Gå til innhold
Hundesonen.no

Røde Kors- svindel og bedrag..

Recommended Posts

https://www.vg.no/spesial/2017/rode-kors/

Jepp..nå er jo ikke dette noe enestående tilfelle når det kommer til såkalte 'hjelpeorganisasjoner', som går stort ut i både i media og på dørene for å tigge penger til gode formål.. Det er en grunn til at ikke alle har like stor 'giverglede' og vil 'gi til det svir'.. Det er altså ikke nødvendigvis gjerrighet men velbegrunnet tvil om hvor mye eller noe av ens donasjon som virkelig kommer de trengende til gode.. :thumbsdown: 

VG ba Røde Kors om en redegjørelse i april..i juni fikk de svar.. Hvis de trengte så lang tid for å svare..da er det nærliggende å tro at de måtte 'ro' en hel del for å pynte på kaka..  

Pføy! 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Og stakkars lutfattige RK har bare tre milliarder på bok....jeg gir aldri 5  øre til disse hysteriske innsamlingsaksjonene, og dette vi hører nå, gjelder nok ikke bare RK.

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Guest Kåre Lise

Verre ting har vel skjedd og dette hadde jo vært litt mer enn en vg sak hadde ikke det vært noe bistand men det har det jo vært her, den er bare omtalt og formulert feil.

Sitat

 

Den omtalte nettsaken var også mangelfull fordi den utelot å nevne flere av hjelpetiltakene som Røde Kors i Norge bidro til i Haiti.

Det gjelder blant annet bekjempelse av kolera, katastrofeforebyggende tiltak, støtte til ortopedi, annen gjenoppbygging, psykososial støtte for de som var rammet – for å nevne noe av hjelpeinnsatsen etter det massive jordskjelvet.

 

Røde Kors beklager feil i omtale av innsatsen i Haiti

- Hvorfor har Røde Kors 3 milliarder kroner på bok?

 

Håper ingen av dere havner i en situasjon dere trenger hjelp. Men som Ola Dunk har dere vel nok egne ressurser til å klare dere? Ola Dunk går seg jo aldri bort på fjellet eller... 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Guest Kåre Lise
25 minutter siden, QUEST skrev:

Ja og ikke så rent sjeldent er det ikke alltid like lett å ta poenget ditt. Om du ser over så har de gått ut og beklaget dette. Hva mer er det du forventer?

Hvis du mener verden ville vært et bedre sted uten røde kors kan du jo bare si det, trenger ikke pakke det inn... :)

Ellers er det vel nok å ta tak i

http://www.innsamlingskontrollen.no/nb/

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen
Akkurat nå, Kåre Lise skrev:

Ja og ikke så rent sjeldent er det ikke alltid like lett å ta poenget ditt. Om du ser over så har de gått ut og beklaget dette. Hva mer er det du forventer?

Hvis du mener verden ville vært et bedre sted uten røde kors kan du jo bare si det, trenger ikke pakke det inn... :)

Ellers er det vel nok å ta tak i

http://www.innsamlingskontrollen.no/nb/

 

Verden ville vært et bedre sted uten en hel del personer, regjeringer, organisasjoner, religioner , ideologier og andre -ismer. Sånn raskt oppsummert :ahappy: I den sammenheng tror jeg nok ikke akkurat at RK kommer helt på topplista..:P

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Folk bør være skeptiske til å gi penger til ikke-transparente organisasjoner, på grunn av mangel på uavhengig dokumentasjon vedrørende hva og hvordan støtte brukes.

Uærlige organisasjoner som hverken kan eller vil dokumentere pengebruk, eller som i verste fall lyver om hva de har utrettet (som røde kors) bør folk slutte å gi penger til - dette burde være en selvfølge. Det finnes så mange transparente, effektive organisasjoner å donere til, at det er ingen grunn til å støtte uærlige, useriøse, ikke-transparente, griske organisasjoner.

