Gå til innhold
Hundesonen.no

Knurring

Recommended Posts

Hei! Eg treng litt råd om min engelske Cocker Spaniel på 2,5 år. Han er ein kjekk hund, men me er 6 i familien og ikkje alle er like populære. Min mann har heile tida av ein eller annan grunn vore upopulær hos hunden. Hunden adlyder stort sett aldri han, og hunden blir sint viss mannen min tullar med ungane eller meg (kitlar, leikesloss ol.). Då knurrar han, og stiller seg mellom mannen og oss andre. I det siste har knurringa eskalert, og me syns no det er litt ubehagelig. Han knurrar og viss me kjem for nærmt viss han har fått litt god mat i skåla, eller viss han søv og nokon kjem litt brått på han. Men dette er kanskje meir normalt? Han kan og knurra viss ein gjest kosar med han, og fleire kjem bort. Me forstår ikkje alltid heilt kva han vil med denne knurringa, men alle blir jo litt skeptisk når han gjer det. Eg må legge til at mannen min har aldri trekt seg vekk eller "gitt seg" i dei situasjonane der hunden er sint på han. Er det nokon som har råd, eller vil synse litt opp denne adferden? Eg vil gjerne at hunden skal vera lukkeleg, og kunna stola på at hunden er Ok når eg er vekke. Det er tydelegvis eg som er "sjefen" i hans auge. På forhånd takk! helsing nytt medlem.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sånt er vanskelig. Noen cockere (og diverse andre raser) har dessverre ressursforsvar. Jeg ville tatt kontakt med en flink adferdskonsulent som trener positivt og fått hjelp. 

 

  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det skal være trivelig å ha hund! Støtter innlegget over, få hjelp av noen med solid erfaring og som trener for å forsterke hundens gode atferder. Gjør det så fort som mulig, enkelte cockere (og andre raser for den del, men det er vel ikke ukjent blant cockere akkurat) har problemer med aggresjon som går utover ressursforsvar knyttet til f.eks. mat og leker. Med barn i huset er det viktig å ta tak i det før noen blir bitt. I verste fall. Vil ikke skremme dere, men støtter dere i å ta problemet på alvor.  Lykke til!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er ikke alle hunder som klarer å skille lekeslossing og slossing. Eller en klem og slossing.  Kan ta jeg var sammen med en fyr. Han hadde hund og jeg hadde hund. Hver gang vi ga hverandre en klem eller annet hvor vi la armene rundt hverandre kom hans hund og skilte oss altså gikk mellom oss og stilte seg opp og min hund hoppet opp på armen min. Dette var to trygge hunder. Ville fått hjelp til å trygge hunden og få et samspill mellom mann og hund. Gjerne nærmeste hundeklubb eller adferdskonsulent. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen
Takk for gode råd! Eg skal sjå om eg kan finna nokon som kan hjelpa oss!


Sent from my iPhone using Tapatalk

Sånn ca hvor i landet bor du? Så kanskje vi kan foreslå folk utfra det. Dumt å si Fjellanger i Bergen hvis du bor i Romsdal

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive×