Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå, desember


mokken
 Share

Recommended Posts

16 timer siden, WelshenNemi skrev:

:hug:

er ganske tomt her også.. Har vurdert å ønske meg skjeer til jul, men det hjelper vel ikke så veldig :lol:

Tror ikke det funker altså. For da hadde jeg lett skippet å gi gaver til andre, og kjøpt desto mer til meg selv:P

16 timer siden, Tonje skrev:

Ja, det ser ut til at det må bli spesialsydd. Det er bare så balete! Jeg måler aldri helt rett også blir det sikkert helt feil uansett :P Har du hatt whippet også? Så jeg vet ikke alt om alle soniser altså :Laugh:

Ikke eid selv, passet, forhund, lånt og vært litt i miljøet- mange år siden.

2 timer siden, Mud skrev:

Den sikreste førjulstradisjonen i vår familie:

Mamma : Jeg  vet du sier du ikke ønsker deg noe , men det må være noe du trenger?

Jeg : nei, det kan jeg kjøpe selv, jeg vil ikke ha julegaver har jeg sagt! Bruk heller pengene på ungene. 

Mamma : men noe må du jo trenge. Jeg kjøper jo til søstrene dine! 

Jeg : Men JEG  liker ikke TING mamma , det vet du.  Jeg vil ikke ha noe! Kjøp til Ask. Kjøp til dere selv. Ikke til meg. 

Mamma : men noen pene glass må du vel ønske deg ??

Jeg : nei , Jeg har kjøkkenskapet fult og jeg driter i hvordan glassene ser ut. Gi heller pengene til dyrebeskyttelsen , hvis du absolutt må gi noe. 

Mamma :  da kjøper jeg noe du trenger ,og så kan du gi pengene du sparer til dyrevernerene.  

 

Hvert. Forbanna. År. 

I fjor fikk jeg tre gaver av henne..salatbolle (som jeg allerede har ), burgerpresse (som jeg selvfølgelig aldri bruker) og karaffel (som jeg har ). 

Noen ganger føler jeg meg adoptert. Hvor vanskelig er det å forstå at jeg ikke vil ha gaver? Jeg er voksen. Sambo er voksen. Vi har allerede for mye TING i det lille huset vårt. Vi trenger ikke fylle det opp med enda mer. 

 

Da kan du takke pent, tenke på noen venner det kan passe til og bruke so gave til andre senere. Eller som andre sier, si ting som du vet kommer til å bruke og er forbruksvare.

En grei morra- føler meg som en vaskeklut. Prima føler seg som lettanntennlige kinaputter... får tusle en tur.

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 3k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg har vakt. Far ringte akkurat vaktnummeret. "E det dyrlækjaren? Eg har Rudolf her. Han e raud på nasen. Kva ska me gjera?"   Nei, det er ikke fars vanlige dialekt.  

Ah, endelig ferdig med pynting av juletre! Ble litt budsjettre i år. Er dyrt å flytte, bytte jobb etc., så da måtte jeg bruke det jeg hadde. Jeg synes at det ble verdens søteste juletre da, om jeg ska

Hils på lille *insert fint tispenavn som jeg ikke har kommet på enda*:    Det første hun gjorde da vi kom dit var å stemple meg med alle fire beina sine, og bite meg i haka.  

Posted Images

Julebord med gubben og jobben hans ikveld. Litt usikker hvordan kvelden blir, da han har salte- og brøytevakt, og gradestokken kryper nedover. Han ble nettopp ringt ut nå. Blir en edru kveld hvertfall. Så hvis han blir ringt ut ikveld så tror jeg at jeg reiser med han og bare kjører hjem. Kjenner ingen der, så ikke så gira på å sitte der i flere timer alene. Men krysser fingrene for at vi får spise middag hvertfall, før han evt blir ringt ut igjen :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 timer siden, tillien skrev:

Det står altså så mye rart om kropp og helse på nett. Dette (siste setning) stemmer heldigvis ikke. Det skulle virkelig tatt seg ut! :D 

Tettheten til muskelvev er 1.06g/ml. Tettheten til fettvev er ca 0.9g/ml. Forholdet blir da veldig grovt 4 til 5 og ikke 1 til 4.

Da beklager jeg at jeg ikke tok en liten faktasjekk før jeg posta. Takk for korreksjon!

