Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå juni


Kokospaniel
 Share

Recommended Posts

Akkurat nå, Symra&Pippin skrev:

Helt enig. Og der kom jeg på at jeg fikk råd fra en garva beardisoppdretter en gang om å la Symra utvikle seg litt mer, og jeg kanskje trene litt mer på å stille hund, før jeg dro på større utstillinger med henne. Det hele endte med at Symra fikk bedre plassering på spesialen vår enn noen av de hundene hun stilte. :lol:

Hhahahaaa, sånt er så himla moro :D Det er også derfor jeg aldri sier noe stygt om hundene til folk som kommer med sin hund på utstilling heller - for brått slår det tilbake på en selv :lol: Da står man der da, lang i maska liksom :lol: Og om jeg sliter med å finne noe positivt å si om hunden, så trenger jeg jo strengt tatt ikke å si noe som helst :D 

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 2.7k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Har visst fått kjæreste jeg

Fra viltkamera i skogen vår ovenfor oss. Da har vi fått fra februar til 1 juni både jerv, gaupe, ulv og Bjørn på kameraet Litt stillig.

Jeg skriver ikke så mye i Akkurat Nå lenger, men jeg vil så gjerne fortelle dere en historie, som bevis for at det skjer fine ting i verden: Jeg blei tipsa om Mortified-podcasten her på sonen for leng

Posted Images

"Hvis ... blir overaktivisert så får han betennelse i framlabbene som kan bli til smertefulle byller. Det er så å si bare kortison som har virket når dette har forekommet. Dette er pga overbelastning og er en vanlig lidelse hos .. og er lite å gjøre noe med. Utenom dette så har ... vært frisk."

Trist :( 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, Siri skrev:

Bremser er alltid kjekt å ha, det :aww: Jeg opprettholder min holdning: folk som driver med hest har et seriøst dødsønske :aww: 

Næææsjda :D

 

2 timer siden, LØJ skrev:

I dag er alt bare æsj :hmm:

:hug:  

 

1 time siden, Christine skrev:

Ang diskusjonen om å høre stygge ting om hunden sin - ikke helt det samme, men tar det med uansett :aww: Jeg bruker jo en utradisjonell rase i hundesport med de utfordringene som følger med. Han er ingen BC, men (jeg syns) han er flink og vi har det skitkult mens vi holder på. Vi gikk kurs en sommer det var skitvarmt, og hunden slet litt med varmen mtp fart. Når man har betalt x-antall tusen for kurs så er det jo veldig gøy når instruktøren kommer bort i en pause bare for å fortelle meg at jeg burde slutte å trene med den hunden, og heller legge alt fokus på den andre hunden min. Kom ikke til å komme noen vei med hunden uansett liksom, og den gjorde meg dårligere. Det er den kommentaren jeg har fått på hund som desidert har såret mest. 

(Og ekstra gøy at på et svært stevne senere det året så kom vi på 2.plass av 92 stk i klassen. Det følte jeg var litt "in your face" :aww: )  

:hug: ! Fytti! 

 

Tror heldigvis jeg har fortrengt det meste slemme jeg har hørt av hundefolk i klubbsammenheng. Jeg har aldri hatt riktig hund, det er jo sant :lol:  Eneste var en luring som begynte å skulle sammenlingne hvor langt han hadde kommet med bcen sin, vi begynte nemlig å trene samtidig, med hvor langt jeg hadde kommet med schnauzeren min :lol: For ja, helt samme raser med heeeelt samme forutsettning for agility :aww: 

 

 

Skattepengene er en svipptur innom konto! Hurra! De skal til regninger, så de er bare innom og sier hei, det er helt greit. Blir godt å få noen regninger ut av verden. Sol ute i dag, så får lempe Harry og Lilly gakkak ut av hundegården og slippe hundene ut der da, kanskje, og hester ut, og fortsette på kaninstallen.  Skal bare... I dag er en sånn dag jeg har åndenød over alt jeg har å gjøre, men kropp som ikke virker så får egentlig ikke gjort så skrekkelig mye med det.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

30 minutter siden, Siri skrev:

Det er pga at han er hannhund, det... :aww: 

Joda, men nei - han er jo ikke veldig lik i oppførsel gutta til @Toril for eksempel - og hennes gutter er jo heller ikke akkurat identiske, selv om de er tett i slekt.

