Gå til innhold
Hundesonen.no

Er det vanlig med hund i bil i Norge?

Recommended Posts

Hei :) 

Jeg har lest igjennom forumet her og ser at mange har hundene med seg i bilene når de er på jobb/skole, spesielt i valpe perioden mens hunden lærer seg å være alene hjemme.

Er dette noe som er vanlig å gjøre? Får hundene fred mta på folk som går forbi? Hjelper det på "alene hjemme treningen"? 

Hvordan unngår dere at hunden blir kald/varm? 

Jeg er ikke norsk men kommer fra et nordisk land og der er det konstant en debatt om hunder i bil, dette ser mange på som nesten dyreplageri... (Ikke jeg nb) 

Jeg har aldri tenkt over å ha hund i bil i lengre perioder og da jeg hadde valp da kunne jeg ikke være hjemme i 5-10 uker (er det mange som har mulighet til det forresten?), jeg hadde hundene mine hjemme og fikk noen til å lufte dem rundt lunsj. 

Slo meg aldri tanken at jeg kunne ta hunden med i bilen (Jeg jobber i hjemmesykepleie). 

Nå er jeg bare nysgjerrig, fordi jeg ser på hundeforum (der jeg er er ifra) at hvis noen blir oppmerksom på at det er en hund i bil (uansett vær) da vil mange ringe politi og dyrevern og så videre... Spesielt hvis hunden lager lyder da.. 

Vil gjerne høre erfaringer fra dere :)

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg tror det er ganske vanlig, ja. Kanskje ikke de to-tre-fire første ukene, men etter det. Selv hadde jeg valpen med i bilen da jeg studerte, da lå han sammen med de andre hundene mine og det fungerte veldig bra. Jeg var heldig og hadde lite forelesninger på den tiden og kunne lufte ham med jevne mellomrom. 

Bilen stod på en stor parkeringsplass tilknyttet universitetet og ingen av hundene mine virket å bli plaget på noe vis av forbipasserende, enda dette var hunder med vakt i seg. Han som var mest løsmunnet, hadde jeg et tynt pledd over buret (ikke helt tildekket) sånn at det begrenset utsynet hans.

På vinteren hadde de ull på seg, lå på ulltepper og på det kaldeste hadde jeg også pledd over øverste del av burene sånn at det ble litt lunere. 

Jeg har ikke gjort dette med en valp alene, så jeg vet ikke hvor godt det evt. ville ha fungert. Mine "alenevalper" har vært med korte turer i bilen alene, men ikke på den måten som valpen jeg nevnte over. Jeg synes imidlertid det er et fint alternativ i en overgangsfase til hunden lærer seg å være flere timer alene hjemme. Vel og merke hvis hunden har god plass, blir luftet jevnlig, ikke fryser og får tilbud om drikke. Ja, og at det er et greit sted bilen står både med tanke på skygge på sommeren, men ikke minst med tanke på forbipasserende.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Siste valp var med i bilen i ca ett år, før han var komfortabel med å være hjemme alene. På varme dager stod bilen med luftekrok i bakluken, og evnt silvershade over. På kalde dager, ull og wetbed i bunnen, og teppe over buret. Valpen var ca 4 mnd da eg begynte med dette. 

Men skal man følge mattilsynets retningslinjer for hundehold, så er det ikke lov å ha hund i bilen mens man er på jobb. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tror ikke det er særlig vanlig i Norge, selv om man kan få inntrykk av det på forumet her. Jeg har ikke hund med i bilen med mindre det er nødvendig, og kjenner ingen andre som har det heller. Svært sjeldent jeg ser hunder som sitter i bil, med unntak av i fellesferien, rundt hundearrangementer og der eier later til å være på besøk.

Har dog ikke inntrykk av at folk har så mange meninger om hund i bil her omkring, så ville ikke fryktet å få knust ruta annet enn på varme sommerdager.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg vet heller ikke om noen (utenom de på forumet her) som har valpen/hunden med i bilen. For meg har det ikke vært aktuelt, men skal aldri si aldri med fremtidig valp ;) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Har ikke inntrykk av at det er så vanlig hos folk flest. De fleste går på jobb når ferien er over, så må bare valpen finne seg i å være alene. Med mindre de får naboklager pga. lyd etc. så er hunden alene når den må. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vanlig i min omgangskrets, frem til valpen/unghunden blir litt eldre.

