Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå September!


Guest *Kat84*
 Share

Recommended Posts

  • Svar 2.7k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg er så lykkelig nå! Det første som møtte meg da jeg og søsteren min dro for å lete i dag var nøklene mine som hang på et gjerde rett ved bilen!!! [emoji3][emoji3][emoji3] Hadde egentlig mistet håpe

SÅH letta nå! Det var far og yngste sønn som var her, de likte Uno kjempegodt! Uno oppførte seg fint, selv om han stjal en sko... De var inne og kosa litt, så gikk vi ute en liten runde og kasta litt

Hjemme fra jobbintervju - kryss fingrene for at de andre 5 som var til intervju har driti seg ut...

Posted Images

Gått en fin skogstur i høstsola og nå lager jeg masse lasagne som jeg skal fryse ned. Blir middag i dag, også har jeg til 8-9 til [emoji3]
Grønnsakene er fra en økologisk gård her i området og er sååå gode. De har helt fantastiske tomater nå så må nok lage meg litt salat!
Er greit å ha noe hjemmelaget i fryseren, er inne i en periode der jeg synes det er ok å lage middag og er inspirert, men har lange perioder der det bare er kjedelig og jeg ender opp med brødskiver eller havregrøt til middag [emoji14]



Sent fra min SM-G903F via Tapatalk

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 timer siden, Stella skrev:

Akkurat nå sitter jeg her skjelvende etter verste hundemøte siden jeg flyttet fra Oslo. Hvorfor kan ikke folk med "muskelhunder" (la oss slenge alle andre hunder som er farlige mot hunder oppi samme sekken) forstå hva de har, og oppføre seg deretter? Det at de ikke forstår dette gjør alt så mye mindre trivelig for oss andre :(

Skulle få besøk i dag, en fyr skulle innom en rask tur. Han har en staff, tispe. Da jeg snakket med ham i går ytret han bekymring for hvordan staffen og min hund (dvergpuddel, 8 år) skulle gå, og jeg sa at vi bare holder dem separat mens han er her, ikke noe problem (min hund er ikke noe problem, jeg har fremmede hunder på besøk her stadig, men jeg har ikke behov for å teste ut samkjønnsaggresjonen til en staff). Jeg drev og jobbet i hagen, og Stella var selvsagt med, løs, som hun alltid er (noe han vet godt). Jeg hørte ikke at han kom (elbil, snikende og stille :( ) og han parkerte nede ved låven så jeg så det ikke heller. Tror dere ikke han hadde med staffen, LØS, inn på tunet? Den så Stella, og gikk umiddelbart rett på henne, la henne i bakken og heiv henne rundt. Eier fikk tak i staffen, dro den bort fra Stella (som hylte!), glapp den igjen, og den tok tak i Stella igjen. Disse sekundene tok det før jeg rakk bort, og da jeg stupte inn i kampen (angrepet, Stella tok jo ikke igjen, hun bare hylte) hadde eier fått tak i staffen igjen og løftet den opp. Men den slapp ikke Stella, som ble hengende fra kjeften dens :o Heldigvis, og takk alle makter!!, har jeg ikke rukket å klippe Stella på en stund, så hun er skikkelig raggete, og staffen hadde tak i pelsen hennes, ikke skinnet. Men eier bente og dro, og jeg banket det jeg var god for, så slapp staffen til slutt. Stella hylte og bet vilt rundt seg i panikk, men jeg fikk båret henne inn i huset. Eier av staffen fikk noen velvalgte gloser og beskjed om å komme seg bort fra min gård.
Stella ligger og sover nå, og jeg har sjekket og det ser ikke ut til at hun har noen skader, noe jeg anser som ekstrem flaks. Jeg er møkk forbanna for at hun fikk denne opplevelsen, og jeg er møkk forbanna for at slike folk har slike hunder. Er ikke det minste rart det går dårlig både titt og ofte.

