Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå, juli!


Teserere
 Share

Recommended Posts

Akkurat nå, Pringlen skrev:

Jeg forstår virkelig ikke sånne pelsstell greier. Yngste hygenen har en drittpels, og driver og bytter ut en haug med ull. Så i går tenkte jeg å være flink, og skrape det av med en hesteskrape. Det fungerte faktisk veldig bra, men når jeg hadde holdt på i nesten 1 minutt, så ble det dritkjedelig, så jeg gav f... Støvsuge må man jo uansett :lol:

:lol: Jeg tror muligens vi med sånne hunder her en eller annen bokstavdiagnose egentlig :aww: Eller det blir en mani... også kan man jo ikke gi seg før bikkja er ferdigstelt - det skulle jo tatt seg ut liksom :aww: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 2.3k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg døøør Skilt ved fødselen:  

Alvin er nå røntget med HD:A og AD: 0  Nå trenger jeg hvertfall ikke å ha det i bakhodet videre framover i treninga 

Koselig kveldstur med gutta i dag og siden det er få jakthunder her så tåler dere vel et bilde av de flotte gutta mine. 

Posted Images

Huskyen løper, og det stinker løpetid her til tross for vindu på vidt gap 24/7 og hyppig vasking av gulv. Og lyden av den smattingen når hun vasker seg er også skikkelig disgusting. Tror faktisk hun skal få seg truse. Twist er kjempeflink da, ikke noe stress, han spiser og sover som normalt og er ikke pågående. Enda hvertfall, er bare første uka enda, så regner med det blir litt mer styr etterhvert som stå-dagene nærmer seg. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

8 timer siden, Siri skrev:

Jeg har vel nevnt det før, men du burde hatt støttekontakt altså :lol: 

Jupp, jeg tror jeg har sagt meg enig før og, men det kommer ingen på døra :D

8 timer siden, Siri skrev:

*Grøsser langt inn i beinmargen* 

Det er ikke så ile - det er ikke mye smak i ei pølselompe, men den smaker jo ikke vondt. Og leverpostei er godt. Det duger. 

8 timer siden, Symra&Pippin skrev:

Jeg tror nesten jeg leder når det gjelder rar mat på grunn av tomme skap. Skapene mine var tomme fordi jeg var fattig student og studielånet skulle vært der for en uke siden. Jeg serverte altså pepperkakehus til middag til barna mine. Da ringte jeg til barnas far, og han kom med to bæreposer fulle av all slags mat. De to posene har jeg aldri glemt. 

Jeg har hatt noen runder hvor jeg har spist juletrepynt, men jeg har i hvert fall ingen barn som skal livnæres og få gode spisevaner, jeg har bare meg selv å fucke opp :P For øvrig hadde jeg bedre råd som student enn jeg har som NAV'er, jeg måtte aldri snu så mye på krona og matvarene som jeg gjør nå.

2 timer siden, 2ne skrev:

Det er så ****** kjipt å være voksen! Men ja, sett det på ønskelista til bursdag, de to siste sengene mine har vært bursdag-gaver fra foreldrene mine :lol: Ja, jeg er bortskjemt! Den siste senga fikk jeg dog den høsten jeg dreiv med kreftbehandling, og da tror jeg behovet deres for at jeg lå godt var større enn mitt :teehe: 

Uten foreldre hadde ikke jeg klart meg, i hvert fall. Jeg kom meg gjennom syv års studier med minimalt av hjelp - stipend, lån og deltidsjobb, og mye sommerjobb, så gikk det rundt. Når jeg så er godt og vel ferdig utdannet, har jobbet litt, og blir syk - da trenger jeg hjelp. Noe sier meg at jeg burde gå tilbake til å være student :P 

2 timer siden, 2ne skrev:

Ja.. Eller så kan man bare ha blitt en lekk gammel dame/mann, det skjer det og.. Man trenger ikke alltid  å være gammel-gammel heller :P  

Sant det, jeg var lekk rett etter at jeg brakk korsbeinet, da var jeg glad for to ukers sykemelding så jeg kunne sitte hjemme og tisse i buksa i stedet for på jobb... :P 

2 timer siden, 2ne skrev:

Du har høye tanker om deg selv, ser jeg. Nå har bulldogger og mopser tiltalende fjes da, det er derfor de er avla sånn :P Sånn utover det, så er du ei søt jente - og der ble jeg brått litt usikker på om det var greit å skrive sånt til feminister :lol::P 

Det er ingenting galt med selvbildet mitt, men alt er galt med speilbildet mitt, er det ikke det de sier? 

Og en kan si det selv til feminister; en kan ha lyst til å være søt selv om en vil ha likelønn og rett til abort.

