Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå, juli!


Teserere
 Share

Recommended Posts

1 time siden, Line skrev:

:lol: Poeng!

:D

Akkurat nå, Symra&Pippin skrev:

Snart Mord og mysterier. Sorgen er bare at jeg spiste opp sjokoladen min da jeg satt og leste på verandaen nå i kveld. Jeg pleier jo å spare sjokoladen til Mord og mysterier. :aww:

:lol: 

Sitter jeg og lager briardblad... det blir mye bilder denne gangen... 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 2.3k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg døøør Skilt ved fødselen:  

Alvin er nå røntget med HD:A og AD: 0  Nå trenger jeg hvertfall ikke å ha det i bakhodet videre framover i treninga 

Koselig kveldstur med gutta i dag og siden det er få jakthunder her så tåler dere vel et bilde av de flotte gutta mine. 

Posted Images

2 timer siden, JeanetteH skrev:

Når for man trenger jo ikke røntge arbeidshunder... Det er ikke krav. Men av en eller annen grunn så ble det gjort etter valpene eller noe og kom med det utfallet. (Hannhunden har A og ED 1 )

En får vel se det som et sunnhetstegn at en ikke har merket en middels grad på en så godt voksen hund... 

Jeg skjønner ikke helt hvorfor folk helsetester etter å ha hatt kull. Jeg ser det på berner også - ikke røntgen, for det må vi jo for å få registrert valper. Men en stor avlshannhund nede i Europa, for eksempel, har nå snørrogørti kull rundt omkring, og for et par dager siden annonserte hannhundeier resultat fra diverse DNA-prøver. Why?

Men det er kanskje bare jeg, som er så dum at jeg tok alle de prøvene på Glam FØR han har paret tispe, og jeg vet ikke om jeg vil "få igjen" utleggene på det gjennom sprangavgifter en gang :P Kanskje han burde fått paret et par tisper først, så han kunne betalt testene selv :D 

Sitat

Aktiv dag: vært i stallen ridd Lucky igjen. Gikk bra, men ettersom jeg vet at de kjører henne med litt mer enn vanlig travbitt på hjemmebane i trening så tror jeg muligens hun skal tilvennes ett annet bitt og jeg heller ha to sett tøyler. Lydig i skritt, men travet ett lite stykke i dag og da satt nesa litt fart fort og kjente at den der klarer jeg ikke stoppe på ryggen om den finner ut den vil løpe fort og ta noen egen intervaller :P 

Edit: halve teksten falt ut.

 

Så var det 8 km tur med hundene, ut med kano og prøve fiske, så fikk hundene bade. Så føler jeg har gjort nok i dag egentlig :P 

Nå må vel selv du kunne sitte litt i sofaen ;) 

2 timer siden, Line skrev:

Jordbær med vaniljesaus, muffins eller chips?

Tja, siden du spør, så sier jeg ja takk til alt, jeg.

2 timer siden, Kaisen skrev:

Altså, nå er det ikke så mye jeg vet men hun var 3 år når hun ble parret...blanding av puddel og frisé. Sånn som jeg har forstått så var hun lite i valpekassa. Vasket de ikke, og fikk de ikke til å tisse/bæsje. Det måtte eier gjøre. Hun var heller ikke flink til å gi de melk, selvom hun hadde. Hun reiste seg og gikk når valpene krøp opp til pattene. så de fikk stort sett flaske...  

Omplasseringshund, har kommet frem i ettertid. Alt dette har vel egentlig kommet frem ETTER at vi kjøpte valp... hun likte ikke barn og veldig få voksne mennesker. Noen hata hun virkelig og der så ut som hun hadde mord i blikket. Likte ikke andre hunder og i hvertfall ikke valper, men hun levde fint sammen med eierens andre hund, som de allerede hadde da de fikk henne. Nå, etter valpene opplevde de at hun ble verre og beit etter folk og hunder. Men som du sier så hadde kanskje dette skjedd uansett..valper eller ikke.

Den ene valpen ble avlivet 10 mnd gammel fordi han og beit og var aggresiv mot eierene sine..

