Gå til innhold
Hundesonen.no

Størrelse på søsken

Recommended Posts

Jeg har en snart 17 uker gammel valp. Blanding mellom labrador og vorsteh. Veide han i dag og han veide 19 kg. Jeg la ut dette på facebook på en egen side for kullet og de andre begynte å poste deres vekt. 3 jenter veide 9, 11 og 12 kg og en hanne veier 12 kg og en veier 15 kg.

Er det normalt at det er så stor forskjell på samme kullet? Min er på ingen måte overvektig. Ser det når vi møter noen av søskene at han er betydelig mye større enn de andre.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvor store er foreldrene? Jeg kjenner ikke de rasene noe særlig, men siden de er blandinger ser jeg ikke nødvendigvis noe rart med at de er så ulike, nei.

 • Like 2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

De er 4 måneder, så forskjellene nå trenger ikke å være like tydelige når de er fullvoksne. 

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kullsøsken trenger ikke å utvikle seg parallelt, men det er grunn til å forvente mindre homogenitet i et blandingskull.

Tykk, normalvektig og tynn er også til dels subjektive enheter.

Men en vet ikke nødvendigvis så mye om en valp på fire måneder, og hvordan den vil ende opp. En vet enda mindre om blandingshunder. Jeg trener med en hund som er 75 cm høy og rundt 70 kg, om jeg husker riktig. Hans foreldre er siberian husky og alaskan malamute - altså er han på størrelse med foreldrene sammenlagt :P

 • Like 4

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Jeg har en renraset hund hvor det er cirka 10kg forskjell på min på 24kg og hans kullsøster. Min nådde 20kg før et v hans søsken var 10kg, så det er ikke helt uvanlig, spesielt hos lite homogene raser/blandinger :) 

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Hmmmm høres jo veldig merkelig ut da. Jeg aner ikke. Mest sannsynlig basert på måten hun går på og beveger beina på. Hva det kan kommer av er usikkert enda. Hun er fortsatt hos veterinæren. Ikke hørt noe oppdateringer på henne.
  • Avhengig av hvor mye du må bygge opp - plankebit, pallbit, evnt skru noen "føtter" på en plankebit for å heve det nok. 
  • Her kan du være kreativ - kan du f.ex lage en smattelyd, eller sånne klikke lyder med munn? Kjenner flere som bruker det som "klikk" signal. Eller faktisk en som sier klikk (dog litt tungvindt) Personlig bruker jeg klikker masse til innlæring, presisjonsarbeide ol, men BRA! har samme betydning for mine hunder. BRA! sagt i det tonefallet reagerer de på og tar som et klikk. jeg kan jo si bra helt vanlig uten at noen går av skaftet. du kan jo også teste om det er et ord du klarer å si fort og presist, yes, ja, bra osv.  BRA! = klikk hos mine.  Har endel signal som jeg bruker som keep going, du er flink, dyktig osv.
  • Basenjien min sliter med det nesten hver vinter, noen ganger plager det han, da har gjerne skorpa sprukket og det væsker og virker infisert. Andre ganger ser det ikke ut til å plage han. Jeg smører kuldekrem på om vi skal være ute noe særlig lenge, og holder han unna nysnø så han slipper å få snø direkte på pungen. 
  • Ja, liker prinsippene til klikkertrenimg veldig godt, så kommer nok til å følge de prinsippene denne gangen også. Kanskje jeg skal gjøre slik som dere, betinge både klikker og et ord/lyd, og bruke klikker kun ved innlæring av nye ting. Må innrømme at jeg ikke helt har tenkt på den muligheten. Er nok litt preget av at vi alltid hadde med klikker når vi var ute med den forrige hunden, da vi trengte den i mange passeringssituasjoner. 
 • Nylig opprettede emner

×