Gå til innhold
Hundesonen.no

Er det vanlig med hund i bil i Norge?


Ravensburger
 Share

Recommended Posts

Hei :) 

Jeg har lest igjennom forumet her og ser at mange har hundene med seg i bilene når de er på jobb/skole, spesielt i valpe perioden mens hunden lærer seg å være alene hjemme.

Er dette noe som er vanlig å gjøre? Får hundene fred mta på folk som går forbi? Hjelper det på "alene hjemme treningen"? 

Hvordan unngår dere at hunden blir kald/varm? 

Jeg er ikke norsk men kommer fra et nordisk land og der er det konstant en debatt om hunder i bil, dette ser mange på som nesten dyreplageri... (Ikke jeg nb) 

Jeg har aldri tenkt over å ha hund i bil i lengre perioder og da jeg hadde valp da kunne jeg ikke være hjemme i 5-10 uker (er det mange som har mulighet til det forresten?), jeg hadde hundene mine hjemme og fikk noen til å lufte dem rundt lunsj. 

Slo meg aldri tanken at jeg kunne ta hunden med i bilen (Jeg jobber i hjemmesykepleie). 

Nå er jeg bare nysgjerrig, fordi jeg ser på hundeforum (der jeg er er ifra) at hvis noen blir oppmerksom på at det er en hund i bil (uansett vær) da vil mange ringe politi og dyrevern og så videre... Spesielt hvis hunden lager lyder da.. 

Vil gjerne høre erfaringer fra dere :)

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror det er ganske vanlig, ja. Kanskje ikke de to-tre-fire første ukene, men etter det. Selv hadde jeg valpen med i bilen da jeg studerte, da lå han sammen med de andre hundene mine og det fungerte veldig bra. Jeg var heldig og hadde lite forelesninger på den tiden og kunne lufte ham med jevne mellomrom. 

Bilen stod på en stor parkeringsplass tilknyttet universitetet og ingen av hundene mine virket å bli plaget på noe vis av forbipasserende, enda dette var hunder med vakt i seg. Han som var mest løsmunnet, hadde jeg et tynt pledd over buret (ikke helt tildekket) sånn at det begrenset utsynet hans.

På vinteren hadde de ull på seg, lå på ulltepper og på det kaldeste hadde jeg også pledd over øverste del av burene sånn at det ble litt lunere. 

Jeg har ikke gjort dette med en valp alene, så jeg vet ikke hvor godt det evt. ville ha fungert. Mine "alenevalper" har vært med korte turer i bilen alene, men ikke på den måten som valpen jeg nevnte over. Jeg synes imidlertid det er et fint alternativ i en overgangsfase til hunden lærer seg å være flere timer alene hjemme. Vel og merke hvis hunden har god plass, blir luftet jevnlig, ikke fryser og får tilbud om drikke. Ja, og at det er et greit sted bilen står både med tanke på skygge på sommeren, men ikke minst med tanke på forbipasserende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siste valp var med i bilen i ca ett år, før han var komfortabel med å være hjemme alene. På varme dager stod bilen med luftekrok i bakluken, og evnt silvershade over. På kalde dager, ull og wetbed i bunnen, og teppe over buret. Valpen var ca 4 mnd da eg begynte med dette. 

Men skal man følge mattilsynets retningslinjer for hundehold, så er det ikke lov å ha hund i bilen mens man er på jobb. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror ikke det er særlig vanlig i Norge, selv om man kan få inntrykk av det på forumet her. Jeg har ikke hund med i bilen med mindre det er nødvendig, og kjenner ingen andre som har det heller. Svært sjeldent jeg ser hunder som sitter i bil, med unntak av i fellesferien, rundt hundearrangementer og der eier later til å være på besøk.

Har dog ikke inntrykk av at folk har så mange meninger om hund i bil her omkring, så ville ikke fryktet å få knust ruta annet enn på varme sommerdager.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vanlig i min omgangskrets, frem til valpen/unghunden blir litt eldre.

 

Jeg har og hatt med alle mine i bilen som valper /unhunder. Ikke fordi de ikke kan være alene, men fordi jeg synes det er lenge å være alene for en så umoden hund selv om de ikke nødvendigvis gjør my utav seg. Jeg synes også det virker mer belastende at man forlater dem flere ganger hjemme, derfor venter jeg minimum til de kan holde seg hele arbeidsdagen før de er hjemme alene, av en eller annen grunn virker det som de forholder seg litt annerledes til å være med i bil, ihvertfall alle mine. Muligens pga forventninger.. dessuten, når jeg har dem med i bilen har jeg mulighet til å se til de oftere, samt at jeg får kortet ned tiden de er alene og får lagt turen rett før jobb. 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

On 18.12.2017 at 1:07 AM, Pringlen said:

Har flere valpekjøpere som bruker den løsningen. Da gjerne håndtverkere, som jobber ut fra bilen. Må jo være helt topp, tenker jeg. Når de ikke har mulighet til å ta fri i lang tid.

Enig der! Hvis man har mulighet til å lufte hunden oftere enn om den var hjemme, gi den litt oppmerksomhet gjennom dagen, så er det bedre at hunden er med i bilen enn at den er alene hjemme. De fleste jobber, og ikke alle valper blir født sånn at ny eier kan ta ferie. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...