Men hvordan kan valpekullet ha påvirket henne negativt om hun knapt var i valpekassa??? :D 

Jeg kan jo ikke si noe som helst annet enn spekulasjoner om en fremmed hund jeg får andrehåndserfaringer med, men hun hørtes jo ikke veldig god ut på forhånd, og hvis slik atferd ikke blir håndtert riktig vil det jo i noen tilfeller kunne eskalere. Rasene hun er blanding av skal jo være gjennomsnittlig greie familiehunder, det er ikke blanding av hyene og KO, liksom... 

Jaja, nå slipper i hvert fall tispa å slite med sitt, og dere har dessverre lært masse som kommer godt med når dere skal ha neste hund. Alle bæsjer på leggen innimellom, det er bare så synd at dårlige valg gjort av oppdretter (og du er oppdretter i det øyeblikk du har et kull i huset, i mine øyne) går utover andre.

2 timer siden, Siri skrev:

Nei, jeg skjønner heller ikke noe som helst av det der. Det er jo bare teit egentlig. Men det var noe med vaksine før og etter en eller annen forbanna dato - og når jeg ikke hadde revaksinert i tide, så var det noe annet regelverk som slo inn... men det hadde ikke forundret meg om at de ringte meg i dag for å fortelle at det bare er å vaksinere som normalt nå og da er alt i orden liksom - og vaksinen varer de tre årene den skal... Jeg har slutta å tenke - det blir bare feil uansett :aww: 

Jeg mener, når jeg tenker meg om, at det var noe med Glam i fjor. For han og Foenix ble rabies-vaksinert samtidig, og Foenix kunne da få en som varte i tre år, mens Glam sin bare kunne vare et år. Men jeg tror det hadde noe med at han bare var vaksinert en gang før, i Finland som valp, at en måtte ha så og så mye boost i systemet for at en kunne gå ut fra at det hadde tre års varighet. Men kanskje det var noe annet? Glam skal i hvert fall rabiesvaksineres på tirsdag, for den han har varer til onsdag, og jeg får trygd over helga, og jeg stoler ikke på at de kommer på konto på mandag, ergo er det veterinærtime på tirsdag. 

Sitat

:lol: Kyllingvinger er sånn "alene-mat" uten tilbehør, annet enn cola :D Reker derimot, reker må man ha tilbehør til, f eks avocado og majones :D 

Loff! Reker og loff.

Og jeg tror jeg synes at etter kyllingvinger så må en ha en bøtte med B&J-is, som spises rett fra boksen med stor skje. Det er "jeg vil ikke lage oppvask"-middag, to retter og greier.

Sitat

:lol: Det er veldig hyggelig å bli tenkt på, men jeg er usikker på om det er like hyggelig i DEN sammenhengen :lol: Jeg ante heller ikke hva jeg gjorde de første gangene - men jeg dro bare fram forhuden litt, sprøyta inn så mye vann jeg kunne, masserte og slapp ut vannet liksom. Jeg gjentok det noen ganger da. Men jeg aner egentlig ikke om det hjalp stort :lol: 

Man lærer så lenge man lever :D  

Ja, da har vi forsøkt dette også. Bør jeg gjenta det noen dager, i og med at det kom gult gugge ut, eller holder det med en gang? Jeg gjorde det jo ute for ikke å få saltvann over hele gulvene, men regner med at naboene ikke kan se at jeg antaster bikkja... :D

1 time siden, Bananen skrev:

Nå har jeg renset litt rundt og kjøpt sterilt kompress for å legge på såret et par dager til det ikke ser fuktig ut lenger. Veterinæren sa ingenting om det, men fornuften min sier at det bør lukkes litt for å ikke slippe til andre ting. Han får jo pels inni der også, liksom. Så nå har han på seg kompress med en body på. :aww:

OT, men du minnet meg på at jeg fant to ulike bodyer fra tidligere operasjoner da jeg ryddet i hundeutstyret i går. Er det noe folk tar vare på? Skal jeg legge de et lurt sted så jeg kanskje husker å ta de med neste gang jeg vet jeg skal ha en operasjon? Eller er det bare å kaste? 

Jeg har ryddet mer i dag, og fant bæreposen med det jeg shoppet på Crufts - du vet du har hatt det travelt når det tar fire måneder å få pakket ut... Også er det alltid dilemmaet - skal jeg bruke noe av det som gavepremier på bernerspesial, eller skal jeg beholde det selv? Jeg liker jo ting med bernermotiv, men det er jo også grenser for hvor mye jeg trenger. Når jeg ikke umiddelbart vet hvor jeg kan henge den ene knaggrekka, for eksempel, er det da et tegn på at jeg ikke trenger den? 