 

Jeg har og hatt med alle mine i bilen som valper /unhunder. Ikke fordi de ikke kan være alene, men fordi jeg synes det er lenge å være alene for en så umoden hund selv om de ikke nødvendigvis gjør my utav seg. Jeg synes også det virker mer belastende at man forlater dem flere ganger hjemme, derfor venter jeg minimum til de kan holde seg hele arbeidsdagen før de er hjemme alene, av en eller annen grunn virker det som de forholder seg litt annerledes til å være med i bil, ihvertfall alle mine. Muligens pga forventninger.. dessuten, når jeg har dem med i bilen har jeg mulighet til å se til de oftere, samt at jeg får kortet ned tiden de er alene og får lagt turen rett før jobb. 

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har flere valpekjøpere som bruker den løsningen. Da gjerne håndtverkere, som jobber ut fra bilen. Må jo være helt topp, tenker jeg. Når de ikke har mulighet til å ta fri i lang tid.

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
On 18.12.2017 at 1:07 AM, Pringlen said:

Har flere valpekjøpere som bruker den løsningen. Da gjerne håndtverkere, som jobber ut fra bilen. Må jo være helt topp, tenker jeg. Når de ikke har mulighet til å ta fri i lang tid.

Enig der! Hvis man har mulighet til å lufte hunden oftere enn om den var hjemme, gi den litt oppmerksomhet gjennom dagen, så er det bedre at hunden er med i bilen enn at den er alene hjemme. De fleste jobber, og ikke alle valper blir født sånn at ny eier kan ta ferie. 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Her meldte de at det blir varmt ut oktober, så jeg tør ikke lenger glede meg til høst... regner med vi går rett fra sommer til vinter slik vi gikk fra vinter til sommer
  • Akkurat nå ligger jeg og moter meg opp til å velte ut av senga og begynne dagen. Uvant så tidlig, J og jeg pleier å sovne igjen etter frokosten hans nemlig, men idag skal han til fysioterapeut halv ti. Så da må vi stå opp straks.  Vært ei god natt da, fikk 4 timer sammenhengende søvn på første strekke. Luksus det for tiden. Og det har vært behagelig temp. på soverommet, hjelper veldig på søvnkvaliteten det. 
  • Endelig fredag! Rolig start på jobb, merker at det går mot slutten så jeg har mindre papirarbeid som må gjøres.  I går fikk vi besøk av bror, svigerinne og tantebarn som skal være her i helgen. De ønsket seg sydenvarme og reiste fra 14 grader i trøndelag og var veldig fornøyde med å komme hit på miniferie  
  • Nydelig valp!  Skulle jeg hatt hund til jakt og kun fysisk fostring hadde jeg ikke vært i tvil altså.
  • Herlighet... Så lei for å høre at saken endte slik, og det må være forferdelig å ha så lite kontroll over situasjonen. Personlig mener nå jeg at forrige eier (med allergi) høres ganske uansvarlig ut. Hun får en hund, finner ut at hun er allergisk (det kan jo skje), sender hunden tilbake til oppdretter (som hun allerede har hatt problemer med), og vil nå ha hunden tilbake - på grunn av penger hun ikke har fått? Og selv når du tilbyr henne disse pengene har hun bare ombestemt seg? Og hunden skal ikke en gang bo med henne? Det er alt for mange som skjønner at når de tar på seg ansvaret for en hund er de hele denne hundens liv. Hunden er fortsatt ung, og som du påpeker har den allerede vært kasteball alt for lenge. Det naturlige burde vært å for henne innse at det er best for hunden å bli der det nå er, antatt at dere gir den et godt hjem, og tatt imot betalingen fra deg. Jeg innser at dette heller ikke blir riktig, da dette ikke vil føre eierskapet oppdretter sitter på over på deg, men for hundens og forrige eiers del. Dog. Jeg forstår at dere har rukket å bli glade i hunden. Men dette høres ut som en oppdretter det er vanskelig å stole på, og en situasjon man bør komme seg ut av. Nå får du og dere sjansen til å skaffe en valp der dere kan gjøre research, velge oppdretter ut ifra etisk avl, og få en hund dere kjenner stamtavlen og helseforutsetningene til. Jeg hadde iallefall ikke følt meg trygg på at hunden jeg har fått er en sunn hund, når oppdretter er så hemmelighetsfull og lite sympatisk. Jeg håper fortsatt det ordner seg på en eller annen måte. 
 • Nylig opprettede emner

×