Gå til innhold
Hundesonen.no

Masseslakt av høns...


HuskyenBalto
 Share

Recommended Posts

Det er vel ikke så uvanlig med hunder som åpner dører? Heldigvis ikke normen da, men vet om ganske mange av forskjellige raser som både åpner dører, og kan låse opp dører. Jeg har hatt en selv, blanding av dobermann og flat. Ikke ekstremt med jaktlyst, og ikke over snittet kreativ. Han var veldig selvstendig da. På internatet jeg bodde på da jeg fikk han så var de tre hunder som låste opp og åpnet dører, så vi måtte skru løs nøkkelen på innsiden og legge den vekk da de skulle være alene. Til min gjemte jeg den også, var sikker på han kom til å finne ut hvordan han fikk den på plass om han fikk litt tid alene med den. :aww: Min var vel rundt 4 måneder da han fant ut av det, funka heldigvis å snu dørhåndtaket opp på han. Heldigvis har ikke tollerne mine giddet å finne ut av det der, for det var upraktisk med en utbryterkonge av en hund. :P 

Og er ikke bare hunder som finner ut av dette med dører. Har hatt katt i familien som også åpnet dører. :P 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 181
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ja, klart de kan det. Naboen din kunne faktisk med loven i hånd ha avlivet hunden din der og da. Dere har vist at dere ikke klarer å ha kontroll på hunden deres og at han utgjør en fare for både vilt

Du må gjerne utdype hva etnisitet og språknivå har med saken å gjøre - du skriver ganske dårlig norsk, men det er vel ikke relevant for saken? Så det er ikke bare hobbyhøns din hund har slaktet,

Så de får 3.800 kroner for å kjøpe nye kyllinger, og 200 kroner for tapet, den emosjonelle påkjenningen, tort og svie, og merarbeidet med å bygge opp ny høneflokk? Med det antallet høner drev de kansk

Posted Images

24 minutter siden, enna skrev:

Jeg har hatt økter med do-as-i-do-trening. For morro skyld. Man trenger sjelden mer enn 2 - 3 repetisjoner så forstår  hunden oppgaven. Og det uten kommando. Bare prøv: lag deg en oppgave for hunden - feks å rundere en stol, hoppe et hinder eller annet, sett hunden i sitt slik at den ser deg - utfør oppgaven selv uten å si noe. Ta hunden i halsbpåndet og pek ut i den retningen du gjorde oppgaven selv, feks i retningav stolen du runderte rundt.  ;) 

Dette er vel strengt tatt en treningsmetode vi som har trent bruks har benyttet i mange år... Vi kaller det bare synspåvirkning :) 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja hvilke raser åpner ikke dører? I min tid så er det bare Border CCollien som ikke har åpnet dører av ja forresten Gorsse Munsterlander åpnet heller ikke men han regnes ikke fordi han var virkelig en sart sjel. Flatcouted retriverne, strihåret vorsteh og korthåret vorsteh alle x2 har åpnet dører inne i huset. Dem har ikke brydd seg med å åpne utgangsdøra merkelig nok. Men den ene strihåren skulle alltid ut av både band og wireline når den var i ungdommen dog så ble hun på tunet til jeg kom hjem da.

JA mange raser kan åpne dører og vi må ta forhandsregler ut fra hvilken rase vi har. Det er det mange som glemmer blandt annet pga det dem ser på filmer

Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Alle" hunder av litt størrelse kan vel åpne dører? Er vel ikke noe spesielt for jakthunder/huskyer? Alt som skal til er jo ett velykket forsøk der døren går opp, også er det gjort. Casper åpner og dører som går innover, ved å åpne døren litt også ta labben og dra døra mot seg. Ikke noe jeg har lært ham.
Men forskjellen er vel kanskje st han ikke benytter seg stort av ferdighetene sine, da han ikke har noe behov for å stikke av på jakt.


Noen hunder skjønner sikkert ikke sånn da. Det er vel de samme hundene som ikke skjønner hvilken vei den må gå for å vikle seg løs fra en lyktestolpe etc. Hadde en hund som brukte 6 år på å lære seg å "komme løs" fra lyktestolper. Casper har alltid skjønt det.
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 timer siden, QUEST skrev:

Veldig interessant :) Da løsningsorientert gjerne sammenfaller med smart og smart ofte oppleves som 'kreativ' ( som i destruktiv) hvis disse ikke får nok stimulering. 

Hvorfor kan bare støvere og SH f.eks åpne dører og forsere hindre som 'vanlige' hunder ikke prøver på/kan? Mangler vanlige hunder de nødvendige triggere, som f,eks sterk jaktlyst eller er det en annen forklaring? Høyløpske tisper i nabolaget burde jo være mer enn nok trigger for enhver normal hanhund, så hvorfor kan ikke 'alle' hunder( hanhunder i alle fall) som er store nok til å nå opp til dørhåndtaket, åpne dører? 

Det er nok mange hunder som kan lære seg dette selv, hvis de ser et poeng i det, da. Hos støverene ser det nærmest ut til å være medfødt. Så fort de er store nok til å nå opp til håndtaket, så åpner de dører begge veier. Mine låser ikke opp, men så er det hovedsakelig inn de åpner døra, og der står det en nøkkel på utsiden. Det blir kanskje hakket for avansert. Det er altså stort sett ikke for å komme seg ut de åpner dør. Vi har inngjerdet hage, og hygenene respekterer gjerdet (haldenen gjorde ikke det...)

Ellers lukker de opp døra i campingvogna også, selv om den låses, så der kan de ikke være løse alene. At det er litt løsningsorienterte raser, skulle egentlig bare mangle, de er tross alt laget for den vanskeligste jobben en hund kan gjøre, og de må lære den helt på egenhånd...

Ser jo hvor utrolig kørka feks retriveren til naboen er i forhold. Den vil gjerne hoppe ned fra verandaen, men forstår ikke at det bare er å hoppe fra en stol og videre ned. Den vil gjerne ha mat fra benk og bord, men forstår ikke at den faktisk når opp (nei, den er ikke lydig, og hadde absolutt gjort disse tingene om den bare forstod)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 timer siden, Betty skrev:

Og er ikke bare hunder som finner ut av dette med dører. Har hatt katt i familien som også åpnet dører. :P 

 

 

En av våre katter gikk faktisk bevisst inn for å lære å åpne dører ved å få mannen der hun bodde i fosterhjem til å vise henne. En kveld etter at de hadde lagt seg, med katten på soverommet og døra igjen, mjauet hun ved døra. Mannen sto opp, og lukket opp døra, men pus ble bare sittende på innsiden, så han la seg igjen. Litt etter mjauet pus igjen, mannen opp, åpnet døra, pus ble sittende. Enda en gang skjedde det samme, før mannen sluket lyset for å sove. Så hørte han skraping på døra, skrudde på lyset, og der hang pus i dørhåndtaket mens hun spente fra i lista så døra gikk opp. Voila! Da var det lært. Vi ga denne pusen navnet Copy :D 

Pga Copy må vi ta visse forholdsregler. Døra til kjellerstua, som ikke kan låses, og hvor kattene normalt ikke har adgang (den blir brukt til bl.a. isolasjon, eller dersom noen må holdes inne over tid), må bindes fast til trappegelenderet. Og må vi stenge luka for utgang av en eller annen grunn, må vi også låse døra, så Copy ikke skal slippe ut den eller de som ikke skal ut. Artig pusefrøken <3

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 19. september 2017 at 4:09 PM, Pringlen skrev:

Ser jo hvor utrolig kørka feks retriveren til naboen er i forhold. Den vil gjerne hoppe ned fra verandaen, men forstår ikke at det bare er å hoppe fra en stol og videre ned. Den vil gjerne ha mat fra benk og bord, men forstår ikke at den faktisk når opp (nei, den er ikke lydig, og hadde absolutt gjort disse tingene om den bare forstod)

Interessant at du nevner det, for sånn generellt, så fremstår de vanligste retrieverne som rimelig 'enkle'  for meg, om man kan si det sånn :P Det later til å være en viss forskjell på raser/grupper hvor oppegående hundene er, selv om unntak selvsagt finnes ( begge veier). 

 

Jeg har en hund som åpner døren for de andre, hvis de vil inn. Døren til hagen går utover og er ganske tung,det er  således vanskelig for de som er på utsiden å komme inn, hvis døren har glidd igjen men ikke er i lås. Hvis denne hunden er inne og noen av de andre vil inn, så går hun gjerne til døren og dytter den opp, så de kan komme inn. Hen går da ikke ut selv, så hen har ingen egennytte av å åpne døren. 

Av kattene er det bare en som kan åpne denne døren hvis hun er ute og døren ikke er i lås. Hun bruker da klørne til å dra døren så pass åpen, at hun kommer seg inn :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...