Jeg tenker det er fordi han ikke skjønner norsk :whistle: 

Det er for øvrig det teiteste jeg ser i ringen, når nordmenn snakker på engelsk til sin hund for å få fortalt dommeren at dette er en import, altså! Som om hunden ikke skjønner "fliiiink guuuutt" med positivt tonefall, men at du måååå si good boy. En ting er rene kommandoer, men når du skal godprate med hunden så den logrer og forblir stående, da kan du si hva du vil, altså. På norsk.

30 minutter siden, Siri skrev:

For du MÅTTE minne meg på at jeg kanskje må gjøre det samme her i heimen også ja? :whistle: Den terrassen min er IKKE sommerklar, for å si det sånn... den har bare fått masse blomster i potter og kasser. 

Sojjy...

30 minutter siden, Siri skrev:

Siri Guldseth sitt bilde.

Den der er så tøff!

12 minutter siden, 2ne skrev:

Det var egentlig det bildet folk har av pudler som sofahunder som ligger pent på en pute og forlanger å bli håndmatet og som tripper pent ved siden av deg på tur og spretter over vanndammer og søl som ikke er realistisk, ikke at alle pudler er identiske med mine :) Ikke engang mine er identiske med mine :P 

Ah, sånn å forstå, da er jeg med deg. De vil ha en hund, ikke noe fra Toys'r'Us.

Uten sammenligning for øvrig, men jeg pleier jo å si at om flere bernere FIKK sjansen, så tror jeg flere kunne vært brukandes i LP og RL til et visst nivå. Men altfor mange berner-eiere er veldig fornøyd med å ha en turkompis, og ikke noe mer. Men nå ser det ut til at det blir litt mer fokus på kløv og trekk, etter at raseklubben og brukshundkomiteen vår har jobbet med det og opprettet er tredelt ferdighetsmerke. Skal bli spennende å se hvor mange som faktisk stiller til start når de første prøvene avholdes, eller om folk bare har det i kjeften. Det er uoffisielt, men du får et "bronsemerke", og folk liker jo å prestere og å oppnå noe.

12 minutter siden, 2ne skrev:

Ja, det høres jo logisk ut. Det er jo ikke det minste ekskluderende at folk skriver på et språk ingen andre enn de skjønner.. 

Skikkelig fruktbart, rett og slett. En får vel gjøre som i FN, og ansette en tolk :D 

Nå har jeg spist russisk rulett-frokost. Jeg glemte å ta tiden da jeg satte egg til kok, så jeg ante ikke hva som ventet meg. Det blir ikke mer action enn en lager selv. De var perfekte, selvfølgelig. Forbanna irriterende, for det får jeg sjelden til, og nå aner jeg ikke hvor lenge de kokte. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 minutter siden, Snoffe skrev:

Jeg vurderer seriøst å skaffe en rullestol så jeg kan være med på flere ting, blant annet utstilling. Men hvis folk ler fordi jeg ikke løper rett, så kan jeg bare tenke meg hvordan det ville blitt om jeg tok med en rullestol. 

Det synes jeg du bare skal gjøre. Det er ikke et helt uvanlig syn med rullestol på utstilling. Ikke inne i ringen da, det er mindre vanlig. Kan også by på litt praktiske utfordringer. Men da kan jo bare noen andre stille ham og du få med deg alt resten :) 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Raksha skrev:

Næææsjda :D

Jo... gærne mennesker!!! 

Akkurat nå, SFX skrev:

Joda, men nei - han er jo ikke veldig lik i oppførsel gutta til @Toril for eksempel - og hennes gutter er jo heller ikke akkurat identiske, selv om de er tett i slekt.

Jeg tenker det er fordi han ikke skjønner norsk :whistle: 

Åff cårs... språkproblemer var det vøtt... :aww: 

Akkurat nå, SFX skrev:

Sojjy...

Du er tilgitt... kanskje... :aww: 

Akkurat nå, SFX skrev:

Den der er så tøff!

:teehe:Siris naivistiske strek liksom :P 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjenner jeg må legge til noe..

