Gå til innhold
Hundesonen.no

Papillon øyne

Recommended Posts

Jeg har aldri hørt at øyne har 'poppet' ut av hodet på papillon men derimot på en del av de ekstreme kortsnuterasene. Tror dog det skal litt mer til enn at de bare blir opphisset eller stresset :)

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Da vi kjøpte chihuahua på 70-tallet, fikk vi klar beskjed om at vi ikke måtte LØFTE hunden etter nakkeskinnet (det var nok en ganske vanlig måte å håndtere hund på den gangen) fordi øynene kunne poppe ut... 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det har skjedd tre ganger med tre forskjellige papilloner som jeg har eida at øyet har "poppet" ut av øyehulen.

Ingen av gangene har det vært fordi de bare har vært "opphisset", men dog.

Første gang var et uhell da de skulle ut av bilen, jeg og venninnen min skulle ta hundene ut av samme bil samtidig, og ting skjedde litt fort -men vi var enige om at det så ut som om hennes hund kunne ha tråkket på min hund. Hennes hund var på størrelse med en border collie.

Andre gang var på tur, vi er flere som går sammen med løse hunder. En av de andre gjør et utfall mot min hund. Vet ikke om han var borti med tenner eller ikke. Ingen bittskader i alle fall, bare øyet ute av øyehulen.

Siste gang vet jeg ikke helt hva som skjedde, hadde to papilloner i samme bilbur, oppdager at dette har skjedd når jeg stopper bilen og skal ta hundene ut. Har ikke hørt eller sett noe dramatikk under bilturen, og de var vant med å dele bur.

Første gang er mange, mange år siden -og dyrlegen den gang anbefalte å fjerne øyet. Så vi gjorde det. De to andre gangene har vi lagt øyet på plass, og det har vært vellykket.  Det er en økt risiko for at det kan skje gjentatte ganger på samme hund, når det førstes har skjedd en gang -fordi sener og muskler blir strukket. Men det har aldri jeg opplevd. Kun en gang per hund.

Har en papillon nå, som er blitt ti år og fremdeles har to øyne :)

Har aldri hørt om andre som har opplevd noe tilsvarende, verken på papillon eller på andre raser. På den andre side så tror jeg ikke at jeg kan være den eneste som har opplevd det heller. Når jeg har hatt så uflaks å oppleve det tre ganger  (av tilsammen fem papilloner jeg har eid.. ). Jeg tenker at det er en skade som ikken nødvendigvis vil bli lagt merke til av omverdenen, de to siste hundene mine det skjedde med fikk jo beholde øyet, det var så og si umulig å si i ettertid.  Det er vanskelig å si om en hund har syn på ett eller to øyne, i praksis. Og de gikk kanskje med øyet igjensydd i en drøy uke (kortest mulig tid) etter ulykken. Så de som ikke så det i den perioden ville jo ikke visst om det etterpå.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive×