Gå til innhold
Hundesonen.no

Shæfer


Roger Antonsen
 Share

Recommended Posts

har tenkt å skaffe en oss en shæfer ettervært.

har ikke lyst på "type" uttstillings shæfer med ræva i bakken.

har også lyst på svart type.

tenkte da kanskje at det blir fra brukslinjer, men har heller ikke lyst på en hund som er "på" helle tiden da det ska være familie hund å vi har en 8 åring.

 

noen som har noen tips om oppdrettere som har hunder som passer til beskrivelsen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De færreste oppdrettere av brukslinjer avler etter farge, de avler etter bruksegenskaper. Det dukker opp svarte schäfere innimellom, men at de er av typen "familiehund" er nok ikke vel ikke veldig sannsynlig. Det er nok heller ikke så veldig sannsynlig at du finner en oppdretter som ønsker å selge en bruksavlet hund som ren familiehund, de fleste seriøse oppdrettere av brukslinjer stiller krav om at hundene skal brukes (ellers kommer de fort gjerne i retur). Det dukker selvfølgelig opp noen relativt rolige og lite krevende hunder av brukslinjer innimellom, men det er ikke noe som kommer på "bestilling", i likhet med fargen svart (med mindre begge foreldre er helsorte, da blir alle valpene svarte). :)

Å kjøpe en bruksavlet hund når du egentlig skal ha en familiehund blir litt som å kjøpe racerbil når det du trenger er en stasjonsvogn. Så nei, jeg kjenner ikke til noen oppdrettere som passer til beskrivelsen.

  • Like 17
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 hour ago, Roger Antonsen said:

er nok shæfer jeg er på leiting etter. har hadd det flere ganger tidligere. har også litt erfaring med bruks shæfer,

er ikke ett must at den må være svart. men at den er rett i ryggen er temmelig viktig for meg.

Er denne rett nok i ryggen for deg?595fc1d06a915_vr2017standbildeutenpels.thumb.jpg.398b23e6dd9fac206f0fd420bcd33991.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Justisia skrev:

https://www.skk.se/sv/hundraser/vostochno-evropeiskaya-ovcharka/

Den er ikke svart da, men rett i ryggen ...

Oi, er dette en egen rase som ikke er en schäfer? FCI-godkjent og? Aldri hørt om denne! Ser jo akkurat ut som en gammeldags schäfer/bruksschäfer jo, kul!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva innebærer en familiehund-hverdag for dere da? Det er jo det som betyr noe ift. hvorvidt en bruksschäfer passer inn. De aller fleste bruksschäfere er jo familiehunder som brukes aktivt. De fleste oppdrettere av bruksschäfer jeg kjenner til hvert fall selger til folk som vil bruke hunden. Det betyr ikke nødvendigvis at hunden må konkurreres aktivt med, så lenge den får dekket sine behov. 

Jeg ville tatt kontakt med forskjellige oppdrettere av bruksschäfer og hørt om de avler på hunder som kunne passet til deres bruk. Jeg håper og tror at oppdrettere som avler schäfere etter brukslinjer er nøye nok til å ikke selge hund til folk som ikke kan gi hunden det den trenger for å få dekket sine behov. 

RED:
Jeg har dog møtt folk med bruksschäfer der eier helt tydelig ikke greier å håndtere det de har i andre enden av båndet og det er bare direkte trist å se på. For både hund og eier. Så vær ærlig når du sier hva dere som familie kan tilby en hund. Det er vel så viktig for dere som for hunden at dere kan gi den det den trenger. Jeg sier ikke det for å være kritisk, men rett og slett fordi det ikke er noe gøy å ha en hund som er for mye. Da blir ikke hundeholdet noe kjekt og hunden lider under det. 

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...