Gå til innhold
Hundesonen.no

Om jakt og jegere..


QUEST
 Share

Recommended Posts

  • Svar 53
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Selvsagt!! Dette er faktisk strengt regulert. Både med maks antall dyr på terreng, og hvilket dyr som kan tas. Jeg har ingen problemer med å forstå at en stor taggokse er svært å få felt, men er den t

Nå kjenner jeg ganske så mange jegere (ja, jeg kjenner vel nesten bare jegere  ) Og kan dønn ærlig si at samtlige faller i denne kategorien. Mulig det er fordi de aller fleste er hundefolk, og setter

Jeg har et noe ambivalent forhold til jakt selv om jeg er jeger selv. Og jeg ser at jeg muligens har vanskeligheter med å argumentere rasjonelt for det. Det er ingen i Norge som trenger å jakte f

13 timer siden, 2ne skrev:

Bare jeg som syns det er ironisk at catch and release er dyreplaging, helt til man har fiska opp en for liten fisk eller en feil art? For fisken det gjelder er det ett fett hvorfor den slippes ut igjen, så dyreplage-argumentet høres hult ut i mine ører. 

Som jeg reflekterte over i en tidligere post så er det ikke helt enkelt det der. Men for det første skal man være klar over at det er reguleringer for hva du faktisk har lov å ta opp av fisk. Generelt har staten minstemål på alle populære arter, dog ikke på makrell og sei. I en del elver er det i tillegg blitt noen vanvittige begrensninger. Feks kan røye være fredet, det kan være fritt når det gjelder sjøørret (minstemål gjelder), all holaks kan være fredet og all hannlaks over feks 80cm kan være fredet (minstemål gjelder også). Man aner jo ikke hva man får når man kaster ur snøret og fiske i slike elver må nødvendigvis produsere en del c&r. Personlig holder jeg meg langt unna sistnevnte type elv.

De som driver catch and release fisker ofte med lett utstyr fordi det er mer utfordrende - fisken gir mer kamp. Det fører til mer utslitt fisk. De kan stå hele dagen og bare ta inn fisk for moro skyld på det viset. Uten noe annet formål å ha det gøy. På den andre siden så bør man, hvis man skal fiske etter mat, forholde seg til lover og regler. Det betyr at en del fisk må settes ut per fisk man faktisk fanger. Alternativet er å enten avlive alt (med de følgene det får for forvaltningen) eller å forby fritidsfiske. 

Så lenge man spiser animalske produkter så medfører det negative konsekvenser for dyr uansett. I min moralske bok så må målet være å minimere disse. Man kjøper ikke en ku og setter denpå bås bare fordi det er gøy å melke, og kaster melken. Selv om kuen ikke vet om du drikker melken eller ikke. Å med intet annet formål enn egen forlystelse stå å fange fisk for så å slippe dem ut er det helt motsatte av å minimere skade. Mange tusen færre fisk ville oppleve smerte og stress dersom man ikke holdt på på det viset. I min bok betyr det ganske mye, selv om jeg er smertelig klar over at det ikke betyr noe for akkurat de fiskene jeg fanger og må slippe ut. Samtidig kan man gjøre mye for å minimere stress og smerte for disse. Jeg bruker alltid knuteløs hov, enkeltkroker uten mothaker (bytter krokene eller klemmer ned mothakene på alt av sluker og fluer) og kraftig nok utstyr til at fisken kan tas inn på kortest mulig tid.

Selvsagt kan man si at man bare kan la fisken svømme og spise noe annet. Noe må man spise og så lenge man ikke er veganer så innebærer det at dyr må lide. Sånn er det bare (om det er rett å spise dyr er forøvrig en mye større diskusjon som jeg ikke orker gå inn i nå). Da tenker jeg at det er bedre at jeg spiser selvfanget fisk enn fjøsfisk eller andre dyr som er avlet i fangenskap.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...