Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå november


Tonje
 Share

Recommended Posts

33 minutter siden, SFX skrev:

Se lenger ned.

Jeg hørte på radioen nå at de ikke fant bevis for at det ble skutt i London, det er jo også rart. Har folk hørt feil? Går folk rundt og forventer at terror kan skje og misforstår automatisk når noe harmløst skjer? Det er en trist planet vi bor på.

Jeg skal til London om noen uker, en tur som har vært planlagt lenge. Det har vært flere episoder i London etter at jeg bestilte billettene, men jeg vil ikke være redd, jeg vil ikke la ondskapen få ødelegge den magien jeg knytter til London. 

Hmm... Han liker sikkert ikke å bli oglet på det viset :aww:

Det så ut som om det var jakt på gang, så vi holdt oss på skogsbilveiene. Eller, jeg gikk der, mens hundene løp rundt både i veien, grøfta og skogkanten. 

Jeg bruker ikke én fyrstikk en gang. Jeg bruker lighter. 

Jeg synes vedovnen er litt trang for å få stablet riktig så det kan ta fyr, det var enklere i ovnen der jeg bodde før. Kanskje kombinert med litt større vedkubber nå, i hvert fall noe av det. Jeg har primært brukt ved kjøpt i høst, og den virker jo lett og tørr. Den oppbevares stablet i garasjen, så den skal ikke bli våt der. 

Jomfruer er velegnet til det meste når en må trosse naturlover for å få det som en vil - for eksempel få fyr i kranglete ved. I dette tilfellet foretrekker jeg gamle, inntørka snurpejomfruer, for de tar lettere fyr. Men en skal selvfølgelig ikke undervurdere effekten av ei trinn jomfru, da smeltet fett kan få fres på ilden om du har noen gnister fra før av å jobbe med.

Og jeg skjønner fremdeles ikke helt hva jomfruer er... og det høres fremdeles ikke bra ut.

Nå ser jeg på Beat for Beat, og det klør i shoppefingrene for freddan er jo ikke over enda..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 3.1k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Pappa sponser med det samme han sponsa eksen sin billett med, nå har vi kjøpt flunka ny flybillett til @Teserere og livet er straks litt lysere  . Da blir det Thailand i jula med bestevenn! Er så glad

Mobilen min ringte mens jeg satt med en pasient (hørte vibreringa så vidt) og da jeg kjente igjen nummeret hoppet hjertet over flere slag, det var fra drømmejobben! De vil ha meg på intervju! Jeg var

Hei sonen! Visste dere at...     ...at jeg har verdens søteste lille vofs?    

Posted Images

43 minutes ago, SFX said:

Jomfruer er velegnet til det meste når en må trosse naturlover for å få det som en vil - for eksempel få fyr i kranglete ved. I dette tilfellet foretrekker jeg gamle, inntørka snurpejomfruer, for de tar lettere fyr. Men en skal selvfølgelig ikke undervurdere effekten av ei trinn jomfru, da smeltet fett kan få fres på ilden om du har noen gnister fra før av å jobbe med.

I beg to differ, sånne hvite plastdingser er bedre enn jomfruer :aww: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, Debbie skrev:

Og jeg skjønner fremdeles ikke helt hva jomfruer er... og det høres fremdeles ikke bra ut.

De er en utdøende rase, så det er ikke lett å finne dem. For hundre år siden kunne du finne dem hvor som helst, i hvert fall i byene. På bygda med gardsbruket var det gjerne noe i høyet som gjorde at jomfruene mistet sin magiske kraft og ble til ordinære mennesker. Fikk de for mye nærkontakt med høyet, kunne det faktisk føre til ekteskap og barn - disse barna var alltid født prematurt, og gikk aldri ut normaltiden ni måneder. Og bra var det, for til å være født prematurt hadde disse babyene overraskende normal fødselsvekt, så en kan jo være glad for at de ikke rakk å bli seks kilo og 70 cm før de kom ut. Om det var fordi foreldrenes pleide å være jomfruer at de som mennesker fødte prematurt vet vi ikke, det er ikke kartlagt så mye om disse mytiske jomfruene.