(Jeg synes det hørtes logisk ut jeg, siden jeg veier omtrent det samme som håndballjentene. At de gjerne er høyere enn meg og har muskler i stedet for fett er jeg flink til å fortrenge :P )

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, Mud skrev:

Men jeg vil ikke ha gave.  Enkelt og greit. Jeg mener virkelig ingenting.  Hvorfor MÅ man da kjøpe ? 

Du har min fulle sympati, sånn var min kjære mor også. Og det året jeg kom på noe jeg virkelig hadde bruk for, og ønsket meg det, fikk jeg ikke og måtte kjøpe selv, nemlig et nytt do-sete :lol: Men vi kom frem til et kompromiss til slutt: middager til "Gled en som gruer seg til jul" og siden hun ville jeg skulle ha noe til meg selv også, julepose med litt godt i, stort sett ost, kjeks og en flaske vin for det er helt i min gate. Så det ble mye godt i kjøleskapet mitt og ett år tenkte jeg at jeg gir blaffen i å handle noe ekstra for jeg vet jo at jeg får. Og så klart, akkurat det året husket hun at jeg egentlig ikke vil ha gaver, men handler det jeg trenger selv, så null niks julepose = tomt kjøleskap i romjulen :lol:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 timer siden, *Kat84* skrev:

I mitt hode er schäfer mellomstort, beauceron akkurat passe, f.eks mastiffer stort.

:lol: Morsom størrelsesbenevning.

Beardisen er mellomstor, dermed akkurat passe. Mindre hunder er for små, større er for store. 

(At jeg veldig gjerne kunne tenkt meg en skikkelig stor hund er en annen sak. Det får bli i neste liv).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Julegaver og sånt ja... i år har mamma bare ett ønske, det er julebrev. Da mener jeg ikke et sånt enkelt julebrev med bilder, et dikt og noen ord om året, jeg mener et firesiders julebrev der vi vrenger sjela vår og forteller alt om våre innerste tanker og drømmer. At kanskje ikke vi har lyst til å skrive sånne brev, det finnes ikke i hennes verden. Hun er overalt allerede, jeg kan knapt logge meg på fb uten at det kommer tre-fire meldinger på rappen gjerne etterfulgt av sju-åtte til utover kvelden og jeg får aldri fred uansett hvor mange ganger jeg sier fra at nå er det nok. Så hun får Unicef-gave, det eneste jeg skriver er til og fra-lappen og en god jul-hilsen.

Regner med jeg får ullsokker, noe jeg ikke har bruk for, og selvsagt vin (siden jeg ikke drikker) og parfyme eller gatebodjuggelsmykke (siden jeg er parfymeallergiker og ikke tåler nikkel) fra fattern.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det bare jeg som lett hostet opp lang ønskeliste da familien spurte? Både fornuftige og ufornuftige ting, men alt preget av at jeg ikke kommer til å ta meg råd til det... 

Julebord med jobben i går var egentlig veldig hyggelig, jeg bare sliter med å hive meg med i samtaler. Men jeg satt ikke taus hele kvelden heller, så det er framskritt. 

Nå har jeg satt på vaskemaskin med klær jeg skal ha med til London. Snille Glam som spanderer tur på meg for noe av sædpengene :-P 

Ellers i dag må jeg få bakt minst en sort, skrive noen julekort, og strikke en julegave så lenge senebetennelsen tillater. Deretter få opp julestjerner i kjøkkenvinduene. Men først frokost og tur.

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 hours ago, Jeas_89 said:

Telefonen min vil ikke tagge, men tusen takk for alle klemmer :heart: 

Vært et merkelig døgn, venter liksom bare på at han skal dukke opp rundt hjørne.. I morgen tidlig er det juleverksted hos bestemor med alle søskenbarna, blir nok litt amputert når jeg må fortelle alle de son har vokst opp med Charlie hvorfor han ikke er med i år... :icon_cry:

Også er det julebord på jobben i morgen, postnord har rota bort pakka med den nye kjolen min, jeg har ikke råd til en ny, så mulig jeg må gå naken.. Eventuelt finne en gammel julegardin å snurre rundt meg :frantics:

Først skal du få en klem :hug:

Så ville jeg si at du ikke er den eneste som venter på pakke fra Postnord... Nå har de brukt over 2 uker på å få den fra Drammen og hit. Noe som tar ca en halvtime i kjøring. Og kommer selvfølgelig med bare unnskyldninger og bortforklaringer... :hmm:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia
12 hours ago, Line said:

Hvor er sukaten da?! :blink: Må være sukat i julebrød, alt annet er juks :aww: 

 

Man skal ikke ødelegge god mat... med å putte... (se lenger ned)

12 hours ago, Annik said:

Ingen jeg kjenner spiser sukat! :lol:

Ekle greier....