Og jeg ble så skuffet, for jeg tok med en brosjyre fra en stand som hadde kjempemye fint, jeg fant blant annet innflyttingsgave til @JeanetteH der - kelpie er ikke den vanligste rasen å finne noe med. Jeg tenkte jeg skulle gå gjennom nettsiden for å finne ting jeg kan ønske meg i bursdagsgave eller til jul - men så oppdager jeg at bernermotivet deres er jo schtøgt! Da hjelper det jo ikke at de har annerledes og fine ting :( 

bernese.gif&w=240&h=240&q=100&zc=2

Se da! Den ser ut som om den er kuhaset, den har framskutt skulderparti som gir bratt overgang til nakken, halsen gir inntrykk av å være kort på grunn av skuldrene, og for øvrig er silhuetten ganske så generisk. 

Jeg kunne for eksempel tenkt meg en slik rosett-tavle for de gjeveste rosettene å ha i stua, med personlig tekst:

rossetterunner.jpg&w=240&q=100

Denne var også veldig kul (men med berner, ikke mø):

doorknocker.jpg&w=240&h=240&q=100&zc=2 
Også har jeg veldig lyst på et skilt til huset, med rase og mitt kennelnavn, jeg har sett flere ha det, og de er så fine. Men da skal det være en pen berner.
hangingsign4.jpg&w=240&q=100

Men de hadde fine silhuetter på mange andre raser, så sjekk gjerne ut siden - The Profiles Range.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 timer siden, Red Merle skrev:

Så var Jatzy blitt alene hund ... Hjertet mitt blør og vi er i dyp sorg. Yoshi tapte kampen mot atopien. Han ble tre og et halvt år, og var kun frisk de første 11 mnd, unner ingen en atopisk hund!

 

 

Ikke noe Morro og avlive så ungen hunder ♡ utrolig trist 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, Kaisen skrev:

Altså, nå er det ikke så mye jeg vet men hun var 3 år når hun ble parret...blanding av puddel og frisé. Sånn som jeg har forstått så var hun lite i valpekassa. Vasket de ikke, og fikk de ikke til å tisse/bæsje. Det måtte eier gjøre. Hun var heller ikke flink til å gi de melk, selvom hun hadde. Hun reiste seg og gikk når valpene krøp opp til pattene. så de fikk stort sett flaske...  

Omplasseringshund, har kommet frem i ettertid. Alt dette har vel egentlig kommet frem ETTER at vi kjøpte valp... hun likte ikke barn og veldig få voksne mennesker. Noen hata hun virkelig og der så ut som hun hadde mord i blikket. Likte ikke andre hunder og i hvertfall ikke valper, men hun levde fint sammen med eierens andre hund, som de allerede hadde da de fikk henne. Nå, etter valpene opplevde de at hun ble verre og beit etter folk og hunder. Men som du sier så hadde kanskje dette skjedd uansett..valper eller ikke.

Den ene valpen ble avlivet 10 mnd gammel fordi han og beit og var aggresiv mot eierene sine..

Høres ut som en god, gammaldags drittbikkje :lol: Folk skal nå desverre avle på alt som kryper og går. Godt dere har hatt flaks med avkommet :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 minutes ago, SFX said:

OT, men du minnet meg på at jeg fant to ulike bodyer fra tidligere operasjoner da jeg ryddet i hundeutstyret i går. Er det noe folk tar vare på? Skal jeg legge de et lurt sted så jeg kanskje husker å ta de med neste gang jeg vet jeg skal ha en operasjon? Eller er det bare å kaste?

Jeg synes de er geniale, egentlig. Jeg har brukt gamle t-skjorter tidligere, men disse dekker så mye mer helt rundt. Jeg husker en annen hund jeg hadde slet med våteksem, da knøt jeg bare på ham en gammel t-skjorte. Hadde jeg bare visst om disse bodyene da. :lol: Jeg ville tatt vare på de - de kan jo vaskes og de tar ikke store plassen heller. Kjekt å ha.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

22 minutter siden, SFX skrev:

Jeg skjønner ikke helt hvorfor folk helsetester etter å ha hatt kull. Jeg ser det på berner også - ikke røntgen, for det må vi jo for å få registrert valper. Men en stor avlshannhund nede i Europa, for eksempel, har nå snørrogørti kull rundt omkring, og for et par dager siden annonserte hannhundeier resultat fra diverse DNA-prøver. Why?

Det kan vel være greit å vite status selv om hunden allerede er brukt i avl, tenker nå jeg da. Da vet jo også de som har avkom etter ham OM det er fare for at de er bærere eller det kan dukke opp noe liksom? 

22 minutter siden, SFX skrev:

Men det er kanskje bare jeg, som er så dum at jeg tok alle de prøvene på Glam FØR han har paret tispe, og jeg vet ikke om jeg vil "få igjen" utleggene på det gjennom sprangavgifter en gang :P Kanskje han burde fått paret et par tisper først, så han kunne betalt testene selv :D 

Jeg testa masse på Willy lenge før det overhodet var aktuelt å tenke på avl. Jeg synes jo avl er slitsomt, så jeg gjorde det mest bare for å vite - og at oppdretter skulle ha status på bikkja :D 

22 minutter siden, SFX skrev:

Jeg mener, når jeg tenker meg om, at det var noe med Glam i fjor. For han og Foenix ble rabies-vaksinert samtidig, og Foenix kunne da få en som varte i tre år, mens Glam sin bare kunne vare et år. Men jeg tror det hadde noe med at han bare var vaksinert en gang før, i Finland som valp, at en måtte ha så og så mye boost i systemet for at en kunne gå ut fra at det hadde tre års varighet. Men kanskje det var noe annet? Glam skal i hvert fall rabiesvaksineres på tirsdag, for den han har varer til onsdag, og jeg får trygd over helga, og jeg stoler ikke på at de kommer på konto på mandag, ergo er det veterinærtime på tirsdag. 

Ja, det var ett eller annet sånt her også - for vaksinen var gått ut før vi revaksinerte og da var alt liksom nullstilt på en måte... Jaja, vi skal uansett til veterinæren mange ganger innen vi reiser, så jeg skal da vel få vaksinert bikkja :lol: 

22 minutter siden, SFX skrev:

Loff! Reker og loff.

Jess - DET også. Reker, loff, smør og MYE majones :D 

22 minutter siden, SFX skrev:

Og jeg tror jeg synes at etter kyllingvinger så må en ha en bøtte med B&J-is, som spises rett fra boksen med stor skje. Det er "jeg vil ikke lage oppvask"-middag, to retter og greier.

Det er HELT innafor faktisk :D Og kyllingvingene stekes selvsagt i steikovnen, på matpapir, så slipper man stekeos og vask av stekepanna også :D 

22 minutter siden, SFX skrev:

Ja, da har vi forsøkt dette også. Bør jeg gjenta det noen dager, i og med at det kom gult gugge ut, eller holder det med en gang? Jeg gjorde det jo ute for ikke å få saltvann over hele gulvene, men regner med at naboene ikke kan se at jeg antaster bikkja... :D

Det gjør nok ikke noe om du gjentar prosedyren nei :D Blir god underholdning for naboene om de ser deg :D 

22 minutter siden, SFX skrev:

Jeg har ryddet mer i dag, og fant bæreposen med det jeg shoppet på Crufts - du vet du har hatt det travelt når det tar fire måneder å få pakket ut...

Det var ikke TRAVELT som var ordet som falt ned i hodet mitt *fnis*

Har jeg kommet langt på briardbladet faktisk - deilig. Jeg burde få sendt det ut i løpet av helgen, for jeg vet jeg ikke rekker å jobbe så mye med deg på ukedagene, og neste helg skal vi på IPO-workshop (don't ask... :o) i Sverige med belgisk figurant/trener. Så går det liksom slag i slag utover sommeren. 

