Gå til innhold
Hundesonen.no

Knurring

Recommended Posts

Hei! Eg treng litt råd om min engelske Cocker Spaniel på 2,5 år. Han er ein kjekk hund, men me er 6 i familien og ikkje alle er like populære. Min mann har heile tida av ein eller annan grunn vore upopulær hos hunden. Hunden adlyder stort sett aldri han, og hunden blir sint viss mannen min tullar med ungane eller meg (kitlar, leikesloss ol.). Då knurrar han, og stiller seg mellom mannen og oss andre. I det siste har knurringa eskalert, og me syns no det er litt ubehagelig. Han knurrar og viss me kjem for nærmt viss han har fått litt god mat i skåla, eller viss han søv og nokon kjem litt brått på han. Men dette er kanskje meir normalt? Han kan og knurra viss ein gjest kosar med han, og fleire kjem bort. Me forstår ikkje alltid heilt kva han vil med denne knurringa, men alle blir jo litt skeptisk når han gjer det. Eg må legge til at mannen min har aldri trekt seg vekk eller "gitt seg" i dei situasjonane der hunden er sint på han. Er det nokon som har råd, eller vil synse litt opp denne adferden? Eg vil gjerne at hunden skal vera lukkeleg, og kunna stola på at hunden er Ok når eg er vekke. Det er tydelegvis eg som er "sjefen" i hans auge. På forhånd takk! helsing nytt medlem.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sånt er vanskelig. Noen cockere (og diverse andre raser) har dessverre ressursforsvar. Jeg ville tatt kontakt med en flink adferdskonsulent som trener positivt og fått hjelp. 

 

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det skal være trivelig å ha hund! Støtter innlegget over, få hjelp av noen med solid erfaring og som trener for å forsterke hundens gode atferder. Gjør det så fort som mulig, enkelte cockere (og andre raser for den del, men det er vel ikke ukjent blant cockere akkurat) har problemer med aggresjon som går utover ressursforsvar knyttet til f.eks. mat og leker. Med barn i huset er det viktig å ta tak i det før noen blir bitt. I verste fall. Vil ikke skremme dere, men støtter dere i å ta problemet på alvor.  Lykke til!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Guest lijenta

Det er ikke alle hunder som klarer å skille lekeslossing og slossing. Eller en klem og slossing.  Kan ta jeg var sammen med en fyr. Han hadde hund og jeg hadde hund. Hver gang vi ga hverandre en klem eller annet hvor vi la armene rundt hverandre kom hans hund og skilte oss altså gikk mellom oss og stilte seg opp og min hund hoppet opp på armen min. Dette var to trygge hunder. Ville fått hjelp til å trygge hunden og få et samspill mellom mann og hund. Gjerne nærmeste hundeklubb eller adferdskonsulent. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen
Takk for gode råd! Eg skal sjå om eg kan finna nokon som kan hjelpa oss!


Sent from my iPhone using Tapatalk

Sånn ca hvor i landet bor du? Så kanskje vi kan foreslå folk utfra det. Dumt å si Fjellanger i Bergen hvis du bor i Romsdal

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Mye jobbing med Lykke den siste tiden og endelig begynner jeg å få litt betalt. Hadde en veldig fin 3 timers økt med pt nå i juni der jeg fikk veldig mange gode innspill å ta med videre. Etter det har jeg vært veldig fornøyd med 3 av 4 løp på stevner. (Det siste kan jeg ikke skylde på hunden, det var føreren som synes at banen var dritt  ) I all vår lykkerus har jeg meldt på stevne 7-8 juli. Også løp jeg på meg en kjempestrekk i låret. Håper den slipper fort  
  • Ja, absolutt alt hunden spiser i løpet av et døgn telles med. Og mengder på pakkene er som Malamuten sier bare veiledende, og ofte litt i overkant for en del hunder.  Jeg anbefaler også å ikke tenke så mye over hva pakka sier, og heller fóre etter hold. Blir hunden rund, gå ned. Blir den tynnere, gå opp. Får den mye godis en dag, gi den litt mindre kveldsmat.
  • Tror det er ganske likt for hundene, gitt at det er lært inn riktig 😊 Det kan sikkert diskuteres. Selv synes og opplever jeg at det er viktig med kommandoer på svake svinger også, generelt i agilityen. På hopphinder har jeg fått bedre forståelse, mindre svinger og mindre riv ved å begynne å bruke verbal kommando for svak sving, samt tydelige svingarmer for å forberede hunden på svingen. Jeg bruker både verbal og motsatt arm på alle svinger hvor hunden ikke skal flyte ut selv. Tenker det er like viktig på felthindre, spesielt bommen der de kommer så fort og marginene er så små. Svingkommando forbereder dem tidlig på å samle seg for å treffe feltet i sving. Å bruke verbal kommando styrker hundens forståelse av hvor den skal, kontra å kun bruke kroppen vår. Det er mye for dem å følge med på på en gang, så det er nok utelukkende positivt med verbaler. Spesielt hvis det står logiske og fristende hinder/tunneler rett frem som hunden ikke skal ta. Man må ikke nødvendigvis ha både høyre og venstre for svake svinger, vet mange kun har kommando som betyr svak sving mot fører (og så gjerne kommando for skarp sving mot eller vekk fra fører). Og det skal ikke mye til før man havner skikkelig bakpå med running, altså 😂 Det er ikke alltid man greier å ligge i forkant og kun vise. Kommer helt an på hva som skjer før bommen, og hvor selvstendig hunden evt kan ta dette. Men er man rask til beins og har en god "kom" (som hunden også forstår på felthinder) kan man sikkert slippe unna med det i en del situasjoner. Men som Mona sier; det er mye lettere å trene inn verbalene fra starten og heller ende opp med å ikke bruke så mange av dem til vanlig, enn å ikke lære dem inn og innse senere at man kunne trengt dem likevel...
  • Takk for god bedringsønsker 
 • Nylig opprettede emner

×