Møkkadag :(

Fytti:shocked::hug: 
Håper virkelig det går greit med Stella (og deg) og at hun kommer fra det uten noen mentale men.
Og jeg håper du fortalte den kronidioten hvor lite han var verd og at han fikk passet påskrevet så det holder. Snakker om å jobbe hardt for å gi rasen dårlig rykte:getlost: (og ja, jeg stoler heller ikke på staffer, ikke et øyeblikk)

Jeg og Ganzie hadde en slik opplevelse (med dobermanntispe) for 12-13 år siden. Hun var på besøk hos noen på ridesenteret hvor vi bodde, og de hadde bare sluppet henne løs. Hun kom ut av intet og fløy rett i strupen på Ganzie, som ble slengt rundt som en filledukke i flere lange minutter til jeg fikk banket bikkja hardt nok til at hun mistet pusten og slapp. Heldigvis hadde hun y-sele og masse pels som berget henne (som Stella), men hun var bevisstløs noen sekunder før hun kom til seg selv, og jeg var sikker på at hun var død. Ganzie ble aldri den samme rundt andre hunder etter det. Nå var hun jo litt dårligere mentalt enn jeg tror Stella er, men det er så utrolig unødvendig og forferdelig når sånt skjer.
Eierne kom ruslende ut etterpå, og kunne fortelle at "jada, hun hater andre hunder så hun pleier å angripe":blink: 
Kort fortalt, saken ble anmeldt og hunden avlivet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan er det nå med de ormekur-greiene igjen? Vi kjører fra Sverige til Finland i morgen, og Finland-Norge i overimorgen. Frøkna er på en sånn 28-dagers-greie så hun er fint innafor regelverket, men hun skal jo også ha en siste tablett for å avslutte kuren. Kan hun få den før vi forlater Sverige? Garantert billigere enn å gjøre det hjemme...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

21 timer siden, Symra&Pippin skrev:

Du vet du har hund når du hiver pølsebiter over skuldra mens du lager mat. En vakker dag kommer jeg til å gjøre noe sånt når jeg står og smører mat på personalrommet på jobben!

Jeg gjorde det der når jeg overnattet hos en venninne etter fest. Vi var sikkert 7-8 stykker på kjøkkenet og jeg sto ved benken og smurte brødskive. Skar av en skive ost og lobbet den over skulderen... snur meg og ser at alle står og stirrer på meg med åpen munn... måtte jo bare plukke opp osteskiven etter meg da... :icon_redface:

  • Like 18
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Turb skrev:

Jeg gjorde det der når jeg overnattet hos en venninne etter fest. Vi var sikkert 7-8 stykker på kjøkkenet og jeg sto ved benken og smurte brødskive. Skar av en skive ost og lobbet den over skulderen... snur meg og ser at alle står og stirrer på meg med åpen munn... måtte jo bare plukke opp osteskiven etter meg da... :icon_redface:

:lol:

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Turb skrev:

Jeg gjorde det der når jeg overnattet hos en venninne etter fest. Vi var sikkert 7-8 stykker på kjøkkenet og jeg sto ved benken og smurte brødskive. Skar av en skive ost og lobbet den over skulderen... snur meg og ser at alle står og stirrer på meg med åpen munn... måtte jo bare plukke opp osteskiven etter meg da... :icon_redface:

:lol: 


 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 timer siden, Siri skrev:

Si ikke det, si ikke det :D 

Kokebok for late jævler - jo, det er nok et segment i befolkningen :D

Sitat

Fortsatt opphold her, men det skyer til... 

Jeg fikk klippet litt, så får jeg se om jeg kan fortsette i morgen. Plukket masse rips også, litt til kjøleskapet og resten i fryseren. Og i et innfall ble det sjokolademuffins med rips til dessert etterpå. 

Sitat

Vi gikk en lang og god tur i skauen i dag, og kom hjem med fire store bæsjeposer fulle av sopp :ahappy: Kanskje jeg må ha sopp, viltsaus og potetmos til middag i dag? 

Høres deilig ut! Når jeg blir voksen skal jeg lære meg hvilke sopper jeg kan plukke. 