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det og ha hund og kanin inne går overaskende bra. Ariel kunne ikke brydd seg mindre om kaninen står inne eller ute. Derlig og ha en gjeterhund som ikke alltid må jobbe :) Syk kanin måtte flytte inn for resten av uka. Bodd inne i 2 dager. På bedringens vei. Men tar ingen sjanse. Er teosalt bare 8 uker på mandag:)14994635234031962833970.thumb.jpg.b4c56c4a4e9e5cab4ddace1a05d814f8.jpgfine Amira. 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan forresten melde om at årets tiurkull er på vingene. Vi gikk oss på en hel gjeng på turen i forgårs, og de fløy kjapt opp da vi kom. Hundene skjønte ikke hva som skjedde, men Yasmine ble megaivrig etter å lukte der de hadde sittet - og pinadø skulle hun ikke RULLE seg i noe også :o Det bruker hun jo aldri å gjøre... 

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vært på ikea idag. Det ble kommode, bokhylle, 8! nye skohyller (skal fylle opp fjøsgangen!) teppe&nye gardiner til barnerommet og litt diverse smått. Var først innom fargerike og plukket ut tapet til kontrastveggen på barnerommet. Tror det vil bli innmari bra :)

Siste strøket med beisen er lagt, og jeg synes verandaen ble for mørk :( Ikke noe særlig å gjøre med det nå, annet enn å la det slites ned og beise med noe lysere neste gang. Litt kjipt, ser for meg det vil bli varmt å gå på når solen står rett på... Men ble veldig pent da ihvertfall.
Idag skilte vi også første pulje med kalver, og samboer fikk litt reaksjon med "stakkars små, så grusomt for dem- mitt hjerte blør" av ei :P Hadde veldig lyst til å svare at ja, bedre å la dem gå sammen så de rekker å bli kjønnsmodne først så bedekke mor og søstre :aww: Lot være, hadde samme diskusjon med denne personen ifjor som faktisk ikke visste at dyr ikke helt skiller på familiebånd når brunsten setter igang... Tenk noe så avskyelig da dere :aww: Dessuten er det faktisk ganske mye mer brutalt å se når de begynner å avvise avkommene, det går faktisk utrolig brutalt og hardhendt for seg.. Uansett, måtte opp på beite til kalvene igjen ikveld, tre stykker klarte å komme seg ut :P Vi rakk akkurat å komme hjem og få to-tre tygg av middagen før det var opp igjen. Svigermor er jo verdt sin vekt i gull og passet ungene. Så er det å håpe på at alt stemmer overalt med strømgjerdet. Ifjor hadde vi problemer med at folk bare dro ut strømmen til gjerdet når de gikk på vandring forbi beite (hva f*** liksom..) noen stjælte gjerdeapparatet (...) også ei kvige uten respekt for gjerde :P Så er det bare å håpe på bedre tider nå i sommer :P 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

40 minutter siden, Pringlen skrev:

Høres ut som en god, gammaldags drittbikkje :lol: Folk skal nå desverre avle på alt som kryper og går. Godt dere har hatt flaks med avkommet :)

Så flaks som vi han ha i hvertfall. Hun er en skikkelig drittbikkje selv noen ganger. Ikke agressiv heldigvis, men noen dager skal ALT kjeftes på...noen dager er alt skummelt. men det er som sagt noe jeg kan leve med. I begynnelsen kunne vi ikke gå med henne der det var mye folk. Jeg likte godt å gå tur rundt et vann her i området. Med henne på slep kom vi 100 meter før vi måtte snu å gå tilbake til bilen. Hun klikka på alle folk vi så. Etter mange timers trening og mange tårer senere reagerer hun ikke like på mye på folk lenger og vi kan fint gå tur rundt det vannet. Men en periode vurderte jeg å gi opp hele bikkja. Jeg gråt hver kveld og vurderte å sende henne tilbake til oppdretter.

1 time siden, SFX skrev:

Men hvordan kan valpekullet ha påvirket henne negativt om hun knapt var i valpekassa??? :D 

Jeg kan jo ikke si noe som helst annet enn spekulasjoner om en fremmed hund jeg får andrehåndserfaringer med, men hun hørtes jo ikke veldig god ut på forhånd, og hvis slik atferd ikke blir håndtert riktig vil det jo i noen tilfeller kunne eskalere. Rasene hun er blanding av skal jo være gjennomsnittlig greie familiehunder, det er ikke blanding av hyene og KO, liksom..

