Knurring

6 innlegg i emnet

Hei! Eg treng litt råd om min engelske Cocker Spaniel på 2,5 år. Han er ein kjekk hund, men me er 6 i familien og ikkje alle er like populære. Min mann har heile tida av ein eller annan grunn vore upopulær hos hunden. Hunden adlyder stort sett aldri han, og hunden blir sint viss mannen min tullar med ungane eller meg (kitlar, leikesloss ol.). Då knurrar han, og stiller seg mellom mannen og oss andre. I det siste har knurringa eskalert, og me syns no det er litt ubehagelig. Han knurrar og viss me kjem for nærmt viss han har fått litt god mat i skåla, eller viss han søv og nokon kjem litt brått på han. Men dette er kanskje meir normalt? Han kan og knurra viss ein gjest kosar med han, og fleire kjem bort. Me forstår ikkje alltid heilt kva han vil med denne knurringa, men alle blir jo litt skeptisk når han gjer det. Eg må legge til at mannen min har aldri trekt seg vekk eller "gitt seg" i dei situasjonane der hunden er sint på han. Er det nokon som har råd, eller vil synse litt opp denne adferden? Eg vil gjerne at hunden skal vera lukkeleg, og kunna stola på at hunden er Ok når eg er vekke. Det er tydelegvis eg som er "sjefen" i hans auge. På forhånd takk! helsing nytt medlem.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sånt er vanskelig. Noen cockere (og diverse andre raser) har dessverre ressursforsvar. Jeg ville tatt kontakt med en flink adferdskonsulent som trener positivt og fått hjelp. 

 

1 person liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det skal være trivelig å ha hund! Støtter innlegget over, få hjelp av noen med solid erfaring og som trener for å forsterke hundens gode atferder. Gjør det så fort som mulig, enkelte cockere (og andre raser for den del, men det er vel ikke ukjent blant cockere akkurat) har problemer med aggresjon som går utover ressursforsvar knyttet til f.eks. mat og leker. Med barn i huset er det viktig å ta tak i det før noen blir bitt. I verste fall. Vil ikke skremme dere, men støtter dere i å ta problemet på alvor.  Lykke til!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er ikke alle hunder som klarer å skille lekeslossing og slossing. Eller en klem og slossing.  Kan ta jeg var sammen med en fyr. Han hadde hund og jeg hadde hund. Hver gang vi ga hverandre en klem eller annet hvor vi la armene rundt hverandre kom hans hund og skilte oss altså gikk mellom oss og stilte seg opp og min hund hoppet opp på armen min. Dette var to trygge hunder. Ville fått hjelp til å trygge hunden og få et samspill mellom mann og hund. Gjerne nærmeste hundeklubb eller adferdskonsulent. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for gode råd! Eg skal sjå om eg kan finna nokon som kan hjelpa oss!


Sent from my iPhone using Tapatalk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen
Takk for gode råd! Eg skal sjå om eg kan finna nokon som kan hjelpa oss!


Sent from my iPhone using Tapatalk

Sånn ca hvor i landet bor du? Så kanskje vi kan foreslå folk utfra det. Dumt å si Fjellanger i Bergen hvis du bor i Romsdal

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Nye innlegg

  • Vi hentet for en uke siden hjem en voksen hund - type 4 kg. Han er undervektig og burde nok opp minst 0,5 kg. Han er 3 år, men har allerede trukket flere tenner - tannhelsen har tydeligvis ikke vært på topp.  Det reelle problemet: alt han spiser kommer ut i flytende form - i rekordfart. Jeg er usikker på om han bare ikke er husren, eller om han ikke greier holde seg. Det kan nesten minne om mine egne toalettproblemer, selv har jeg ulcerøs kolitt. Altså, jeg bæsjer ikke i stua da, men kan få akutt dotrang.  Han sier ikke ifra at han må ut, så nå er han grindet inn og under oppsyn til enhver tid for å unngå uhell inne. Han luftes minst 1 gang pr time.  Han responderer ikke på Hills i/d, som vi på jobben kupper diaréhunder med på 1-2 dager, ikke på Zoolac, og han spiser kun våtfor, forøvrig helst med fisk i. Hyppige tømminger, fra 4-8 ganger pr døgn. Ps. Han sulter på skånekost.   Hvor begynner man?
  • Og noe sier meg at det kanskje smøres på og trekkes fra litt på begge kanter...
  • Fordi selger og kjøper kanskje har snakket sammen noen ganger ifm denne saken? 
  • Det er murer og grenser som er politikken til bl.a. FrP med Sylvi Listhaug i front. Det er muren mot Mexico som var politikken til Donald Trump. Det er strengere grenser og nei til Schengen som er høyre for Høyre-folks politikk.  Arbeiderpartiet har nesten like streng innvandringspolitikk som FrP har. At de fremstilles som muslimelskende fjøsnisser som slår døra opp på vidt gap og inviterer hele midtøsten til å overta lander, er propaganda. Det er derfor vi ikke har svenske tilstander i Norge. Vi kommer heller ikke til å få svenske tilstander i Norge. 
  • Jeg synes ikke middagsspising skal preges av smerte, men det er meg.    
 • Nylig opprettede emner