Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå juni


Kokospaniel
 Share

Recommended Posts

Her er det snart 30 grader, det er alt for mye. Men jeg har gjort masse i dag, og skal litt til.

Lunsjen skulle bli marinert scampi, det viste seg å være kreps...:icon_confused:Håper det smaker. Etterpå er det dugnad på hundeklubben i denne varmen, men så blir det grillings som belønning:)

Var hos dyrlegen, og fikk pass til bikkja og rabiesvaksine- det koste godt over tusenlappen- er det vanlig??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 2.7k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Har visst fått kjæreste jeg

Fra viltkamera i skogen vår ovenfor oss. Da har vi fått fra februar til 1 juni både jerv, gaupe, ulv og Bjørn på kameraet Litt stillig.

Jeg skriver ikke så mye i Akkurat Nå lenger, men jeg vil så gjerne fortelle dere en historie, som bevis for at det skjer fine ting i verden: Jeg blei tipsa om Mortified-podcasten her på sonen for leng

Posted Images

Guest Christine

Herregud så mye merkelige folk det fins :lol: Jeg og pappa skulle innom en butikk i sta, og da vi skulle parkere måtte vi vente på at bilen ved siden av fikk lukket bildøra si. Parkerte og gikk ut av bilen bare for å få kjeft. Måtte da skjønne at han satt i bilen og spiste lunsj, og at det var så varmt at han måtte ha opp døra. Teite folk forventer teite svar, så jeg himlet bare med øynene og ønsket han god jul :aww: Området utenfor butikken er svært med masse plass for å spise lunsj i skyggen både med alle dører og bakluke åpen, så ikke kom her å bli grinete over at jeg parkerer på anvist plass - det er jeg ikke rett person til :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

27 minutter siden, Line skrev:

Da dere, da avspaserer jeg noen uker, før jeg tar ferie :D Dvs jeg skal forsvare masteren om en uke, men ellers har jeg særdeles lite planer utenom å kose meg med hunder, gå tur, en utstilling eller tre, før jeg skal på jobb igjen i august :ahappy: 

Lærere ass :rolleyes: 

 

:teehe: 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har vært hjemme i Østfold i to uker nå og merker at jeg har "glemt" hvordan det faktisk er her. Jeg tror det er litt sånn at man farger historien med en positiv palett, for jeg har liksom følt at det er her jeg hører hjemme når jeg har bodd borte. Sørlandet/Østfold same/same har jeg tenkt. Det er da vitterlig ikke så store forskjeller.

Så. Etter to uker har det slått meg at det virkelig ER store forskjeller. Ratioen joggebukse kontra tights er skyhøy. Sånn seriøst. På Sørlandet var det en overflod av tights. Sjeldent det var noen som tuslet i grå joggebukse i butikkene, og iallfall ikke i andre butikker enn matbutikker. Her derimot. Hvis joggebukse var en valuta vil jeg påstå at inflasjonen overgår zimbabwske dollars med en trillebår. Ikke nok med det, i går var jeg på Kiwi. Det var tre andre i butikken samtidig, og ALLE HADDE SOKKER I SANDALENE. De var på min alder og, liksom. Det er ikke snakk om semidemente menn som skulle kjøpe avisen heller. Sjukt. På vei hjem stod vi i kø bak fem campingvogner. FEM campingvogner. Ingen av de var tyske engang. Og så var vi på Nordby, det eneste stedet med flere østfoldinger enn taxfree'en etter ankomst fra Gran Canaria.

Men det mest "åh, hjemme"-øyeblikket jeg har hatt hittil var i dag, på sykehuset. Skulle i kantina for å kjøpe cola, for. Vel, jeg var tørst. Blir alltid tørst på sykehuset, vet egentlig ikke hvorfor. Anyways. Foran meg i brusautomaten stod det et eldre par. Når jeg sier "eldre" er de i slutten av femtiårene kanskje. Eller 80. Klarer ikke se forskjell på folk over femti. 60/80, same/same.

Uansett. Mannen var ikledd en kledelig bukse jeg antar var høyst populær på 80-tallet. Antageligvis var den kjøpt da også, for glinsen hadde liksom gått ut av den. Burde bruke mer Omo colour. Grå collegegenser med flekker (men bare to godt synlige). Sveisen var en blanding av. Hm. MacGyver (den originale) og togkonduktør. Med togkonduktør-bart. Damen, som for anledning sto og kjeftet på han non-stop for alt mulig rart, var ikledd mye det samme. Forskjellen var at hennes bukser var ikke-glinsende i utgangspunktet, men mer... Noe man vil kjøpe på fretex når man skal på bad taste party. Også hadde hun på lilla crocs, men akkurat det kan være akseptabelt mtp at det var sykehus og sånt. Jo, også hadde ho laaaaangt hår. Ustelt til tusen. Så ut som pulesveisen til Eli Hagen. Nei, jeg har ikke sett det, men det er en ting som er lett å visualisere seg. Litt for lett egentlig. Æsj. Det blir veldig lett å se for seg Carl I. stå og pumpe og. Ser for meg at han har en buse som aldri forsvinner og som lager sånn pipelyd for hvert pump. Kan godt tenke meg det er slik de holder rytmen.

Anyways. Disse to eldre personene skulle da ha cola. Selve transaksjonen gikk fint, men mannen presterte å ÅPNE colaen i det den kom ut av automaten. Brus overalt. Mannen fikk så mye kjeft: "Å herrefred, du klarærnte å drikke brus engang". "Nå tar du og kjøper'æ en ny en". Mannen var overrasket. Så ikke den komme i det hele tatt.

Som kommandert kjøpte han seg en ny en. "B1"-> Trykk på hvit knapp. Mannen eide den brusmaskinen. Vil gå så langt som å si han gjorde den til sin bitch. Strålende stykke arbeid med å få ut brusen. Brusen gikk i den renna på vei ut, mannen stod med ansiktet tre cm fra glasset for å følge med på veien fra automat til utgang. Regner med det var fascinerende å bevitne en slik teknologisk vidunderautomat. Før brusen traff bunnen på sa dama "Nå skyndær du dæ, jæ ska ornæ i hagan før kveldn". Åpenbart indre-østfoldinger. Hadde noe veldig bondsk i dialekten. Mannen tok ut colaen, snudde seg...Og gjett hva? Jo, han VALGTE Å ÅPNE COLAEN MED EN GANG IGJEN. Graden av idioti er fascinerende. PH fremstår som den ypperste fraksjonen av Mensa i forhold til mange av de som tusler rundt i gatene her (ikke alle, det finnes ca. 7-8 ganske oppegående mennesker her).

Trenger ikke dra til Afrika for å foreta seg en sosialantropologisk studie av primitive stammefolk ass, er bare å ta E6 sørover.

  • Like 31
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag er jeg sur kjenner jeg. Fikk akkurat beskjed om at jeg mister parkeringsplassen min så nå må jeg parkere pokker i vold siden det ikke finnes flere parkeringsplasser her jeg bor. Blir god trim av slik, bare så surt at jeg ikke har pust til å gå så langt på dårlige dager da.

Og jeg har ikke hørt et pip fra Thomas på Din hundeskole, det kan da ikke være så vanskelig å svare på en mail. Enten får jeg pengene mine for resten av valpekurset tilbake eller så nekter de. Det burde vel ikke være vanskelig å ta stilling til det. I morgen skal jeg ta en ringerunde til mattilsynet og forbrukerombudet i første omgang. Det kan blir interessant.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har begynt å kikke etter sovesofa til kontoret mitt! Åh, det kommer til å bli så fint :heart: Men, så er problemet: Jeg regner med at dette er en sofa hvor vi kommer til å sitte og bysse og roe baby om natten. Så da må den faktisk være god å sitte i. Og hvordan vet man at sofaen man kjøper på Finn, er god å sitte i? :huh:  

