Gå til innhold
Hundesonen.no

Langvarig diare


Recommended Posts

Jeg bare lurte på om noen har hatt hund som har hatt diare veldig lenge, dvs over mange dager? Hva var galt eller gikk det over av seg selv? Shy har hatt voldsom diare siden natt til torsdag, kontinuerlig diare - men ingen oppkast. Hun fikk faste og så små porsjoner med kokt kylling og ris og Zoolac, men det hjalp ikke. Var hos dyrlege med henne igår og fikk canakur og mage-for. Men det ser ikke ut å hjelpe, fortsatt diare :(  Hun er ellers frisk som en fisk, sitt vanlige livate kelpie-jeg, hun spyr jo ikke, bare denne evinnelige diareen (er oppe 3-5 ganger med henne hver natt..gjesp... men det er ihvertfall tiden for vakre netter ute), men jeg har aldri hatt en hund som har hatt diare så lenge. (Unntatt schäferbladningen vi hadde en gang, men hun hadde en slags immungreie hvor hun var periodevis allergisk mot sine egne tarmer). 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke annen erfaring enn at jeg har hatt og har hund som er ømfintlig i magen, noe som har resultert i diare over tid. Hos mine har det alltid gitt seg etter en ukes tid.

I starten så var jeg veldig hysterisk, men etter x antall ganger hos dyrlegene så fort jeg ned så lenge almentilstandn var ok. Jeg gav vanlig mat i små porsjoner til det var gått en liten uke, før jeg begynte å gi skånemat. 

Sier ikke at dette er rett måte å gjøre det på, så du må følge magefølelsen din. Hvis du føler noe er galt, mer enn bare diare så ville jeg bedt om en større undersøkelse.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepps ✌️ Her endte det med antibiotikakur :P 

Edit: forresten, når magen først har slått seg så vrang, er den veldig sensitiv. 

Mitt tips er å sult henne en dag, der hun får kun canikur, ofte og i god dose. Dag nr 2 får hun ris og fiskeboller. Canikur fortsetter du med i alle fall ei uke til. Gi fiskeboller og ris et par dager, før du forsiktig blander inn skåneforet i slutten av dag 2. Deretter gir du fiskeboller, ris og skånefor til ting har roet seg. Når det har begynt å stabilisert seg, fortsetter du med skånefor og da forsiktig blander inn ditt vanlige tørrfôr. Evt har litt ris oppi også. 

Vi har hatt ei tøtte som spiser alt hun kommer over, uten å tåle det nødvendigvis, så dette var oppskriften fra dyrlegen ved skikkelige tilfeller.. funket ikke dette, fikk vi antibiotika :P 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, var skikkeleg sprutdiaré og ein del blod. Fikk beskjed om å prøve faste ho og gi zoolac + starte forsiktig på skånefôr i første omgang. Men sidan det ikkje hjalp, endte med antibiotikakur og då løyste det seg veldig raskt :) 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mi hadde i 4 dager... siden hun aldri ga beskjed om natta så våkna jeg til diare på stuegulvet mer enn en gang.. fastet en dag og fikk zoolac og skånefor uten at det hjalp. Ble enig med meg selv at om hun fortsatt hadde diare dagen etter så skulle jeg kontakte vet. Men så gikk det over av seg selv

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bonita har vært en del plaget med magen opp gjennom årene, og det toppet seg det siste året. Var fin over en lengre periode, og så var det plutselig diareperioder som varte ei ukes tid. Brukte canicur eller zoolac samtidig med skånefor når det sto på. Hun tapte seg mye i vekt, men hun hadde heldigvis noe å gå på. Nå får hun spesific tørrfor og ikke hatt noe problem med magen siden vi begynte med det. Men så får hun veldig lite anna å spise for jeg vil ikke ta sjansen på at hun får sånne perioder igjen.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk takk for alle innspill! 

Min bekymring var jo at hun ble bare verre etter fasting og overgang til skånefor. Jeg begynte å bli engstelig for at hun hadde fått i seg noe giftig.. Nå er hun imidlertid (bank i bordet, kysse en katt i fullmåne, kaste salt over skulderen og snu seg 3 ganger motsols ved midnatt) på bedringens vei håper jeg, ting har roet seg - fikk sove i natt! Ja @mokken husker da Harly var så dårlig, men husket ikke hva som fikset det!  Noterer at flytende kull er noe man kanskje bør ha i hjemme-apoteket og at eventuelt vil man ende opp med antibiotika i slike tilfeller (minnes nå at schäferblandingen også fikk antibiotika når hun hadde sine mage-anfall, men hun hadde dem kombinert med anfall av elveblest hvor hun gjerne klødde seg til blods og fikk hudinfeksjoner i tillegg og fikk antibiotika og kortison under disse anfallene.. stakkars lille)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Jonna

Så lenge det "bare" er diare og jeg ikke mistenker noen underliggende årsak så gjør jeg som @mokken. Flytende kull eller kull tabletter. Om ikke hunden er sær så putter jeg litt kull i de første måltidene til hunden også. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Casper hadde nylig diare en uke Jeg tok det ikke på alvor de første dagene, og begynte å gi zoolac midt i uka. Ble tilslutt så bekymret da han ikke ville ha frokost en dag at jeg dro til veterinær. Fikk skånekost. Det og zoolac et par dager gjorde susen. 7 dager med blodig diaré er ikke gøy, men gikk heldigvis over.

Sent fra min SM-G903F via Tapatalk

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Så nydelig han er, dette hjalp IKKE på valpefeberen! Det er noe med de sorte kelpiene…🥹 
    • Så fine bilder 😍 Hun ser flott ut! 
    • Da er han kommet i hus ☺️  Vickulas E’Ra, fra E-kullet som hadde Egypt som tema. Ra er da solguden. Til daglig går han derimot under navnet Tempo.  Han skal bli en liten potet og brukes til agility, rally lydighet og spor. Det blir også litt utstilling tenker jeg ☺️   Vi hentet han i Sverige på mandag og tok en overnatting på Geilo på vei hjem. Han var veldig flink i bilen, sov masse ☺️ På alle pausene våre møtte han alt vi traff av miljøer og folk som om han hadde sett alt før. I går var vi hjemme hjemme.    Første uhell inne var i dag tidlig. Jeg brukte nok litt for lang tid på å kle på meg og lot han stå på gulvet å vente. Hadde ett til uhell senere på dagen også. Han har til nå hatt overraskende god blærekapasitet og tisser stort sett kun etter å ha sovet. Men senere på dagen tisset han inne etter å ha lekt.    I dag hadde vi dagens første biltur i bilbur i bagasjerommet. Det ble konsert. Roet seg i det vi kom frem, så vi fikk avsluttet på godt vis. Kjørte så videre til mine foreldre, og på vei hjem derfra var han mer rolig. Så det kommer seg vel etterhvert.    En ting jeg skal fokusere mer på med denne hunden er ro ute. Så i dag har vi både sittet i ro utenfor her i nabolaget og vært på kafé hvor han satt rolig under stolen og på et tidspunkt sov ☺️
    • Nå har ikke jeg hatt tisper, men personlig er jeg skeptisk til å få tispe, jeg trives veldig godt med hannhund. Så det er nok smak og behag (for noen, andre spiller det ingen rolle for).
    • Gratulerer 😁 Gøy med enda en kelpievalp her 😍 Haha, uff, kanskje slemt å le 😂🙈 Hvorfor skal du aldri ha hannhund igjen? Hilsen hun som har hannhund for første gang og blir skremt her 😱 Åå ☺️ Litt godt å høre for oss som sitter her med de minste rakkerne. Jeg tenker det ofte faktisk, at det er bare nå han er så liten og snart faller den søte fleece pelsen av og han blir stor. Så man må prøve å nyte det og, selv om det er mye strev 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...