3 timer siden, Symra&Pippin skrev:

I dag bestemte Symra og jeg oss for å gå Lauvtjønna rundt. Da vi kom til enden av tjønna fant vi ikke noen sti på andre siden, bare en veldig uveisom skrent. Derfor gikk vi samme vei tilbake, men vi nekter å kalle det noe annet enn Lauvtjønna rundt! Lenge siden jeg har gått så langt i skogsterreng, spent på hvordan det kjennes ut i knærne i morgen tidlig, men det skal uansett ikke bli siste gang vi går den turen!

5f72d4ba-5150-4884-9865-546dcc8e2968.jpg

Så koselig dere har hatt det! Håper kneet er på godt humør i morgen. 

3 timer siden, Betty skrev:

Akkurat nå er jeg veldig fornøyd med at jeg har klart å gå en 2-timers lang tur i strekk, uten pause og uten å bli helt ødelagt. Skikkelig skikkelig deilig at formen har blitt så mye bedre. Jeg var jo et vrak i vår og tildels vært det gjennom sommeren også. Har i snitt gått 10 000 skritt om dagen den siste uka. Veldig fornøyd med det. :ahappy: 

Hundene er også fornøyde, de har jo vært heller understimulerte (godt hunder er tilpasningsdyktige altså!!) og nå har vi hatt jevn og fin aktivitet i flere uker (bare økt på litt mer siste par ukene siden formen gradvis har blitt bedre). Jeg håper bare ryggen til Decoy holder, men han trekker ikke lengre og vi har jo trappet opp så det ikke brått er veldig mye aktivitet. Og stort sett så trekker han ikke i båndet. Litt kjedelig om jeg må gå to turer og sette han igjen på en av dem. Mentalt vil han jo veldig gjerne være med.

 

Fra en av turene denne uka, der Decoy oppdaget en elg som jogget inn i skogen (fikk ikke elgen med på bildet) og det illustrerer veldig godt hvordan han fortsatt er mellom øra. Beina i bakken er nemlig oppskrytt, og livet er en lek! :P 

21741015_10155455172320630_5883148861385

 

Så godt å høre at du har det bedre, og fortsatt god bedring!

@Stella så grusomt! Håper det ikke blir noen etterdønninger for dere etter dette.

...ler jeg meg fillete av Coupling og lar middagen synke.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg trenger et kopi av den kokeboka di @SFX Jeg er så møkka lei middager at bare det å slippe å tenke ut å lage noe som helst som middag men bare få en sms om "middag inni andre om en times tid" i dag, og få servert ferdig middag, i dag resulterte i at jeg shina kjøkkenet til svigers etter middag og laget torovaffler her etterpå.

At jeg fikk sammenbrudd (lei meg i dag, mista favorittkaninen min, han har hanglet en stund, så var ikke overraskende, men jeg er ikke akkurat ovenpå om dagen når det kommer på tapssiden) når jeg ikke fikk til å steke vaflene,( fikk til i går!) og måtte ha klem av både barn og Bonde for å ikke begynne å gråte og overlot hele vaffelstekingen til han, det snakker vi ikke om :aww::lol: 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, maysofie skrev:

Hvis det er noen i Klæbu- eller Vestfold-området som har en typ Sherpa-bag til ha å inne i flykabin (så stor som mulig) å selge, rop gjerne ut :) 

Om ikke du får tak i brukt så så jeg at Europris hadde noen inne nå som var rimelig og så solide ut :)

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, Ganzie skrev:

Fytti:shocked::hug: 
Håper virkelig det går greit med Stella (og deg) og at hun kommer fra det uten noen mentale men.
Og jeg håper du fortalte den kronidioten hvor lite han var verd og at han fikk passet påskrevet så det holder. Snakker om å jobbe hardt for å gi rasen dårlig rykte:getlost: (og ja, jeg stoler heller ikke på staffer, ikke et øyeblikk)