2 timer siden, 2ne skrev:

Ja, det er det jeg gjorde i forhold til HD-røntging også. Hvorfor det er viktig at ikke bare avlsdyr testes/sjekkes. Jeg tror det er nødvendig for at de skal se verdien av det - vil de ha en frisk hund i fremtiden, får de være med og jobbe for det de og. 

Ja, en må jo appellere til kollektivt ansvar, at det ligger hardt arbeid bak den valpen de får, og at det er mer hardt arbeid foran oss for flere generasjoner. Ikke at en kan garantere noe, men jeg liker å tro at sjansene øker om en gjør noe enn om en bare spiller på lotto.

2 timer siden, 2ne skrev:

Ang MH, så dukka alle opp på det og, der fant jeg en dato, og heldigvis for meg så var Hauerseter sånn omtrent i midten for de to som bor lengst unna (vel, -ish), så jeg booka oss alle og sa at den dagen går vi MH :lol: Det var ingen som hadde gått noe sånt før, så jeg tror de dukka opp av nysgjerrighet, det er jo ikke like sikkert det går like lett neste gang :teehe: Jeg er litt usikker på om at den hunden som gikk dårligst og som mangler en tann er den jeg beholdt sjøl, er irriterende eller en lettelse da :P 

Den der er så vanskelig - noen må ha den dårligste valpen, og en avler jo for å få en bra hund til seg selv :P Men så er det jo forskjell på om den dårligste valpen er rævva eller bare ikke like bra.

Så kan en snu på det: Jeg synes det er så fælt at Glams oppdretter reiser langt pokkerivold til Russland for å bruke en flott hannhund som blir paret med en datter etter hennes avdøde one and only - så derfor skal hun beholde to tisper og to hannhunder for å ha noe å bruke videre. Jeg får altså tredjevalget på tispe, det kommer bare to tisper, jeg får tilbud om den tredje og siste hannhunden, jeg slår til på det - og ender med den eneste hannhunden i kullet som kan brukes i avl. Jeg synes så synd på henne, og syntes det var blodig urettferdig. Fordi jeg kan forstå og leve meg inn i hennes skuffelse.

Som oppdretter, når jeg hadde kullet Foenix er fra, så ble det jo to hannhunder. En med tannmangel og E på albuene, og en med komplett bitt, fire A'er på beina og championat. Jeg er jo glad for at det er "riktig" hund som dro til Australia, når jeg vet hvor mye det koster å importere. Heldigvis har han med E vært minimalt påvirket av det hittil i sitt seks år gamle liv, og de ville bare ha en familiehund så det er ikke noe problem at han mangler et par tenner. Ideelt sett hadde alle fått perfekte hunder, men når en først har fordelt valper er det lov å være litt lettet over at det ble som det ble her. En unner ingen en hund som er syk og plaget, men bank i bordet, broren i Norge har bare vist tegn til halthet om det har blitt mye mer tur enn normalen, at han kanskje er stiv og støl. Han er jo snart like gammel som rasesnittet, og da må en kanskje være aksepterende.

2 timer siden, 2ne skrev:

haha.. Han hadde ikke fått kjøpe av meg heller. Sånne valpekjøpere kan kjøpe valpene sine hos oppdrettere som er enige med dem :aww: 

Ja, jeg hadde over 50 henvendelser den vinteren, jeg trenger ikke å velge den som jeg føler det blir vanskelig å ha en dialog med. Det var påskedrama-kullet mitt i fjor, så det var jo ingen som fikk valp da... 

2 timer siden, 2ne skrev:

Ja, men det tror jeg er riktig. Jeg føler det sånn med våre svenske jenter, det er stødige, robuste damer som vi har litt slingringsmonn med, og heldigvis har vi en superengasjert oppdretter med god oversikt over det meste på de to, så jeg syns vi har vært heldige med starten vår. Så får vi se om vi klarer å ta vare på det gode utgangspunktet vårt da :lol: 

Det er kanskje hell, men det er jo også noe med å bruke kunnskapen og erfaringen dere har opparbeidet dere til å gjøre et fornuftig og reflektert valg når dere kjøper stamtispe i ny rase. Hvis det blir en rase nummer 2 her, så vil jeg jo ikke på lykke og fromme kjøpe fra den første Finn-annonsen eller den som står øverst på oppdretteroversikten til raseklubben - selv om rasen er ny, vil jeg jo ha forutsetninger for å kunne gjøre et noe mer kvalifisert valpekjøp enn de fleste førstegangseiere vanligvis har. På den annen side foresvever det meg at det er så innmari mye nytt å sette seg inn i av linjer og sykdommer om jeg skal ha en rase til, at jeg vet neimen ikke om jeg orker jobben :D

2 timer siden, 2ne skrev:

Jeg skjønner hva du mener. Magedreining er ikke noe jeg tenker større over, det er ikke vanlig på hverken belger eller puddel, så vidt jeg veit. Hadde det ikke vært for en viss hund i min fortid, ville jeg vel neppe vært så opptatt av mentalitet som jeg er heller, ironisk nok, siden det ikke er så lett å forstå hvordan han ble som han ble, med de foreldrene han hadde. 

