Bjeffing

2 innlegg i emnet

Hei, har enda et spørsmål (som om jeg ikke har stilt nok fra før :whistle: men vet liksom ikke hvor jeg ellers skal få svar fra noen med erfaring og så videre, men nå til spørsmålet)

Har lest mye om dette, og det er mange forskjellige svar, så jeg blir liksom usikker. Men når valpen/hunden bjeffer, skal man ignorere den og så belønne når den blir stille, prøve å distrahere den, si nei eller lignende, eller "touche" den for å få den stille?

Vet også at hunden har forskjellig bjeff, oppmerksomhet, varsling, lekent og så videre.

Skal man bruke forskjellige metoder på de ulike bjeffene, eller samme metode?

Foreløpig har jeg bare ignorert, men så har folk kommentert hvorfor jeg gjør det. Jeg burde jo si "Nei!" med en gang for å stanse han, hvis ikke vil det bare bli verre. Burde jeg kjefte på ham? Lærer han bedre av det enn å bli ignorert?

En annen ting er, hvordan hører man forskjell på bjeffene. For eksempel oppmerksomhet og redd-bjeff?

All tips tas imot med et stort takk :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei, flott at du føler deg trygg og velkommen til å stille spørsmål her! Men, en erfaren oppdretter er også en god kilde til hjelp, og den har jo også rase-spesifikk erfaring. Så jeg ville kontaktet oppdretter også, når du har slike spørsmål.

Jeg ville i hvert fall som oppdretter blitt lei meg om jeg så at mine valpekjøpere stilte masse spørsmål på nett, og ikke tok kontakt med meg, jeg ville føle at jeg hadde sviktet og ikke etablert god nok kommunikasjon og tillit så de kan bruke meg som en ressurs.

Når det er sagt: Du har en spisshund; de har lyd. Du har en valp som skal bli kjent med dere; de bruker også lyd for å kommunisere.

Språket hans lærer dere når dere blir kjent, dag for dag - vi kan ikke si at et "jeg må tisse"-bjeff høres slik ut og at et "jeg kjeder vettet at meg"-bjeff høres slik ut. Du må bare lære ham å kjenne, akkurat som en gjør med babyer og etter hvert lærer hva ulike lyder betyr.

Hva mener du med å touche ham for at han skal bli stille?

Hvordan du skal reagere på bjeffingen kommer jo an på hvorfor valpen bjeffer. Om han bjeffer for å få oppmerksomhet, så kan kjefting og korreksjon være mer enn nok oppmerksomhet for at han lærer å bjeffe mer. Om han bjeffer fordi han er redd for noe, så kan oppmerksomhet gjøre at han blir mer redd, mens mild veiledning kan hjelpe ham gjennom situasjonen - for eksempel om han bjeffer på ei søppelkasse fordi den er skummel, så setter du deg IKKE på huk og klapper valpen, trøster ham og sier at jupp, dette er dritskummelt - da går du heller bort til søppelspannet, snakker med det, og viser valpen at dette ikke er noe å være redd for. 

Så ja, ulike situasjoner kan tjene på å bli håndtert forskjellig. En kjefter ikke på en redd valp for å få den til å slutte med bjeffingen, selvfølgelig - men du må jo sjekke hvorfor valpen bjeffer; om det er noe den kan ha blitt redd for, om den kjeder seg, om den elsker lyden av sin egen stemme, eller om den trener innkalling av eieren sin. Bjeffer han fordi du stoppet på turen for å knytte skolissa, bjeffer han fordi han er alene ute og tar på seg en vakthundrolle, bjeffer han fordi dere har sittet for lenge i sofaen foran TV'en, hvorfor, hvor og når bjeffer han?

