Gå til innhold
Hundesonen.no

Stoler du på barnehager?


QUEST
 Share

Recommended Posts

https://www.familieverden.no/barnehage/utrolige-opplevelser-med-barnehagen/

https://www.aftenposten.no/norge/i/4O34o/Barnehage-glemte-trearing-pa-bussen

https://www.f-b.no/nyheter/nyheter/trearing-glemt-i-barnehagen-de-ansatte-laste-dorene-og-gikk-hjem/s/2-2.952-1.8027527

https://www.nrk.no/telemark/barnehage-glemte-barn-pa-tur-1.7512585

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/toaaring-ble-glemt-igjen-paa-barnehagetur/a/514201/

http://www.tv2.no/a/5990161/

https://www.familieverden.no/barnehage/hun-kysset-sonnen-min-pa-munnen/

Dette er bare noen saker etter et kjapt søk. Jeg kjenner til flere episoder , mer eller mindre graverende og ikke alle har kommet frem i media. Jepp, alle er mennesker og kan gjøre feil men hvis man passer andres barn, har man da ikke et ekstra stort ansvar ? 

Hva mener du om barnehager?  Bør ansatte med f.eks kraftige fobier , som de ikke klarer å skjule arbeide i barnehage? Eksempel; ansatt er hysterisk redd hunder og hver gang noen kommer i nærheten med hund ( selv i bånd) så skriker vedkommende opp om at man må fjerne hunden. Fobier er som kjent 'smittsomme'. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjenner til barnehager som bare ansetter hva som helst  og også folk som jobber med barn bare for å ha en jobb. 

Jeg stoler på den barnehagen hun går i nå. :) De er dedikerte og bryr seg, vi kjenner de godt. De lærer mye og har matteprosjekt, fokus på antimobbing og på miljø. 

Selvsagt kan det skje uhell likevel dessverre. 

Var ikke fornøyd med forrige, den er privat og eier tar ut millionbeløp, samtidig som styrer skriver mail til foreldre for å høre om de har noen gamle bøker barna kan få. Bare masse nye vikarer hele tiden og oppbevaringsplass, ikke noe mer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan signer det @Marie skriver - var såvidt innom som vikar i en barnehage jeg aldri hadde sendt barnet mitt i (annen landsdel - mange år siden). Og jeg har jobbet i barnehager jeg ikke hadde hatt "problemer" med å sende barnet mitt i. Skriver "problemer" fordi det er alltid vanskelig å sende barnet sitt til andre mennesker. Jeg er fornøyd med barnehagen hun går i. 

Så for å svare på spørsmålet - nei jeg stoler ikke blindt på barnehager, overhodet ikke. Heldigvis finnes det veldig mange dyktige kvalifiserte folk i barnehager rundt om i norges land. Men vi som foreldre eller fagpersoner som kommer i kontakt med barnehager må følge med. 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stoler ikke blindt på barnehager generelt nei, men tenker at barnehager og barnehageansatte stort sett gjør så godt de kan og vel så det. Har bare tre ukers erfaring som barnehagemamma, kommunal, relativt stor barnehage, og er allerede blitt imponert over hvor godt de ser sønnen min og hvor godt de har klart å bli kjent med ham på kort tid. Så håper det fortsetter :) 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er det noen år siden mine barn gikk i barnehagen, men nei, jeg stolte ikke på barnehager da. I en av barnehagene var det faktisk en av de andre foreldrene som beviste ved å merke bleia at barnet hennes ikke ble skifta på i løpet av dagen. Ikke rart at ungen ble sår, og ikke f... om barnehagen innrømmet noe. Mine barn sluttet i den barnehagen ikke så lenge etter det, for å si det sånn. 

Med tanke på hvor ivrige NAV har vært på å putte meg på tiltak i barnehage/SFO, ser jeg ingen grunn som helst til å stole på at de som jobber der er spesielt opptatt av barn. Jeg mener, jeg er ikke det. Jeg har presisert i alle sånne intervjuer at jeg ikke vil jobbe med barn, allikevel så har de insistert, og jeg skjønner jo hvorfor - det er jo alltid manko på folk i barnehager, og barnehager tar mer enn gjerne i mot litt gratis arbeidskraft. Det burde være en forutsetning at man liker barn for å jobbe med barn, syns jeg. 

Nå er ikke alt svart da, jeg syns jo at de barnehagene vi har vært innom, jevnt over har vært bra. Det var den ene der de ikke skifta bleier, og det er vel det. Men vi har holdt oss til små barnehager med nok voksne ansatte, da har det vært lett å holde oversikt og man blir kjent med personalet. Det fantes ikke disse digre læringsverkstedene og hoppenspretter da mine var små, og jeg kjenner jeg er glad for det, jeg ser for meg at med snørrogørti unger og en bøtte med voksne folk, da er det lett å miste oversikten. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har selv jobbet i barnehage og poden har vært i 2 forskjellige barnehager. Jeg ville lett hatt barnet mitt i barnehagen der jeg jobbet.  Jeg hadde større ansvarsfølelse for hvert og ett av  barna jeg jobbet med der, enn det jeg har for de 69 millioner pengene  jeg har ansvar for nå. Slik inbilder jeg meg at de fleste mennesker føler. Man blir jo oppriktig glad i barna man tilbringer 8 timer hver dag med . Hvis man er normalt skrudd sammen , og det er heldigvis de fleste. 

Begge barnehagene jeg har hatt poden i har jeg vært fornøyd med. Nå har jeg et svært verbalt barn som har vært i stand til å fortelle om opplevelser fra han begynte i barnehagen og det har selvfølgelig vært en ekstra trygghet. Jeg har opplevd at de har sett han og i stor grad dekket hans behov. 

Så ja: i det store og det hele stoler jeg på barnehager. De aller fleste barn i Norge går i barnehager og de aller fleste har en trygg og god opplevelse.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enda godt jeg ikke skal ha barn, for jeg stoler ikke på barnehager for fem flate øre. Jeg er selv merket for livet fra da jeg gikk i barnehage, og uten at jeg vil gå i detalj om selve hendelsen så kan jeg si at de ansatte håndterte situasjonen ekstremt dårlig. Det er riktignok en evighet siden, men ut i fra dagens avisoppslag ser det ikke veldig mye bedre ut nå.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har jobba i barnehage, og ser desverre problemstillingene og grunner til at foreldre ikke stoler på barnehagen. Den ene grunnen er personaltetthet. Her er normen 3 voksne på 18 barn, dvs 6 barn på hver voksen. Det er mange nok det, men så er man deler av dagen bare 2 voksne på 18 barn fordi pedagogen skal på møter, ha plantid, foreldresamtaler osv. Når du da er alene med 9 barn og en har bæsja, går du da fra de 8 andre for å bytte den bleia eller må det ene barnet vente?

Det andre er hvem som jobber i barnehage. "Alle kan jobbe med barn", sier NAV og kommunen. NAV sender folk til å jobbe i barnehage, kommunen "omplasserer" folk som ikke funker andre steder til barnehagen. Da får du folk som nekter å bytte bleier, hjelpe til med dobesøk osv, folk som sitter på en benk og skravler med de andre ansatte istedenfor å leke med barna ute osv - og folk som ikke klarer å ta voksenrollen når barna tester, og synker ned på deres nivå og blir barnslige. Kunne fortsatt osv osv.

Skjønner at en del har med økonomi å gjøre, og jeg tror løsningen er å slutte å dumpe folk til å jobbe i barnehagene og å øke antall voksne per barn. For det å jobbe i barnehage når man faktisk liker å jobbe med barn er verdens beste jobb!!

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 timer siden, Kåre Lise skrev:

Det er nå ikke helt riktig uten at jeg kjenner alle detaljene. 