Gleden ved oppdrett; en vet aldri helt hva som dukker opp i valpekassa, samme hvor mye forarbeid og kvalitetssikring gjennom tester og stamtavlegranskning en gjør. Noen ganger skjærer det helt ut og dukker opp noe helt uventet og nytt.

2 timer siden, 2ne skrev:

:lol: Nei, noen ganger tar folk litt av. Du får ikke folk til å stemme ja til et sånt forslag, og det har vel heller ingen hensikt å foreslå noe sånt, om man ikke kan konkludere med noe ut fra testene. Vi har jo gentest for PRCD-PRA på puddel, men det er ikke noe krav om kjent status for å få registrert valper, så vidt jeg husker. Men der er det enkelt da, du har fri, bærer eller sjuk, og så lenge man parer fri med bærer så vil man jo aldri få sjuke :) 

Tenk om alt hadde enkel, recessiv arvegang... Vi har jo to sykdommer på berner noen av oss har begynt å teste for - Foenix er fri for alle tre (to sykdommer, men den ene har to gen det kan sitte på, derfor må vi ta to tester), og da vet jeg jo at hennes avkom i verste fall er bærere. Det er dog såpass nytt i rasemiljøet, og Norge henger cirka tre-fem år etter, så jeg kan ikke bruke de testene som sorteringsfaktorer når jeg leter etter hannhund til henne. Men den ene er en blødersykdom, og en oppdager som regel at de er affiserte første gang hunden blør - kloklipp, potekutt, whatever. De to andre er sykdommer som oppstår i åtte til ti år-salderen, og da må de jo først overleve kreften som dukker opp når de er fem til syv... Så det er mange som ikke gidder å teste, for om de blir åtte, så kan de få lov til å dø av hva som helst. Ikke har vi hørt om så mange tilfeller i Norden heller, men det virker som om det er en del av det i USA. Glam har amerikansk oldefar, derfor testet jeg ham just in case, og dermed testet jeg også Foenix siden jeg hadde planer om å pare dem, så visste jeg hva valpene ville være. Men nå blir det jo ikke noe kull med de to, så...

2 timer siden, 2ne skrev:

I første omgang er jeg fornøyd med at det er en økt bevissthet blant oppdretterne, det er jo noen som mener det er en tulleregel fordi mellompudlene ikke plages av HD. 

Jeg klarer ikke å skjønne den, en deformitet som kan påvirke bevegelsesmønsteret og gi avlastningsskader er vel like vondt for en chi som for en sankt? Det er jo ikke vekten av hoftekula som er problemet...

2 timer siden, 2ne skrev:

hehe.. Antageligvis det første. Og antageligvis får oppdretter valpekjøpere som syns at de er mer seriøse enn oppdrettere som avler i forhold til klubbens regler, for "alle" veit jo at raseklubber bare er opptatt av utstilling. 

Litt artig det - jeg tror det er 15 punkt vi har i våre retningslinjer for avl, og ETT sier noe om utstillingskrav, og deler av kravet er formulert med utgangspunkt i mentalitet. Jeg var nettopp i en liten diskusjon på FB hvor noen kritiserte klubben for utstillingsfokuset, og at det var på tide å satse på mentalitet, for hun hadde sett veldig mange aggressive bernere i det siste, så hun ønsket at det skulle være krav til MH for å få registrert valper i NKK (igjen et eksempel på noen som setter vogna foran hesten - en kan ikke bare innføre det som et krav). Jeg lurer jo på hvor hun bor og hvilke oppdrettere som har valpekjøpere i det området (jeg vet hvor hun bor og jeg mistenker hvilken oppdretter hun ser hunder fra...), for det er ikke aggresjon vi ser som et problem i utstillingsringene nå - men usikre, sjenerte hunder som trekker seg. Vedkommende mente også at våre retningslinjer for avl bare fokuserte på HD/AD. Så i all min sjenerøse høflighet tillot jeg meg å utheve de punktene som ikke sier noe om ledd eller utstilling, og det var jo de aller fleste. Samt at jeg forklarte hvordan utstillingskravet ble endret i 2015 for å sette strengere krav til mentalitet. Folk må i det minste vite hva de snakker om før de skal kritisere, tenker jeg. Mulig hun synes de oppdretterne hun har snakket med ikke fokuserer bredt nok, men det er noe helt annet enn raseklubbens avlsmål og strategi.

Jeg vil tro at oppdretterne i denne FInn-annonsen heller ikke har satt seg dypt inn i våre retningslinjer, dessverre. Kan hende de fant punkter der de likte, for eksempel minimums gjennomsnittlig levealder i stamtavlen til planlagt kombinasjon - et punkt satt ned for å presse fram bedre fokus på helse og levealder. 