Å få høre negative ting om hunden sin er vondt, de er (spesielt for oss her på sonen) hjertebarna våres. Når det er ubegrunnet negativitet som slenges ut av folk som man gjerne skal omgås fordi det er den sporten man vil holde på med og det finnes ikke mange klubber så er det ekstra vanskelig. 

Jeg håper at man klarer til en viss grad å riste av seg stygge kommentarer, men jeg vet med meg selv at jeg er en sart person som dessverre tar til meg ting litt for lett. Jeg er sikkert ikke den eneste som har det sånn.

Man har den hunden man har, man gjør de aktivitetene man liker å gjøre og man får de resultatene man får. Og forhåpentligvis har man hatt det kjekt når man har gjort de aktivitetene.

Jeg syntes det er kjekt når folk får til ting, eller har fått den hunden de lenge har ønsket seg, eller at noen er med på utdradisjonelle aktiviteter med sin rase og ikke mist at de koser seg.

I mitt naive hodet så har alle det bra, drikker saft og spiser vaffler og ingen driver å sier stygge ting til hverandre! Jeg er veldig glad i vaffler:heart:

_----_------_-----_-----–-----

Vurderer om jeg skal strekke strikken litt i dag å stikke på tur i skogen med Casper. Har fryktelig lyst, og det hadde vært deilig med litt skogsluft! 

Først så må jeg få på meg litt klær, anstendige vel og merke og sjekke at kyllingene har det som plommen i egget (herlighet så morsom jeg er :lol:

  • Like 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har sjefen min, som selv er livredd hunder, ordnet med fast besøkshund til pasienter og beboere. Jeg syns hun er tøff som ser verdien for andre, av et dyr hun selv er veldig redd. :) Ikke uten grunn at jeg digger min egen sjef :) Kul og tøff dame :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 timer siden, Belgerpia skrev:

Tja.. det der med golden, spaniels osv. - der tror jeg faktisk ikke det er raseentusiastene og de som stiller ut som er problemet.
Der er problemet at når man møter folk med en "jaktvariant" av en av disse rasene så presenteres de som "jaktetteellerannet" - det faktum at oppdrettere, eiere og andre - føler en sånn INTENS trang til å poengtere - i en mer eller mindre nedlatende tone, alt ettersom hvem man snakker med - at det er ikke en vanlig golden, det er en "jaktgolden" eller jaktwhatever.
Avstanden på de rasene er skapt av de som velger bruksområde fremfor eksteriøravlede hunder - ikke omvendt.
Det FINNES ingen rase som heter jaktgolden, eller jaktwhatever - enten så er det en golden, eller så er det ikke.
Hvilken rase er det? En golden retriever, fra jaktlinjer - DET er en grei presentasjon, for det er det det er.
Men avstanden er ikke skapt av de som foretrekker vanlig golden, den er skapt av at noen har bestemt at alt annet enn "jaktvarianten" er søppel.
 

Huff, her bekrefter du vel nesten bare poenget mitt med steile fronter og til dels urimelighet. Det er en voldsom, urimelig generalisering du gjør her angående eiere av div "jaktvarianter". Inkludert meg selv. 

"Alle" vet at Jaktgolden er et kallenavn - noe som sitter vesentlig lettere i munnen enn "Golden Retreiver av jaktlinjer". Og når linjene har blitt så forskjellige både eksteriørt og mentalt som de har blitt, så er det i mange tilfeller veldig hensiktsmessig å poengtere hvilken variant man snakker om. Det gjør jeg, og mange andre jeg kjenner, totalt uten å mene at andre linjer er "søppel" eller føler en  "INTENS trang til å poengtere" akkurat det. Selvsagt finnes det de som mener det, sikkert fler enn det burde være, men normal folkeskikk tilsier at man ser folk an og ikke bare skjærer alle over én kam.

