Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Twist

Recommended Posts

Twist er en Groenendael som ble født 06.05.2016. Han skulle egentlig selges som potensiell avlshund, men fordi han viste seg å være krypt ble ikke det noe av, og jeg overtok han da han var 6 mnd. Han har nå vært her i ganske nøyaktig et halvår, og jeg angrer absolutt ikke på at han ble med hjem, selv om jeg egentlig hverken skulle ha belger eller hannhund :lol: Det er noe med væremåten hans som minner meg så veldig om den første tolleren min, og jeg klarte ikke å dra fra han etter å ha møtt han hos oppdretter. Twist er en energisk, trivelig og ukomplisert gutt som vil være venner med alle, og han må være selve definisjonen på happy-go-lucky. Han er en vimsete klovn, men det er nettopp det jeg liker med han. :) 

Planen med Twist er å trene LP og spor, men jeg har ikke helt funnet motivasjon til å starte LP treningen enda (skummelt med ny hund og blanke ark, tydeligvis), så foreløbig jobber vi mest med spor. Kanskje like greit, for Twist er litt opptatt av å være unghund, og konsentrasjon er det ikke alltid han har på lager :P Når det er sagt et det hovedsaklig meg det står på, for han er både lærevillig og glad i å trene. Han har i alle fall tatt sporing svært naturlig, og sporer veldig selvstendig og konsentrert. Det er nesten fascinerende å se hvor samlet han er i sporingen sin, for ellers finnes han jo ikke samlet :P 

Tråden vil oppdateres med bilder og oppdateringer fra hverdagen med Twist :) 

5945727a08883_2017-06-0514_31.51_zpshmvnrvct.jpg.3ebda1cec292f1221968d187ffd287bb.jpg

594572a35e7b3_2017-06-0618_52.23_zpsdvu8zyje.jpg.29db7f9c9fcdcd958e0074422d91f08b.jpg

(Han har ikke grønnlig pels altså, mobil-redigerte bilder som brått ble litt annerledes på pc :lol: )

 • Like 15

Share this post


Link to post
Share on other sites

Twist er nå 2.5 år og en hund jeg blir mer og mer fan av. :) Makan til snill og trivelig hund skal man vel lete lenge etter. Jeg er riktignok overbevist om at han er autist, men det er mulig det der derfor vi går så godt sammen :lol: Vi trener ikke så himla mye, men koser oss masse på turer i skog og mark. Det blir litt sportrening nå og da, og han utvikler seg stadig i riktig retning der også. Håpet er å starte blodsporprøve i løpet av året, men vi får se. Da jeg for noen år siden hadde hund jeg trente aktivt med i flere hundesporter var jeg overbevist om at jeg aldri kom til å ha "bare" tur- og selskapshund igjen, men akkurat nå er det helt klart den delen av hundeholdet som gir meg mest, selv om jeg innimellom savner å trene mer aktivt :) 

Bildet kan inneholde: utendørs

Ingen bildebeskrivelse er tilgjengelig.

