Gå til innhold
Hundesonen.no

Akutt syk valp

Recommended Posts

Vår tispevalp på 5,5 mnd ble akutt syk i dag. Hun virket veldig slapp da min mann kom hjem fra jobb. Når jeg kom hjem så kasta hun opp med en gang. Jeg satt meg ned og prøvde å få henne til å komme bort men den glade hoppende valpen var ikke der. Hun orka ikke reise seg. Masse luft kom ut så en sprutende diare (beklager detaljer) med blod i. Jeg ringte dyrlegevakten så ville ha oss bort asap. Vi satt oss i bilen og kjørte den timen det tar. 

Vel fremme. Dyrlegen undersøker henne. Litt feber. Høg og svak puls. Ikke luft i buken og ingen tegn på smerter i buk. 

Satt på drypp som hun har hatt 1 time nå. Pulsen er gått litt ned. Fra 120 til 100. Prøvd å gitt henne mat men hun vil ikke ha. Fortsatt like slakk. 

Noen som har vært borti liknende? Hun var helt fin i dag på morningen. Spiste maten som normalt og var hoppende glad. Vet ikke om noe spesielt hun kan ha fått i seg heller.

Nå sitter vi bare å venter..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Akkurat nå, Ganzie skrev:

Huff, så skummelt og ubehagelig:hug:
Det er tatt blodprøver, røntgen av buk og evt ultralyd?

Veterinær mente vi skulle prøve drypp først. Mente at røntgen, blodprøve kunne vente til i morgen men snakka om kanskje ta røntgen i kveld om hun ikke blir bedre.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vet ikke helt om det er til hjelp, men her på Østlandet vet jeg at det har gått noe magesjuke på hund - kjenner flere som har fått hunder som er akutt dårlig i varierende grad, med blod i oppkast og avføring... 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Mja. Har opplevd liknende. To× akutt svikt pga forgiftning (sopp + ukjent) og en slik forgiftning som gikk bra. Siste var dyrlegen rask til å ta rtg og få opp alt mageinnhold. Det reddet bikkja.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Har akkurat vært borti lignende... 
Min valp (7 mnd.) ville ikke ha middagen sin forrige mandag.
Utover ettermiddagen kasta hun opp et par ganger. Gress osv. Ikke noe som bekymra meg da.
Spyinga tok seg opp gjennom natta, men hun drakk greit. 
På morgenen spruta det blod ut bak. 
Hun var inne hele dagen hos veterinær. Starta med å røntge buken (uten funn) og ta blodprøver. 
Crp på 100 og forhøyede leververdier. Ingen feber. Slapp og i dårlig form.
Lå på drypp (væske og antibiotika) til stenging (kveld), ble tatt UL (uten funn) og var hjemme på natta. 
Var på klinikken dagen etter også. Begynte sånn smått å få i henne mat igjen, samt fikk mer AB og væske.
Neste kveld ble det tatt kontrollprøver. Crp nede på 35 og leververdier midt på treet. 
Fikk AB frem til i går, samt Andapsin (smører slimhinnene.
Venter på svar på avføringsprøvene (ble sendt til Tyskland). 
Aner altså ikke hva som utløste dette, men det ga stygge symptomer. Håper prøvene forteller noe.
Hun var veldig dårlig første dagen... Virker bra igjen nå. Spiser skånemat (og inventar :P )

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja, hadde det her for noen uker siden. Bikkja var betent i alt av slimhinner og bukspyttkjertel, intravenøs næring og antibiotika i tre dager - og INGEN mat. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 minutter siden, Wildlife skrev:

Veterinær mente vi skulle prøve drypp først. Mente at røntgen, blodprøve kunne vente til i morgen men snakka om kanskje ta røntgen i kveld om hun ikke blir bedre.

