Gå til innhold
Hundesonen.no

Gå i trapper

Recommended Posts

Kor mykje sannhet er det i at valper ikkje skal gå i trapper når dei er små? Har min andre kvalp no, men den første budde eg slik til at eg hadde heis, så ho gjekk aldri o trappa. No er eg bosatt i 3.etasje, og lurer litt på dette med å gå/bære kvalpen? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Min fikk gå i trapper fra hun var fysisk stor nok, men hun fikk ikke løpe. Gamle hunden ble bært, og han var redd for å gå i de fleste trapper etterpå. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Guest lijenta

Jeg lar hunden gå i trappa når den klarer det selv og vi skal ut og inn. Men i førstningen regner jeg  med du kommer til å bære for å rekke ut i tide. Når blæra holder mer så kan det være på tide å begynne å gå nedover hvis valpen har lyst eller opp da. Den trenger jo ikke gå hele trappa fra starten av men lære og gå litt og litt mer når valpen er klar til å gå trapper. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Alle mine har gått i trapper fra dag 1, ingen begrensninger. Alle har vært hd og aa frie. Jeg tenker ihvertfall at det er sånn at viss hunden får hd/aa så er det fordi det er medfødt, ikke fordi den har gått i trapper eller gått lange turer osv. Om man ser på røntgenbilder og hvordan en hd hund feks ser ut så skjønner man vell egentlig raskt at det ikke kommer av normale bevegelser. Enten er de sånn fra fødselen av eller så er det snakk om skader etter feks påkjøring av bil e.l. Ikke gåing.

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har på 12 år hatt 12 kull. Alle valper fra mitt oppdrett har fått gå i trapper så fort de fysisk har klart å få det til. Og jeg har pr i dag kun et avkom med HD:C alle andre avkom er HD fri. Jeg har aldri avgrenset mine valper fra fysisk aktivitet, trappegåing, klatring eller lignende.

 • Like 10

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Tusen takk  Åååh, dette var virkelig hyggelig å høre, tusen takk   Kanskje du må skaffe deg collie igjen 
  • Det er ikke for sent, og du må prøve å slappe av selv   Hvis du sitter og tenker på at nå blir det kaos når du skal gå,  så utsondrer du sikkert stresshormoner allerede og da lurer valpen iallefall på hva det er som skal skje. Gå ut av døra mange mange ganger om dagen, oppfør deg helt normalt. Du er jo tryggheten hennes så det er ikke så rart hvis hun blir bekymra i starten. Kong med mat er fint, som de andre her har foreslått    Og gjerne øv når hun er litt trøtt. 
  • Cavalieren er en fantastisk hund. Vi hadde en når jeg var yngre. Hun var godheten selv. Aldri noe tull. Hun var enkel som valp, enkel som unghund og enda enklere som voksen. Jeg bruker si hun var født oppdratt (var jo ikke det)  Det er altså noe av det simpleste jeg har hatt av hund uten at hun var dom. Hun hadde ingen av de småhund tendensene utenom at hun var litt redd store hunder, men hun ble aldri sint, hun bare trakk seg unna. Tror aldri hun kunne sagt ifra til noe som helst så hun måtte jo skjermes litt så hun ikke ble mobbeoffer. Hun var også kjempeglad i å lære triks og hadde man vært interessert så hadde hun vært fantastisk å trene rally og lydighet med. Det er jeg helt sikker på. Det jeg har hørt om andre sine Cavalierer har matchet det bilde jeg har av rasen og min egen. Jeg føler også at de er litt reserverte selv om de er kjempesosiale på samme tid. De jeg har møtt oppsøker ikke folk eller andre hunder, men de blir kjempeglad om man vil hilse på dem. 

   Nei jeg synes det er flotte hunder og hadde jeg fått typen med på det så hadde jeg helt klart lagt ned alt arbeidet som skulle til for å kunne finne meg en frisk valp (selv om man aldri kan være sikker) Jeg er frelst av rasen selv om det ikke er "min" rase. 

   MEN jeg har også litt samme følelse når det gjelder springer og de har jo mindre helseutfordringer så det er absolutt en hund som man kunne vurdert, men jeg tror Cavalieren krever litt mindre (men fortjener like mye) 
  • Sunlily's Hear Me Roar "Reidar" har også fått resultatene sine  

   HD: A/A
   AD: 0/0
  • Ja, det er nok helt naturlig så det må hun bare igjennom også får du prøve å sikre godt så hun ikke får til noe hun ikke skal   Spørs om du med fordel kunne ha forlatt henne litt lengre i gangen. For å prøve å skape en forventning om at dette tar tid, slik at hun ikke bare blir stille litt, men at hun legger seg ned å slapper av. Så det blir forventningen hennes når du går noen plass.  
 • Nylig opprettede emner

×