Jaja, nå slipper i hvert fall tispa å slite med sitt, og dere har dessverre lært masse som kommer godt med når dere skal ha neste hund. Alle bæsjer på leggen innimellom, det er bare så synd at dårlige valg gjort av oppdretter (og du er oppdretter i det øyeblikk du har et kull i huset, i mine øyne) går utover andre.

Nei det var et godt spørsmål:lol: moren hadde det jo tydeligvis ikke godt med seg selv så jeg tror det var bra at hun fikk slippe...hørte at den ene broren hadde litt atferdsproblemer, men tror de fikk det av han. Søsteren går det vist også fint med. jeg skal i hvertfall ikke ha blandingshund mer, og jeg skal ihvertfall gjøre nøye research før jeg kjøper neste hund!! Ikke noe sponant. Orker ikke å gå gjennom dette en gang til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 minutter siden, Kaisen skrev:

Så flaks som vi han ha i hvertfall. Hun er en skikkelig drittbikkje selv noen ganger. Ikke agressiv heldigvis, men noen dager skal ALT kjeftes på...noen dager er alt skummelt. men det er som sagt noe jeg kan leve med. I begynnelsen kunne vi ikke gå med henne der det var mye folk. Jeg likte godt å gå tur rundt et vann her i området. Med henne på slep kom vi 100 meter før vi måtte snu å gå tilbake til bilen. Hun klikka på alle folk vi så. Etter mange timers trening og mange tårer senere reagerer hun ikke like på mye på folk lenger og vi kan fint gå tur rundt det vannet. Men en periode vurderte jeg å gi opp hele bikkja. Jeg gråt hver kveld og vurderte å sende henne tilbake til oppdretter.

Nei det var et godt spørsmål:lol: moren hadde det jo tydeligvis ikke godt med seg selv så jeg tror det var bra at hun fikk slippe...hørte at den ene broren hadde litt atferdsproblemer, men tror de fikk det av han. Søsteren går det vist også fint med. jeg skal i hvertfall ikke ha blandingshund mer, og jeg skal ihvertfall gjøre nøye research før jeg kjøper neste hund!! Ikke noe sponant. Orker ikke å gå gjennom dette en gang til.

Dere har vært kjempeflinke, og gjort mye bra ut av et dårlig utgangspunkt :)

  • Like 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

56 minutter siden, Bananen skrev:

Jeg synes de er geniale, egentlig. Jeg har brukt gamle t-skjorter tidligere, men disse dekker så mye mer helt rundt. Jeg husker en annen hund jeg hadde slet med våteksem, da knøt jeg bare på ham en gammel t-skjorte. Hadde jeg bare visst om disse bodyene da. :lol: Jeg ville tatt vare på de - de kan jo vaskes og de tar ikke store plassen heller. Kjekt å ha.

Jeg har en for mageoperasjoner, hvor det er knytting på ryggen. Også har jeg en for frambeinsoperasjon. Særlig den siste er av god kvalitet, så jeg tror jeg tar vare på den - en vet jo som regel om en må operere noe i et bein, det er stort sett mageområde som kan bli akutt - keisersnitt, gjenstand som sitter fast, og tull. 

39 minutter siden, Siri skrev:

Det kan vel være greit å vite status selv om hunden allerede er brukt i avl, tenker nå jeg da. Da vet jo også de som har avkom etter ham OM det er fare for at de er bærere eller det kan dukke opp noe liksom? 

Joda, det er jo bedre enn å vite ingenting - men når du er fem år og har et tosifret antall kull, så var det i grunnen på tide... 

Den ene testen er jo også litt komplisert, siden den ikke forholder seg til normal recessiv/dominant arvegang, så den er i så måte henimot verdiløs for avkommene, og skal først og fremst brukes som et verktøy når en velger avlspartner. Det er en pre-test som angir sannsynlighet for at individet vil utvikle en bestemt krefttype hvor berner er overrepresentert i forekomst, og det er gradert i A, B eller C. Ingen hunder skal ekskluderes fra avl, men en skal forsøksvis tenke kombinasjon.