12 hours ago, Line said:

Det som er så godt :lol:  Bare i julebrød da!

Nope....

11 hours ago, Annik said:

Ser ut som grønne busemenn! :aww:

...peke opp til øveste svar "what she said" - man putter ikke ting som ser ut som snørr og smaker høgg i mat.

Takk for oppskriftt Annik - det skal prøves.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, TrasselTrollet skrev:

Sitter och försöker kvinna mig upp till att ta en tur till köpcenteret. Vi har julbord ikväll och till min fasa stod det "pent antrekk" på inbjudan och då är tydligen inte jeans och en svart tröja innanför så då behöver kläder införskaffas. Jag hatar att handla kläder...

Er godt vi er flere. Jeg har akkurat rast gjennom nærsenteret her og røsket med meg strømpebukse og sminke og det som er. Når antrekket det siste året har vært turtøy, joggebukse eller fjøsklær var det ganske skummelt å plutselig måtte pynte seg til julebord. Samtidig hater jeg å være med på sånne ting uten å føle at jeg ser nogenlunde greit ut. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, 2ne skrev:

På den andre siden er det skrekkelig irriterende å alltid få høre "ingenting", når vedkommende veit at det blir kjøpt noe allikevel. I år trua jeg de alle med ullsokker og konfekt, fordi det er det folk "som har alt og ikke ønsker seg noe" får

Men poenget er altså at det bør ikke  bli "kjøpt noe likevel". I det tilfellet der ville jeg gitt et gavekort til dyrebeskyttelsen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

32 minutter siden, Snoffe skrev:

Trengte ikke å ha dårlig samvittighet for tassene til puddelen, han var ute å hadde puddelfnatt i 20 minutter :lol: og da gikk vi inn fordi jeg ville :P

Nå har jeg laget masse peanøttsmør, håper bare at det er nok til alle jeg har planer om å gi det til :P

 

Jeg vurderer også å lage pålegg i julegaver til enkelte. Har noen voksne igjen som egentlig ikke skulle få noe gave, men så føler jeg at jeg må fikse en liten ting :P

Vurderer peanøttsmør og sjokoladepålegg! Har du prøvd sjokoladepålegg før og har noen erfaringer? Eventuelt andre som har? :D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 hours ago, Tøfflus said:

Du har min fulle sympati, sånn var min kjære mor også. Og det året jeg kom på noe jeg virkelig hadde bruk for, og ønsket meg det, fikk jeg ikke og måtte kjøpe selv, nemlig et nytt do-sete :lol: Men vi kom frem til et kompromiss til slutt: middager til "Gled en som gruer seg til jul" og siden hun ville jeg skulle ha noe til meg selv også, julepose med litt godt i, stort sett ost, kjeks og en flaske vin for det er helt i min gate. Så det ble mye godt i kjøleskapet mitt og ett år tenkte jeg at jeg gir blaffen i å handle noe ekstra for jeg vet jo at jeg får. Og så klart, akkurat det året husket hun at jeg egentlig ikke vil ha gaver, men handler det jeg trenger selv, så null niks julepose = tomt kjøleskap i romjulen :lol:

:lol: Ooops!  

I år er det kjip ønskeliste fra oss voksne til forelre/familie: Penger :aww:  Men måtte krangle med min mor om gave til lillemor, hun får dukkestol og telt til senga av oss, noe hun ønsker seg veldig, og får alltid klær av svigers, tanter og gammeltante. Så jeg syns jo hun kan få litt leker av noen også. Bøker har vi i haugevis, og får låne gratis i barnehagen, så da syns jeg leker og noe hun ønsker seg er fint å få. Sendte ønskeliste med noen alternativer, men nei, mamma syntes ikke noe om de lekene (!!)  og hun måtte "føle for det" for å kunne gi det. Det hadde vært helt greit, om de kjøpte gaven selv og var her i jula, og faktisk så at lillemor pakket opp og  sånt. Men når de ber MEG finne gave til henne,  for dem, og de ikke skal være her - så må vel virkelig hva barnet faktisk ønsker seg være viktigere enn hva mormora som ikke ser gaven på forhånd og ikke er der når den åpnes, føler om den. *kjip*  Heldigvis gikk argumentet mitt gjennom, så hun får noe hun ønsker seg veldig av dem og :ahappy: 