Når det gjelder hvem som har fjernet seg fra hva når det gjelder avl så er det et stort og kanskje ganske komplekst spørsmål, men jeg kan garantere deg i at langt fra alle er enig i din vinkling. Og det er forståelig, man trenger bare å google bilder av Golden fra i "gamle dager", så ser man den enorme utviklingen i rasen. De jeg har truffet som ikke er glade i de nyere variantene, hvorav noen helt sikkert er av typen som ikke nøler med å poengtere at de har "riktig" type, er ofte de som er fortvilet over hvor en tradisjonsrik bruksrase er på vei avlsmessig. De føler seg maktesløs over en "eksteriørmafia" som har kuppet hele rasen og drar den i retninger de ikke kjenner seg igjen i. Det er en forståelig reaksjon det også.

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Klem til @LØJ! :hug:

--

Da har Pøbel fått vært ute og bada og lekt med venninna si. Det var mest stas å bade enn å leke, og jeg tror at Pøbel hadde valgt å bo i vannet om han fikk lov. Det var noen ender som kikket innom - Pøbel er en udugelig fuglehund. :lol: De brydde seg ikke om Pøbel og Pøbel brydde seg ikke om de.

Nå er han passelig utstlitt, og det tror jeg han vil være resten av dagen. :aww:

Og jeg fikk for øvrig nabovarsel i postkassa for at det kommer til å bli noe støy i morgen der på grunn av fest. Kudos for at folk faktisk gidder å sende ut sånt - det skjer ikke ofte, for å si det sånn. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Klematis

Haha rare dyr,altså 

Kom hjem og spurte maleren som står i stige på verandaen om Bizi har vært rolig. Ja han hadde ikke sett noen hund han. Da jeg kommer så går hun ut og tisser og blir med inn i stua og hopper høyt over mannen på verandaen og kommer med en brommelyd. Han har bare vært der i flere timer liksom.:P

Spørs om hun ligger og sover i gangen når jeg er på jobb siden hun ikke har vist seg i stua og han ikke har hørt henne heller. Hun bør da ha hørt han men mulig hun bare bryr seg om lyder ute når jeg er hjemme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Siri skrev:

Åff cårs... språkproblemer var det vøtt... :aww: 

Jeg kan bare to finske ord, og det er kuka og perkele. Jeg har forsøkt å bruke det ene :P 

1 time siden, Siri skrev:

Du er tilgitt... kanskje... :aww: 

*ned på kne for å bønnfalle og trygle om tilgivelse*

1 time siden, Siri skrev:

:teehe:Siris naivistiske strek liksom :P 

Stilen er jo ikke så ulik denne, som ble solgt på Crufts:

17457521_10158234187880136_1529623513076

57 minutter siden, Snoffe skrev:

I mitt naive hodet så har alle det bra, drikker saft og spiser vaffler og ingen driver å sier stygge ting til hverandre! Jeg er veldig glad i vaffler:heart:

Det burde alltid være mer vafler!

Nå har jeg satt på tørketrommel, partert 20 kg vom, vasket opp, satte på vaskemaskin, fått unna litt klubbarbeid før stevnet på søndag og sommeravslutningen på onsdag, ringt og ringt til en som ikke vil svare telefonen, og nå er jeg sulten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

20 minutes ago, Klematis said:

Haha rare dyr,altså 

Kom hjem og spurte maleren som står i stige på verandaen om Bizi har vært rolig. Ja han hadde ikke sett noen hund han. Da jeg kommer så går hun ut og tisser og blir med inn i stua og hopper høyt over mannen på verandaen og kommer med en brommelyd. Han har bare vært der i flere timer liksom.:P

Spørs om hun ligger og sover i gangen når jeg er på jobb siden hun ikke har vist seg i stua og han ikke har hørt henne heller. Hun bør da ha hørt han men mulig hun bare bryr seg om lyder ute når jeg er hjemme.

Sånn er Draco også. Når vi er hjemme får han helt åndenød bare noen går forbi ute, mens når han han er alene ligger han bare på soverommet og hviler og får ikke med seg noenting. Er bare verdt å passe hus når flokken er hjemme tydeligvis ;) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Line skrev:

Det synes jeg du bare skal gjøre. Det er ikke et helt uvanlig syn med rullestol på utstilling. Ikke inne i ringen da, det er mindre vanlig. Kan også by på litt praktiske utfordringer. Men da kan jo bare noen andre stille ham og du få med deg alt resten :) 

Har sett rullestol inne i ringen også jeg. Var det en sheltie hun hadde tro? Husker ikke helt. Har også sett en dame med et helt stivt bein som viste en liten hund. Gikk greit det også. 