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • To dager igjen her! 😱 Hagen er gjort så valpesikker som den kan få blitt, lekene ligger klare, hundegården er delt i to, alt er helt klart. Nå er jeg mest spent på hvordan hun tar bilturen hjem, som er over fire timer, og hvor trygg hun vil være i nytt miljø. Og hva hun kommer til å synes om han vi har fra før. 😄 Vi kommer ikke til å ha dem løse sammen til å begynne med, for han er veldig voldsom og har dårlig språk. Men håper de får glede av hverandre allikevel. Har sommerfugler i magen nå ja 😄   
  • Jeg har to tollere, en på snart 8 år og en på snart 1 år. Jeg har vært ganske bevisst på hva som har vært utfordringer med hun eldste og jobbet mye med det på den yngste for å unngå problemer. Den eldste girer seg til tider alt for mye opp under trening og i andre situasjoner det skjer noe gøy, som f.eks bading. Med hun kjenner jeg meg veldig igjen i det @Miloficent sier. Hun tilbyr atferd i hytt og pine og blir frustrert om hun ikke får noe. Jeg tror at i hennes tilfelle grunner det mye i dårlig impulskontroll. Nå som hun begynner å bli gammel og har kreft konkurerrer vi ikke lydighet eller RL lengre så jeg trener bare for gøy. Jeg lar hun slurve og tulle som hun vil, vi trener for bare for gøy 😊 Valpen, som jeg kaller han selv om han snart er et år, har jeg hatt litt andre utfordringer med. Jeg har trent mye ro og selvkontroll fordi han kan til tider være "all over the place". Jeg ønsker å gå jaktprøver med han, og er så imponert over roen han har under jakttrening selv om dummyer kastes. Problemet her der i mot er at han ikke kommer tilbake med ting han apporterer. Han synes det er så kult og leker "fang meg hvis du kan" leken med meg. Det er så frustrerende at jeg nå har lagt det litt på hylla. Nå jobber vi bare med håndtarget for at han etterhvert skal kunne avlevere i hånden. Han har vært en stortyv som valp og jeg har vært dum og ikke tenkt så mye over at jeg flyr etter han for å få tilbake ting han har stjelt 🤔 Jeg prøver å bytte til meg ting nå, og det går litt bedre, men det er krise om han er løs og finner en ball eller noe annet kult. Da løper han bare rundt meg og bøller. Håper vi snart også knekker koden sånn som @Sprettballen😃
  • Trekker opp denne igjen!  Frister litt å prøve med mine to bordere. Yngstemann tenker jeg at jeg sikkert kunne trent til å løpe fint ved siden av sykkel, og hun er også god til å trave. Men i utgangspunktet prøver jeg å lære henne det motsatte, å ligge foran i stram line i galopp og trekke. Så vil aller helst ikke trene henne til å jogge ved siden av. Eldste er en håpløs traver (han galopperer hvis jeg jogger sakte, til tross for at han er nesten 60 cm høy...) og kommer heller aldri til å løpe med sykkel uten å trekke som et uvær. Vil det da si at vi ikke kan være med? Er det helt uaktuelt å ha hund foran sykkelen som trekker i galopp, så lenge vi holder oss innenfor gitt hastighet? (Evt trekker på siden i Springer i galopp). 
  • Vel vi møter jo titt på utfordringer på trening, like så ofte som vi møter på ting som går superlett. Den største utfordringen for min del med Milo er at han blir så giret at han bare fjaser med å hoppe rundt eller gjøre dekk/sitt i tide og utide frem til han får en kommando. Når kommandoen kommer så gjør han det han skal for en godbit, mens med en ball så koker det litt vel mye i toppen og hvis jeg venter han ut kan han bli frustrert å starte å bjeffe eller vise alle triksene i boken. Dette er dog noe vi jobber med, sånn at jeg bruker ball der jeg vil ha han gira og på, mens godbit brukes for å roe han ned. Prøver også å lære han at han skal holde kommandoen selvom han får en godbit, og at vi kan gjøre sammensatte øvelser uten påfyll med godis hele tiden (øvelser han altså kan godt). Skulle alikevel ønsket at han bevarte roen selvom ballen er tilstede, men han bare eeeeelsker ball😅 Ellers hvis han kjeder seg litt under trening (feks fellestreninger der vi gjør ting etter tur) så kan han finne på grave febrilskt i bakken eller konstant snuse under kjedelige øvelser hvis han lukter noe spennende på bakken. Dette med at han girer seg enormt er jo også veldig positivt. Han er ALLTID klar for trening, elsker å jobbe og vi har kjempegod kontakt stortsett. Vi har startet med lydighet (rettet mot konkurranse) ganske sent og ser utfordringer med det, med tanke på at enkelte ting som feks utgangsstilling hadde vært mye lettere å trent på fra han var valp kontra 2 år gammel. Jeg er også ganske fersk i gamet, så vi lærer sammen😄 Milo er blanding av dansk-svensk gårdshund, toller og cocker spaniel.
  • Feilfri innlæring handler i korte trekk om å gjøre treningen så enkel at hunden alltid lykkes, og øke kriteriene så gradvis at hunden fortsatt får det til. Det betyr ikke at man aldri skal feile den, men man tilstreber hele tiden at hunden skal klare det kriteriet du har satt. Får den det ikke til, går man kjapt tilbake på kriteriene sine. Det forebygger frustrasjon. Jeg har også brukt varierende kvalitet for å få progresjon i en øvelse som har vært vanskelig. Der forsøk, men dog ikke "godt nok" har blitt belønnet med tørrfôr, mens gode forsøk har blitt belønnet med pølse, karbonade etc. og jackpot med f.eks. lek på supre forsøk. På den måten får du ikke frustrasjon fordi du venter ut, men du får likevel belønnet bedre de skikkelige forsøkene til hunden. 
 • Nylig opprettede emner

×