Nå er ikke jeg veterinær, så det er sikkert en grunn til at din vet gjør som hen gjør. Men blodprøve før man setter hunden på drypp ville gitt en god pekepinn på hvordan ståa er på hydreringsstatus, elektrolyttbalanse og infeksjonsstatus. Og ny blodprøve i morgen. Og røntgen av buk for å se om det er noe fremmedlegeme der, eller som @Pringlen sier, at hun har spist noe annet hun ikke burde.
Men igjen, jeg er ikke veterinær, jeg bare vet hva vi gjør på vår klinikk ved slike tilfeller.

Håper hun kommer seg fort:hug:

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vi reiste hjem fra dyrlegen halv 11. Da var slimhinnene mye bedre og pulsen bedre. Men fortsatt slakk. 

Vi la oss når vi kom hjem kl 12. Nå i 4 tiden begynte hun å våkne til litt. Drakk ganske mye. Ville ha kos å virket bedre. Gjorde utrrykk for hun måtte ut å tisse. 

Nå har hun fått litt mat (skånekost) og spist bittelitt av det. Fortsatt slakk men likevel bedre.

 

 • Like 13

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Mye jobbing med Lykke den siste tiden og endelig begynner jeg å få litt betalt. Hadde en veldig fin 3 timers økt med pt nå i juni der jeg fikk veldig mange gode innspill å ta med videre. Etter det har jeg vært veldig fornøyd med 3 av 4 løp på stevner. (Det siste kan jeg ikke skylde på hunden, det var føreren som synes at banen var dritt  ) I all vår lykkerus har jeg meldt på stevne 7-8 juli. Også løp jeg på meg en kjempestrekk i låret. Håper den slipper fort  
  • Ja, absolutt alt hunden spiser i løpet av et døgn telles med. Og mengder på pakkene er som Malamuten sier bare veiledende, og ofte litt i overkant for en del hunder.  Jeg anbefaler også å ikke tenke så mye over hva pakka sier, og heller fóre etter hold. Blir hunden rund, gå ned. Blir den tynnere, gå opp. Får den mye godis en dag, gi den litt mindre kveldsmat.
  • Tror det er ganske likt for hundene, gitt at det er lært inn riktig 😊 Det kan sikkert diskuteres. Selv synes og opplever jeg at det er viktig med kommandoer på svake svinger også, generelt i agilityen. På hopphinder har jeg fått bedre forståelse, mindre svinger og mindre riv ved å begynne å bruke verbal kommando for svak sving, samt tydelige svingarmer for å forberede hunden på svingen. Jeg bruker både verbal og motsatt arm på alle svinger hvor hunden ikke skal flyte ut selv. Tenker det er like viktig på felthindre, spesielt bommen der de kommer så fort og marginene er så små. Svingkommando forbereder dem tidlig på å samle seg for å treffe feltet i sving. Å bruke verbal kommando styrker hundens forståelse av hvor den skal, kontra å kun bruke kroppen vår. Det er mye for dem å følge med på på en gang, så det er nok utelukkende positivt med verbaler. Spesielt hvis det står logiske og fristende hinder/tunneler rett frem som hunden ikke skal ta. Man må ikke nødvendigvis ha både høyre og venstre for svake svinger, vet mange kun har kommando som betyr svak sving mot fører (og så gjerne kommando for skarp sving mot eller vekk fra fører). Og det skal ikke mye til før man havner skikkelig bakpå med running, altså 😂 Det er ikke alltid man greier å ligge i forkant og kun vise. Kommer helt an på hva som skjer før bommen, og hvor selvstendig hunden evt kan ta dette. Men er man rask til beins og har en god "kom" (som hunden også forstår på felthinder) kan man sikkert slippe unna med det i en del situasjoner. Men som Mona sier; det er mye lettere å trene inn verbalene fra starten og heller ende opp med å ikke bruke så mange av dem til vanlig, enn å ikke lære dem inn og innse senere at man kunne trengt dem likevel...
  • Takk for god bedringsønsker 
 • Nylig opprettede emner

×