Nå har jeg gjort en hel liten innsats i hagen, og drukket kaffe på verandaen, selv om det var ganske kjølig vind. Har man savnet å drikke kaffe på verandaen så tåler man å fryse litt. :aww:

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Symra&Pippin skrev:

Har sett rullestol inne i ringen også jeg. Var det en sheltie hun hadde tro? Husker ikke helt. Har også sett en dame med et helt stivt bein som viste en liten hund. Gikk greit det også. 

Rullestol i ringen kan nok funke i en del settinger, mens det kan bli vanskelig i andre sammenhenger. Ikke overalt det er så jevnt underlag f eks. Eller om det er veldig store klasser, slik at det er trangt med mye folk og bikkjer. I slike sammenhenger kan det nok være lurt å få noen andre til å stille hunden om man er avhengig av stolen.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan noen pliiis forklare hvorfor ti tusenvis av mennesker kaller denne hunden søt? :(  https://instamorn.com/puffie_the_chow

Den er til og med bekreftet å være syk, ut i fra det jeg leser i kommentarfeltet fra eier. Allikevel hylles dette freak-of-nature-vesenet for å være SÅÅÅ SØT. Selv i videoer hvor hunden skjelver og ser ut til å ha nevrologiske skader. Jeg vil virkelig forstå hvorfor noen synes dette som ser så ekstremt sykt og skadet ut, ser så søtt ut? 75,000 likes og 16,000 kommentarer om hvor søt den er:

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Line skrev:

Rullestol i ringen kan nok funke i en del settinger, mens det kan bli vanskelig i andre sammenhenger. Ikke overalt det er så jevnt underlag f eks. Eller om det er veldig store klasser, slik at det er trangt med mye folk og bikkjer. I slike sammenhenger kan det nok være lurt å få noen andre til å stille hunden om man er avhengig av stolen.

Helt klart. Den rullestolen jeg så var på innendørsutstilling. Da jeg så den så tenkte jeg bare at kanskje det er håp for meg i framtida også, med mine artroseknær. :lol:

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, Symra&Pippin skrev:

Har sett rullestol inne i ringen også jeg. Var det en sheltie hun hadde tro? Husker ikke helt. Har også sett en dame med et helt stivt bein som viste en liten hund. Gikk greit det også. 

Jeg har sett ei med collie som går LP i rullestol. Og på Crufts var det en berner-handler som var svaksynt - det sto en person i hjørnet og sørget for at han stoppet når han skulle løpe fram og tilbake, ellers var han med som de andre, fordi han kunne skimte den rett foran. Han må være kjent i miljøet, eller at ting var avtalt på forhånd, for dommeren bidro også til å hjelpe ham - det var et eget håndtegn/vinking de brukte når han nærmet seg så han ikke skulle løpe ut av ringen. Jeg så ham gå rundt i hallen med en berner i noe som lignet en førerhundsele, så han har sikkert en assistenthund.

Men han jeg så med krykker i utstillingsringen og som skulle stille boxer for noen år siden, han synes jeg kanskje skulle innrømmet nederlaget og fått hjelp... 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, SFX skrev:

Jeg har sett ei med collie som går LP i rullestol. Og på Crufts var det en berner-handler som var svaksynt - det sto en person i hjørnet og sørget for at han stoppet når han skulle løpe fram og tilbake, ellers var han med som de andre, fordi han kunne skimte den rett foran. Han må være kjent i miljøet, eller at ting var avtalt på forhånd, for dommeren bidro også til å hjelpe ham - det var et eget håndtegn/vinking de brukte når han nærmet seg så han ikke skulle løpe ut av ringen. Jeg så ham gå rundt i hallen med en berner i noe som lignet en førerhundsele, så han har sikkert en assistenthund.

Men han jeg så med krykker i utstillingsringen og som skulle stille boxer for noen år siden, han synes jeg kanskje skulle innrømmet nederlaget og fått hjelp... 

Det kan ha vært collie hun hadde, hun jeg så også. Kanskje samme person.