2 timer siden, 2ne skrev:

Veeeeel.. Hadde du ikke vært på et sykehus, så kan det hende du hadde måtte betale mer for 4 piller og en finger i rompa :aww::P 

Mulig, mulig, eller at det bare hadde kostet meg en halvliter på den rette baren ;) 

2 timer siden, JeanetteH skrev:

En av favoritt hundene mine som jeg tenkte spare sperm etter døde nylig. Han var å sjekker prostata også greide veterinæren lage hull i tarmen hans så tarmvæske lekket ut i buken.  Merket jo ikke det før han akutt ble kjempe dårlig på kvelden og neste dag avlivet de han få det ikke var sjans til å greie reparere eller få rensket opp i hele bukhulen :cry:

For de som vet hvem det er så var det Waara. 

Det er så fullstendig meningsløst.

Glam har fått rabiesvaksine, den gikk ut i morgen, men nå har vi for de neste tre årene. Så var det kontroll av tåa til Foenix etter klobruddet, og den såroverflaten er enda såpass rød og hoven at vi kjører på med antibiotika en uke til, for sikkerhets skyld. Også skal hun få sove med skjerm, så jeg er helt sikker på at hun ikke slikker på det om natta. Nå blir hun nok glad... Jeg ser sjelden at hun viser interesse om dagen, men greit å helgardere.

Også har jeg kjøpt en pakke knekkebrød, så da kan jeg spise mer standardisert frokost i morgen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia
2 minutes ago, MarieR said:

Huskyen løper, og det stinker løpetid her til tross for vindu på vidt gap 24/7 og hyppig vasking av gulv. Og lyden av den smattingen når hun vasker seg er også skikkelig disgusting. Tror faktisk hun skal få seg truse. Twist er kjempeflink da, ikke noe stress, han spiser og sover som normalt og er ikke pågående. Enda hvertfall, er bare første uka enda, så regner med det blir litt mer styr etterhvert som stå-dagene nærmer seg. 

Stinker? Jeg er var på lukt altså, men aldri tenkt at tispene lukter spesielt ille når de løper - ikke engan frallen som blør som et svin og ikke kan vaske seg... sikker på at den er frisk? Eneste gangen jeg erindrer ei tispe har stinka så hadde den livmorbetennelse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Artemis skrev:

Jeg har visst en sensitiv nese for jeg synes at tisper med løpetid stinker.

Enig. Symra er flink til å vaske seg selv, og jeg dusjer stjerten hennes daglig under løpetid, men den kvalme lukta sitter i! :pinch:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 minutter siden, SFX skrev:

Jupp, jeg tror jeg har sagt meg enig før og, men det kommer ingen på døra :D

Kanskje du kan spørre hos NAV? :D Noen på arbeidsavklaringspenger ? :lol: 

5 minutter siden, SFX skrev:

Det er ikke så ile - det er ikke mye smak i ei pølselompe, men den smaker jo ikke vondt. Og leverpostei er godt. Det duger. 

Jeg liker makrell i tomat. Jeg liker også vaniljesaus. Det er like vel ikke sånn at jeg ville blandet de to :P 

3 minutter siden, Pringlen skrev:

DET tror jeg på :P

:whistle: 

Akkurat nå, Artemis skrev:

Jeg har visst en sensitiv nese for jeg synes at tisper med løpetid stinker.

Jeg kjenner også at det lukter løpetid, men det er liksom bare ei lukt :lol: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia
Just now, Siri said:

Jeg kjenner også at det lukter løpetid, men det er liksom bare ei lukt :lol: 

Jeg kjenner jo også at det lukter metallisk av de, men jeg synes ikke de stinker - og jeg har sensitiv nese - stakkars goldenen min måtte bade hver sjette uke fordi han stinket, puddelen hæles jeg ikke ha i hus etter tre uker uten dusj (den STINKER tåfis etter to uker uten bad), og jeg måtte nesten omplassere henne i tannfellinga fordi hun lukta så ******. Aldri puttet løpetidslukta i den kategorien - men puddel er god på renhold, og jeg vasker frallen bak hver dag - kan jo være derfor.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

20 timer siden, SFX skrev:

Når jeg mangler knekkebrød, brød, rundstykke og andre mer ordinære ting en har pålegg på, da bruker jeg lomper. Eller om jeg trenger litt variasjon. Og jeg antok at lompe med leverpostei var bedre enn lompe med makrell i tomat. Jeg gleder meg til å handle mer mat i morgen :P 

Jeg klarer ikke engang å se for meg hvordan det smaker sammen. Samboer syntes det hørtes godt ut :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hm..litt forvirret over en beskjed fra verkstedet, har time i morgen formiddag, men da jeg snakket før helgen sa de at de måtte bestille en del, så om jeg hørte noe fra dem så skulle jeg komme i morgen, men om jeg ikke hørte noe så skulle jeg ikke komme, men komme på torsdag, men da sa de ikke klokkeslett..syns det var en litt knotete måte å informere på[emoji38] blir nødt til å ringe i morgen tidlig for å høre..er sikker på at det blir noe krøll om jeg ikke gjør det... Typisk at når man skal selge bilen, så dukker det opp ting som må fikses [emoji21]

Syns også jeg kan kjenne lukt av løpetid, spesielt på slutten.

