Gå til innhold
Hundesonen.no

Innbilt eller drektig?

Recommended Posts

Hei, tispa mi vart parret for 4 veker siden, og vi tok ultralyd på onsdag for å sjå om der var noko i magen. Da visste ultralyden at ho var tom, og vetrinæren kjende på henne og sa der ikkje var noko. Eg slo meg til ro med dette, kullet var ikkje så kjempeviktig, så lenge eg sitt igjen med tispa mi uansett. 

Men så fekk eg vite at det kunne vere for tidlig å ta ultralyd på henne, det er ikkje alle som en ser det på før det har gått 4 veker. Oppdrettere sier dette og har snakket med vetrinær som har tatt UL og ikkje sett noko, men ut kom det 11 kvalpa gitt! Tispa mi utvikler fortsatt litt større patter og virker meir laus i huden i området der. Ho har aldri hatt noko særlig innbilt, ho har hatt berre fått bittelitt melk i de nederste pattene avogtil, ellers aldri noko anna tegn til innbilt.

Er det flere som har opplevd dette?

 Om det blir kull er det ikkje eg som skal ha dette, men min oppdretter. Eg føler meg ikkje kompetent nok sjølv. :-) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Min veterinær har aldri tatt feil på UL når jeg har vært der, nen jeg har hørt noen oppleve det hos andre veterinærer. Det er viktig å gå til en veterinær med bra utstyr OG kompetanse til å bruke dette.

Det er mulig å ta ultralyd 21 dager inn i svangerskapet, men anbefalingen er mellom dag 28 og 33. Også fordi 21 dager etter paring ikke trenger å være 21 dager inn i svangerskapet. Befruktningen kan skje mer enn 48 timer etter paring, og var det flere paringer gir det enda mer spillerom. La oss si at tispa ble paret 1.-3. september, tre paringer. Men befruktning skjer først 5. september. Så booker du ultralyd 21. september, for du mener at da er tispa tre uker drektig. Mens hun i virkeligheten kanskje bare er 16 dager på vei, altså altfor tidlig å si noe og større sjanse for å få feil negativ undersøkelse. Fostrene må rekke å bli så store at de kan synes på skjermen, og derfor er dagene 28-33 foretrukket, for da er de synlige, men ikke så store at de er vanskelig å se fra hverandre for å telle. 

Tisper som er paret kan ofte få sterkere innbildt-symptom enn ellers, da selve paringen hos mange tisper setter i gang større hormonproduksjon - og dermed sterkere innbildt med flere fysiske og psykiske tegn en vanligvis ikke ser. Vi er mange som har blitt lurt av innbildt tispe og trodd på valper inntil ultralyd på dag 28 etter siste paring. 

Men det er også mange som tar UL etter tre uker, og får korrekt svar. Det kommer som sagt an på veterinæren OG hvor langt i svangerskapet tispa faktisk har kommet. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Jeg er ganske rund i kantene og godtar mye av en hund, men jeg kjenner jeg er sliten av å ha en hund med separasjonsangst og håper intenst på å unngå det neste gang. Det samme med lyd, jeg er ganske vant til sutring og piping for "ingenting" nå, men jeg vil helst ikke ha det igjen. Jeg tror likevel ikke at jeg hadde greit å gi fra meg en hund jeg har blitt glad i bare fordi den hadde mye lyd eller separasjonsangst.
   Jeg har tid og mulighet til å tilrettelegge mye for en hund med issues om det er håp om at den (og jeg) kan ha et godt liv, men akkurat kronisk urenslighet/markering gjennom mange år hadde gått meg såpass på nervene at det hadde gått utover forholdet til hunden.
  • Sør England uten tvil - jeg elsker England (har ikke vært der en gang) - gjengen sier jeg er Britaboo (stjelt fra weeabo som er en som er litt i overkant glad i japan/anime, tror jeg?) Grunnet at norsken min har mange engelske ord, uten at jeg tenker på det. 

   Men om det nå skjer er jeg ikke sikker på. Det hadde vært veldig skummelt for en stakkars autist som bare har opplevd nord norge  Men å reise på ferie dit må jeg kanskje få til, det er sikkert ikke like skummelt, eller? :3 
  • Helt tom etter tur til Danmark. Fått hilst på de søteste små valpene, hentet hjem tre marsvin, masse marsvinmat og ble tatt av en fotobil  Blir heldigvis ikke så dyrt da, men kjipt likevel. Det billigste og beste hadde vel vært å holde fartsgrensa   Har alltid hatt en frykt for fotobokser, også presterer jeg å bli tatt i en! Det bør ikke være mulig.  Veldig deilig, fikk en hel natt på hotell, middag på restaurant og masse valpekos, så en fin helg alt i alt  Må bare få litt lettere høyrefot så er alt tipp topp. 
  • Jeg må jo si du er heldig om den bare har røytet merkbart i 3 dager.  Min røytet 365 dager i året i 10år. Merket lite forskjell mellom røytetid og til vanlig etter han fikk voksenpels. Furminatoren var min beste venn!  
  • De broddene er helt råe! Jeg har brukt dem i marka på knallhard skaresnø, stålis, og islagte vann i hele vinter, og det har gitt meg et nytt perspektiv på hva vinter kan være. Jeg kan jo gå overalt, rett opp bratte bakker med stålis, og med slike forhold som det har vært her i vinter så er det utrolig effektivt å bevege seg i marka. Med islagte elver, myrer og vann kommer man seg jo så lett rundt omkring, til plasser man ikke har kommet seg til på sommerstid. Her er ikke slik vinter vanlig, 2 meter snø er vel mer normen, men da tror jeg jeg må gi truger en sjanse til neste år. XXL har best pris på de broddene, ca 380,-.  
 • Nylig opprettede emner

×