Jeg og Ganzie hadde en slik opplevelse (med dobermanntispe) for 12-13 år siden. Hun var på besøk hos noen på ridesenteret hvor vi bodde, og de hadde bare sluppet henne løs. Hun kom ut av intet og fløy rett i strupen på Ganzie, som ble slengt rundt som en filledukke i flere lange minutter til jeg fikk banket bikkja hardt nok til at hun mistet pusten og slapp. Heldigvis hadde hun y-sele og masse pels som berget henne (som Stella), men hun var bevisstløs noen sekunder før hun kom til seg selv, og jeg var sikker på at hun var død. Ganzie ble aldri den samme rundt andre hunder etter det. Nå var hun jo litt dårligere mentalt enn jeg tror Stella er, men det er så utrolig unødvendig og forferdelig når sånt skjer.
Eierne kom ruslende ut etterpå, og kunne fortelle at "jada, hun hater andre hunder så hun pleier å angripe":blink: 
Kort fortalt, saken ble anmeldt og hunden avlivet.

Kan jo ikke engang klage på unormal adferd på staffen, for dette er jo bare rett frem staffeadferd...som jo er det tristeste oppi alt. Jeg skjønner ikke hvorfor man avler hunder med slik adferd, og hvorfor man ikke forstår hvor galt det er med slike egenskaper i en hobbyhund i et land som Norge. Og hvorfor man stadig benekter at visse raser er verre enn andre. Man trenger ikke doktorgrad for å se forskjellen i adferd. Stella har slåss med tisper før hun, jada, det skjer jo "alle", men da har de først hatt runder med stiv gange, målt hverandre, småknuffa og så braker det løs ved glefsing, brøling, knuffing osv, og hun stopper så fort jeg sier (muntlig) til henne at hun skal gi seg. Og hun kan omgås samme hund etterpå, uten problem, for hun har fått beskjed om å drite i det. Dette var også gangen i hendelsesforløpet de gangene min storpuddelhann (som nok var over grensa samkjønnsaggressiv) slåss, det var mye forvarsel før de braket løs, og selve slåssingen var mye lyd og lite tenner. Aldri opplevd skader på hund pga slåssing, selv med storpuddelen som var 34kg. Staffen hilste ikke på Stella, den gikk rett på henne uten noen som helst forvarsel, laget ikke lyd, og den glefset ikke ut i lufta, den tok tak og ristet og holdt. Det er noe helt annet. Dritskummelt. Jeg hadde aldri turt ha slik hund, for jeg hadde vært redd hva den kunne påføre andre hele tiden :( 

1 time siden, Raksha skrev:

@Stella Fy fader :hug: Så ufattelig lite iq av fyren å slippe løs en slik hund på din eiendom uten å sjekke med deg først! Håper det går bra med Stella!

 

Takk, ja, ser ut til å gå bra. Gjenstår å se med andre hunder bare.

1 time siden, SFX skrev:

@Stella så grusomt! Håper det ikke blir noen etterdønninger for dere etter dette.

...ler jeg meg fillete av Coupling og lar middagen synke.

Stella bodde jo sine første 3 år i Oslo, og fikk sin dose "hunder av alle typer" der. Hun har alltid vært forsiktig i møte med andre hunder, og heller unngått dem om hun ikke føler seg trygg. Etter vi flyttet til gården har hun ikke truffet så mange hunder, men det er noen i nabolaget hun treffer i blant og koser seg med. Hun er trygg og god på gården, og holder seg innenfor grensa også uten gjerde. Hun kan sitte på nedretunet (20-30m fra veien) mens jeg er hos dyra i låven der nede, og da sitter hun og titter og følger med, men går aldri ned til veien, ikke om det går folk på tur med hunder der engang. Så hun virker ikke så interessert i andre hunder, og føler seg trygg innenfor tomtegrensa. Helt til i dag :( Er det jeg er mest redd for, at hun nå skal bli mindre trygg og at dette skal påvirke hennes adferd løs her på gården. For nå lever hun helt fritt nettopp fordi hun ikke oppsøker folk og hunder på veien. Hun har virket normal i ettertid, spist normalt, lekt litt osv. Ingen avvik i adferd her hjemme, så jeg håper hun rister dette av seg raskt. Jeg var så redd hun skulle bli alvorlig skadet eller drept jeg, lille kroppen på 4,5kg er jo lett match for en staff, tar ikke mange sekundene..