Sent fra min LG-D855 via Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 hours ago, JeanetteH said:

En av favoritt hundene mine som jeg tenkte spare sperm etter døde nylig. Han var å sjekker prostata også greide veterinæren lage hull i tarmen hans så tarmvæske lekket ut i buken.  Merket jo ikke det før han akutt ble kjempe dårlig på kvelden og neste dag avlivet de han få det ikke var sjans til å greie reparere eller få rensket opp i hele bukhulen :cry:

For de som vet hvem det er så var det Waara. 

Men hva **** var det han sjekka prostata med? :| Så meningsløst :hug: 

2 hours ago, Monikawt said:

Værsyk? Det har jo vært ganske fint vær siste tiden synes jeg :D ikke de siste dagene nå, men så er det jo noen dager siden du skrev det da :lol: 

Jeg går ut fra at vi definerer "fint vær" ulikt :aww::P 

1 hour ago, Siri said:

En skikkelig feminist bør tåle såpass altså :D 

Kan hende, men voksne damer freser innimellom av å bli kalt jenter selv om de bør tåle såpass :P 

1 hour ago, Siri said:

Her har pelsstell på Willy stått på programmet. Jeg tenkte jeg skulle gjøre ham litt "sommerklar" og dra av litt underull... for å si det sånn - det er liksom utømmelig... Han ser akkurat like ullfull ut nå som før jeg mishandla'n... 
19905036_1805627129464488_4257865501898912008_n.jpg?oh=5554f22cec07478464f6746c6a962134&oe=59C4F46C

... og det ser mye mindre ut på bildet enn det var i virkeligheten :aww: 

Jeg har sett verre :aww: 

28 minutes ago, Siri said:

:lol: Jeg tror muligens vi med sånne hunder her en eller annen bokstavdiagnose egentlig :aww: Eller det blir en mani... også kan man jo ikke gi seg før bikkja er ferdigstelt - det skulle jo tatt seg ut liksom :aww: 

Snakk for deg sjøl :lol: 

24 minutes ago, SFX said:

Uten foreldre hadde ikke jeg klart meg, i hvert fall. Jeg kom meg gjennom syv års studier med minimalt av hjelp - stipend, lån og deltidsjobb, og mye sommerjobb, så gikk det rundt. Når jeg så er godt og vel ferdig utdannet, har jobbet litt, og blir syk - da trenger jeg hjelp. Noe sier meg at jeg burde gå tilbake til å være student :P 

Nei, jeg har vært i NAV-systemet siden før NAV eksisterte, jeg hadde ikke overlevd uten mamma og pappa. Økonomien min er helt rævkjørt, men jeg har i hvert fall fått hjelp av de når det har vært kriser, eller når jeg har trengt dyrere ting jeg ikke har hatt råd til å kjøpe selv. Kjøleskap og vaskemaskin f.eks, er sabla kjekt å ha, særlig når man har små unger, som jeg har hatt. 

Når studenter klager over hvor dårlig råd de har, flirer jeg bare litt for meg sjøl. Å være student er for det første noe man velger helt sjøl, i motsetning til det å være syk. Det er også bare for en kort periode av livet, gjerne i sine "glansdager", i motsetning til det å være kronisk syk. 

24 minutes ago, SFX said:

Sant det, jeg var lekk rett etter at jeg brakk korsbeinet, da var jeg glad for to ukers sykemelding så jeg kunne sitte hjemme og tisse i buksa i stedet for på jobb... :P 

Strålebehandling har gitt meg en kronisk lekk blære. Ikke noe er som å være inkontinent i en alder av 43 år :lol: 

24 minutes ago, SFX said:

Det er ingenting galt med selvbildet mitt, men alt er galt med speilbildet mitt, er det ikke det de sier? 

Det er mulig det er det de sier, men det er omvendt.

24 minutes ago, SFX said:

Og en kan si det selv til feminister; en kan ha lyst til å være søt selv om en vil ha likelønn og rett til abort.

Jeg tenkte mer på det å kalle voksne mennesker for jenter :P 

24 minutes ago, SFX said:

Ja, en må jo appellere til kollektivt ansvar, at det ligger hardt arbeid bak den valpen de får, og at det er mer hardt arbeid foran oss for flere generasjoner. Ikke at en kan garantere noe, men jeg liker å tro at sjansene øker om en gjør noe enn om en bare spiller på lotto.

