Gå til innhold
Hundesonen.no

Huskyvalp uler når den ene drar ut

Recommended Posts

Hei,

Huskyvalpen har blitt 8mnd nå, og er en herlig hund med masse energi. Han får masse aktivitet, kos og lek, men han har begynt å slite med at enten jeg eller samboer drar ut. Da er det ulekonsert for hele nabolaget, går rundt i huset og leter, setter seg ute på plenen og uler. Dette uavhengig om han nettopp har fått tur, eller om han er trøtt eller våken tidlig eller sent på dagen. Han blir altså helt fra seg når en person drar, selv om den andre er igjen. Han klarer naturligvis heller ikke å være alene hjemme, da er det samme konserten. Merkelig nok har han ingen problemer med å være alene i bilen, da sover han og/eller slapper av uten å lage en lyd. Hjemme uler han selv om han får kong, bein, isbiter osv.

Har noen tips? Er dette separasjonsangst? Vil dette gå over med tiden?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ikke alle siberian trives som enehunder, jeg har ikke så mange konkrete råd enn å spole tilbake alene-hjemmetreninga, start på scratch.  Kan det hjelpe å ha på radio (evt på timer?). Reagerer han likt uansett hvor i huset han er alene? 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har hatt litt av det samme med den ene huskyen min (Juska). Hun begynte å ule hvis hun var alene i hundegaren. Inne når hun var rundt meg og andre var dette ikke noe problem. Hun var på dette ikke vandt til å være eneste hund i huset og måtte vennes til dette på nytt (starte på scratch). Fikk meg også nettopp en Husky-valp og etter den kom og Juska slapp å stå alene ute var alt helt greit og hun trives best ute.

Ikke så mye jeg kan bidra med ift problemløsning enn at dere kan prøve å starte på scratch med hjemme alene trening som nevnt over. Er også enig i at ikke alle huskyer trives best alene. De er tross alt flokkdyr.Sent fra min EVA-L09 via Tapatalk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skal prøve med å skru på radio og slikt. Vet ikke om jeg har forklart meg litt kronglete, men det som er rart er at han uler selv om en av oss er hjemme. Så lenge både jeg og samboer er hjemme er alt fint, men dersom en av oss drar ut, blir det testing av sangstemmen. En midlertidig løsning har vært at den ene tar han med på tur mens den andre går ut, eller at vi skiller lag ute på tur, da går det fint. Det som går dårlig er når han er hjemme og ser at den ene går ut av døra.

Ellers er han ikke klengete, han sover enten på plenen ute eller på verandaen og har ingen problemer med å være alene i bilen i flere timer. Vi får forsette med alenetrening på et lavt nivå og ser hvordan det utvikler seg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det kan være at han reagerer på at flokken "splittes". Jeg har ei tispe som reagerer slik dersom en av hundene hun normalt sett sover sammen med "forsvinner", men hvis hun er på tur uten av noen av dem så er det helt fint. Selv om vi er borte i f.eks. en helg. Er hun hjemme derimot så uler hun etter resten av flokken, selv om hun selvsagt ikke er aleine. 
Hun har ikke seprasjonsangst, jeg tror hun bare savner flokken og registrerer da tydligst at noen blir borte når hun selv er igjen. Når hun er på tur så er det jo så mye annet som skjer :) 

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Uno hadde litt av det samme da han var valp, sutra og bar seg når jeg gikk ut selv om gubben var hjemme. Han er fortsatt helt klart mest avslappet når flokken er samlet, men takler at en av oss går. Bare litt sutring når jeg går, samt at han sover litt mer urolig når gubben jobber kveld. Det har nok gått seg til etterhvert som han har modnes og blitt mer komfortabel med å være alene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Hmmmm høres jo veldig merkelig ut da. Jeg aner ikke. Mest sannsynlig basert på måten hun går på og beveger beina på. Hva det kan kommer av er usikkert enda. Hun er fortsatt hos veterinæren. Ikke hørt noe oppdateringer på henne.
  • Avhengig av hvor mye du må bygge opp - plankebit, pallbit, evnt skru noen "føtter" på en plankebit for å heve det nok. 
  • Her kan du være kreativ - kan du f.ex lage en smattelyd, eller sånne klikke lyder med munn? Kjenner flere som bruker det som "klikk" signal. Eller faktisk en som sier klikk (dog litt tungvindt) Personlig bruker jeg klikker masse til innlæring, presisjonsarbeide ol, men BRA! har samme betydning for mine hunder. BRA! sagt i det tonefallet reagerer de på og tar som et klikk. jeg kan jo si bra helt vanlig uten at noen går av skaftet. du kan jo også teste om det er et ord du klarer å si fort og presist, yes, ja, bra osv.  BRA! = klikk hos mine.  Har endel signal som jeg bruker som keep going, du er flink, dyktig osv.
  • Basenjien min sliter med det nesten hver vinter, noen ganger plager det han, da har gjerne skorpa sprukket og det væsker og virker infisert. Andre ganger ser det ikke ut til å plage han. Jeg smører kuldekrem på om vi skal være ute noe særlig lenge, og holder han unna nysnø så han slipper å få snø direkte på pungen. 
  • Ja, liker prinsippene til klikkertrenimg veldig godt, så kommer nok til å følge de prinsippene denne gangen også. Kanskje jeg skal gjøre slik som dere, betinge både klikker og et ord/lyd, og bruke klikker kun ved innlæring av nye ting. Må innrømme at jeg ikke helt har tenkt på den muligheten. Er nok litt preget av at vi alltid hadde med klikker når vi var ute med den forrige hunden, da vi trengte den i mange passeringssituasjoner. 
 • Nylig opprettede emner

×