil legge ut her? Vet av cathrine i trondheim men de er bortlovet, ble for sen der. 😅 men noen må da vite av noen oppdrettere? Står lite på briard/picard hjemmesiden. Litt dårlig det. 😬
    • Hvis du skal bruke folk som "hjelp", så pass på at de holder avstand og ikke tar kontakt med hunden først. Jeg ville oppholdt meg i områder med en del folk (ikke tette mengder) hvor det er mulig å regulere avstanden, og belønne ro og kontakt. Det valpen først og fremst trenger å erfare er at han ikke trenger å forholde seg til folk om han ikke vil. Hvis du skal trene sammen med folk, still dere på avstand og hold en samtale. Belønn all interesse hunden viser for den andre personen, hos deg selv, slik at han må søke ut igjen mot dem for å få belønning. Om han faktisk viser interesse for å gå bort til dem, la ham gjøre det, og la de kaste godbiter til ham (ikke bøye seg over ham!). Du kan hjelpe ham å hilse på folk du vil han skal møte (besøk, familie, venner osv.) med target-trening evt., så fokuset er på targeten og ikke på dem. Vær tydelig når han ikke trenger å forholde seg til folk og belønn kontakt med deg. Det skal ikke være opp til ham å måtte ta valget.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...