I dag finner vi flest jomfruer utenfor Kragerø og i Karibia. Mange jobber som piloter og flyvertinner, og vi tror det er for å beskytte seg selv mot normale mennesker at de har opprettet et flykollektiv, slik at de kan jobbe kommersielt blant mennesker, men beskytte hverandre ved alltid å gå to og to sammen, mens de nynner den jomfruelige, hellige sangen "coffee, tea, tea, coffee".

Det skal også være en egen jomfrustamme med tilholdssted i Vatikanstaten, men nyere avsløringer viser at det er til dels juks og fanteri, og for det meste en gimmick for å skape blest og lange publikumskøer, siden de er i en økonomisk knipe og sparer penger for å kunne delta i Eurovision Song Contest som egen nasjon.

  • Like 15
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Line skrev:

I beg to differ, sånne hvite plastdingser er bedre enn jomfruer :aww: 

Det er nok fordi det ikke er registrert funn av ekte jomfruer i Trøndelag, så du har måttet bale med etterligninger eller andre mytiske vesen, for eksempel en art som heter rosablogger. Disse er kategorisk ujomfruelige, men de er heller ikke humane, med sine syv barn, thigh gaps og naturlige flaskeblonde hår. Det er særdeles uforutsigbart hvor godt de egner seg for å ofre til fyringsguden.

  • Like 14
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Just now, Stine said:

Urealistisk film, ingen går fra Ryan Gosling! Djeez damen!

Jeg syns han er oppskrytt, jeg :P 

--

Pappa kom og henta meg, vi hadde visst fått besøk i hagen, vi: 

23843092_1309261599178622_90211788432929Yes, det er mine råååsa crocks :aww: Nyinnflytta sambygdinger som har fått testa ut løpegården sin i dag. Det ble en fail :P Eieren var ute og leita etter dem da, vi hørte noen som gikk rundt og plystra, så jeg begynte å gå mot den lyden. Prøvde å rope "hallo, du som plystrer", men fikk ikke noe svar :teehe: Så etterhvert en med lommelykt og fikk spurt om de leita etter noen hunder, og det gjorde de, så nå er hunder og eiere lykkelig gjenforent :ahappy: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 timer siden, LØJ skrev:

Sitter nederst bortest i det mørkeste hullet du kan tenke deg :icon_cry:Svulsten til App er tilbake og den har spredd seg. Røntgenbildene vi tok i går viste at kreften har spist seg igjennom kjeven hans, og han hadde store smerter når vet klemte (ingen smerterespons når jeg klemmer, skal liksom være så sterk sammen med meg han). Burde avlivd han i går men greide ikke det, så nå smertestiller jeg han etter beste evne. Vi har avtalt turer med de beste hundevennene hans gjennom helgen, og på mandag tar vi siste turen til vet...

Jeg gråter helt ukontrollert hele tiden, og hjertet ligger knust i tusen biter!

Nei nei nei :( Det var jo ikke slik det skulle gå :no:

6 timer siden, LØJ skrev:

Han er ikke 4,5 år engang :icon_cry:Og han er den 4. hunden jag avliver på 4 år...noen ganger lurer jeg på hvorfor jeg i det hele tatt gidder å drive med hund...

Takk til ALLE som støtter i en tung tid! Vi har nettopp vært ute å gått en lang tur med gode venner, kost oss med hysterisk løping og never med godbiter :wub:

Og for de som synes det er ufint å holde han i live noen dager, de må bare komme på besøk å se hvor lite syk han opplever seg selv å være. Han oppfører seg som en frisk, rask ungfole, full av spillopper og abligøyer...som jo er det som gjør det så innmari vanskelig og uvirkelig det her. Han har livsgnisten i orden!!

