Jump to content
Hundesonen.no

Forslag til ukestur i fjellet med hund?

Recommended Posts

Hei!
Planlegger en ukestur i fjellet i august, med den ti år gamle tolleren min. Hun var med på en 4-dagers tur i Rondane i fjor, så jeg vet at hun takler det bra. Det tobeinte turfølget mitt har riktignok Bekhterevs, så vi har noen krav: 
- Må være hytteovernattinger, enten betjente eller selvbetjente hytter (ubetjente er uaktuelt) for å minske oppakkingen. 
- Ikke toppturer. Det kan gjerne være stigning, men vi er primært ute etter å vandre i fjellheimen, ikke jakte topper. 

Vi kommer til å dra med bil, så gjerne en rundtur om mulig - evt. enkelt å komme seg tilbake til utgangspunktet med kollektivtransport. Vi har ingen spesifikke krav til område, men det bør være sør for Trondheim. 
Har sett litt på ruta "Norge på tvers", noen som har gått den? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
På 26.6.2017 at 9:43 PM, Kristiin skrev:

Hva med trekanten i Trollheimen? :) Kan fint gjøres om til en ukes tur. 

Trollheimen ser fantastisk ut, takk for tipset! Har du gått trekanten? Omtrent hvor lange dagsetapper var det?

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutter siden, marjea skrev:

Trollheimen ser fantastisk ut, takk for tipset! Har du gått trekanten? Omtrent hvor lange dagsetapper var det?

Har akkurat gått den :) Det er litt valgfrihet i rutene du velger mellom hyttene og hvilken hytte du velger og starte på. Vi startet på kleva og gikk 5-6 km innover til jøldalshytta, videre gikk vi gjennom dalen (tror det er finere med ruten i høyden) rundt 20 km inn til trollheimshytta. Ruta vi gikk fra trollheimshytta til gjevilvasshytta husker jeg ikke akkurat nå hva het, men den var rundt 20-23 km det det var mye varierende terreng og mye stigning i starten. Når man kommer til gjevilvass ville jeg nesten anbefalt en dag på den faktastiske hvite sandstranda. Gjevillvasshytta og til jøldalshytta var vell 22-23 km med lett fjellterreng uten nevnverdig stigning. 

Om man har god tid tror jeg nesten jeg ville satt av en dag på hver hytta bare for å se seg rundt og nyte naturen :D

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Har bestilt vet.time kl 08 imorgen pga han har irritert seg over øret sitt. Ikke rødt eller noe sånn. Idag har jeg ikke lagt merke til noe og han virker helt fin - meeeen jeg vil egentlig avbestille vet. timen😅 Kan jeg ringe å si at hunden min er frisk? Må jeg fortsatt betale for timen?🙄
  • På søndag var vi på Hvam for rasespesialen til Podencoklubben, og eg kan vel ikkje sei stort anna enn at det gikk over all forventning! Oppdretter til Cira var der også, men alle sine 5 Etnaer, og Cira var heilt i ekstase over og sjå dei igjen. Er greit at ho blir heilt tussete når folk vil hilse på ho, men her tok ho verkeleg kaka gitt. Bjeffa, hylte og sto i, så glad vart ho. Nesten på grensa til at det ikkje var så enkelt i ringen, for oppdretter gikk bak oss med eine kullsøstera, og Cira vart sååå glad kvar gong ho snudde seg og såg at ho var der, haha! «Utmerket helhet. Vakkert hode og uttrykk. Prima ører. Stilig hals. Utmerket vinkler foran og bak. Utmerket kropp for alder. Noget lang i lendpartiet. Rorer seg rasetypisk fra alle hold. Bra farge og pelskvalitet.» Resultat: Excellent, CK, CERT, beste junior
   Dommar: Säde Hohteri Sidan ting drøya så veldig og sambuar skulle på konsert i Oslo, fikk vi dessverre ikkje med oss junior finalen der Cira også skulle vert med. Veldig kjedeleg, men men. Vi får ta det igjen, sjølv om det neppe blir som junior då.  Så no får vi fortsette og trene fram mot dei fire neste utstillingane som gjenstår i år!
   Min store skrekk er bord, for Cira har ein tendens til og bli litt rabiat fordi ho har SÅ lyst til og hilse på dommar. Men på søndag gikk det veldig bra, og alle fire beina var stort sett planta på bordet.
  • Helsesjekk unnagjort, og alt så bra ut Altså utenom hennes kjente plager med hjertet, allergi og keratitt. Men blodprøver og urin var bra, selv om hun får hjertemedisin og kortison fast. Så det er jo bra Hun har litt ujevne og ueffektive hjerteslag, hvor han har vanskelig for å finne puls bak når hun blir litt stresset. Men har forstått at det er vanlig for sykdommen. Og som han sier så kan hun plutselig bare falle om og dø en dag. Det vet jeg jo om, og jeg synes det er veldig ekkelt. Men hun har det heldigvis bra i det daglige 👍
  • Min første tanke er at det må da være bedre for dyreklinikkene med dyrepleiere, som både tar kontorbiten, men også kan gjøre mye av jobben med dyrene (med tanke på anestesi, blodprøver, tannrens osv). Kanskje det på større dyreklinikker er mer behov for noen som kun har en sekretær-rolle da.
  • Tror ikke det er brukt google translate, da ville ikke det vært så mange skrivefeil. Rart hvordan man likevel forstår hva han faktisk mener, på tross av at språket er nærmest ugjenkjennelig. Umulig å skjønne hva som er hans morsmål, det kan hende hele bildet blir forstyrret ekstra av schizofrenien. Kunne vært veldig morsomt om man ikke altfor godt ser at det er et svært plaget menneske som har tatt seg bryet med å skrive alt dette. Og han vil nok ikke får ønsket sitt oppfylt, sannsynligvis burde han ikke det heller før psykosen er under kontroll. Kanskje noen i behandlingsapparatet rundt ham kunne se om det var mulig å få treffe hunder på andre måter - hvis det kunne hjelpe. 
 • Nylig opprettede emner

×