@SFX ser du Coupling? Da har du mye å le av, herlig serie :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

56 minutter siden, SFX skrev:

Kokebok for late jævler - jo, det er nok et segment i befolkningen :D

Tror det kan bli en bestseller... tenk på alle Grandiosa-spisere liksom :lol: 

56 minutter siden, SFX skrev:

Jeg fikk klippet litt, så får jeg se om jeg kan fortsette i morgen. Plukket masse rips også, litt til kjøleskapet og resten i fryseren. Og i et innfall ble det sjokolademuffins med rips til dessert etterpå. 

Flink pike... Jeg gadd ikke å klippe igjen i dag, jeg. Satser på at det holder seg tørt en eller annen dag til uka sånn at jeg får tatt siste finish :D 

56 minutter siden, SFX skrev:

Høres deilig ut! Når jeg blir voksen skal jeg lære meg hvilke sopper jeg kan plukke. 

Jamen da er det jo bare å begynne :P 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Huffameg @Stella, det er marerittet det der. Det er når sånne ting skjer jeg gjerne skulle hatt storpuddel igjen, for den hadde hatt litt mer å gå på, en dverg er jo bare en munnfull for den rette hunden.. Godt at hun hadde masse pels som tok støyten. Håper inderlig Stella klarer å riste av seg angrepet og fortsatt er trygg og fin på gården og i møte med andre hunder.

--

Er det noen her som har deltatt i kystlotteriet og kan dele erfaring? Jeg går stadig tur på strender og langs kysten og ser en del avfall, jeg har plukket med meg litt her og der, men ikke mer enn det jeg får plass til å bæsjeposen.. Er det lett å bli kvitt søppelposen eller må jeg kjøre land og strand rundt med den for å få den levert? Jeg synes tanken er innmari god, men om jeg er ikke gira på å kjøre rundt med stinkende havsøppel bare.. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har jeg noen gang fortalt om min frykt for edderkopper? For den er ille. Så ille at jeg har mareritt om edderkopper på natta. Typisk jeg drømmer at det er en på puta mi, våkner og tror det er sant og ender opp med å gå å legge meg på sofaen. Nå kravla det nettopp en på meg:no: hylte, og spratt opp mens jeg veivet med armene og dro av meg alle klærne. Har skylt håret, i tilfelle den var der for jeg vet ikke hvor den ble av. Frykter den er i sofaen, så da kan jeg ikke sitte der med det første:P stakkars bikkja. Hun lå og sov og våknet av mitt hyl. Hun ble livredd og løp under senga med halen mellom beina...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Raksha Aww, Sweety :console:

@Stella Ja, ser på sesong 2 nå. Jeg husker jeg så serien på TV for sikkert 15 år siden, men bare en episode her og der, så jeg bingewatcher hele serien nå. Kjøpte DVD-boksen for lenge siden, men har endelig tid til å titte nå.

@Siri Jeg kan jo risikere å spise meg ihjel! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har etterhvert innsett hvor ***** mye jeg må skaffe meg nå som jeg skal bo for meg selv, og i hvor stor grad jeg har blitt vant til standarden vi har her. Leilighet fra 2007, relativt nytt alt av hvitevarer og elektrisk, lett å holde rent, sentralt og stille. Når jeg ser på det som er til leie ser alt innenfor mitt budsjett så gammelt og slitt ut, det er alltid bad og kjøkken som er verst. Kaffemaskina må byttes ut med trakter, kapsler er for dyrt. Alt jeg trenger må jeg skaffe brukt eller velge aller billigste sort. Håper jeg slipper å kjøpe brukt seng...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Pixie skrev:

Har etterhvert innsett hvor ***** mye jeg må skaffe meg nå som jeg skal bo for meg selv, og i hvor stor grad jeg har blitt vant til standarden vi har her. Leilighet fra 2007, relativt nytt alt av hvitevarer og elektrisk, lett å holde rent, sentralt og stille. Når jeg ser på det som er til leie ser alt innenfor mitt budsjett så gammelt og slitt ut, det er alltid bad og kjøkken som er verst. Kaffemaskina må byttes ut med trakter, kapsler er for dyrt. Alt jeg trenger må jeg skaffe brukt eller velge aller billigste sort. Håper jeg slipper å kjøpe brukt seng...