Nå synes Pippin og Symra at vi burde gå oss en tur i finværet, og jeg må bare si meg helt enig!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 hours ago, Symra&Pippin said:

Helt enig. Og der kom jeg på at jeg fikk råd fra en garva beardisoppdretter en gang om å la Symra utvikle seg litt mer, og jeg kanskje trene litt mer på å stille hund, før jeg dro på større utstillinger med henne. Det hele endte med at Symra fikk bedre plassering på spesialen vår enn noen av de hundene hun stilte. :lol:

Jeg koser meg fortsatt over at katta i sekken tok storcertet sitt på hovedspesialen :ahappy: Hun ble spesialens lp kl2-belger også, så hun var både pen og brukbar den dagen :D  

2 hours ago, Snoffe said:

Jeg syntes det var litt unødvendig når jeg var på første utstillings treningen med Casper, også fikk jeg slengt i fjeset at vis jeg løp sånn så kom alle til å le av meg i ringen. Veldig hyggelig. 

Det er ytterst få som ler av deg når du er i ringen, og det sier mest om de få enn det gjør om deg. 

2 hours ago, Snoffe said:

Jeg vurderer seriøst å skaffe en rullestol så jeg kan være med på flere ting, blant annet utstilling. Men hvis folk ler fordi jeg ikke løper rett, så kan jeg bare tenke meg hvordan det ville blitt om jeg tok med en rullestol. 

Det er ingen som tør å le av en funksjonshemma person vet du. Bortsett fra Donald Trump da, men han er sjeldent på utstilling ;) 

2 hours ago, Snoffe said:

Personlig så syntes jeg at det var en rar måte å beholde nye medlemmer i klubben på, og en rar måte å få folk på utstilling på.

Ja, det er nettopp det! Det fremmer jo ikke hundemiljøet, samme hvilket det er, på noen som helst måte at de møter nye på den måten der. Det er bare idiotisk. 

1 hour ago, SFX said:

Det er for øvrig det teiteste jeg ser i ringen, når nordmenn snakker på engelsk til sin hund for å få fortalt dommeren at dette er en import, altså! Som om hunden ikke skjønner "fliiiink guuuutt" med positivt tonefall, men at du måååå si good boy. En ting er rene kommandoer, men når du skal godprate med hunden så den logrer og forblir stående, da kan du si hva du vil, altså. På norsk.

:lol: Jeg skal begynne å snakke svensk til Leah :teehe: Oh, jeg vil høre hun som har faren til Ali snakke russisk til han, det hadde vært morsomt! :D Hun har en tsjekkisk (tror jeg) import også, hun kommer til å bli så god i språk! :teehe: 

1 hour ago, SFX said:

Ah, sånn å forstå, da er jeg med deg. De vil ha en hund, ikke noe fra Toys'r'Us.

Ja, noe sånt :) 

1 hour ago, SFX said:

Uten sammenligning for øvrig, men jeg pleier jo å si at om flere bernere FIKK sjansen, så tror jeg flere kunne vært brukandes i LP og RL til et visst nivå. Men altfor mange berner-eiere er veldig fornøyd med å ha en turkompis, og ikke noe mer. Men nå ser det ut til at det blir litt mer fokus på kløv og trekk, etter at raseklubben og brukshundkomiteen vår har jobbet med det og opprettet er tredelt ferdighetsmerke. Skal bli spennende å se hvor mange som faktisk stiller til start når de første prøvene avholdes, eller om folk bare har det i kjeften. Det er uoffisielt, men du får et "bronsemerke", og folk liker jo å prestere og å oppnå noe.

Det er jo en ganske viktig jobb det og, å være turkompis! 

Men ja, jeg tror også bernere kunne vært brukandes i LP og RL til et visst nivå. Det er jo noen som har gått LP i hvert fall, syns de har gått brukbart de gangene jeg har sett de :ahappy: 

1 hour ago, SFX said:

Skikkelig fruktbart, rett og slett. En får vel gjøre som i FN, og ansette en tolk :D 

Ja, det kan nok være en ide :teehe: 

1 hour ago, tillien said:

"Alle" vet at Jaktgolden er et kallenavn - noe som sitter vesentlig lettere i munnen enn "Golden Retreiver av jaktlinjer". Og når linjene har blitt så forskjellige både eksteriørt og mentalt som de har blitt, så er det i mange tilfeller veldig hensiktsmessig å poengtere hvilken variant man snakker om.