Ja, og jeg har tro på at det å forklare hvorfor vi ønsker at de tar et kollektiv ansvar, gjør at de får lyst til å ta det kollektive ansvaret. Flesteparten av de, i hvert fall :) 

24 minutes ago, SFX said:

Den der er så vanskelig - noen må ha den dårligste valpen, og en avler jo for å få en bra hund til seg selv :P Men så er det jo forskjell på om den dårligste valpen er rævva eller bare ikke like bra.

:lol: Vel, hun er ei skrulle, og hun har noen diller, men jeg får meg ikke til å kalle henne ræva. Jeg er litt usikker på om det er fordi hun er beeeebiiii, eller fordi hun ikke er ræva, jeg syns det er vanskelig med henne. Hun har ikke gått en veldig ille MH, de var litt mindre sosiale enn jeg hadde tenkt de skulle være, hele gjengen, og hun har dårlig avreagering, men så har hun også hatt den "dårligste" oppveksten av de, i og med at hun ble boende hos meg som var sengeliggende i den viktige sosialiseringsfasen, og har vært dårlig mer eller mindre siden den gang. Jeg sliter dog litt med å "bare" forklare det med dårlig sosialisering og miljøtrening, for hadde hun vært bedre mentalt, så ville hun heller ikke blitt så påvirket av det som hun er. Så er det jo det at jeg veit jeg er superkritisk til egne hunder, de analyseres og vurderes hele deres liv, og det er ikke så veldig mye tull som skal til før jeg syns det er skrullete - i de aller fleste hjem, med normale hundeiere, ville hun neppe blitt sett på som skrullete (kanskje bare litt sær :lol: ). Pappa f.eks syns jo hun er helt strålende, han blir nesten litt furt når jeg sier at hun er sånn eller slik. Så er det litt urettferdig å sammenligne henne med Leah, som jeg jo gjør, for hvem kan leve opp til den idoliserte pidestall-hunden, liksom? Leah er jo heller ikke perfekt, om man skal pirke, men så er hun liksom det allikevel :teehe: Så nei, hun er ikke ræva, hun er bare ikke like bra (og det er vanskelig å skrive det og, for hun har greier som jeg syns er bedre på henne enn på de andre. Kan det ikke bare være svart/hvitt?). 

24 minutes ago, SFX said:

Så kan en snu på det: Jeg synes det er så fælt at Glams oppdretter reiser langt pokkerivold til Russland for å bruke en flott hannhund som blir paret med en datter etter hennes avdøde one and only - så derfor skal hun beholde to tisper og to hannhunder for å ha noe å bruke videre. Jeg får altså tredjevalget på tispe, det kommer bare to tisper, jeg får tilbud om den tredje og siste hannhunden, jeg slår til på det - og ender med den eneste hannhunden i kullet som kan brukes i avl. Jeg synes så synd på henne, og syntes det var blodig urettferdig. Fordi jeg kan forstå og leve meg inn i hennes skuffelse.

Det er jo blodig urettferdig! :hmm: Men hun kan jo i det minste kjøpe inn igjen noe etter Glam, så slaget er jo ikke helt tapt enda allikvel :) 

24 minutes ago, SFX said:

Som oppdretter, når jeg hadde kullet Foenix er fra, så ble det jo to hannhunder. En med tannmangel og E på albuene, og en med komplett bitt, fire A'er på beina og championat. Jeg er jo glad for at det er "riktig" hund som dro til Australia, når jeg vet hvor mye det koster å importere. Heldigvis har han med E vært minimalt påvirket av det hittil i sitt seks år gamle liv, og de ville bare ha en familiehund så det er ikke noe problem at han mangler et par tenner. Ideelt sett hadde alle fått perfekte hunder, men når en først har fordelt valper er det lov å være litt lettet over at det ble som det ble her. En unner ingen en hund som er syk og plaget, men bank i bordet, broren i Norge har bare vist tegn til halthet om det har blitt mye mer tur enn normalen, at han kanskje er stiv og støl. Han er jo snart like gammel som rasesnittet, og da må en kanskje være aksepterende.

Jeg skjønner tankegangen din! 

24 minutes ago, SFX said:

Ja, jeg hadde over 50 henvendelser den vinteren, jeg trenger ikke å velge den som jeg føler det blir vanskelig å ha en dialog med. Det var påskedrama-kullet mitt i fjor, så det var jo ingen som fikk valp da... 

Nei, det er jo et privilegie vi har som oppdrettere, vi kan velge hvem som får kjøpe valp av oss! 