Men parer en to hunder med C (4 ganger større sannsynlighet for at individet vil få den krefttypen) vil en likevel kunne få avkom med A (4 ganger mindre sannsynlighet for at individet vil få den krefttypen), og valper etter to foreldre med A har fått C. Så det er et hjelpemiddel, men det er langt fra den mirakel-løsningen som enkelte oppfører seg som om det er... Litt for mange - etter min mening - uttaler seg og avler som om dette er det eneste saliggjørende, og jeg er redd for at vi vil miste fokuset på helheten om vi skal ha et overdrevent fokus på en enkelt test. Det hjelper ikke å pare to hunder som har fått A på den testen, om det er mye AD på linjene, dårlig gemytt og høy forekomst av nyresvikt. 

Så, for å oppsummere, så spiller det ingen rolle for avkommene at denne hannen nå har tatt den testen, for den testen sier ingenting håndfast om avkommene (som det derimot gjør om en vet status på begge foreldredyr i forhold til DM eller vWD) , da vi ikke vet nok om arveligheten for den krefttypen, vi bare vet at det må være en stor grad av arvelighet. Så, i mine øyne, den testen sier ikke så mye mer enn jeg får vite om en setter seg med stamtavla i seks generasjoner og kartlegger hva som går igjen av dødsårsaker hos de dyrene og deres familie. Det hjelper ikke om et avlsdyr har A på den testen, for meg, om ørten halvsøsken, tanter og onkler døde av den krefttypen, fordi HELHETEN. Men det er mye mulig jeg tenker feil strategi, vi vet jo ikke, så jeg må følge min personlige overbevisning.

39 minutter siden, Siri skrev:

Jeg testa masse på Willy lenge før det overhodet var aktuelt å tenke på avl. Jeg synes jo avl er slitsomt, så jeg gjorde det mest bare for å vite - og at oppdretter skulle ha status på bikkja :D 

Jeg røntget Glam først - hadde han ikke blitt avlsklarert pga ledd, så hadde jeg ikke giddet å bruke penger på de DNA-testene.

Det er riktignok rom i våre retningslinjer for avl at en kan få dispensasjon til å bruke en hannhund med C på hoftene når han har fylt åtte år, fordi levealder er viktig, og om en har gode resultat på DNA-testene vil jo det styrke en slik søknad. Men jeg har ikke klart å finne ut hvordan det skal løses i forhold til forsikring om et avkom får HD. Jeg ser rasen i Sverige har gått over til indeks-avl, slik at hunder med høy indeks og C på hoftene likevel kan brukes. Noen som vet hva forsikringsselskap i Sverige gjør rundt det?

39 minutter siden, Siri skrev:

Ja, det var ett eller annet sånt her også - for vaksinen var gått ut før vi revaksinerte og da var alt liksom nullstilt på en måte... Jaja, vi skal uansett til veterinæren mange ganger innen vi reiser, så jeg skal da vel få vaksinert bikkja :lol: 

Det er heldigvis enklere nå! Jeg husker i gamle dager, i 2009, da jeg og en gjeng skulle stille på Crufts. Hannhunden til en kompis kvalifiserte seg som junior på NKK Drammen, så de begynte rabiesprogrammet da, og ble ikke ferdig i tide til vi skulle dra til England. Da var det jo krav til blodprøve, kombinert med at England forlangte at det gikk seks måneder fra blodprøve til gyldig ankomst. Så hele vaksineprosessen for å stille i England tok nesten et år. Jeg hadde begynt tidlig, fordi jeg tenkte det var kjekt å ha, og ville stille på Nordisk Vinner i Herning i november. Nå kan en jo nesten ta vaksinen når tispa løper fordi en brått vil bruke en utlending. I hvert fall for tisper som Foenix, som sist sto på dag 25-27...

39 minutter siden, Siri skrev:

Det er HELT innafor faktisk :D Og kyllingvingene stekes selvsagt i steikovnen, på matpapir, så slipper man stekeos og vask av stekepanna også :D 

...eller kjøper ferdig i ferskvaredisken...

39 minutter siden, Siri skrev:

Det gjør nok ikke noe om du gjentar prosedyren nei :D Blir god underholdning for naboene om de ser deg :D 

Litt må en jo by på :D

39 minutter siden, Siri skrev:

Det var ikke TRAVELT som var ordet som falt ned i hodet mitt *fnis*

Tenkte du slemme tanker nå???

