Gå til innhold
Hundesonen.no

Gå i trapper

Recommended Posts

Kor mykje sannhet er det i at valper ikkje skal gå i trapper når dei er små? Har min andre kvalp no, men den første budde eg slik til at eg hadde heis, så ho gjekk aldri o trappa. No er eg bosatt i 3.etasje, og lurer litt på dette med å gå/bære kvalpen? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Min fikk gå i trapper fra hun var fysisk stor nok, men hun fikk ikke løpe. Gamle hunden ble bært, og han var redd for å gå i de fleste trapper etterpå. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Guest lijenta

Jeg lar hunden gå i trappa når den klarer det selv og vi skal ut og inn. Men i førstningen regner jeg  med du kommer til å bære for å rekke ut i tide. Når blæra holder mer så kan det være på tide å begynne å gå nedover hvis valpen har lyst eller opp da. Den trenger jo ikke gå hele trappa fra starten av men lære og gå litt og litt mer når valpen er klar til å gå trapper. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Alle mine har gått i trapper fra dag 1, ingen begrensninger. Alle har vært hd og aa frie. Jeg tenker ihvertfall at det er sånn at viss hunden får hd/aa så er det fordi det er medfødt, ikke fordi den har gått i trapper eller gått lange turer osv. Om man ser på røntgenbilder og hvordan en hd hund feks ser ut så skjønner man vell egentlig raskt at det ikke kommer av normale bevegelser. Enten er de sånn fra fødselen av eller så er det snakk om skader etter feks påkjøring av bil e.l. Ikke gåing.

  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har på 12 år hatt 12 kull. Alle valper fra mitt oppdrett har fått gå i trapper så fort de fysisk har klart å få det til. Og jeg har pr i dag kun et avkom med HD:C alle andre avkom er HD fri. Jeg har aldri avgrenset mine valper fra fysisk aktivitet, trappegåing, klatring eller lignende.

  • Like 10

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive×