Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå, juli!


Teserere
 Share

Recommended Posts

  • Svar 2.3k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg døøør Skilt ved fødselen:  

Alvin er nå røntget med HD:A og AD: 0  Nå trenger jeg hvertfall ikke å ha det i bakhodet videre framover i treninga 

Koselig kveldstur med gutta i dag og siden det er få jakthunder her så tåler dere vel et bilde av de flotte gutta mine. 

Posted Images

Endelig er dagen kommet da vi skal dra på ferie :jump:C må bare komme hjem fra Hemsedal først, jeg gadd ikke være med alikevel pga ustabilt vær, bikkjer og jeg må pakke bittelitt mer :P

Tror bikkjene skal få løpe litt lause på det store jordet bak huset idag, blir noen dager til neste gang de kan strekke skikkelig på beina. Planen er å gå minimum halvannen times tur med de hver dag på kjøredagene, men blir jo mye ligging i bilbur uansett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Klematis

Jaha, da var vi hjemme igjen og det regner skikkelig, ja. 

Huset mitt er nesten helt ferdigmalt nå, og det ble virkelig stor forskjell.

Vi hadde egentlig planer om å dra videre på ferie i morgen eller mandag, men så er det lekkasje på noe bremsegreier, så jeg fikk forbud mot å kjøre særlig langt. Det var jo dumt, men i verste fall kan vi sikkert ta toget, hvis de tillater at man kan ta med seg hund, da.

Bizi oppfører seg ikke helt som hun pleier. Jeg merket det forsåvidt allerede i går kveld, for hun pleier aldri ligge i hundesenga si, men der lå hun i hele går kveld. Da jeg gikk på do i natt  ble hun liggende, og hun rørte seg ikke da jeg våkna i dag. Hun kom ikke bort før jeg ropte på henne, og virker litt smådeppa. Nå gikk hun rett og la seg i hundesenga igjen. Jeg så hun gravde litt i går og i dag, så hun er vel litt innbilt, det stemmer med tidspunktet. Jaja, sånn er livet.

Får vel ta en tur i regnet med hun deppingsen etterhvert da, og se om vi kan få opp humøret litt. Kanskje jeg må innom dyrebutikken og kjøpe et elgbein eller noe annet som kan gi en viss entusiasme en stund. Jeg skal hente en sykkel i byen for bestefaren til tanteungen min. Han er nemlig kongen av finn.no:P  At det er jazzfestival og liv i byen tror jeg at jeg hopper glatt over i dette regnværet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@SFX så på de skiltene, og Huskyen (de hadde ikke Siberian husky) så ut som en "trimma" versjon av Berneren. Bare tatt av litt pels :P 

Da har jeg fått dusja, og vi er straks klare for å dra en til til Oslo for å miljøtrene Dalbris. Vanligvis ville vi selvsagt ikke dratt så langt, men svigers bor jo der inne så da kombinerer vi med et besøk hos de :) 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kom oss ut og sjekket på hester, høner og kuer før det begynte å dale vann ned fra himmelen :) 

Synes synd på det filmteamet som holder på utenfor på tunet her! De driver og filmer en av norges mest populære hestebloggere, nå ser de ut som drukna katter hele gjengen :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 timer siden, SFX skrev:

Joda, det er jo bedre enn å vite ingenting - men når du er fem år og har et tosifret antall kull, så var det i grunnen på tide... 

Den ene testen er jo også litt komplisert, siden den ikke forholder seg til normal recessiv/dominant arvegang, så den er i så måte henimot verdiløs for avkommene, og skal først og fremst brukes som et verktøy når en velger avlspartner. Det er en pre-test som angir sannsynlighet for at individet vil utvikle en bestemt krefttype hvor berner er overrepresentert i forekomst, og det er gradert i A, B eller C. Ingen hunder skal ekskluderes fra avl, men en skal forsøksvis tenke kombinasjon.

Men parer en to hunder med C (4 ganger større sannsynlighet for at individet vil få den krefttypen) vil en likevel kunne få avkom med A (4 ganger mindre sannsynlighet for at individet vil få den krefttypen), og valper etter to foreldre med A har fått C. Så det er et hjelpemiddel, men det er langt fra den mirakel-løsningen som enkelte oppfører seg som om det er... Litt for mange - etter min mening - uttaler seg og avler som om dette er det eneste saliggjørende, og jeg er redd for at vi vil miste fokuset på helheten om vi skal ha et overdrevent fokus på en enkelt test. Det hjelper ikke å pare to hunder som har fått A på den testen, om det er mye AD på linjene, dårlig gemytt og høy forekomst av nyresvikt. 

Så, for å oppsummere, så spiller det ingen rolle for avkommene at denne hannen nå har tatt den testen, for den testen sier ingenting håndfast om avkommene (som det derimot gjør om en vet status på begge foreldredyr i forhold til DM eller vWD) , da vi ikke vet nok om arveligheten for den krefttypen, vi bare vet at det må være en stor grad av arvelighet. Så, i mine øyne, den testen sier ikke så mye mer enn jeg får vite om en setter seg med stamtavla i seks generasjoner og kartlegger hva som går igjen av dødsårsaker hos de dyrene og deres familie. Det hjelper ikke om et avlsdyr har A på den testen, for meg, om ørten halvsøsken, tanter og onkler døde av den krefttypen, fordi HELHETEN. Men det er mye mulig jeg tenker feil strategi, vi vet jo ikke, så jeg må følge min personlige overbevisning.

Jeg synes jo alltid det er greit å vite - framfor å ikke vite, uansett resultat. 
Men denne DNA-testen dere bruker høres vel egentlig litt ut som HD-screeningen (det er jo så mange ukjente faktorer som spiller inn mht utvikling av HD også). Der har man jo ingen garantier og det er jo mer det at ved å bruke A-hunder har man KANSKJE større sjansen til å få bra hofter på avkommene enn å bruke en hund med D-hofter, sant? Og du aner jo ingenting om avkommenes status før de faktisk er røntget. HD-hunder får jo også frie avkom - og motsatt - så det kan kanskje sammenlignes? Og fram til i dag har man jo ikke greid å senke HD-prosenten på raser som er utsatt for det nevneverdig (evt har man kanskje greid å forhindre at forekomsten øker?). 

9 timer siden, SFX skrev:

Jeg røntget Glam først - hadde han ikke blitt avlsklarert pga ledd, så hadde jeg ikke giddet å bruke penger på de DNA-testene.

Det skjønner jeg forsåvidt... jeg tror jeg uansett hadde tatt litt ymse tester på Willy selv om han hadde hatt HD... eller kanskje ikke :lol: Det får jeg jo aldri vite :D 

9 timer siden, SFX skrev:

Det er riktignok rom i våre retningslinjer for avl at en kan få dispensasjon til å bruke en hannhund med C på hoftene når han har fylt åtte år, fordi levealder er viktig, og om en har gode resultat på DNA-testene vil jo det styrke en slik søknad. Men jeg har ikke klart å finne ut hvordan det skal løses i forhold til forsikring om et avkom får HD. Jeg ser rasen i Sverige har gått over til indeks-avl, slik at hunder med høy indeks og C på hoftene likevel kan brukes. Noen som vet hva forsikringsselskap i Sverige gjør rundt det?

Dette er kanskje noe forsikringsselskapene ikke har tatt høyde for, vil jeg tro... 

9 timer siden, SFX skrev:

Det er heldigvis enklere nå! Jeg husker i gamle dager, i 2009, da jeg og en gjeng skulle stille på Crufts. Hannhunden til en kompis kvalifiserte seg som junior på NKK Drammen, så de begynte rabiesprogrammet da, og ble ikke ferdig i tide til vi skulle dra til England. Da var det jo krav til blodprøve, kombinert med at England forlangte at det gikk seks måneder fra blodprøve til gyldig ankomst. Så hele vaksineprosessen for å stille i England tok nesten et år. Jeg hadde begynt tidlig, fordi jeg tenkte det var kjekt å ha, og ville stille på Nordisk Vinner i Herning i november. Nå kan en jo nesten ta vaksinen når tispa løper fordi en brått vil bruke en utlending. I hvert fall for tisper som Foenix, som sist sto på dag 25-27...

Ja, før var jo dette langtidsprosjekt og man måtte tenke langt fram i tid om man skulle utenlands. Jeg hadde jo superflaks i forfjor da vi skulle avgårde, for siden jeg var for seint ute med å vaksinere Willy, så måtte han jo ha minst 21 dager før hjemreisen - og vi skulle  til Danmark på utstilling - og det gikk AKKURAT mht antall dager :lol: 

9 timer siden, SFX skrev:

...eller kjøper ferdig i ferskvaredisken...

Men de er så dvaske i skinnet at de trenger litt ekstra tid i ovnen for å få mer crispy skinn :D 

9 timer siden, SFX skrev:

Litt må en jo by på :D

:stalker:

9 timer siden, SFX skrev:

Tenkte du slemme tanker nå???

Moi??? Slemme tanker? Aldri :whistle: 

9 timer siden, SFX skrev:

Skal du tre bitearmen på leggen?

Det er antakelig vis tryggest ja :P 

Akkurat nå, Polfarer skrev:

Kom oss ut og sjekket på hester, høner og kuer før det begynte å dale vann ned fra himmelen :) 

Her DALER ikke vannet ned fra himmelen nå... det faller kraftig :lol: 

Frokost inntatt - deilige, varme baguetter med smør og skinke (First Price spekeskinke er faktisk helt grei), appelsinjuice - og kaffe :D Nå skulle jeg vært ute og gjort masse - og jeg skulle gjort masse her inne - hundene burde få seg en sykkeltur nå når det er drittvær-- og og og... så mye som skulle vært gjort, så lite lyst :aww: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 minutter siden, Ozzy skrev:

Idag skal jeg på stavernfestivalen! Litt stress på krykker men gleder meg! :D  

Gå bort til Norsk tipping traileren og si hei til kollegaen til C :D

Jeg har gått bad taste tur... Sånn går det når man har pakka alle klærne sine :lol:

Screenshot_2017-07-08-11-31-55.png

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Stine hadde et sånt moment på treningssenteret for litt siden selv :lol: Så meg i speilet og oppdaget at jeg ikke hadde klart å fargekoordinere noenting :lol:  

14358876_10154083092874601_6631011832463 

 

Sikk sakk, det drypper på tak

Tikk, takk, det regner i dag.

Litt deilig, egentlig. Pollenet blir i hvert fall lagt til ro.

 

Om fem dager drar Musikeren og jeg på ferie. :heart: 

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 minutter siden, Siri skrev:

Nais :lol: 

 

Akkurat nå, Tinkie skrev:

@Stine hadde et sånt moment på treningssenteret for litt siden selv :lol: Så meg i speilet og oppdaget at jeg ikke hadde klart å fargekoordinere noenting :lol:  

14358876_10154083092874601_6631011832463 

 

Sikk sakk, det drypper på tak

Tikk, takk, det regner i dag.

Litt deilig, egentlig. Pollenet blir i hvert fall lagt til ro.

 

Om fem dager drar Musikeren og jeg på ferie. :heart: 

:lol:

Jeg trodde også at det var en eller annen ukedag, og da er det jo ikke andre folk ute! Men det er visst lørdag idag...

Nå er bikkjene nyskrubba, så skal de tørke ordentlig før jeg drypper på litt flåttmiddel :D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

27 minutter siden, Stine skrev:

Gå bort til Norsk tipping traileren og si hei til kollegaen til C :D

Jeg har gått bad taste tur... Sånn går det når man har pakka alle klærne sine :lol:

Screenshot_2017-07-08-11-31-55.png

Haha ja.  "Hei kollega til C, jeg henger på samme forum som dama hans!" :lol:

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

100 meter fra døra åpnet himmelen seg. 50 meter fra døra var jeg så våt at jeg ikke kjente at jeg var våt lengre. Endelig inne var det bare å få av seg dryppvåte klær og tørke dryppvåte hunder... Trodde ikke det var mulig å bli så våt på så kort tid :lol:  Jeg kom nesten inn før det ble vått da!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

18 hours ago, SFX said:

Sentralt nok, det går vei til deg, og en kan velge mellom to ruter, kunne en ikke? :P 

Jo! 3 og, faktisk, alt ettersom hvor du kommer fra :lol: Også har vi jo nærbutikken rett over gata! :D 

18 hours ago, SFX said:

Men du har en veldig hjemmekoselig og personlig stue, det du har i hyllene og framme gjør det til DEG.

Takk :ahappy: Jeg liker stua mi :D 

18 hours ago, SFX said:

Jeg innbiller meg vel at mine er litt bredere enn Nora, ja :D 

Bittelitt :lol: Nora veier vel sånn omtrent halvparten av dine, selv om vi en gang fant ut at hun var på omtrent samme høyde - hun er 61 cm og 20 kg ;) 

18 hours ago, SFX said:

Jeg har masse jeg har forsøkt å selge, av hundeting og andre ting, men får lite napp - enten har jeg veldig uinteressante ting, eller så klarer jeg ikke å finne riktig pris. 

Hundeutstyret ditt er som regel for stort for mine hunder :P Kanskje det er vanskelig å få solgt brukt hundeutstyr? De fleste jeg kjenner er jo utstyrsfreaker, og har - som meg - utstyr nok til minst et par hunder ekstra :teehe: 

18 hours ago, SFX said:

Noen planter har Jesus-tendenser, og kan gjenoppstå - ikke gi opp håpet :D 

Nei, jeg har ikke det! Jeg satte den så den ikke sto under tak i dag, og håper at litt naturlig vanning gjør underverker for stakkaren :lol: 

18 hours ago, SFX said:

Joda, men om jeg tenkte meg om burde jeg jo kjenne deg godt nok til å tenke meg fram til det.

Da ville i så fall du vært den eneste :lol: 

18 hours ago, SFX said:

Gipsplater er jo de verste; om du bommer på spikeren får du jo det krateret!

hehe.. Ja, så jeg ber en liten bønn og håper på at om jeg bommer, så treffer jeg fingeren min, i det minste :D 

18 hours ago, SFX said:

Det er nå slik mine tankestrømmer er, hopper litt fra tema til tema :P Det behøver IKKE  ha noe med hverandre å gjøre.

haha.. Nei, det er kanskje like greit at akkurat de temaene ikke har noe med hverandre å gjøre :P 

18 hours ago, SFX said:

Uten bandasje om det ser fint ut, men ta på en sokk når hun skal ut, så blir det en kontroll på tirsdag siden jeg likevel skulle dit for å rabiesvaksinere Glam.

Da krysser vi fingrene for at det ser fint ut til det har grodd igjen! :ahappy: 

18 hours ago, SFX said:

Jeg våknet i dag og var ikke 110 prosent sikker på hvilken dag det er - og da kjente jeg at NÅ er feriefølelsen her, når dagene ikke har navn og bare er :wub: 

Jeg har stort sett alltid koll på hvilken dag det er, men en liten langhelg i Trondheim har føkka opp tidsuret mitt :lol: Jeg håper på at det kommer i rett spor nå :) 

1 hour ago, Siri said:

Jeg synes jo alltid det er greit å vite - framfor å ikke vite, uansett resultat. 
Men denne DNA-testen dere bruker høres vel egentlig litt ut som HD-screeningen (det er jo så mange ukjente faktorer som spiller inn mht utvikling av HD også). Der har man jo ingen garantier og det er jo mer det at ved å bruke A-hunder har man KANSKJE større sjansen til å få bra hofter på avkommene enn å bruke en hund med D-hofter, sant? Og du aner jo ingenting om avkommenes status før de faktisk er røntget. HD-hunder får jo også frie avkom - og motsatt - så det kan kanskje sammenlignes? Og fram til i dag har man jo ikke greid å senke HD-prosenten på raser som er utsatt for det nevneverdig (evt har man kanskje greid å forhindre at forekomsten øker?). 

Jeg er enig i at det alltid er greit å vite fremfor å ikke vite. Men de rasene der HD-forekomsten er stor, er ikke det stort sett i raser der det tillates/er vanlig å bruke hunder med C i avl? I raser der hundene må være HD-fri, er vel forekomsten jevnt over lav? 

1 hour ago, Siri said:

Dette er kanskje noe forsikringsselskapene ikke har tatt høyde for, vil jeg tro... 

Det burde de jo, index er viktigere enn enkeltresultat, det bør jo sjøl de skjønne :aww: 

--

I dag er jeg skikkelig, skikkelig værsjuk, så i dag har jeg tenkt å sitte under teppet mitt og surmule over den ræva sommeren vi har hatt til nå :aww: Det blir ikke finere vær av det, jeg blir ikke i bedre humør av det, men en kvinne må gjøre det en kvinne må gjøre :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, 2ne skrev:

Jeg er enig i at det alltid er greit å vite fremfor å ikke vite. Men de rasene der HD-forekomsten er stor, er ikke det stort sett i raser der det tillates/er vanlig å bruke hunder med C i avl? I raser der hundene må være HD-fri, er vel forekomsten jevnt over lav? 

Det spørs vel hva man mener med stor HD-forekomst :P Vi har HD-prosent på mellom 20-25 % - enkeltperioder på langt mer - og vi tillater ikke bruk av C i avl... jevnt over har prosenten holdt seg på det samme siden man startet å røntge avlsdyr på 80-tallet. 

Akkurat nå, 2ne skrev:

Det burde de jo, index er viktigere enn enkeltresultat, det bør jo sjøl de skjønne :aww: 

Burde ja... Det kan vel hende det er noe NKK burde tatt opp med forsikringsselskapene? I hvert fall etterhvert som man innfører HD-index på rasene :) 

Akkurat nå, 2ne skrev:

I dag er jeg skikkelig, skikkelig værsjuk, så i dag har jeg tenkt å sitte under teppet mitt og surmule over den ræva sommeren vi har hatt til nå :aww: Det blir ikke finere vær av det, jeg blir ikke i bedre humør av det, men en kvinne må gjøre det en kvinne må gjøre :P

:lol: Av og til hjelper det bare å være litt sur kjerring :P 

Nå har jeg rydda masse kratt og høyt gress rundt omkring der jeg ikke slår plen... Det er litt deilig å få gjort sånt. Det er også deilig å ha en sånn elektrisk krattrydder, for 1) den starter ALLTID helt uten at jeg må mekke, fylle olje/bensin og dra meg ihjel for å starte den og 2) den tar kvelden etter rundt en halvtime, så da må jeg ta obligatorisk pause uansett :D 

Nå skal jeg legge opp gardiner :o Jeg må ha gardiner jeg kan trekke for et av vinduene i bobilen. Jeg har sånn rullegardin også, men tar jeg ned den, så stenger jeg jo for all lufting - og det er jo teit, og gardinene som hang der fra før var ikke breie nok til å dekke vinduet (urteit spør dere meg). Så nå må jeg fram med symaskina... om jeg da ikke bare legger opp for hånd. Det er antakelig vis mye enklere, tar kortere tid og sparer meg for bannskap og høyt blodtrykk når undertråden på maskina lager floker :aww: 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

18 minutter siden, 2ne skrev:

I dag er jeg skikkelig, skikkelig værsjuk, så i dag har jeg tenkt å sitte under teppet mitt og surmule over den ræva sommeren vi har hatt til nå :aww: Det blir ikke finere vær av det, jeg blir ikke i bedre humør av det, men en kvinne må gjøre det en kvinne må gjøre :P 

Word!

Kondolerer @Red Merle, de skal jo liksom bli like gamle som oss :icon_cry::hug:

Vi var på besøk hos @Teserere og snuppene i går :wub: Fikk glant og ment masse om det nye huset, spiste svele i lokabutikken og fikk kjeft av ei barnehagetante. Før vi krøkka oss opp en laaaang bakke opp til et fantastisk utkikkspunkt.
I dag har jeg en merkelig stølhet rett over kneskålene og ingen motivasjon...kunne noen kommet innom med litt snop og brus til meg :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 timer siden, Tommy skrev:

Så tre ugler i dag. Har aldri sett ugler før. Mildt fornøyelig.

... Og det oppsummerer egentlig sommeren så langt.

Det gjorde jeg også i går! Ble litt starstruck.

 

---

Har jeg hoppet ca 20 sider frem i tid. Har vært hjemme en tur - deilig å hilse på alle kjente og kjære :ahappy: Nå må jeg bare finne meg ny fastlege i Bergen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen ganger er det litt slitsomt med hjerneskaden som sier at huset må være shina når jeg drar på ferie. Men det er jo fryktelig digg å komme hjem til reint hus da, selv om jeg må jo støvsuge og tørke over når jeg kommer hjem og siden huset mitt produserer støv og døde fluer :lol:

Bikkjene får rein seng når de kommer hjem og, den blir vasket i dette øyeblikk :whistle: De tre resterende putene ble vasket igår og blir med på ferie, en i vogna og en ihvert bur, må jo ligge mykt når vi skal kjøre så mye :lol: Noen ganger lurer jeg på om det er nødvendig med fire puter/senger på to hunder... Spesielt siden de nesten bare ligger i sofaen alikevel :whistle: Men de må jo ha hver sin på kjøkkenet, så de kan ligge mykt og se på oss spise, også må de selvfølgelig ha en stor seng i lillestua, jeg har jo ikke plass til begge på fanget når jeg sitter der og leser :sleep:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 minutter siden, Stine skrev:

Noen ganger er det litt slitsomt med hjerneskaden som sier at huset må være shina når jeg drar på ferie. Men det er jo fryktelig digg å komme hjem til reint hus da, selv om jeg må jo støvsuge og tørke over når jeg kommer hjem og siden huset mitt produserer støv og døde fluer :lol:

:lol: Jeg har blitt litt mer slubbert på mine voksne dager og tenker at nei, det GÅR FINT om det ikke her helt shinet... men jeg må ta over gulvene, vaske badet og tømme søppel da... 

2 minutter siden, Stine skrev:

Bikkjene får rein seng når de kommer hjem og, den blir vasket i dette øyeblikk :whistle: De tre resterende putene ble vasket igår og blir med på ferie, en i vogna og en ihvert bur, må jo ligge mykt når vi skal kjøre så mye :lol: Noen ganger lurer jeg på om det er nødvendig med fire puter/senger på to hunder... Spesielt siden de nesten bare ligger i sofaen alikevel :whistle: Men de må jo ha hver sin på kjøkkenet, så de kan ligge mykt og se på oss spise, også må de selvfølgelig ha en stor seng i lillestua, jeg har jo ikke plass til begge på fanget når jeg sitter der og leser :sleep:

:lol: Jamen klart de må ha masse puter og senger :lol: 

Nå har jeg lagt opp gardinene til bobilen - og hengt opp. Og siden jeg er en rasjonell kvinne, fant jeg ut at jeg egentlig bare trengte en av gardinene, for de var jo såpass breie hver seg at en var nok til å dekke hele vinduet :D Men jeg greide da å både legge opp og sy en relativt pen søm - helt uten at undertråden krølla seg :bananas:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

15 minutter siden, Stine skrev:

Noen ganger lurer jeg på om det er nødvendig med fire puter/senger på to hunder... Spesielt siden de nesten bare ligger i sofaen alikevel :whistle: Men de må jo ha hver sin på kjøkkenet, så de kan ligge mykt og se på oss spise, også må de selvfølgelig ha en stor seng i lillestua, jeg har jo ikke plass til begge på fanget når jeg sitter der og leser :sleep:

Høres ut som meg:lol: hun må ha en seng på soverommet, selvom hun for det meste ligger i senga vår, og en på kontoret/gamingbula til samboer, og en i stua selvom hun ligger i sofaen. Kan jo ikke risikere at hun må ligge på det hardet gulvet liksom:sleep:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Benket meg godt ned i sofaen. Og klar for å nyte sommertoget på den vakreste strekningen jeg veit om. Raumabanen :wub:

Kommer til å se en hel haug med kjente og håper å se gården der jeg bodde i 5 år. Jeg savner Bjorli og folket der så mye :no: Angre bittert på at jeg ikke kjøpte gården jeg jobbet på ble til salgs.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Klematis

Hah, regnet forsvant og været ble nydelig. Så da tok jeg med meg Biz på en tur i byen og en rundtur rundt lågen. Og der, mens en herremann fra NOAH prøvde å overbevise meg om at jeg burde bli medlem, men ikke greide det, så var det noen som ropte på Bizi, og der sto hundepasseren og mannen. Bizi ble kjempeglad og peip og gnei seg inntil begge to. Det er fint det, da fikk hun opp humøret litt.

Nå har jeg handla to forhåpentligvis skikkelig gode bein til henne, så skal hun få kose seg litt med dem i hundegården.

Maleren ringte og ville gjøre seg ferdig med huset i helgen, for han synes det var dumt at det skulle stå sånn halvferdig. Jeg er jo enig i det og fornøyd med at han gjør seg ferdig, så jeg snart kan begynne å rense verandagulvet og olje det på nytt. Da kan stillaset straks rives, og for første gang siden jeg flytta hit føler jeg at ting virkelig er på stell her i heimen, både inne og ute. Og det er mye mindre fristende å flytte.

Og jeg har handla vin sånn i tilfelle jeg skulle få ånden over meg og vil ut på litt jazzfestival likevel. Kan jeg aldri tenke meg, det koster ca 800, med taxi nemlig,  men nå er kjøleskapet klart i tilfelle.:P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...