 • Like 2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Jeg ville tenkt det samme som deg. Det er ikke mange, om noen, som holder tempo over så lang tid som pointer/vorsteh. Om de kan løpe løse etter så er det nok mange som kunne hengt med, men det går jo ikke nødvendigvis alltid, så om dere snørekjører mye så ville jeg nok gått for en til av samme sort. Ellers blir det nok fort noen begrensinger eller at man må gå tur hver for seg osv.
  • Ja, han liker det sikkert, men ville ikke tenkt på at det er et grunnleggende behov han har og hatt dårlig samvittighet for at du evt hindrer det. Og ifht konsekvent så ville jeg ikke nødvendigvis hatt så mye fokus på selve gravingen,men på settingen/sinnstemningen i hvert enkelt tilfelle. Feks, ønsker du at hunden skal være rolig og vente når dere stopper på tur, da stopper du graving i dette tilfellet. Men ikke bare med et nei, eller korrigering av graving, men ved å gi hunden et annet alternativ, feks sitt. Om dere skal ha én lengre pause så kanskje du vil at hunden skal kunne gå litt rundt og evt grave om den vil og ikke bare ligge på kommando, her ville jeg sett an stemninga. Om den bare er rolig og koser seg og graver litt, ligger å gnager litt på røtter osv, greit nok. Men om hunden virker mer overivrig/fiksert/stresset så ville jeg avbrutt. Samme som over, jeg ville ikke bare korrigert gravinga, men jobbet med stresset og alternativ adferd, feks ved å be hunden legge seg.  Ifht ro er der bare to ting som gjelder stort sett. Tålmodighet og mengdetrening. Dere må rett å slett øve på å være rolig(der det trengs å øves på). Det vil ta litt tid, men gradvis vil det slippe. Sett dere ned i skauen når dere har litt ekstra tid. Sitt der gjerne en stund så hunden får til helt ned å bygge forventninger til at pauser varer en stund så her er det bare å flate ut. Jeg bruker enkelt og greit bare å ha hunden ved meg å be den legge seg. Ignorerer, evt kanskje hysjer på(om det fungerer) lyd eller at hunden er litt spent, de må jobbe seg gjennom det. Roser i grunn ikke under slik trening fordi det gjerne bare setter i gang hunden igjen og man begynner på nytt. Kjefter heller ikke eller noe slikt, om hunden reiser seg får den bare rolig beskjed om å legge seg igjen og det gjentas til det kjedsommelige(med noen). På kortere stopp så kan det hende jeg bruker godis bare for å holde hunden der jeg vil, men synes det i mange tilfeller ikke er med å skaper skikkelig ro da, selv om det kan skape lydighet. Så spørs hva man vil ha. Ikke at det skaper stress nødvendigvis, men når jeg tenker ro så vil jeg ikke ha én hund som sitter å tigger eller venter i spenning på at belønning kommer eller vi er ferdig. Helst vil jeg ha en hund som både slenger seg nedpå og slapper helt av.  Du kan helt sikkert ha god hjelp av å jobbe med hunden før dere ikke er i ro og, kontakt, fokus og slikt når dere går. Det vil hjelpe han å bli bedre på å sortere og generelt finne en annen sinnsstemning ute, og det vil nok gjøre det lettere å ta med seg den roen inn i en pause også.😊
  • Muligens litt feil formulert, mener mer at feks dsgen er kjent for sin iver til å grave.  Har også vært inne på stress. Han sliter med avknapp men blitt bedre nå som hormoner og pubertet har roet seg ved 2 års alderen. Samt øving, spesielt inne hos folk.  Jeg kan be han om å sitte/ligge ute, men det finnes veldig stor grad av intenst blikk og en lite avslappet kropp (noe som ligger i dårlig av-knapp). Han kan også pipe/grine hvis vi står for lenge i ro der jeg ikke ber han om noe. Hvordan ville du gått frem for å trene ro?😊 Inne hos folk har jeg tatt med et tyggebein (sånn lite «sugerør»), teppe samt at han har fått lang tur. Vi fikk øvd litt ute i hagen i sommer der han ble bedre - men responderer kjapt på lyder rundt seg.
  • Hei. Er litt i tenkeboksen på å kanskje skaffe en hund nr 2. Etter en lengre periode uten hund, tok jeg til meg en voksen Pointer for et drøyt år siden og har ikke angret en dag - utrolig trivelig og godt med hund i hus igjen.  Tenkte å høre med dere om innspill til passende rase. Har tidligere hatt Vorster og liker både Vorster og Pointer veldig godt,men er evig åpen for og nysgjerrig på andre raser også. At den er fuglehund er ikke et krav. Det jeg kanskje tenker på som en mulig utfordring,er å finne en hund som kan holde tritt med Pointeren mtp fysikk og løpskapasitet. Vi tilbringer mye tid i marka i all slags vær, både snørekjøring og sykling bl.a. Han holder galopp i vel ei mil før han slår om til et mer rolig tempo/trav. Et annet ønske er lite vokt/vaktinstinkt.   Alle innspill mottas med takk!
  • Mine har iallefall hatt en periode som er litt vanskelig/utfordrende rundt 4 mnd alder. Kanskje ikke så mye før 4 mnd, men større hunder da så kanskje din bare er litt tidligere ute 😊 det er ikke uvanlig. Og om det ikke er det så er det sånn valpelivet er. Ting er i endring konstant, noen ganger går det strålende andre ganger er livet for en liten tass langt mer stressende/frustrerende. Så lenge du ikke frykter noe annet galt så er det nok helt normalt.
 • Nylig opprettede emner

×