Bichon havainese, lagotto, puddel

5 innlegg i emnet

Hei.

jeg har hatt en tråd her før om førstegangs familiehund. Vurderer puddel, men lurer også på om noen her erfaring med bichon havainese? Samt lagotto og dvergschnauzer som førstegangshund. Det er jo helt umulig å finne ut hva som er den beste rasen for oss. 😜

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Lagotto har en del problemer med mentalitet, men ellers er de festlige hunder.

@Linekan vel si litt om schnauzerene, de kan ha en del lyd, morsomme hunder men har egne meninger og ikke like interessert i hva du mener som de andre rasene.

Bichonen opplever jeg stadig flere trivelige individer av. Jeg har inntrykk av de som relativt enkle og greie hunder, og definitivt en god familiehund og førstegangshund.

Det trenger jo ikke nødvendigvis å være ett alternativ som er best for dere. Rasene har ulike fordeler og ulemper, og det ene alternativet kan være like bra som det andre.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 hours ago, Loop said:

Hei.

jeg har hatt en tråd her før om førstegangs familiehund. Vurderer puddel, men lurer også på om noen her erfaring med bichon havainese? Samt lagotto og dvergschnauzer som førstegangshund. Det er jo helt umulig å finne ut hva som er den beste rasen for oss. 😜

Jeg har hatt flere valpekjøpere av dvergschnauzer som var førstegangseiere, og det har gått helt fint. Ja, man må være forberedt på å jobbe litt med valpen, med kurs og trening. De elsker å jobbe med det de synes er interessant, men det trenger jo ikke å være det eieren synes er interessant. Det som bruker å fenge dem er spor/nesearbeid og agility.

De kan ha en del lyd, noe som til en viss grad er trenbart (i alle fall når man har bare en). Men er man allergisk mot bjeffing skal man ikke kjøpe en dvergschnauzer.

Det er en napperase, så de krever en del pelsstell. Og selv om mange sier at det er jo bare å barbere dem om de ikke skal på utstilling, så ødelegger man da pelsens værbestandige kvaliteter. Pelsen blir da myk og suger til seg vann, isolerer ikke hverken for varme eller kulde.

De er veldig glade i de folkene de anser som flokken sin, men er ikke nødvendigvis så himla interessert i andre mennesker. Noen er litt mer enn bare reserverte, så kjøp aldri valp av en oppdretter som ikke lar deg hilse på mor. Sosialisering er viktig, for de har en viss egenvilje og da gjør man det litt enklere for seg selv om man venner dem til alt mulig som små. Det kan forekomme noe samkjønnsaggresjon, men det er ikke utpreget.

Rasen er kjent for å ha god helse, men som alle andre raser så har de noen svakheter. Først og fremst gjelder dette øyesykdom, og man får ikke lenger registrert valper i NKK om ikke foreldrene er øyelyst.

Det er en veldig robust hund selv om de er små, og langturer i fjellet eller joggeturer er ikke noe problem om de er trent til det. På fjelltur kan de også bære sin egen mat, bare venn dem til kløv på forhånd.

Tja, det var det jeg kom på i farta - spør om du lurer på mer :) 

1 person liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for flotte og utfyllende svar 😄 Har dere noen tanker om tispe eller hannhund? I forhold til om noen er roligere eller ikke? Fordeler og ulemper?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
6 minutes ago, Loop said:

Takk for flotte og utfyllende svar 😄 Har dere noen tanker om tispe eller hannhund? I forhold til om noen er roligere eller ikke? Fordeler og ulemper?

På DS er det litt hipp som happ, ingen store forskjeller mellom kjønnene :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Nye innlegg

  • Blir lite søvn i natt, tror jeg. Mye tung pesing og hun finner ikke helt roen. Begynt å grave, med det er samtidig noe hun alltid har gjort før hun legger seg til rette. Må i utgangspunktet på jobb om 5 timer, men blir seff hjemme om hun føder. Avtale med sjefen på det.
  • Uhm.. når det TU rapporten vedr dieselbiler, er den noget farget: De antar (uten å rødme en gang) at dieselbiler kjører 25 % lengre enn bensinbiler!!! Og da blir det høyere utslipp. Snakker om å lage seg politisk korrekte konklusjoner altså..  Nå har det seg slik at diesel er et mer effektivt drivstoff, dieselmotorer utnytter diesel bedre enn bensin motorer utnytter bensin, Dvs har man en diesel bil og en bensin bil som veier det samme, vil forbruket være mindre på diesel bilen målt i liter diesel vs liter bensin. Så fra ren energiutnyttelsesperspektiv burde man nesten forby bensinbiler! Dieselbiler er forfulgt disse dagene. Man tror kanskje det har med CO2 å gjøre - men egentlig ikke - det er på grunn av alle grumsepartiklene en dieselmotor spytter ut, det gir dårlig bymiljø - og det er en helt annen diskusjon enn CO2-argumentasjon. Og @Kåre Lise,  jeg forstår ikke at du kan si at man ikke behøver dieselbil når man bor på landet????  Du vet at det finnes ikke ladestasjoner her? Eller at å utbygge kollektivtransport vil være et helt idiotisk foretagende pga lav befolkningstetthet og lange avstander? Jeg har 3 mil til toget jeg, ingen ladestasjon på p-plassen til toget heller. Og i Nord Norge er 3 mil ingenting, så der er de enda mer avhengige. Og elbiler er ikke så grusomt motstandsdyktige mot sterk kulde heller.. Og diesel er bedre enn bensin, så derfor diesel bil på landet! Kutter man diesel/bensin biler i byene, får gods over på tog, og lokale el-lastebiler til å transportere fra tog til butikk, så tror jeg det går helt fint at folk på landet får kjøre diesel en stund til. Båttrafikken er det jo verre med, og fly likeså. Hvis man legger inn restriksjoner på private flyreiser (og bevares for et himla liv det ville blitt men.. bare 1-2 ferieturer med fly folkens!), så ville det også monne en masse.  Nå merker jeg at jeg er fortsatt litt skeptisk til all denne el-bruken.. strømmen skal jo komme fra et sted liksom.. kanskje kjøpe det fra gass- eller kull-kraftverk når vi ikke produserer nok, slik at man kan kjøre rundt utslippsfritt her! Eller produksjonen av batteriene til elbiler, så en artikkel tidligere i uka her (en svensk artikkel, noen som så den og har referanse til den?) om at selve produksjonen av batteriene medførte enorme CO2-utslipp - man kunne kjøre de verste bilene i 20 000 km pr år 4-5 år, før CO2-utslippene kom på samme nivå som fra batteri-produksjonen. I det store hele bør det nok ryddes litt opp her og der i CO2-kampen.  Men den kampen må tas, det blir varmere her!
  • Jeg har opplevd at jeg som er ti år eldre enn de som tok høgskole rett fra vgs og er relativt nyutdannet er mer attraktiv enn en på 22 med like lang arbeidserfaring.

   Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk


   Redigert: Ikke bare å se på, men også i jobbsammenheng
  • Fantastisk. What the health, Sophie Elise? 
  • Da minstejenta var ett år delte hun, mannen, to bikkjer, to puser og jeg et lite hus med ett soverom, kjøkken, stue og bad. På størrelse med en liten leilighet. Da sov vi på stua på sovesofa som vi dro ut, hadde sjeselong (?) med mulighet for å oppbevare dyne og pute i. Jeg savner den sofaen enormt, den var gull!! Så sovesofa funker.  Nei. I klassen min da jeg studerte sist, var de aller fleste over 35, flere på rundt 50. Gikk deltid over fire år med jobb i tillegg.  De fleste i klassen min opplevde det samme som meg, det var så mye mer interessant og med mer motivasjon vi studerte som voksne enn da vi var i tyveårene. Se om du kan gå deltid? Jeg studerte samlingsbasert over fire år istedet for tre, hadde ikke råd til å være uten lønn kun med stipend og lån. Lån får du mest sannsynlig, lånekassen har greie vilkår. Jeg måtte av samme grunn som deg, har nå 80 % fast stilling som vernepleier, gikk ut av studiene i 2016. 
 • Nylig opprettede emner