Har du lest noen bøker? Det er mange allrighte bøker på markedet som gir en del gode tips og innspill i valpeoppdragelse - søk på forumet her, så får du flere tips. Mange av disse kan også lånes på biblioteket. Hadde dere meldt dere på valpekurs? Det kan være god hjelp, fordi det er lettere å få riktig tilbakemelding fra noen som ser hunden og settingen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Black Friday Salg til Hund
 • Nye innlegg

  • De må ihvertfall klippes jevnlig. Steder som må klippes er ører og poter, og pelsen må børstes jevnlig. Man kan såklart skrelle dem ned, men det er virkelig ikke pent og endrer pelsstrukturen. 

   Utstillingsklipp kan ikke jeg uttale meg om da jeg ikke er spesielt dreven selv enda og hunden min er enda ung og har lite pels. Men også her gjelder ører, poter og hals, samt napping av døde hår såvidt jeg har forstått. Er sikkert flere som kan svare bedre på det

   Er stor variasjon i mengden pels! Cockeren og amerikansk cocker har ganske ekstrem og krevende pels som samler kvist og annet og floker seg veldig lett, selvom det såklart er individuelle forskjeller her og ulike linjer. Springer, welsh og field har enklere pels.
  • Ja, jeg tror du kan ha rett i det. Litt annen kultur på en måte, og kanskje er hund den eneste interessen vi har til felles, men de kan jo være både ålreite og morsomme å være sammen med likevel. Den beardisoppdretteren jeg liker aller aller best som menneske planlegger kull i begynnelsen av 2018. Gjett om jeg ble ivrig da jeg hørte det! Men så så jeg bilde av foreldredyrene, og likte ingen av dem!  (Jeg kommer til å fjerne dette bildet etter en stund så hun ikke finner det her!  )
  • Det er mye god hjelp og støtte i en (eller flere) firbeint venn og at man sover mye eller er mye inne er ikke nødvendigvis et problem for dem. Dog er min personlige mening at hunder skal være mer enn "bare" selskap og støtte. Vi får mye fra dem, og de fortjener å bli tatt vare på å få sine behov dekt (og da tenker jeg selvsagt på litt mer enn mat, vann og husly), det høres det jo ut som du får til, og om det skorter på i perioder så finnes det jo løsninger og tiltak man kan sette inn, man kan få hjelp, kjøpe hjelp(kennel/hundepass), man kan være litt kreativ for å få til noe som hundene får mest mulig igjen for innenfor de begrensningene man selv har osv, også tåler de selvsagt både variasjoner og dårlige enkeltdager uten at det er noe man trenger å tenke så mye på. Men lange perioder hvor hundene ikke får ut på tur av betydning osv synes ikke jeg er greit da. 

   På det du skriver synes jeg det virker som du har et godt utgangspunkt, kanskje være litt selektiv i rasevalg så du får en ny hund som er enkel for deg å leve med i de dårlige periodene, økonomien virker du jo å ha god koll på på tross av at du har begrenset inntekt, og du virker jo også å legge mye ettertanke rundt hundeholdet ditt, og det tenker jeg alltid er positivt  Kjøp deg en ny hund med god samvittighet når den dagen evt kommer, du  

    
  • At jeg ikke kan lære! Kylling, ris, brokkoli og blomkål resulterer i gallopperende tarm dagen derpå. Dere kan tenke dere hvordan det blir å være på jobb på sykehjemmet da? Mistenker at det er brokkolien som er den store, stygge ulven. Og kylling er altfor godt, især det sprøstekte skinnet. Selv om jeg vet at det er med på å lage herk i tarmene mine, så greier jeg ikke å motstå. Selvbeherskelse, hvor får man kjøpt det?
  • Samboeren til min søster fikser noen gode rabatter til meg sånn at jeg får kjøpt en julegave til gubben til en veldig god pris   Har også fått handlet noen gaver på tilbud nå, så da sparte jeg endel kroner på å vente på tilbudene.  Skal lete etter litt flere tilbud i morgen, håper bare jeg finner det andre jeg hadde planlagt. 
 • Nylig opprettede emner