Hva andre måtte mene skal du i hvert fall ikke bry deg med. 
Vi holdt jo Aragon i live i 3 uker etter vi hadde fått dommen. Og valgte medisinering. Problemet der var vel heller det at han ikke eide begrensninger og antakelig var så vant med å ha vondt at han så ut som seg selv når det kom besøk. Så jeg fikk høre flere ganger at det var da totalt unødvendig å avlive han! 
Men når jeg nesten må riste liv i ham pga luftrøret kollapser på nattestid og han segner om, han støttet seg mot veggen når han gikk, og ellers virket livstrett så jeg jo at det faktisk var for lenge å vente 3 uker egentlig. 

Så hva andre måtte mene skal du ikke ta til deg. Du vet best, du kjenner App best, og ingen tar et slikt valg om de ikke er helt nødt for dyrets beste! 

:hug: 

2 timer siden, SFX skrev:

Nå skal jeg ofre noen jomfruer og se om det får fyr i ovnen, den har kranglet i hele dag. Det vil ikke ta ordentlig fyr, slukner så snart jeg snur meg.

Et lite innblikk i @SFX sine mørkere sider der altså :blink:  :lol: 

2 timer siden, Stine skrev:

Jeg skal bare se, ikke røre! :lol:

:lol: 

38 minutter siden, Siri skrev:

Hva? Såre tær? Nehhhhhhh... 

Ja, nei altså... Det er klart de har grunn for å være sure. Når folk reagerer på den rosenrøde fremstillingen av en av de mest utsatte rasene som er å oppdrive :aww: 

38 minutter siden, Siri skrev:

Jeg greide å flette inn ordet :aww: 

 

Må nok ta en tur innom den tråden der igjen og se reaksjonene på akkurat den :P 

Men jeg skulle likt å sett forskjellen på Sjef og de mopsene som visstnok er rene fjellgeitene ifølge hun mest aggressive og sett hvordan pust, energi, og atferd generelt er etter et par mil i marka. Jeg vil tro det hadde demonstrert poenget effektivt. 
Ikke det at det hadde sunket inn da :aww: 

Og den påstanden om at folk med langsnutehunder (bortimot alle hundeiere med andre ord) lar hundene stå i bånd og aldri får tur, og bare hennes... 
DA måtte jeg slette og fikse og redigere mange ganger før det var poste-vennlig nok... 
Den miniatyrgjengen som herjer i tråden nå er blant grunnene til at jeg var kjapt ute av Miniatyrhundefolket... Adminen ypper til bråk konstant, og ellers er det dulling, dilling, klær på uten funksjon, og alle er sååå søte når de faktisk viser tegn til å ha helseproblemer. 
Nei, jeg synes ikke luftrørskollaps er søtt, og nei, jeg akter IKKE å holde kjeft om det når jeg ser noen som ler og koser seg med hvor søtt det ser ut når de hikster :gaah: 


Det ble en lang dag på jobb i dag. Hadde et avbrekk på ettermiddagen slik at Sjef fikk gått tur (utrolig nok siden slike langsnuter som han stort sett bare står i bånd og gneldrer :lol: ), og så var det tilbake igjen. Gjorde meg ferdig når klokka var 20, og nå venter jeg på middagen. Nå er det endelig helg :D 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 timer siden, LØJ skrev:

Sitter nederst bortest i det mørkeste hullet du kan tenke deg :icon_cry:Svulsten til App er tilbake og den har spredd seg. Røntgenbildene vi tok i går viste at kreften har spist seg igjennom kjeven hans, og han hadde store smerter når vet klemte (ingen smerterespons når jeg klemmer, skal liksom være så sterk sammen med meg han). Burde avlivd han i går men greide ikke det, så nå smertestiller jeg han etter beste evne. Vi har avtalt turer med de beste hundevennene hans gjennom helgen, og på mandag tar vi siste turen til vet...

Jeg gråter helt ukontrollert hele tiden, og hjertet ligger knust i tusen biter!

 

Uff, jeg føler veldig med deg :icon_cry:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia
1 hour ago, *Kat84* said:

Superenkel forskning viser at miniatyrhundeiere, spesielt eiere av kortsnutede raser, har veldig ømme tær og også har en del sinneproblemer... :aww:

Det er ikke det det handler om - men jeg skulle gjerne likt å se deg smile og være blid om hver tredje person du møtte på tur følte trang til å rase bort til deg å fortelle deg hvor usannsynlig stygg hunden din er - for ikke å snakke om all edder og galle man eventuelt kan skrive på nett.... Tipper du hadde vært glad og fornøyd da.

