Gå til innhold
Hundesonen.no

Utstillinsresultat - CK og Res Cert


Keida
 Share

Recommended Posts

CK står for championatkvalitet, og betyr at dommeren under klassebedømmelsen mente at din hund holdt så høy kvalitet at den skulle få gå videre for å konkurrere om certet og plassering i beste hannhund-/tispeklasse.

Cert er noe en trenger for å bli champion - kort fortalt må du ha tre cert for tre forskjellige dommere, minst et må være tatt etter at hunden har fylt to år, og minst et må være vunnet på internasjonal utstilling eller raseklubbens hovedspesial - et såkalt "storcert". Beste hund som har fått CK, som ikke er champion og som ikke er fullcertet (har fått de certene den trenger for tittelen, men mangler andre krav - for eksempel alder) får certet, og den nestbeste får reserve-certet. Det er sjelden et reserve-cert blir til cert, men det kan skje - hvis det for eksempel viser seg at den som tok imot certet var fullcertet likevel, så skal du ha certet når du fikk reserve-certet. Eller hvis cert-vinneren senere blir diskvalifisert for juks og fratatt premieringen, da får du også certet. 

Så summa summarum så betyr det at dagens dommer syntes du hadde en meget pen raserepresentant, som etter dennes mening er vel verdt en championat-tittel - men dessverre var det noen hunder som var *enda* penere, så du fikk dermed reserve-cert, og ikke cert.

Lykke til videre!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...