Politiattest i barnehagen

At mennesker med forskrudd syn på barn ikke skal arbeide med barn tar jeg  som en selvfølge men jeg tenker at det likevel er mange som overhodet ikke egner seg for å jobbe med barn, dog av andre årsaker. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Haha ja, så sant man har fryser på forhånd. 😂 Jeg kjøpte meg fryser ene og alene mtp råfôr når jeg kjøpte leilighet. Blir billigere i lengden uansett. 😁
    • Jeg «har» også en hund som er usikker på fremmede mennesker og dyr (hun måtte bli igjen hos foreldrene mine da jeg flyttet, men jeg tok meg av treningen av henne). Hun har alltid vært tilbaketrukken og skeptisk, helt siden hun var valp. Så har iallfall et par ord å meddele. Det er en sterk genetisk komponent til dette, og ulldotten min kommer nok aldri til å bli den sosiale hunden som oppsøker andre. Uavhengig av om vi hadde vært enda bedre på å sosialisere henne i oppveksten, ville nok det genetiske utgangspunktet hennes uansett begrenset hvor komfortabel hun ville vært med fremmede.  Erfaringsmessig så tror jeg at det beste man kan gjøre i en slik situasjon er først og fremst å eksponere valpen for positive opplevelser med andre, under kontrollerte forhold. Kanskje har du venner eller familie som kan hjelpe til med treningen, og la alt foregå på valpens premisser.  Vel så viktig tror jeg det er å lære valpen at den IKKE trenger å forholde seg til andre hvis ikke den ønsker det. Nå vet ikke jeg om dere sliter med f.eks. passering av andre folk eller hunder pga. skepsisen, men det gjorde iallfall vi. Kinderegg-metoden kan være veldig effektiv for å få valpen til å ta kontakt med deg når andre mennesker/hunder kommer til syne, men også for å skape positive assosiasjoner til å møte på andre på tur.    EDIT: Sånn ang. selve bjeffingen, så ville jeg kanskje trodd at dette hadde roet seg av seg selv dersom den generelle tryggheten rundt fremmede mennesker og dyr ble bedre, for å konkludere. Men nå var jo dette bare en enkeltsituasjon. Hvorvidt bjeffingen i situasjoner med fremmede er et generelt problem hos dere vet jo ikke jeg
    • Yuhu! Valpen min er litt småskeptisk til fremmede og det er noe vi jobber mye med. I stad var det en som fikk hilse på han, satte seg på huk og lot Melvin komme bort for å si hei på eget initiativ. Jeg så at han var litt usikker (halen), men han gjorde alt på eget initiativ og hadde all mulighet til å trekke seg unna når han følte for det. Mannen satt helt stille. Plutselig så trekker han seg bakover og bjeffer til som bare det. Da hadde han hilst og fått kos av denne mannen i en gooood stund, luktet rundt og virket ok med situasjonen. Mannen nevnte at han hadde hund selv og at det sikkert luktet av klærne. Kan lukten av en hund være grunnen til at han plutselig bråsnudde sånn? Han er ikke slem på noe vis, bare bjeffer og trekker seg unna. Han er også usikker på andre hunder og dyr, noe vi også jobber mye med. 🫠
    • Nå må jeg faktisk klage litt. Tiden går jo alt for fort 🥲 Jeg synes ikke det er mer enn noen uker siden jeg hentet hjem den lille krabaten min jeg, og nå er han snart 10kg tyngre og 30cm høyere 😂❤️ Melvin, 5,5mnd gammel ❤️
    • Gratulerer med valp! Vær forberedt på en fantastisk, men også veldig krevende tid 🤭 Jeg hentet min valp ca. 3,5t unna. Han lå i fanget hele veien hjem, og fikk ingen tissepauser faktisk. Han sov store deler av veien, så det var ikke nødvendig 😄 Planen var at han skulle få sitte i sele, men ingen av selene jeg hadde med passet. Helt unødvendig: engangs-kladder! Kjøpte en stor pakke med kladder, men jeg tror jeg brukte 1 eller 2. Jeg ville ikke forvirre han med at det var OK å bruke "tøy" innendørs som toalett, så jeg tok heller hyppigere turer ut med han så han fikk gjort fra seg ute. Det ble noen uhell i starten, men han var så og si renslig ved 3mnd alder. 😃 Noe jeg har brukt mye: GJENBRUKBARE tisseunderlag!! Disse har jeg brukt i bilen (han satt i sele i baksetet til han var ca. 4,5mnd) og i buret på jobb. (Der har han et ullunderlag jeg ikke vil at han skal tisse på, det kan ikke vaskes). Disse har vært helt supre, og har han tisset på de så har jeg bare hevet det i vaskemaskinen. Kan f.eks. brukes hvis hunden lett kaster opp i bilen. For vår del så var både bur og inngjerding helt bortkastet. Han er ekstremt klistremerke og takler ikke at burdøra lukker seg. Han har et stort bur på jobb som alltid er åpent, der kan han gjerne gå inn og legge seg. Ellers så nekter han bur 🤭 Kjøp deg også en sele med masse justeringsmuligheter! Jeg har Musti sin feel active padded sele i SMALL, og den har jeg brukt fra han var ca. 5kg til nå hvor han er ca. 12-13kg. Jeg tror jeg fint kan bruke den til han er voksen hvis han ikke plutselig vokser masse 😆 MASSE LYKKE TIL, og husk at det er lov å ha blandede følelser når valpen kommer i hus! Jeg var i ekstase mens jeg ventet, men hadde det helt fryktelig når valpen min først kom i hus. Har i etterkant lest meg opp på noe de kaller "puppy blues", og jeg var veldig preget av det. Nå ville jeg ikke vært uten! ❤️
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...