1 hour ago, lijenta said:

heheh så den komme men fant ikke noe treffende å skrive der så bra du gjorde det

 

1 hour ago, *Kat84* said:

Aldri før har det vært vanskeligere å la være å skrive KØRKA!!!! som svar. :pinch:

Ja, for det er jo akkurat det eiere av disse kortsnutehundene er sant, KØRKA sant? For når folk som ikke har befatning med rasene har bestemt at alle er dritsjuke osv. så er man kørka om man eier en - og det er jo skikkelig gøy å høre det hele tiden.

41 minutes ago, Siri said:

Hva? Såre tær? Nehhhhhhh... 

Jeg greide å flette inn ordet :aww: 

:lol: 

Det er jo både trist og tragisk, hele greia. 

Jeg skjønner faktisk ikke at det ikke er mulig for andre hundeeiere å forstå at eiere av flatnesehunder er minst like glad i sine hunder som dere er, at hundene betyr MINST like mye, og at de er MINST like gode hundeeiere som dere.
Og seriøst - i forhold til folkeskikk - så går de utenpå de fleste.

Det er ikke sånn at folk med flatneser ikke vet at de ikke har verdens sunneste rase - men når det hele tiden skal gnis inn osv. så er det **** ikke rart at folk går i forsvar.

Jeg kjenner etterhvert MANGE flatneser - naturlig nok - de færreste av dem er sjuke - f.eks. ene nedi bakken her - den er med på 1,5 - 2 mil lange joggeturer fire dager i uka - han har antagelig bedre kondis enn de fleste bikkjene her på forumet. Om man hadde sett forumene på face  ja, så hadde man sett hauger og lass med bilder fra mange timer lange fjellturer sommer som vinter, med både mopser og fraller - det er faktisk sånn at langt de fleste ikke har enorme problemer i hverdagen. Noen har, - for mange har - og ja, det skal og må være fokus på dette - men å kalle eiere av rasene kørka, være ufine, slemme og direkte udregelige mot de er faktisk ikke veien å gå. Og det hjelper i alle fall ikke rasene - for kommentarfeltene i sånne diskusjoner handler ikke om DERES bekymring for raser eller hundevelferd - det er mest en måte å uttrykke hvor fantastiske dere selv er.

Fysj

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Barna på SFO lagde fine julekort med glitter i dag. De andre barna lagde til familie og hverandre. Poden lagde til bikkjene :lol: :lol: Han har virkelig lagt sjelen sin i dem.  Synd de neppe blir verdsatt. 

Det fine med at pappaen er sykepleier er at det med ujevne mellomrom oppstår akutte situasjoner som gjør det vanskelig for han å dra fra jobb. Da blir det plutselig mammakvelder i pappauker.  :wub:

 

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva skal man si, denne puddelen har veldig mange og sterke meninger om å bli børstet :aww: godt jeg har lært å være tålmodig, men grensen går når han setter tenna i hånden min :aww:

 Synd for han fordi han får verken lov å bite meg i hånden eller slippe unna børsten før vi er ferdig. Håper bare det blir bedre med tiden, for jeg kjenner jeg blir litt overveldet :P Får børstet han altså, men forventet ikke helt så mye motstand :P

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Belgerpia skrev:

Ja, for det er jo akkurat det eiere av disse kortsnutehundene er sant, KØRKA sant? For når folk som ikke har befatning med rasene har bestemt at alle er dritsjuke osv. så er man kørka om man eier en - og det er jo skikkelig gøy å høre det hele tiden.

Jeg har ikke kalt noen av dem kørka... jeg bare oppfordret de ihuga forsvarerne av rasene om å opplyse oss som åpenbart ER kørka om hva man faktisk gjorde for å forbedre rasene? 