Jeg må alltid ønske meg noe nyttig jeg, får ikke ting jeg vil ha "bare fordi" eller som mamma ikke syns jeg trenger. Så har lært meg å ønske meg ting til huset eller penger til spesifikke ting. Da får jeg somregel noe jeg har bruk for. Eller spesifike sko/klær osv.  

Blitt så "gammel" nå at jeg skulle helst hatt råd til å kjøpe alt jeg ville selv og kunne sagt at julegaver kan de gi til dyrebeskyttelsen eller noe sånt, men nope. Skjer neppe med det første. Så da får jeg ønske meg ting mamma syns det er greit å gi og være overlykkelig over å ha en mamma og en stefar som har mulighet til å bruke penger på oss :D  Stuegulvet er julegave fra et tidligere år. Leggingen ble julegaven i fjor. *bortskjemt* 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

14 timer siden, TonjeM skrev:

Og den går fint over snoppen uten å gnage? Hvor finner man en sånn en? Kjempefin var den!

Ellers har jeg fått pakke i posten i dag, med sånn nusselig nydelig innhold, som har fått plassen foran husfreden på badet, så ser jeg den hver dag.. så får man se om den tåler å bo på bad eller ei, sånne ugler kan jo fort få både det ene og det andre - tus

Ja den stopper fint rett foran. Nå har Idde akkurat fått sin, men hadde liknende (annen modell) til Pigg og opplevde aldri noe gnag noe sted. Den Idde har er laget for hunder med høy haleføring (ev halefeste) og heter Ken og kommer fra House of dogs og den jeg hadde til Pigg gikk ned over rumpa og het Kevin fra samme sted. Kengenseren er litt bredere enn Kevingenseren, men ellers oppleves de som like. Brukte den til Pigg masse :) De sitter så fint på kroppen til hunden. Eh... ja reklamen sin det.

Ellers så har vi trent Lp og turet med venninne og huskydyr idag. Var godt med soff og pizzarester fra igår. 
Testet full øvelse med ruta for første gang nå og det funket finemang gitt :D Ikke noen tierøvelse enda, men sånn tooootalt uobjektivt synes jeg den var verdt en åtter iallefall ;) så da sier vi check på den og pirker videre på andre ting.

Ja også traff vi en stor berner på tur som gråt etter våre hunder og våre hunder gråt etter den. Det var litt sånn romeo julie følelse på hver side av veien, mens vi eiere slet med å holde oss på beina :P 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, Mardina skrev:

Først skal du få en klem :hug:

Så ville jeg si at du ikke er den eneste som venter på pakke fra Postnord... Nå har de brukt over 2 uker på å få den fra Drammen og hit. Noe som tar ca en halvtime i kjøring. Og kommer selvfølgelig med bare unnskyldninger og bortforklaringer... :hmm:

Takk :heart:

Jeg hater postnord, bare tull hele tida.. De innrømmer faktisk at pakka mi er borte da, men de tar ikke noe ansvar for det... :sint_01:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I år har jeg ønsket meg penger fra foreldrene mine. Pappa gir penger uansett, jeg må kjøpe selv, mens mamma pleier å kjøpe noe. Men i år ønsker jeg meg et vitrineskap på Ikea, så jeg trenger penger til det. Mamma skal da arve bokhyllen jeg har glass og fat i nå, så slipper jeg kanskje å vaske hundehår av alt før jeg bruker det :aww:  

Lady holder forresten avstand til meg nå, jeg er en sånn dum person som bruker børster og karder og slikt hun ikke liker. Men når jeg ser at pelsen løsner mens hun går, så må hun til pers :aww: Nå nærmer vi oss ferdig med røyteperioden i det minste, for det ikke mye igjen :lol: 

 