24 minutes ago, SFX said:

Det er kanskje hell, men det er jo også noe med å bruke kunnskapen og erfaringen dere har opparbeidet dere til å gjøre et fornuftig og reflektert valg når dere kjøper stamtispe i ny rase. Hvis det blir en rase nummer 2 her, så vil jeg jo ikke på lykke og fromme kjøpe fra den første Finn-annonsen eller den som står øverst på oppdretteroversikten til raseklubben - selv om rasen er ny, vil jeg jo ha forutsetninger for å kunne gjøre et noe mer kvalifisert valpekjøp enn de fleste førstegangseiere vanligvis har. På den annen side foresvever det meg at det er så innmari mye nytt å sette seg inn i av linjer og sykdommer om jeg skal ha en rase til, at jeg vet neimen ikke om jeg orker jobben :D

Ja, det er klart! Jeg snubla ikke bare over denne oppdretteren, jeg lette etter henne aktivt, etter kriterier den gjennomsnittelige puddelvalpekjøper neppe tenker over engang. Morsomt egentlig, for farsiden til datterbarnet er like imponert over Leah som morsiden av familien er, så på datterbarnets 20årslag, kommenterte en der at vi hadde hatt flaks med henne. Nei for ****, det var ikke flaks! Det er fordi jeg veit hva jeg driver med :aww: 

24 minutes ago, SFX said:

Gleden ved oppdrett; en vet aldri helt hva som dukker opp i valpekassa, samme hvor mye forarbeid og kvalitetssikring gjennom tester og stamtavlegranskning en gjør. Noen ganger skjærer det helt ut og dukker opp noe helt uventet og nytt.

Vel, det gjør det jo interessant, om ikke noe annet.. hehe 

24 minutes ago, SFX said:

Tenk om alt hadde enkel, recessiv arvegang... Vi har jo to sykdommer på berner noen av oss har begynt å teste for - Foenix er fri for alle tre (to sykdommer, men den ene har to gen det kan sitte på, derfor må vi ta to tester), og da vet jeg jo at hennes avkom i verste fall er bærere. Det er dog såpass nytt i rasemiljøet, og Norge henger cirka tre-fem år etter, så jeg kan ikke bruke de testene som sorteringsfaktorer når jeg leter etter hannhund til henne. Men den ene er en blødersykdom, og en oppdager som regel at de er affiserte første gang hunden blør - kloklipp, potekutt, whatever. De to andre er sykdommer som oppstår i åtte til ti år-salderen, og da må de jo først overleve kreften som dukker opp når de er fem til syv... Så det er mange som ikke gidder å teste, for om de blir åtte, så kan de få lov til å dø av hva som helst. Ikke har vi hørt om så mange tilfeller i Norden heller, men det virker som om det er en del av det i USA. Glam har amerikansk oldefar, derfor testet jeg ham just in case, og dermed testet jeg også Foenix siden jeg hadde planer om å pare dem, så visste jeg hva valpene ville være. Men nå blir det jo ikke noe kull med de to, så...

Det hadde vært så enkelt om alt var recessivt! 

Jeg syns, den gangen jeg hadde AH, at en hund på 8-9 år ikke var gammel, for en AH er jo gjerne ikke det, de kjører jo lange løp med alaska huskyer til de er så gamle, liksom, og Tommy var sprek til han ble nesten 13 år gammel (døde i mars, ville blitt 13 i mai). Men det er jo bare halvparten av hundene mine siden den gang som har blitt over 8 år gamle, og det er Dina og nå Nora. Det vil overraske meg stort om Nora blir 10 (men så er det overraskende at hun har blitt 9, så hvem veit), så jeg har tydeligvis innfunnet meg med at hunder ikke blir 12-16 år gamle. 

Hvorfor blir det ikke noe Glam/Foenix? 

24 minutes ago, SFX said:

Jeg klarer ikke å skjønne den, en deformitet som kan påvirke bevegelsesmønsteret og gi avlastningsskader er vel like vondt for en chi som for en sankt? Det er jo ikke vekten av hoftekula som er problemet...

Det har jeg lurt litt på også. Ta pudler f.eks, som er bygget likt, der er det et krav om at storpudlene skal være fri for å få registrert valpekull, mens mellom er det krav om kjent status, og det er ingen krav whatsoever på dverg og toy. Det er 1 rase med 4 størrelsesvarianter. Hvorfor skal en storpuddel plages mer med dårlige hofter enn en toy gjør? 