39 minutter siden, Siri skrev:

Har jeg kommet langt på briardbladet faktisk - deilig. Jeg burde få sendt det ut i løpet av helgen, for jeg vet jeg ikke rekker å jobbe så mye med deg på ukedagene, og neste helg skal vi på IPO-workshop (don't ask... :o) i Sverige med belgisk figurant/trener. Så går det liksom slag i slag utover sommeren. 

Skal du tre bitearmen på leggen?

Akkurat nå, Kaisen skrev:

Så flaks som vi han ha i hvertfall. Hun er en skikkelig drittbikkje selv noen ganger. Ikke agressiv heldigvis, men noen dager skal ALT kjeftes på...noen dager er alt skummelt. men det er som sagt noe jeg kan leve med. I begynnelsen kunne vi ikke gå med henne der det var mye folk. Jeg likte godt å gå tur rundt et vann her i området. Med henne på slep kom vi 100 meter før vi måtte snu å gå tilbake til bilen. Hun klikka på alle folk vi så. Etter mange timers trening og mange tårer senere reagerer hun ikke like på mye på folk lenger og vi kan fint gå tur rundt det vannet. Men en periode vurderte jeg å gi opp hele bikkja. Jeg gråt hver kveld og vurderte å sende henne tilbake til oppdretter.

Nei det var et godt spørsmål:lol: moren hadde det jo tydeligvis ikke godt med seg selv så jeg tror det var bra at hun fikk slippe...hørte at den ene broren hadde litt atferdsproblemer, men tror de fikk det av han. Søsteren går det vist også fint med. jeg skal i hvertfall ikke ha blandingshund mer, og jeg skal ihvertfall gjøre nøye research før jeg kjøper neste hund!! Ikke noe sponant. Orker ikke å gå gjennom dette en gang til.

En har jo aldri garantier, men det er noe med utgangspunktet og oddsene. Det skal jo ikke være så mye jobb å få gått seg en tur som dere har opplevd.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Symra&Pippin skrev:

Skummelt å sitte og kikke på bruktsalgsider på FB. Plutselig har jeg visst kjøpt meg et kjøkkenbord. Blir fint å bli kvitt det klumpete, blåmalte bordet som onkelen til eksen har laga selv da. :P

 

Jeg syns huset ditt høres så koselig ut :wub:  Sånn skikkelig koselig hus med kriker og kroker og møbler med særpreg. 

  • Like 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, Pringlen skrev:

Dere har vært kjempeflinke, og gjort mye bra ut av et dårlig utgangspunkt :)

Takk, det er fint å høre at man har gjort noe riktig i hvertfall :) er medlem i noen hundegrupper på facebook og leser stadig innlegg om at folk mener at gneldrebikkjer/agressive/redde hunder kun er et resultat av dårlig oppdragelse og at det bare er eiers skyld. Jeg vet jo at avl og gener har masse å si, men hvis det er dette mannen i gata tror, så får nok jeg og "gneldrebikkja" mi mange stygge blikk:P

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Raksha skrev:

Jeg syns huset ditt høres så koselig ut :wub:  Sånn skikkelig koselig hus med kriker og kroker og møbler med særpreg. 

Takk! Jeg er veldig glad i huset mitt. :ahappy:

Nå burde jeg vel kanskje gå og legge meg, men hvis det er sånn at man normalt sovner 15 - 16 timer etter at man våknet, så kan jeg visst bare bli sittende. :aww:

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Symra&Pippin skrev:

Takk! Jeg er veldig glad i huset mitt. :ahappy:

Nå burde jeg vel kanskje gå og legge meg, men hvis det er sånn at man normalt sovner 15 - 16 timer etter at man våknet, så kan jeg visst bare bli sittende. :aww:

 

Det merkes :ahappy:

Samme her, men jeg er på vei i seng.  *gjesp * 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har vist ikke fått med meg at jeg kan slappe av i natt, for første gang på 3-4 uker. Tar vel litt tid før jeg venner meg til å ikke måtte passe på at alt er bra.

 

I morgen må Arwen få en real omgang med børste og saks. Den katten får floker som om hun skulle fått betalt for det! Håper den pelsen blir bedre i løpet av det kommende året! Hvis ikke så må den fine katten skamklippes noen ganger i året :aww: for den pelsen er ikke ment til å bli brukt utendørs... 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...