Og med huset her, så har takstmann vært gjennom og notert en lang liste med feil og mangler, jeg gleder meg til å lese den rapporten. Og siden det har regnet litt her så fant han en ny feil vi ikke har sett, men det har da kommet vann og jord inn under ytterdøren i kjelleren og inn i fellesrommet der vi har strømskapet for alle leilighetene. Det er sluk i rommet så en del har jo rent unna, men rommet skulle visstnok  ha fulgt våtromsstandard når det er sluk der og det gjør det ikke. Så vannet har også trekt inn under inngangsdøren min og under gulvet i kjelleren. Og naboen sin. Så nå er forsikringsselskapet som har husforsikringen koblet inn og de vil sende ny takstmann og saneringsfolk for å fikse skaden. Egenandel: 10.000 :aww: gjett om den skal på kravet videre til selger!!! :sint_01:

Da er det godt å være omgitt av gode folk, som kommer med overraskelser helt ut av det blå og gir meg noe å se frem til og som blir et flott minne. :heart: 

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Annik skrev:

Jeg vurderer også å lage pålegg i julegaver til enkelte. Har noen voksne igjen som egentlig ikke skulle få noe gave, men så føler jeg at jeg må fikse en liten ting :P

Vurderer peanøttsmør og sjokoladepålegg! Har du prøvd sjokoladepålegg før og har noen erfaringer? Eventuelt andre som har? :D

Vi skal gi hjemmelagde pølser, syltet rødløk, hjemmelaget peanøttsmør og hjemmelaget påleggskinke/roasbeef til de mennene som har alt :)

Har prøvd meg på sjokkopålegg en gang men det gikk ikke bra :P så har ingen tips for å si det sånn:lol:

Men trinesmatblogg tror jeg har en eller to oppskrifter som virker god :)

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest *Kat84*
4 timer siden, Siri skrev:

En fransk veterinær vil sannsynligvis sette A uansett... om oppdretter viser den til en veterinær og ikke bare "stoler på seg selv"... Jeg ville ikke stole alt for mye på en "second opinion", for å si det sånn :aww: 

Jeg har vært innom tanken at de har såpass stor stolthet spesielt i forhold til egne raser at de lett kan gi en bedre vurdering enn hva de bør. 
Men faren har B på begge hoftene, moren har A/B. Hvis det blir noe slikt på Sjef derfra så må jeg si at jeg stiller meg litt skeptisk på om resultatene på linjene bakover egentlig er helt korrekte. Men det er ikke noe jeg får gjort noe med uansett sånn sett. 
 

3 timer siden, Symra&Pippin skrev:

:lol: Morsom størrelsesbenevning.

Beardisen er mellomstor, dermed akkurat passe. Mindre hunder er for små, større er for store. 

(At jeg veldig gjerne kunne tenkt meg en skikkelig stor hund er en annen sak. Det får bli i neste liv).

Det er altså en definisjonssak :P 

3 timer siden, Pixie skrev:

Julegaver og sånt ja... i år har mamma bare ett ønske, det er julebrev. Da mener jeg ikke et sånt enkelt julebrev med bilder, et dikt og noen ord om året, jeg mener et firesiders julebrev der vi vrenger sjela vår og forteller alt om våre innerste tanker og drømmer. At kanskje ikke vi har lyst til å skrive sånne brev, det finnes ikke i hennes verden. Hun er overalt allerede, jeg kan knapt logge meg på fb uten at det kommer tre-fire meldinger på rappen gjerne etterfulgt av sju-åtte til utover kvelden og jeg får aldri fred uansett hvor mange ganger jeg sier fra at nå er det nok. Så hun får Unicef-gave, det eneste jeg skriver er til og fra-lappen og en god jul-hilsen.

Regner med jeg får ullsokker, noe jeg ikke har bruk for, og selvsagt vin (siden jeg ikke drikker) og parfyme eller gatebodjuggelsmykke (siden jeg er parfymeallergiker og ikke tåler nikkel) fra fattern.

Det høres veldig slitsomt ut å måtte skrive lange avhandlinger om året som er gått. Det hadde ikke jeg heller tatt meg tid til. Det meste har de vel fått med seg enten gjennom Facebook, eller gjennom personlig kontakt. :P 

Jeg hadde heller valgt Unicef eller Dyrebeskyttelsen selv da. Uten tvil! 


Svigers ringte og spurte om de kunne komme på besøk. Ja så klart! :D Så da ble de værende her noen timer. Svigermor hadde falt på isen og skadet seg så hun ville helst ikke ha Sjef løpende rundt seg, så han ble forvist til et annet rom. Han er jo en veldig glad type, så det skulle jo bare mangle om han ikke ble holdt unna da. 

