Gå til innhold
Hundesonen.no

Fransk Bulldog

Recommended Posts

Noen som har erfaring med denne rasen? Jeg jobber fulltid, må dermed ha en rase som klarer å være en del alene. Jeg er ikke så veldig aktiv, vil gå på turer selvfølgelig, men for meg passer det utmerket med en litt "lat" hund, som kan gå på turer men som også liker å ligge på sofaen og sove, en liten sofagris altså :)

 

Jeg har hatt et sterkt ønske om hund nå i tre år. Jeg har tidligere vurdert Cavalier som optimal rase for meg, men da denne er helt umulig å få tak i har jeg gitt opp og heller vurdert andre raser.

 

Jeg falt litt for fransk bulldog fordi det er en fin selskapshund, etter det jeg har lest er den ikke kjempeaktiv, den har en morsom personlighet og tror den vil passe for meg. Del gjerne erfaringer dersom du har :)

 

Sent fra min SM-A510F via Tapatalk

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg mener at alle hunder fortjener trim og tur hver dag. Ikke kjøp deg hund om du vil den bare skal ligge i sofaen hele dagen. Hvor mye tur ser du for deg hver dag? 

Fransk bulldog har veldig mye sykdom og plager. Om det er mulig å finne en sunn bulldog vet jeg ikke, kanskje noen andre her inne vet? Men noe av det jeg har hørt er vanlige plager er luftveisproblemer, at de ikke klarer å vaske seg bak osv. Så kun pga plagene de har, ville jeg nok ikke anbefalt fransk bulldog. (Om det ikke er mulig å finne sunnere utgaver da).

 • Like 3

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har du vurdert katt heller? Det er kanskje et bedre valg hvis man ikke er så glad i gå tur. Uansett rase så bør hunden få MINST 1 times tur til dagen. Så skal den jo ha tisseturer inni mellom også. Når den er valp så skal den kanskje ut flere ganger i timen. Det blir ikke mye sofasliting og tv da :P en katt gir jo selskap og kos også, men man slipper å gå tur med den

 • Like 5

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Både cavalier og fransk bulldog er relativt aktive hunder. Uansett rase bør du sette av minimum en time til tur og aktivisering av hunden hver dag, i tillegg til tisseturer morgen og kveld. Mye oftere i valpe- og unghundtiden.

Felles for både cavalier og fransk bulldog er at de også har mye sykdom. Men om du ser på cavalier, hva med tibetansk spaniel (også noe sykdom, så bør nok være obs på det), bichon, papillon?

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Denne tråden er noen år gammel. Er hunderasen fortsatt den samme utfra kun utseende? Bare morro å se om det er forandringer med årene 
  • Vi koser oss fortsatt. 38 uker idag egentlig og på torsdag var hun 3,19 kilo og ca 49-50 cm lang (ikke helt villig til måling). Så antar vi kommer opp på en ganske gjennomsnittlig vekt og lengde for nyfødt baby på termindatoen, blir spennende å måle/veie.  Siden tirsdag 3/7 (35+4 i gestasjon) har hun utelukkende ammet. Utenom en flaske daglig med pittelitt melk for å få gitt vitaminene så fullammes hun. Det turte jeg aldri å drømme om i starten av mai. Helt utrolig hvor rask den frøkna er i utvikling. Noe treg vektoppgang første dagene, men ved siste veiing viste vekten + 260 gram på 9 dager som virkelig er innafor. Så alle rundt er veldig fornøyde.  Fortsatt en del kontroller og sykehusbesøk på henne, men sånn blir det bare første året. Vi er evig takknemlig for hvor godt det har gått med henne sett situasjonen. Kunne ikke fått en friskere og finere jente. Langt ifra hvordan vi trodde veien ville bli når jeg havnet i fødsel. 
  • Vi skal kjøre strekning Kvæfjord/Harstad - Oslo og har barn (2x11 år), hunder og telt med. Vi har planlagt lite, men det er bestemt at vi skal kjøre kystriksveien og skal hovedsakelig sove i telt, men om det passer og vi får lyst kan det bli noen netter i hytte også. Har noen forlag på fine steder å stoppe? Det være seg et fint sted å slå opp et telt, et naturlandskap, hyggelig camping, eller en spennende/interessant severdighet eller annet?Vi vurderer kjøre første strekke via Lofoten og ferge til Bodø eller over Hammarøya. Vi starter turen i morgen og når vi er fremme er høyst usikkert, men senest om to uker for da er ferien min over.  Noen forslag?
  • Denne tråden er noen år siden. Ble hunderasen sånn som du trodde den gangen?  Bare morro med tilbakeblikk 
 • Nylig opprettede emner

×