Hvorfor er det "veldig hensiktsmessig" å poengtere hvilken variant det er snakk om? Det opplever jeg bare fra folk som forteller meg hvor udugelige utstillingslinje-hunder er, så den nedlatenheten går faktisk begge veier. Utstillingsfolket forteller deg hvor stygg hunden din er, bruksfolket forteller deg hvor ubrukelig den er. Lite hyggelig er det i begge tilfeller. 

Just now, Line said:

Rullestol i ringen kan nok funke i en del settinger, mens det kan bli vanskelig i andre sammenhenger. Ikke overalt det er så jevnt underlag f eks. Eller om det er veldig store klasser, slik at det er trangt med mye folk og bikkjer. I slike sammenhenger kan det nok være lurt å få noen andre til å stille hunden om man er avhengig av stolen.

Mens jeg derimot syns at om det er en stor klasse, så kan de andre luringene på to bein ta hensyn til at det er en rullestolbruker i ringen og avpasse farten sin etter den. De fleste ringer er flate nok for rullestoler flest, så jeg ser ingen grunn til at man ikke kan stille hund selv om man sitter i rullestol. 

Jeg så en blind gå LP med sin hund en gang, der ble det satt opp følere som fortalte vedkommende hvor ringbåndene gikk med lydsignaler. Det var veldig morsomt å se på, og veldig inspirerende at folk ikke lar seg begrense av ymse handicap :ahappy: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, SFX skrev:

Derimot så har jeg så å si utelukkende positive opplevelser når jeg kommer med berner, det være seg til LP, RL eller ferdselsprøve - eller NBF. En eneste arrangør klarte å lire av seg noen meninger på et stevne om oss som de kunne holdt kjeft om. Men ellers har jeg bare opplevd at folk er positive til at en konkurrerer med en utradisjonell rase, og de synes vi gjør en god jobb samme hvor dårlig det går :D Og de legger merke til berneren når den gjør det bra, vanvittig mange spør om jeg kjenner "hun med den morsomme og flinke berneren i klasse 3" i LP. Og det gjør jeg jo selvfølgelig, for det er et lite og gjennomsiktig "bruksmiljø" i bernermiljøet :P 

Jeg synes det er så kos med RL for der er det masse bernere, og det er så herlig:) Bare se

18582326_10158731936865174_8364649827616

18622345_10158731931510174_2450473039679

18582293_10158731938420174_5805966156306

3 timer siden, Siri skrev:

Det er pga at han er hannhund, det... :aww: 

For du MÅTTE minne meg på at jeg kanskje må gjøre det samme her i heimen også ja? :whistle: Den terrassen min er IKKE sommerklar, for å si det sånn... den har bare fått masse blomster i potter og kasser. 

Hvilket kurs er det du skal på???? Jeg har aldri ropt og skreket i skogen når jeg er på sporkurs altså :P 

Det var kjekt å få de skattepengene ja, for i morgen skal bobilen få seg nye sko. De gamle ser nesten ut som om de ikke har vært skiftet de siste 10 åra... og gummien har tendenser til sprekker. De ble ikke kjøpt i fjor, for å si det sånn :aww: Og jeg gleder meg veldig til helga :D Det ER så moro med bobil!!! 

Siri Guldseth sitt bilde.

Den er så kul.

22 minutter siden, Symra&Pippin skrev:

Har sett rullestol inne i ringen også jeg. Var det en sheltie hun hadde tro? Husker ikke helt. Har også sett en dame med et helt stivt bein som viste en liten hund. Gikk greit det også. 

Nå har jeg gjort en hel liten innsats i hagen, og drukket kaffe på verandaen, selv om det var ganske kjølig vind. Har man savnet å drikke kaffe på verandaen så tåler man å fryse litt. :aww:

 

Rullestol funker fint, hvertfall på innendørsutstilling el. Jeg har sett flere. Jeg har også handlet for en som satt i rullestol, da viste hun, og jeg løp.