Nå begynner det sånn smått å lukte lørdag her. Pizzasausen er kokt opp, og vi har satt på Netflix allerede. 
Det er så deilig å ha fri hele helgene! :D 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg klipper min selv. Har kjøpt en billig klippemaskin på Biltema som fungerer helt supert, med flere ulike innstillinger for pelslengde. Klipper henne 3 mm på kroppen og 6mm på hale og ører. Når hun skal klippes tar jeg frem en slikkematte med leverpostei som hun koser seg med mens jeg klipper. Gjør dette ca. 5 minutter om dagen, så det tar en stund før hun er helt nedklippet, men hun slipper det stresset hos frisøren i hvert fall, og hun rekker ikke å bli lei ettersom det er såpass korte økter.
    • Sommeren nærmer seg (håper jeg), og jeg har begynt å tenke på om jeg skal klippe ned hunden i år også (som tidligere somre), eller ikke: Han blir så fin med kort lettstelt pels, Han takler varmen så mye bedre, han tørker fortere etter han har badet osv. Men; Han liker absolutt ikke denne timen det tar å klippe han ned. Hundefrisøren sier han er grei, oppfører seg bra. Men pistrer og piper. Og jeg må dra han inn "med makt". Og da blir jeg litt sånn; "Er det verd det? Skal han få slippe klippingen?" Skal / Skal ikke 
    • Haha ja, så sant man har fryser på forhånd. 😂 Jeg kjøpte meg fryser ene og alene mtp råfôr når jeg kjøpte leilighet. Blir billigere i lengden uansett. 😁
    • Jeg «har» også en hund som er usikker på fremmede mennesker og dyr (hun måtte bli igjen hos foreldrene mine da jeg flyttet, men jeg tok meg av treningen av henne). Hun har alltid vært tilbaketrukken og skeptisk, helt siden hun var valp. Så har iallfall et par ord å meddele. Det er en sterk genetisk komponent til dette, og ulldotten min kommer nok aldri til å bli den sosiale hunden som oppsøker andre. Uavhengig av om vi hadde vært enda bedre på å sosialisere henne i oppveksten, ville nok det genetiske utgangspunktet hennes uansett begrenset hvor komfortabel hun ville vært med fremmede.  Erfaringsmessig så tror jeg at det beste man kan gjøre i en slik situasjon er først og fremst å eksponere valpen for positive opplevelser med andre, under kontrollerte forhold. Kanskje har du venner eller familie som kan hjelpe til med treningen, og la alt foregå på valpens premisser.  Vel så viktig tror jeg det er å lære valpen at den IKKE trenger å forholde seg til andre hvis ikke den ønsker det. Nå vet ikke jeg om dere sliter med f.eks. passering av andre folk eller hunder pga. skepsisen, men det gjorde iallfall vi. Kinderegg-metoden kan være veldig effektiv for å få valpen til å ta kontakt med deg når andre mennesker/hunder kommer til syne, men også for å skape positive assosiasjoner til å møte på andre på tur.    EDIT: Sånn ang. selve bjeffingen, så ville jeg kanskje trodd at dette hadde roet seg av seg selv dersom den generelle tryggheten rundt fremmede mennesker og dyr ble bedre, for å konkludere. Men nå var jo dette bare en enkeltsituasjon. Hvorvidt bjeffingen i situasjoner med fremmede er et generelt problem hos dere vet jo ikke jeg
    • Yuhu! Valpen min er litt småskeptisk til fremmede og det er noe vi jobber mye med. I stad var det en som fikk hilse på han, satte seg på huk og lot Melvin komme bort for å si hei på eget initiativ. Jeg så at han var litt usikker (halen), men han gjorde alt på eget initiativ og hadde all mulighet til å trekke seg unna når han følte for det. Mannen satt helt stille. Plutselig så trekker han seg bakover og bjeffer til som bare det. Da hadde han hilst og fått kos av denne mannen i en gooood stund, luktet rundt og virket ok med situasjonen. Mannen nevnte at han hadde hund selv og at det sikkert luktet av klærne. Kan lukten av en hund være grunnen til at han plutselig bråsnudde sånn? Han er ikke slem på noe vis, bare bjeffer og trekker seg unna. Han er også usikker på andre hunder og dyr, noe vi også jobber mye med. 🫠
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...