Røde Kors- svindel og bedrag..

8 innlegg i emnet

https://www.vg.no/spesial/2017/rode-kors/

Jepp..nå er jo ikke dette noe enestående tilfelle når det kommer til såkalte 'hjelpeorganisasjoner', som går stort ut i både i media og på dørene for å tigge penger til gode formål.. Det er en grunn til at ikke alle har like stor 'giverglede' og vil 'gi til det svir'.. Det er altså ikke nødvendigvis gjerrighet men velbegrunnet tvil om hvor mye eller noe av ens donasjon som virkelig kommer de trengende til gode.. :thumbsdown: 

VG ba Røde Kors om en redegjørelse i april..i juni fikk de svar.. Hvis de trengte så lang tid for å svare..da er det nærliggende å tro at de måtte 'ro' en hel del for å pynte på kaka..  

Pføy! 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Og stakkars lutfattige RK har bare tre milliarder på bok....jeg gir aldri 5  øre til disse hysteriske innsamlingsaksjonene, og dette vi hører nå, gjelder nok ikke bare RK.

1 person liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Verre ting har vel skjedd og dette hadde jo vært litt mer enn en vg sak hadde ikke det vært noe bistand men det har det jo vært her, den er bare omtalt og formulert feil.

Sitat

 

Den omtalte nettsaken var også mangelfull fordi den utelot å nevne flere av hjelpetiltakene som Røde Kors i Norge bidro til i Haiti.

Det gjelder blant annet bekjempelse av kolera, katastrofeforebyggende tiltak, støtte til ortopedi, annen gjenoppbygging, psykososial støtte for de som var rammet – for å nevne noe av hjelpeinnsatsen etter det massive jordskjelvet.

 

Røde Kors beklager feil i omtale av innsatsen i Haiti

- Hvorfor har Røde Kors 3 milliarder kroner på bok?

 

Håper ingen av dere havner i en situasjon dere trenger hjelp. Men som Ola Dunk har dere vel nok egne ressurser til å klare dere? Ola Dunk går seg jo aldri bort på fjellet eller... 

6 personer liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
25 minutter siden, QUEST skrev:

Ja og ikke så rent sjeldent er det ikke alltid like lett å ta poenget ditt. Om du ser over så har de gått ut og beklaget dette. Hva mer er det du forventer?

Hvis du mener verden ville vært et bedre sted uten røde kors kan du jo bare si det, trenger ikke pakke det inn... :)

Ellers er det vel nok å ta tak i

http://www.innsamlingskontrollen.no/nb/

 

1 person liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen
Akkurat nå, Kåre Lise skrev:

Ja og ikke så rent sjeldent er det ikke alltid like lett å ta poenget ditt. Om du ser over så har de gått ut og beklaget dette. Hva mer er det du forventer?

Hvis du mener verden ville vært et bedre sted uten røde kors kan du jo bare si det, trenger ikke pakke det inn... :)

Ellers er det vel nok å ta tak i

http://www.innsamlingskontrollen.no/nb/

 

Verden ville vært et bedre sted uten en hel del personer, regjeringer, organisasjoner, religioner , ideologier og andre -ismer. Sånn raskt oppsummert :ahappy: I den sammenheng tror jeg nok ikke akkurat at RK kommer helt på topplista..:P

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Folk bør være skeptiske til å gi penger til ikke-transparente organisasjoner, på grunn av mangel på uavhengig dokumentasjon vedrørende hva og hvordan støtte brukes.

Uærlige organisasjoner som hverken kan eller vil dokumentere pengebruk, eller som i verste fall lyver om hva de har utrettet (som røde kors) bør folk slutte å gi penger til - dette burde være en selvfølge. Det finnes så mange transparente, effektive organisasjoner å donere til, at det er ingen grunn til å støtte uærlige, useriøse, ikke-transparente, griske organisasjoner.

2 personer liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Nye innlegg

  • Jeg dyttet i Milo med foten for å få han til å flytte på seg. Han datt...   
  • Det er ikke alltid enklest at en som har flest hunder, er den som må passere en stillestående hund. Noen ganger, men ikke alltid, mtp plass. Hvis det er enklere for deg, kan du gå til side og stoppe, mens du ber bikkjene holde seg i ro. Jeg ville droppet go'bitene, det blir bare styrete med mange hunder.
  • Istedetfor jobb burde han heller komme seg til legen og få tatt en ny crp og en sykemelding.
  • Jeg fikk min første hund for et drøyt år siden. Alene. Det har gått veldig fint, så fint at jeg allerede nå har begynt å fortvile over at hun ikke alltid vil være her. Sånn er det når man er en melankoliker som alltid tar sorgene på forskudd ...   Jeg har en såkalt aktiv rase, men hun er ekstremt tilpassningsdyktig og tålte fint tre-fire dager med veldig lite aktivitet den gangen jeg var syk. Jeg merket faktisk ikke noe på henne i det hele tatt - før vi kom oss skikkelig ut på tur igjen. Da kom det en slags reaksjon hvor hun var helt vill en halvtimes tid. Det jeg av og til synes er litt tungt er at det blir litt intenst innimellom. Hun er ekstremt kontaktsøkende og på alerten hele tiden. Hun følger etter meg over alt. Og når vi er sammen 24-7 (hjemmekontor) så kan det av og til bli litt mye. Først og fremst siden det trigger dårlig samvittighet hos meg når hun sitter og ser håpefullt på meg. Men jeg har nå valgt å gjøre det slik. Det morsomme er at hvis jeg forsøker å overse henne bevisst, så blir hun sittende håpefullt å se på meg, men hvis jeg blir oppslukt av noe og glemmer henne så forsvinner hun og finner på noe selv. Som regel soving på plassen sin. Hun merker altså forskjell. Men jeg merker at når jeg er hos gamlingene på ferie, så er det av og til godt med den avlastingen det gir når hun ikke er så fokusert på meg hele tiden. Og det er ikke til å stikke under stol at enkelte dager så hopper jeg ikke akkurat ut av godstolen i gledesrus over å få gå tur med henne. Det hadde vært godt å kunne få noen andre til å ta den turen de få gangene i måneden det bare føles som et pliktløp. Til sist så har mitt sosiale liv fått seg en smell etter at jeg fikk henne. Det er ikke alle som ønsker at jeg har med hund, og når det ikke skyldes annet enn at de har frykt for hundehår og ser for seg at hun skal ramponere de nye fine husene deres, så blir det dårlig med besøk fra min side. Tenkte det skulle gå greit, men det knyter seg fullstendig i magen om jeg har henne liggende i bilen i flere timer. Noen ganger så passer det seg rett og slett ikke å ha henne med, type festlige lag med masse forskjellige folk som kan være alt fra redde til allergiske, og i slike tilfeller blir det bare en kort gjesteopptreden på en time eller to fra min side. Når det er sagt, så er det jo, selv om man er alene, ikke umulig å skaffe hundepass. Jeg har bare ikke alliert meg med noen ennå, og man må jo finne noen som man stoler på. Kanskje spesielt siden hun er en såpass livlig hund at hun ikke passer for alle.  
  • I teorien en meget god ide! I praksis så vet jeg så inderlig godt at den blir ikke sjekket (av meg vel og merke)  
 • Nylig opprettede emner