 

Ellers har det nye rallyreglementet kommet, tjohei:bananas:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, 2ne skrev:

Jeg koser meg fortsatt over at katta i sekken tok storcertet sitt på hovedspesialen :ahappy: Hun ble spesialens lp kl2-belger også, så hun var både pen og brukbar den dagen :D  

Det er ytterst få som ler av deg når du er i ringen, og det sier mest om de få enn det gjør om deg. 

Det er ingen som tør å le av en funksjonshemma person vet du. Bortsett fra Donald Trump da, men han er sjeldent på utstilling ;) 

Ja, det er nettopp det! Det fremmer jo ikke hundemiljøet, samme hvilket det er, på noen som helst måte at de møter nye på den måten der. Det er bare idiotisk. 

:lol: Jeg skal begynne å snakke svensk til Leah :teehe: Oh, jeg vil høre hun som har faren til Ali snakke russisk til han, det hadde vært morsomt! :D Hun har en tsjekkisk (tror jeg) import også, hun kommer til å bli så god i språk! :teehe: 

Ja, noe sånt :) 

Det er jo en ganske viktig jobb det og, å være turkompis! 

Men ja, jeg tror også bernere kunne vært brukandes i LP og RL til et visst nivå. Det er jo noen som har gått LP i hvert fall, syns de har gått brukbart de gangene jeg har sett de :ahappy: 

Ja, det kan nok være en ide :teehe: 

Hvorfor er det "veldig hensiktsmessig" å poengtere hvilken variant det er snakk om? Det opplever jeg bare fra folk som forteller meg hvor udugelige utstillingslinje-hunder er, så den nedlatenheten går faktisk begge veier. Utstillingsfolket forteller deg hvor stygg hunden din er, bruksfolket forteller deg hvor ubrukelig den er. Lite hyggelig er det i begge tilfeller. 

Mens jeg derimot syns at om det er en stor klasse, så kan de andre luringene på to bein ta hensyn til at det er en rullestolbruker i ringen og avpasse farten sin etter den. De fleste ringer er flate nok for rullestoler flest, så jeg ser ingen grunn til at man ikke kan stille hund selv om man sitter i rullestol. 

Jeg så en blind gå LP med sin hund en gang, der ble det satt opp følere som fortalte vedkommende hvor ringbåndene gikk med lydsignaler. Det var veldig morsomt å se på, og veldig inspirerende at folk ikke lar seg begrense av ymse handicap :ahappy: 

Men grunnen til at jeg vist nok vil bli "ledd av" er samme grunn som jeg vurderer rullestol.

 

Jeg tror faktisk at det er krav til at området skal være tilrettelagt for rullestolbrukere. Men i mitt stille sinn så tenker jeg at det kan være lurt å kontakte arrangørene sånn at de er klar over at her er det noe som må ha litt tilrettelagt. Kanskje kan de legge akkurat den ringen til det stedet der det er enklest med rullestol.

 

 

Fikk oss en fin tur i skogen, og det trengte begge to :ahappy:

 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest *Kat84*
3 timer siden, Siri skrev:

 

Ja, jeg vet du skal til Sølen, men det er jo ikke noen roping og skriking når man går spor :P. Da har du bikkja i line, og bikkja får ikke sjansen til å flørte med trestammer. Kødder bikkja, så får'n klar beskjed om at det kan han sikkert drite i... og om det er et problem at han kødder, så må man jobbe mer med motivasjonen for å gjøre det dere SKAL :D 

Ja det skjønner jo til og med jeg :P Å rope rundt  i skogen var ikke så veldig bokstavelig. Det skulle tatt seg ut :teehe:

Min generelle bekymring er heller hvordan jeg kommer til å være gjennom uka når jeg knapt får sove ordentlig fordi det er så trangt, ikke klarer å svelge mat, og pga presset i halsen blir andpusten og egentlig relativt ubrukelig over lengre tid. 

Jeg er skeptisk til hvorvidt jeg får utnyttet den uka optimalt... 

På vei hjem nå endelig. Det skal bli godt, for d kan jeg endelig legge meg nedpå og slappe av! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Så er det jo koselig å planlegge og drømme litt også Har du noen tanker om hvilken rase du kan tenke deg i fremtiden?
    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...