Gå til innhold
Hundesonen.no

Størrelse på søsken

Recommended Posts

Jeg har en snart 17 uker gammel valp. Blanding mellom labrador og vorsteh. Veide han i dag og han veide 19 kg. Jeg la ut dette på facebook på en egen side for kullet og de andre begynte å poste deres vekt. 3 jenter veide 9, 11 og 12 kg og en hanne veier 12 kg og en veier 15 kg.

Er det normalt at det er så stor forskjell på samme kullet? Min er på ingen måte overvektig. Ser det når vi møter noen av søskene at han er betydelig mye større enn de andre.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvor store er foreldrene? Jeg kjenner ikke de rasene noe særlig, men siden de er blandinger ser jeg ikke nødvendigvis noe rart med at de er så ulike, nei.

 • Like 2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

De er 4 måneder, så forskjellene nå trenger ikke å være like tydelige når de er fullvoksne. 

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kullsøsken trenger ikke å utvikle seg parallelt, men det er grunn til å forvente mindre homogenitet i et blandingskull.

Tykk, normalvektig og tynn er også til dels subjektive enheter.

Men en vet ikke nødvendigvis så mye om en valp på fire måneder, og hvordan den vil ende opp. En vet enda mindre om blandingshunder. Jeg trener med en hund som er 75 cm høy og rundt 70 kg, om jeg husker riktig. Hans foreldre er siberian husky og alaskan malamute - altså er han på størrelse med foreldrene sammenlagt :P

 • Like 4

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Jeg har en renraset hund hvor det er cirka 10kg forskjell på min på 24kg og hans kullsøster. Min nådde 20kg før et v hans søsken var 10kg, så det er ikke helt uvanlig, spesielt hos lite homogene raser/blandinger :) 

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Jeg leste USA og «Class action lawsuit» og vurderte om jeg skulle hente popcorn eller om jeg bare skulle la det ligge ... Neida, det var litt flåsete, men rettsystemet i USA er jo noe for seg selv. Og gruppesøksmålene der er jo en industri. Fra det jeg kan lese så er det, som forventet, klart høyest konsentrasjoner i fiskebasert fôr. Det er dessverre en kjennsgjerning at en del tungmetaller hoper seg opp i marint fett. Hvis min organiske kalkulator ikke spiller meg et puss, så er verdiene vesentlig lavere en norske grenseverdier for dyrefôr (vedlegg 1) https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2002-11-07-1290/KAPITTEL_9 Det ser først litt stygt ut for de fiskebaserte fôrene før man oppdager at for akkurat disse så heves grenseverdien for arsenforbindelser fra 2 til 100mg/kg. De finner altså ca 3mg/kg i fiskebasert Acana/Orijen - altså ca 3% av grenseverdien. Kadmium ligger rundt 5-10% av grenseverdien på det verste og bly rundt 5% (her var det andre enn fiskebaserte fôr som var verst). Så jeg mister ikke nattesøvnen med det første over at min får Acana og er oppflasket på Orijen, selv om jeg ikke fant noe på BPA i farta. Jeg tror podusenten også sover godt. Men det kunne vært interessant å se sammenligninger med andre fôr uansett.  
  • Snart leggetid. Smugler to stk firbente med meg opp på soverommet siden bedre halvdel er på kurs i København. Og i dag har jeg bestilt meg nye klær på nett. For 3000 kr. Jeg hater shopping! Så det å evne å gjennomføre et høyst nødvendig kjøp (har bare slitte gamle klær oppdaga jeg...) var en liten seier. Selv om det bare var per nett. 
  • Jeg er for all type kjærlighet  
  • Disse karene dine er jaggu heldige som får være hos en tolerant og fordomsfri eier som deg  
  • Ja, det var generelt hundens form jeg prøvde å vise Syns din hund ser ut som en 10:9 i forhold. Ble nok litt kort linje ja, men til mitt forsvar så lyver manken litt Edit: Her er forresten en tråd som handler om kvadratiske og rektangulære kropper, hvis det skulle være interessant.
 • Nylig opprettede emner

×