Jump to content
Hundesonen.no

Forslag til ukestur i fjellet med hund?

Recommended Posts

Hei!
Planlegger en ukestur i fjellet i august, med den ti år gamle tolleren min. Hun var med på en 4-dagers tur i Rondane i fjor, så jeg vet at hun takler det bra. Det tobeinte turfølget mitt har riktignok Bekhterevs, så vi har noen krav: 
- Må være hytteovernattinger, enten betjente eller selvbetjente hytter (ubetjente er uaktuelt) for å minske oppakkingen. 
- Ikke toppturer. Det kan gjerne være stigning, men vi er primært ute etter å vandre i fjellheimen, ikke jakte topper. 

Vi kommer til å dra med bil, så gjerne en rundtur om mulig - evt. enkelt å komme seg tilbake til utgangspunktet med kollektivtransport. Vi har ingen spesifikke krav til område, men det bør være sør for Trondheim. 
Har sett litt på ruta "Norge på tvers", noen som har gått den? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
På 26.6.2017 at 9:43 PM, Kristiin skrev:

Hva med trekanten i Trollheimen? :) Kan fint gjøres om til en ukes tur. 

Trollheimen ser fantastisk ut, takk for tipset! Har du gått trekanten? Omtrent hvor lange dagsetapper var det?

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutter siden, marjea skrev:

Trollheimen ser fantastisk ut, takk for tipset! Har du gått trekanten? Omtrent hvor lange dagsetapper var det?

Har akkurat gått den :) Det er litt valgfrihet i rutene du velger mellom hyttene og hvilken hytte du velger og starte på. Vi startet på kleva og gikk 5-6 km innover til jøldalshytta, videre gikk vi gjennom dalen (tror det er finere med ruten i høyden) rundt 20 km inn til trollheimshytta. Ruta vi gikk fra trollheimshytta til gjevilvasshytta husker jeg ikke akkurat nå hva het, men den var rundt 20-23 km det det var mye varierende terreng og mye stigning i starten. Når man kommer til gjevilvass ville jeg nesten anbefalt en dag på den faktastiske hvite sandstranda. Gjevillvasshytta og til jøldalshytta var vell 22-23 km med lett fjellterreng uten nevnverdig stigning. 

Om man har god tid tror jeg nesten jeg ville satt av en dag på hver hytta bare for å se seg rundt og nyte naturen :D

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg tenker at kastrerte hanner ikke vil bli like maskuline som de kunne blitt siden testosteron bidrar til å utvikle og opprettholde kjønnskarakteristikk. Lave testosteron-verdier vil generelt være mindre gunstig for kjønnspreg. Venter man til hunden er i puberteten får hunden utvikle mer kjønnspreg enn hvis man kastrerer en valp, men den vil aldri bli så maskulin som den kunne blitt om den hadde fått være intakt. Samtidig er det en genetisk faktor i hvor bred og muskuløs en hann kan bli. Brødre er ikke identiske genetisk, å se på en inntakt bror er ikke nødvendigvis noe godt mål på hvor maskulin den kastrerte broren kunne blitt. En bror kan ha anlegg for å bli mer maskulin enn en annen bror, hvor like brødrene blir i masse og kjønnspreg avhenger mye av hvor genetisk homogene de er på dette punktet. For å svare helt konkret: ønsker man en maskulin hanne med godt kjønnspreg, behold den inntakt så lenge som mulig. Jeg ser på min hanne at det har skjedd store endringer fra han var 2 år og til han nådde sitt fulle potensial i en alder av kanskje 7 år.
  • Heldig vis , de vet jo ingenting når de er så små  Ikke kan de være med på noe særlig heller , godt de gror
  • Nå har jeg og Nico akkurat hatt besøk av noen fine folk som gjerne vil ha han på prøvetid. Jeg har absolutt ingen dårlige følelser eller tvil på noen som helst måte, og det hadde viast ikke de heller. Så i høstferien skal Nico på prøvetid hos disse folkene, så de får testet litt mer enn besøk og en liten tur i kjente omgivelser Jeg tror Nico kommer til å få det skikkelig fint, og da er det veldig mye lettere for meg også 
  • Ja, det er helt vanvittig for noen forskjeller det kan være og det er ikke få ganger jeg har gått til lokale butikker og bare gått hoderystene ut igjen grunnet pris. Og manglende vilje til å komme meg litt i møte. Når en enkelt standardummy koster 90,- kroner i norsk nettbutikk og 199,- lokalt så lurer man på om de har forstått alvoret, feks. Utvalg er også et poeng. Det hjelper lite at de er greie og tilbyr å bestille noe for meg som kan komme neste gang de sender inn bestilling når jeg sitter på Sommarøy og kan få ting levert på døra gratis fra nettbutikk i løpet av noen få dager. Så mine ambisjoner om å være lojal kunde har jeg egentlig lagt på båten for lengst, men jeg sjekker nå ståa lokalt før jeg handler.
 • Nylig opprettede emner

×