1 time siden, Belgerpia skrev:

Jeg skjønner faktisk ikke at det ikke er mulig for andre hundeeiere å forstå at eiere av flatnesehunder er minst like glad i sine hunder som dere er, at hundene betyr MINST like mye, og at de er MINST like gode hundeeiere som dere.
Og seriøst - i forhold til folkeskikk - så går de utenpå de fleste.

Seriøst... det er vel ingen som har sagt noe om at de som eier slike hunder IKKE er glad i dem? Seriøst? 

1 time siden, Belgerpia skrev:

Jeg kjenner etterhvert MANGE flatneser - naturlig nok - de færreste av dem er sjuke - f.eks. ene nedi bakken her - den er med på 1,5 - 2 mil lange joggeturer fire dager i uka - han har antagelig bedre kondis enn de fleste bikkjene her på forumet. Om man hadde sett forumene på face  ja, så hadde man sett hauger og lass med bilder fra mange timer lange fjellturer sommer som vinter, med både mopser og fraller - det er faktisk sånn at langt de fleste ikke har enorme problemer i hverdagen. Noen har, - for mange har - og ja, det skal og må være fokus på dette - men å kalle eiere av rasene kørka, være ufine, slemme og direkte udregelige mot de er faktisk ikke veien å gå. Og det hjelper i alle fall ikke rasene - for kommentarfeltene i sånne diskusjoner handler ikke om DERES bekymring for raser eller hundevelferd - det er mest en måte å uttrykke hvor fantastiske dere selv er.

Fysj

Veit du - jeg tar slike sannheter med en stor klype salt faktisk. Og det er vel ikke sånn at de tåler mye aktivitet når temperaturen tipper 15 grader? Det har du vel selv sagt? Og det er vel heller ikke sånn at oppdrettere ikke avler på hunder med allergier? Eller at de er lydløse selv om de ligger helt i ro? 

  • Like 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sitat

At en Mops er bare en sofahund  er en myte. Den ELSKER å gå på tur og utforske verden og løpe fritt i skog og mark. Grunnet dens korte nese er det viktig at vi tar hensyn til værforhold. Både veldig varme og veldig kalde dager er ikke egnet for langturer, bruk heller tid på stimulering av hjernen. En sliten Mops er en lykkelig Mops!

 

Sitat

Det er viktig å skille mellom genetiske forutsetninger og miljø påførte skader. At rasen er mer utsatt for enkelte ting enn mange andre raser er det ingen tvil om, men mye av det kan forhindres ved at eierene gjør «jobben» sin i det daglige liv;
– da Mopsen´s øyne skal være store og litt utstående, er det viktig at øynene renses og tømmes for støv osv etter turgåing og uteaktivitet. Det er fort gjort å få skade på øyet!
– pusteproblemer; de fleste Mopser har i utgangspunktet ikke et problem med å puste, men fordi neseryggen er kort det trekkes inn mindre oksygen av gangen enn hos en langsnutet hund. Derfor er det viktig at Mopsen ikke blir overbelastet fysisk i ekstreme værforhold eller blir for hardt mosjonert. Det finnes også genetiske og andre fysiske faktorer til at Mopsen kan få problemer med åndedrett, dette har da vært i enkelte tilfeller og faller ikke under et generelt raseproblem.

Neida, det har ingenting med bekymring for hundenes velvære å gjøre. :rolleyes: Det er kun for å hevde seg selv folk stiller seg kritisk til avl på et slikt ekstremt eksteriør...

Og den siste setningen jeg har sitert fra NMK sin nettside er da svært selvmotsigende. Hvilke fysiske faktorer er det som skaper problemer med åndedrett som ikke kommer fra ekstrem avl? Små raser som faktisk har et snuteparti takler fint å gå tur og utfolde seg i 15 grader. Litt rart at det er spesielt de med korte snuter som er svake for så mange såkalte ytre påvirkninger dersom det ikke har noe med fysikk å gjøre... 