Å kjøpe brukt trenger ikke å være negativt det altså! Det meste vi har er kjøpt brukt. Selv om jeg fint hadde hatt råd til å kjøpe nytt :)

  • Like 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gubben ville være med på tur i dag, og han ville gå tur med Lysekloster. Ikke viste vi at det førte opp til Lyshornet, og at opp dit var det bratt :aww:

Hadde melkesyre fra rumpeballene og ned til knærne, før det fortsatte i leggene. Og på vei ned så var jeg så sliten at lår og legger dirret for hvert steg jeg tok. 

Men sett bort i fra det så var det veldig fin tur :ahappy: og gubben min var med:wub:  ja, og Casper da :D han er en sånn en fin hund å ha med på tur. Aldri noe krøll med han :ahappy:

Vi ble belønnet med veldig fin utsikt på toppen! Ingenting er bedre enn det :D

IMG_20170917_174738100_HDR.thumb.jpg.748c19ca422582ec895b72ce3e2ae8ef.jpg

 

  • Like 12
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Hvis du kommer hit en tur så blir nok den valpefeberen kurert rimelig kjapt 😆
    • Fryseren er vel slått på uavhengig av hva som ligger inni den  
    • Jeg laget et regneark for dette, hvor jeg regnet ut kilospris og dagskort for hver av hundene på ulike typer fôr og sånt, og sjekket merkene mot vår faste butikk innimellom. Her: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1NNLDwmbxwhxZqruvn6GVUY0zzKvpg86hZJ8u2usy_6E/edit?usp=sharing
    • Du er ikke på villspor såvidt jeg kan se med et kjapt overblikk! Skal man flisespikke så får du jo strømkostnad i tillegg på råfôr ifm fryseplass, men tror ikke akkurat det bikker skalaen. 😂   
    • Hei! Jeg sitter og vurderer råfôring til hunden min da han ikke er fryktelig interessert i tørrfôret sitt. Får også inntrykk av at det er billigere med råfôr i lengden. Dette er noe jeg ønsker å begynne med når han skal over på voksenfôr, men jeg vil regne litt på det først 🤭 Matte er ikke mitt beste fag, så jeg håper noen kan se på regnestykket mitt og se om jeg er helt på bærtur? 😅 Valpen er nå 5 mnd og 12kg, og får p.d.d dette: 160g BritCare Puppy Grain-Free Salmon (80g frokost + 80g lunsj) + 4 SMAAK kjøttboller (ca. 100g) til middag. Dette fungerer veldig bra så langt og han har lagt på seg fint fra han kom hjem til meg. Veterinær er også veldig fornøyd med holdet hans. I følge rasestandard skal voksenvekt være maks 18kg, så jeg tar utgangspunkt i det. Ved voksenalder ville han da fått 170g tørrfor fordelt på frokost og lunsj + 100g SMAAK. Jeg kjøper 12kg sekk til 969kr sekken. 170g daglig i en uke er da ca. 1190g, ganger det med 52 uker og får da ca. 62kg fôr i året. Det er omtrent 6 sekker i året, altså 5814kr. Legger jeg da til prisen for SMAAK kjøttboller så er det 100g daglig, 700g i uka og 36,5kg i året. 36,5x80kr er 2920kr i året, totalsum på 8734kr årlig for fôr. Vomprisen i nærbutikken er som følger: 29,- stk 10 for 219,- 20 for 419,- 3x6kg for 280,- Med utgangspunkt i 18kg voksenvekt skal han da ha 360g i døgnet, ca. 2,5kg i uka eller 131kg i året. Ca. 7598kr i året da, hvis jeg kjøper 1 og 1 pølse, 5738kr hvis jeg kjøper 10 eller 5488,9kr hvis jeg kjøper 20. Jeg kan også få 3x6kg for 280kr, det gjør det jo enda billigere. 18kgx8 = 144kg, 280x8 = 2240kr Er jeg helt på villspor her? 🤪
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...