24 minutes ago, SFX said:

Litt artig det - jeg tror det er 15 punkt vi har i våre retningslinjer for avl, og ETT sier noe om utstillingskrav, og deler av kravet er formulert med utgangspunkt i mentalitet. Jeg var nettopp i en liten diskusjon på FB hvor noen kritiserte klubben for utstillingsfokuset, og at det var på tide å satse på mentalitet, for hun hadde sett veldig mange aggressive bernere i det siste, så hun ønsket at det skulle være krav til MH for å få registrert valper i NKK (igjen et eksempel på noen som setter vogna foran hesten - en kan ikke bare innføre det som et krav). Jeg lurer jo på hvor hun bor og hvilke oppdrettere som har valpekjøpere i det området (jeg vet hvor hun bor og jeg mistenker hvilken oppdretter hun ser hunder fra...), for det er ikke aggresjon vi ser som et problem i utstillingsringene nå - men usikre, sjenerte hunder som trekker seg. Vedkommende mente også at våre retningslinjer for avl bare fokuserte på HD/AD. Så i all min sjenerøse høflighet tillot jeg meg å utheve de punktene som ikke sier noe om ledd eller utstilling, og det var jo de aller fleste. Samt at jeg forklarte hvordan utstillingskravet ble endret i 2015 for å sette strengere krav til mentalitet. Folk må i det minste vite hva de snakker om før de skal kritisere, tenker jeg. Mulig hun synes de oppdretterne hun har snakket med ikke fokuserer bredt nok, men det er noe helt annet enn raseklubbens avlsmål og strategi.

Jeg vil tro at oppdretterne i denne FInn-annonsen heller ikke har satt seg dypt inn i våre retningslinjer, dessverre. Kan hende de fant punkter der de likte, for eksempel minimums gjennomsnittlig levealder i stamtavlen til planlagt kombinasjon - et punkt satt ned for å presse fram bedre fokus på helse og levealder. 

*sukk* Det er så slitsomt med folk som mener så mye om avl og krav og kriterier raseklubber (og oppdrettere, forsåvidt) setter, når de ikke aner hva de snakker om. 

24 minutes ago, SFX said:

Mulig, mulig, eller at det bare hadde kostet meg en halvliter på den rette baren ;) 

Hah.. Skal vi se sånn på det, så kan det hende du hadde fått en halvviter for det på den rette baren :lol: 

24 minutes ago, SFX said:

Glam har fått rabiesvaksine, den gikk ut i morgen, men nå har vi for de neste tre årene. Så var det kontroll av tåa til Foenix etter klobruddet, og den såroverflaten er enda såpass rød og hoven at vi kjører på med antibiotika en uke til, for sikkerhets skyld. Også skal hun få sove med skjerm, så jeg er helt sikker på at hun ikke slikker på det om natta. Nå blir hun nok glad... Jeg ser sjelden at hun viser interesse om dagen, men greit å helgardere.

Holder det ikke med en sokk? :) 

24 minutes ago, SFX said:

Også har jeg kjøpt en pakke knekkebrød, så da kan jeg spise mer standardisert frokost i morgen.

Da kan sonisene sove godt i natt, når de veit du slipper å spise lompe i morra :lol: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 minutter siden, Snoffe skrev:

Lompe med sirup og lompe med smør og sukker:drool::icon_redface:

Lompe med snøfrisk, salat, rødløk og spekeskinke eller røkt laks er snadder! :drool:

nå angrer jeg på at jeg ikke kjøpte ingredienser til det når vi handlet i dag :aww:

 

 

 

Lompe med ost, skinke og god sennep...

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med alt dette løoetisper-stinker snakket er jeg glad jeg har hannhund som ikke stinker :aww: med mindre han promper... Det gjør han ganske mye av i kveld:wacko:

 

Men skal innrømme at i kveld når vi gikk en runde i nabolaget hadde jeg glatt byttet ut grise-hannhund-oppførsel mot en tispe :aww: merkes at det er mange tisper med løpetid akkurat nå, og ikke minst at kastreringen er gått ut :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De siste dagene, så har jeg kjent skikkelig på savnet av mamma. Vi er på besøk hos svigers, og det er nok litt derfor. I tillegg til at jeg er vant til å alltid "ringe hjem" når jeg er bortreist...

Om bare et par dager er det allerede to måneder siden hun plutselig døde, men jeg klarer likevel ikke å snakke om det uten å få en klump i halsen :P såvidt jeg klarer å snakke om henne, uten at klumpen kommer :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

18 minutes ago, Snoffe said:

Med alt dette løoetisper-stinker snakket er jeg glad jeg har hannhund som ikke stinker :aww: med mindre han promper... Det gjør han ganske mye av i kveld:wacko:

Men skal innrømme at i kveld når vi gikk en runde i nabolaget hadde jeg glatt byttet ut grise-hannhund-oppførsel mot en tispe :aww: merkes at det er mange tisper med løpetid akkurat nå, og ikke minst at kastreringen er gått ut :P 

Det lukter av hannhunder også, særlig om det er tisper med løpetid i nærheten. Merk: lukter. Ikke stinker. Det er forøvrig 6 uker med løpetid pr tispe i året. Det er langt flere med hormonelle hannhunder :aww: 

Det lukter forøvrig av jenter med mensen også. Noen mer enn andre. Det er ikke alltid det hjelper å drukne det i parfymestank heller :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...