Og hva i all verden har det med saken å gjøre om folk er glad i hundene sine å gjøre? De blir ikke friske fordi eierne er glad i dem. Believe it or not. 
Og når man ser i kommentarfelt i en avlsgruppe av alle steder at enkelte mener at andre raser har også sine problemer pga avl så derfor så skal folk holde kjeft om deres rase så blir man faktisk bare oppgitt. At en annen rase også sliter med diverse plager pga eksteriør rettferdiggjør ikke en dritt. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

12 minutes ago, Snoffe said:

Hva skal man si, denne puddelen har veldig mange og sterke meninger om å bli børstet :aww: godt jeg har lært å være tålmodig, men grensen går når han setter tenna i hånden min :aww:

 Synd for han fordi han får verken lov å bite meg i hånden eller slippe unna børsten før vi er ferdig. Håper bare det blir bedre med tiden, for jeg kjenner jeg blir litt overveldet :P Får børstet han altså, men forventet ikke helt så mye motstand :P

Det blir bedre, jeg lover :) Det er forbausende mange pudler som ikke automatisk liker pelsstell, og de aller fleste av de lærer seg å like det etterhvert i den grad at de sovner mens man holder på med det. Ali var en sånn valp da hun var liten, men hun sovner mens jeg børster henne nå. Bare børst litt hver dag, aller helst gi deg før han blir sint og krakilsk, men om han blir det så gjør du som i dag - børster til han roer seg ned. Plukk på han når han ligger på fanget eller i nærheten av deg, dra litt i pelsen og sjekk litt tenner og klør, ros når han fortjener det, og være bestemt og rolig når han ikke fortjener det ;) 

Har du ordentlig karde? Hvis den lugger eller skraper opp hud, kan det være at han blir sint fordi det gjør vondt. Om du ikke tror det er det som er problemet, så bare børst litt nå og da. Jeg har børsten på stuebordet, så jeg børster Monster (som fikk skikkelig tak i huden mellom fingrene mine her om dagen, så der har jeg et fint lite sår :teehe:) "utenom" pelsstell også. Bare fordi hun var så rasende i begynnelsen. Hun har roet seg betraktelig nå, nå er hun bare sinna når jeg driver med forbeina hennes :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, 2ne skrev:

Det blir bedre, jeg lover :) Det er forbausende mange pudler som ikke automatisk liker pelsstell, og de aller fleste av de lærer seg å like det etterhvert i den grad at de sovner mens man holder på med det. Ali var en sånn valp da hun var liten, men hun sovner mens jeg børster henne nå. Bare børst litt hver dag, aller helst gi deg før han blir sint og krakilsk, men om han blir det så gjør du som i dag - børster til han roer seg ned. Plukk på han når han ligger på fanget eller i nærheten av deg, dra litt i pelsen og sjekk litt tenner og klør, ros når han fortjener det, og være bestemt og rolig når han ikke fortjener det ;) 

Har du ordentlig karde? Hvis den lugger eller skraper opp hud, kan det være at han blir sint fordi det gjør vondt. Om du ikke tror det er det som er problemet, så bare børst litt nå og da. Jeg har børsten på stuebordet, så jeg børster Monster (som fikk skikkelig tak i huden mellom fingrene mine her om dagen, så der har jeg et fint lite sår :teehe:) "utenom" pelsstell også. Bare fordi hun var så rasende i begynnelsen. Hun har roet seg betraktelig nå, nå er hun bare sinna når jeg driver med forbeina hennes :P 

Regner jo med det roer seg, men er jo litt overveldende.

Er helst på beina han blir krakilsk, så tror egentlig at han syntes karden er ubehagelig der. Prøver å børste så forsiktig som mulig. Men kan jeg burde prøvd å finne en ny en... Har to stykker, en jeg fikk av oppdretter og en jeg kjøpte igjennom puddelbutikken. Det er ingen forskjell på oppførselen hans uansett hvilken jeg bruker. Han syntes det er greit nok å bli børstet på kroppen da :)

Jeg børster han hver dag mens vi sitter i sofaen og ser tv, har børsten på stuebordet jeg å :P Bytter litt på når, men prøver å ta det når han er litt sigen men ikke er helt klar for å sove.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Just now, Snoffe said:

Regner jo med det roer seg, men er jo litt overveldende.

