Knurring

6 innlegg i emnet

Hei! Eg treng litt råd om min engelske Cocker Spaniel på 2,5 år. Han er ein kjekk hund, men me er 6 i familien og ikkje alle er like populære. Min mann har heile tida av ein eller annan grunn vore upopulær hos hunden. Hunden adlyder stort sett aldri han, og hunden blir sint viss mannen min tullar med ungane eller meg (kitlar, leikesloss ol.). Då knurrar han, og stiller seg mellom mannen og oss andre. I det siste har knurringa eskalert, og me syns no det er litt ubehagelig. Han knurrar og viss me kjem for nærmt viss han har fått litt god mat i skåla, eller viss han søv og nokon kjem litt brått på han. Men dette er kanskje meir normalt? Han kan og knurra viss ein gjest kosar med han, og fleire kjem bort. Me forstår ikkje alltid heilt kva han vil med denne knurringa, men alle blir jo litt skeptisk når han gjer det. Eg må legge til at mannen min har aldri trekt seg vekk eller "gitt seg" i dei situasjonane der hunden er sint på han. Er det nokon som har råd, eller vil synse litt opp denne adferden? Eg vil gjerne at hunden skal vera lukkeleg, og kunna stola på at hunden er Ok når eg er vekke. Det er tydelegvis eg som er "sjefen" i hans auge. På forhånd takk! helsing nytt medlem.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sånt er vanskelig. Noen cockere (og diverse andre raser) har dessverre ressursforsvar. Jeg ville tatt kontakt med en flink adferdskonsulent som trener positivt og fått hjelp. 

 

1 person liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det skal være trivelig å ha hund! Støtter innlegget over, få hjelp av noen med solid erfaring og som trener for å forsterke hundens gode atferder. Gjør det så fort som mulig, enkelte cockere (og andre raser for den del, men det er vel ikke ukjent blant cockere akkurat) har problemer med aggresjon som går utover ressursforsvar knyttet til f.eks. mat og leker. Med barn i huset er det viktig å ta tak i det før noen blir bitt. I verste fall. Vil ikke skremme dere, men støtter dere i å ta problemet på alvor.  Lykke til!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er ikke alle hunder som klarer å skille lekeslossing og slossing. Eller en klem og slossing.  Kan ta jeg var sammen med en fyr. Han hadde hund og jeg hadde hund. Hver gang vi ga hverandre en klem eller annet hvor vi la armene rundt hverandre kom hans hund og skilte oss altså gikk mellom oss og stilte seg opp og min hund hoppet opp på armen min. Dette var to trygge hunder. Ville fått hjelp til å trygge hunden og få et samspill mellom mann og hund. Gjerne nærmeste hundeklubb eller adferdskonsulent. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for gode råd! Eg skal sjå om eg kan finna nokon som kan hjelpa oss!


Sent from my iPhone using Tapatalk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen
Takk for gode råd! Eg skal sjå om eg kan finna nokon som kan hjelpa oss!


Sent from my iPhone using Tapatalk

Sånn ca hvor i landet bor du? Så kanskje vi kan foreslå folk utfra det. Dumt å si Fjellanger i Bergen hvis du bor i Romsdal

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Black Friday Salg til Hund
 • Nye innlegg

  • Sjokoladepålegg til jul og en gang i året??  husker jeg fikk spise så mye jeg ville. Og siden jeg var kresen så levde jeg på loff med sjokoladepålegg, og nudler til middag i flere år måtte aldri smake på grønnsakene og sånn. Så husker jeg at jeg ikke likte skorpene på skiva. Men mamma tvingte meg for hun sa at tennene mine råtnet hvis jeg ikke spise skorpene. Gikk tydeligvis ikke så veldig innpå meg siden jeg gjemte de nederst i søpla, under alt annet. Men jeg ble gjennomskuet. Så da nektet jeg å spise skiver og levde på choco pops og weetos frokostblanding etterpå foreldrene mine tenkte visst ikke så mye på næringsinnhold og sunn mat de... Nå gruer jeg meg syykt til legetime i morgen. Kommer ikke til å få sove i natt. Så fant jeg ut at XXL har ullvang rav genser på tilbud i morgen. Så der må jeg innom hvis jeg finner parkeringsplass...
  • Jeg kunne sagt en hel del her..men jeg fatter meg i korthet; STAKKARS HUND!! 
  • Mine hunder får ut å tisse ca 4 ganger i døgnet. Morgen når vi står opp, en stund etter det(ofte sånn 5-6 timer eller noe sånt), så går vi hovedtur der de også går på do, før vi lufter før kvelden igjen. Minsten hender det får en ekstra lufting mellom tur og kveldslufting, avhengig av hvor mye hun har drukket på tur/etter tur. Jeg tenker det er litt forskjell på hunder også, samt at det har noe med alder å gjøre og fôring. Minsten på 11 mnd. må oftere på do enn den voksne på 2,5. Stort sett blir alle med da, når jeg føler minsten trenger en lufting, bare sånn i tilfellet. Den eldste min markerer mye, så hun tisser som regel hver gang vi er ute, mens hannhunden lar gjerne være å tisse hvis han ikke må. 
  • De må ihvertfall klippes jevnlig. Steder som må klippes er ører og poter, og pelsen må børstes jevnlig. Man kan såklart skrelle dem ned, men det er virkelig ikke pent og endrer pelsstrukturen. 

   Utstillingsklipp kan ikke jeg uttale meg om da jeg ikke er spesielt dreven selv enda og hunden min er enda ung og har lite pels. Men også her gjelder ører, poter og hals, samt napping av døde hår såvidt jeg har forstått. Er sikkert flere som kan svare bedre på det

   Er stor variasjon i mengden pels! Cockeren og amerikansk cocker har ganske ekstrem og krevende pels som samler kvist og annet og floker seg veldig lett, selvom det såklart er individuelle forskjeller her og ulike linjer. Springer, welsh og field har enklere pels.
  • Ja, jeg tror du kan ha rett i det. Litt annen kultur på en måte, og kanskje er hund den eneste interessen vi har til felles, men de kan jo være både ålreite og morsomme å være sammen med likevel. Den beardisoppdretteren jeg liker aller aller best som menneske planlegger kull i begynnelsen av 2018. Gjett om jeg ble ivrig da jeg hørte det! Men så så jeg bilde av foreldredyrene, og likte ingen av dem!  (Jeg kommer til å fjerne dette bildet etter en stund så hun ikke finner det her!  )
 • Nylig opprettede emner