Røde Kors- svindel og bedrag..

8 innlegg i emnet

https://www.vg.no/spesial/2017/rode-kors/

Jepp..nå er jo ikke dette noe enestående tilfelle når det kommer til såkalte 'hjelpeorganisasjoner', som går stort ut i både i media og på dørene for å tigge penger til gode formål.. Det er en grunn til at ikke alle har like stor 'giverglede' og vil 'gi til det svir'.. Det er altså ikke nødvendigvis gjerrighet men velbegrunnet tvil om hvor mye eller noe av ens donasjon som virkelig kommer de trengende til gode.. :thumbsdown: 

VG ba Røde Kors om en redegjørelse i april..i juni fikk de svar.. Hvis de trengte så lang tid for å svare..da er det nærliggende å tro at de måtte 'ro' en hel del for å pynte på kaka..  

Pføy! 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Og stakkars lutfattige RK har bare tre milliarder på bok....jeg gir aldri 5  øre til disse hysteriske innsamlingsaksjonene, og dette vi hører nå, gjelder nok ikke bare RK.

1 person liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Verre ting har vel skjedd og dette hadde jo vært litt mer enn en vg sak hadde ikke det vært noe bistand men det har det jo vært her, den er bare omtalt og formulert feil.

Sitat

 

Den omtalte nettsaken var også mangelfull fordi den utelot å nevne flere av hjelpetiltakene som Røde Kors i Norge bidro til i Haiti.

Det gjelder blant annet bekjempelse av kolera, katastrofeforebyggende tiltak, støtte til ortopedi, annen gjenoppbygging, psykososial støtte for de som var rammet – for å nevne noe av hjelpeinnsatsen etter det massive jordskjelvet.

 

Røde Kors beklager feil i omtale av innsatsen i Haiti

- Hvorfor har Røde Kors 3 milliarder kroner på bok?

 

Håper ingen av dere havner i en situasjon dere trenger hjelp. Men som Ola Dunk har dere vel nok egne ressurser til å klare dere? Ola Dunk går seg jo aldri bort på fjellet eller... 

6 personer liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
25 minutter siden, QUEST skrev:

Ja og ikke så rent sjeldent er det ikke alltid like lett å ta poenget ditt. Om du ser over så har de gått ut og beklaget dette. Hva mer er det du forventer?

Hvis du mener verden ville vært et bedre sted uten røde kors kan du jo bare si det, trenger ikke pakke det inn... :)

Ellers er det vel nok å ta tak i

http://www.innsamlingskontrollen.no/nb/

 

1 person liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen
Akkurat nå, Kåre Lise skrev:

Ja og ikke så rent sjeldent er det ikke alltid like lett å ta poenget ditt. Om du ser over så har de gått ut og beklaget dette. Hva mer er det du forventer?

Hvis du mener verden ville vært et bedre sted uten røde kors kan du jo bare si det, trenger ikke pakke det inn... :)

Ellers er det vel nok å ta tak i

http://www.innsamlingskontrollen.no/nb/

 

Verden ville vært et bedre sted uten en hel del personer, regjeringer, organisasjoner, religioner , ideologier og andre -ismer. Sånn raskt oppsummert :ahappy: I den sammenheng tror jeg nok ikke akkurat at RK kommer helt på topplista..:P

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Folk bør være skeptiske til å gi penger til ikke-transparente organisasjoner, på grunn av mangel på uavhengig dokumentasjon vedrørende hva og hvordan støtte brukes.

Uærlige organisasjoner som hverken kan eller vil dokumentere pengebruk, eller som i verste fall lyver om hva de har utrettet (som røde kors) bør folk slutte å gi penger til - dette burde være en selvfølge. Det finnes så mange transparente, effektive organisasjoner å donere til, at det er ingen grunn til å støtte uærlige, useriøse, ikke-transparente, griske organisasjoner.

2 personer liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Nye innlegg

  • Det står i rasestandard på berner sennenhund at sporer er anbefalt fjernet - men det er jo en oversettelse av et dokument som skal ha identisk ordlyd i alle FCI-land, og det ble vidt og bredt informert om at Mattilsynets lover trumfer rasestandardene da denne regelendringen kom for en håndfull år siden. Jeg lurer på om den kom i 2010 eller 2011. Foenix er født i 2011, og det var den største selvfølge for meg da å la både henne og søsken beholde sine sporer. Men det var flere som reagerte da de så henne, og det var da fremdeles høylydte diskusjoner om at det både ville føre til mer skader og at vi ville få flere kuhasede/marktrange hunder... De diskusjonene har roet seg nå. Foenix har for øvrig doble sporer på begge bakbeina, og er stilt i åtte ulike land for dommere fra snørrogførti nasjonaliteter - inkludert land hvor det er helt normalt å fjerne dem. Ingen dommere har reagert, uansett om hun er stilt her eller der. Den eneste som har reagert var en uautorisert dommer på et valpeshow, samt noen medutstillere og oppdrettere av andre raser - men da mest av nysgjerrighet fordi det var nytt for dem å se det. I rasestandarder hvor det er gjort norske revideringer etter at det ble forbudt å fjerne sporer, så er dette forbudet presisert.
  • Der syntes jeg du kan begynne. Ikke bare burder men også noe man har lyst til   Jeg prokastinerer som bare det men bør sette meg ned og skrive søknader
  • Phuh, våknet med migrene til 25 minusgrader i dag. Temperaturen har vært oppe i -4 og nå nede til -7 og vindt. Og barnet måtte være hjemme fra barnehagen siden hun hadde feber i går. Og for bønder er det ikke bare å ta "sykt barn dag" så vært alene med lillemor i mange timer, dvs hun er blitt ganske selvgående, for jeg var oppe og laget mat til henne engang, tok i mot noen dukker og har ellers halvsovet på sofaen hele dagen. Heldigvis tok Bonden henne på badet og ordner legging, så jeg slipper det.  Migrena har sluppet taket men jeg er absurd slapp og godtesjuk, og vi har jo ingenting sånt. Har dog ferdig pepperkakedeig i kjøleskapet  Så bakt ut bittelitt så jeg skal ha noe å gumle på.  At den har gått ut på best før dato, spiller neppe noen rolle.    Edit: klarte å svi dem OG utløse røkvarsler...  Tror jeg må lage noen nye for dissa var ikke spiselige.  Svidde pepperkaker på hønene it is.        
  • Jeg ble så sur at jeg holdt på å gå ut av bilen og kjefte på en fremmed i dag. Det er en litt bratt bakke opp fra gata hvor parkeringshuset ligger til veien ut av byen, og selv om det er vikeplikt så er det ikke et kryss du bare kjører ut i - du stopper og ser om det er klart. Men det er veldig glatt der, og det har ikke blitt mindre glatt av at folk har stått og spinnet for å komme seg opp. Det er litt comme ci comme ca om jeg kommer i gang eller ikke, og i dag var en slik dag hvor jeg sto plassert med dekkene så de ikke fikk grep. Så da er det jo bare å slippe opp bremsen og skli litt bakover der det ikke er så glattpolert og en kan få grep, og prøve igjen. Men nå hadde jeg bil på vei mot meg bakfra, så jeg satte bilen i revers for å få på ryggelysene, og begynte sakte å slippe bilen bakover. Vedkommende stoppet ikke, men kjørte til vi var så nærme at jeg valgte å stoppe ryggingen. Jeg ventet litt for å se om vedkommende tok et hint, men nei. Jeg rygget 15 cm til for å forklare at jupp, jeg må bakover, men sjåføren så ingen grunn til å flytte på sin bil. Så da fikk jeg lagt over Berlingoen slik at jeg rygget mot venstre i motgående kjørefelt mens jeg passet på at det ikke kom bil forfra og passet på at jeg ikke traff bilen bak. Det var lyst og klar bane, så jeg slapp bilen langt nok bak til at jeg kunne få fart opp igjen. Jeg ser sjåføren omtrent himle med øynene, titter irritert på meg, og kjører opp til krysset. Der må sjåføren stoppe for å se om det er klart, og jeg kjente en stor porsjon med skadefryd da også den personen hadde problem med å kjøre i gang på glatta og få bilen opp på veien. Asshole. Tror du jeg rygget for skoj? Jeg håper de står og spinner et sted, og at ingen tilbyr seg å rygge eller dytte dem i gang. Nå har jeg egentlig veldig mye husarbeid som burde gjøres, såpass mye at jeg ikke aner hvor jeg skal begynne. Det er noe i alle rom, føler jeg, litt sånn kaostilstander i heimen. Jeg burde skifte på senga, jeg burde få rene klær på plass i kommoden, jeg burde sette på ei klesvask, jeg burde vaske opp, jeg burde finne støvsugerposene som er godt gjemt så jeg kan støvsuge ferdig, jeg burde få bort julepynt, jeg burde rydde kjøkken, jeg burde støvsuge soverommet, jeg burde ta ned klær fra tørkestativet, jeg burde lage en matplan for uka, og jeg burde se om trygda er på konto så jeg kan betale regninger. Jeg burde gre gjennom Glam, jeg burde klippe klør og pels på to av Foenix' poter, og jeg burde få bort snøen som har samlet seg i hundekaret så hundene kan bades neste gang jeg har fri.  Det jeg har mest lyst til er å sparkle, grunne og male kjøkkendøra. Typisk... Så, kjære sonen, hvor synes dere at jeg skal begynne med husarbeidet i dag? Jeg har fyrt i vedovnen, luftet hunder, og skal begynne på middag. Men jeg burde rekke litt husarbeid mens maten lages, og litt etter at jeg har spist. I hvert fall hvis jeg ikke bingewatcher et eller annet på Netflix i kveld  
  • Jeg har verdens beste boff. Jeg er skikkelig syk, begynte med oppkast i går kveld, orker nada null niks. Har tilbragt dagen på sofaen, og den nydelige boffen har ligget på beina mine, ikke mast i det hele tatt. Mamma og pappa har vært innom og gått tur med henne, heldigvis. Jeg sliter med å gå opp trappa, så ut på tur er lite aktuelt. 
 • Nylig opprettede emner