Er helst på beina han blir krakilsk, så tror egentlig at han syntes karden er ubehagelig der. Prøver å børste så forsiktig som mulig. Men kan jeg burde prøvd å finne en ny en... Har to stykker, en jeg fikk av oppdretter og en jeg kjøpte igjennom puddelbutikken. Det er ingen forskjell på oppførselen hans uansett hvilken jeg bruker. Han syntes det er greit nok å bli børstet på kroppen da :)

Jeg børster han hver dag mens vi sitter i sofaen og ser tv, har børsten på stuebordet jeg å :P Bytter litt på når, men prøver å ta det når han er litt sigen men ikke er helt klar for å sove.

Leah liker fortsatt ikke at vi børster beina hennes :P Men hun er litt staere enn pudler flest, og hun protesterer på en ikke-voldelig måte :lol: Hun bare prøver å dra til seg beina hun. Det høres ikke ut som en big deal, men når du må holde fast beinet og dra det mot deg, så er det slitsomt at hun har fire av dem. Hun er overraskende sterk og utholdende til å være bare 11 kg hund :P Hun hatet oss litt i dag, hun måtte både børstes, barberes, bades og blåses. Heldigvis tilgir hun lett :teehe: 

Men ja, det høres ut som at du gjør det riktig, så du må nok bare være tålmodig :) Jeg har Monster inntil meg når jeg begynner på forbeina hennes (det er da hun er verst. Før ble hun sint, nå blir hun bare dramatisk og piiiiiiper), holder over en skulder og under haka hennes, sånn at hun ikke får tak i fingre eller karde. Så får hun ros når hun sitter rolig, og blir oversett når hun ikke gjør det, jeg bare fortsetter å børste. Jeg regner med at vi er ferdig med drama-tendensene snart ;) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 timer siden, SFX skrev:

Nå skal jeg ofre noen jomfruer og se om det får fyr i ovnen, den har kranglet i hele dag. Det vil ikke ta ordentlig fyr, slukner så snart jeg snur meg.

Atte hæ? :huh: Hva slags jomfruer snakker vi om her? Jeg er fryktelig nysgjerrig på sammenhengen mellom jomfruofring og fyr i ovnen altså..:P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
    • Har briard, hun nærmer seg 9 år nå men er sprek ennå. Kunne tenkt meg en briardvalp mens min nåværende er sprek og rask! Hun har så herlig personlighet at jeg vil hun skal være med å prege valpen. Har forsåvidt sett litt på andre raser også som border collie (har ei på 4,5 år nå) og toller, men synes briarden har så herlig personlighet! Nå ligger det ut lite informasjon om oppdrettere i landet så jeg lurte på om noen visste om noen oppdrettere og evt kunne sende meg en pm om man ikke vil legge ut her? Vet av cathrine i trondheim men de er bortlovet, ble for sen der. 😅 men noen må da vite av noen oppdrettere? Står lite på briard/picard hjemmesiden. Litt dårlig det. 😬
    • Hvis du skal bruke folk som "hjelp", så pass på at de holder avstand og ikke tar kontakt med hunden først. Jeg ville oppholdt meg i områder med en del folk (ikke tette mengder) hvor det er mulig å regulere avstanden, og belønne ro og kontakt. Det valpen først og fremst trenger å erfare er at han ikke trenger å forholde seg til folk om han ikke vil. Hvis du skal trene sammen med folk, still dere på avstand og hold en samtale. Belønn all interesse hunden viser for den andre personen, hos deg selv, slik at han må søke ut igjen mot dem for å få belønning. Om han faktisk viser interesse for å gå bort til dem, la ham gjøre det, og la de kaste godbiter til ham (ikke bøye seg over ham!). Du kan hjelpe ham å hilse på folk du vil han skal møte (besøk, familie, venner osv.) med target-trening evt., så fokuset er på targeten og ikke på dem. Vær tydelig når han ikke trenger å forholde seg til folk og belønn kontakt med deg. Det skal ikke være opp til ham å måtte ta valget.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...