Vi tenkte en makspris på ca 2000.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Turb skrev:

@Siri her er de nye fine vennene mine. Pigg bestemte seg for å hakemarkere på dem...07f1bcb5ada07f4e0352df37f7800b81.jpg

Fiiiine :) 

Sitter jeg og gumler spekemat m nogo attåt. Også lurer jeg litt på hvor vi skal legge turen i kveld... 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Snoffe skrev:

Jeg er superfornøyd med mine :D elsker dem rett og slett :D

 

 

Så bra :D Jeg har bare testet dem på beina enda, men de sitter kjempegodt :D men klarte å gå på meg begynnende beinhinnebetennelse i begynnelsen av uka. Eller trekkhundbein som søster kaller det... utrolig kjedelig... så da må jeg nok vente litt før de blir med på tur...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Turb skrev:

Så bra :D Jeg har bare testet dem på beina enda, men de sitter kjempegodt :D men klarte å gå på meg begynnende beinhinnebetennelse i begynnelsen av uka. Eller trekkhundbein som søster kaller det... utrolig kjedelig... så da må jeg nok vente litt før de blir med på tur...

Såpass, ja du får være forsiktig! 

 

 

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Klematis

Langhelg!Som skal brukes til å skrape huset for kvae.:P

Bilen skal på Eu-kontroll i morgen, og da tenkte jeg i et lyst øyeblikk at det var lurt å ta ut hundeburet. Fikk nemlig ener-feil forrige gang fordi varseltrekanten lå i gulvet under hundeburet....Så i går tok jeg ut hundeburet, satte det i garasjen, dro fram varseltrekanten og la den godt synlig. Og i dag så orket jeg ikke innom butikken på vei hjem fra jobb. Var helt kaputt, nemlig. Dro hjem og sov isteden. Men på butikken må jeg, og da kan jo Biz bli med da, sånn at vi kan gå tur i det området ved lågen istedenfor. Så da må jeg dra buret inn i bilen igjen, da, og ut igjen etterpå.:P

Jeg og broderen deler visst gressklipper. Min røyk for noen år siden, og den ble tatt med til verkstedet til faren min, men den kom ikke tilbake. Nå er verkstedet broren min sin, og gressklipperen min kommer nok aldri tilbake.:teehe: Pappa har ikke plen lenger, så jeg har fått låne hans, men nå har visst ikke broder'n gressklipper heller, for han har begynt å stjele den jeg har lånt av pappa. Noen ganger sier han i fra, andre ganger er den bare borte, og da får jeg litt hetta for da lurer jeg på om noen andre har knabbet den. Så da må jeg sjekke om andre ting i garasjen min er borte også. Så nå må vi visst dele på den, og det er litt upraktisk siden det er 5 mil mellom oss, og en gressklipper ikke bare er å slenge i bilen.:teehe:

Men, jeg skal ikke sutre jeg, for jeg har robotgressklipper som tar det meste for meg, det har ikke min broder. Jeg skal hinte litt om at det kanskje går an å se på om man kan reparere den gressklipperen som egentlig er min, for da kan jo broder bare beholde pappa sin. Men, jeg tror ikke den lar seg reparere, så vi får vel fortsette å frakte gressklipperen fram og tilbake.:ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror ikke Twist nominerer meg til årets hundeeier. Kom hjem for ikke så lenge siden, men han ville liksom ikke roe seg. Tok han med ut, men han ville bare inn igjen og fortsatte å trave mellom sofaen og kjøkkenet. Ganske innlysende hva han ville egentlig, men det tok meg en stund å huske at han ikke har fått mat enda i dag :lol: :icon_redface: Var sulten han! Nå har han spist og inntatt plassen sin i sofaen. 

Lurer litt på hva jeg skal finne på i helga ... 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, Klematis skrev:

Bilen skal på Eu-kontroll i morgen, og da tenkte jeg i et lyst øyeblikk at det var lurt å ta ut hundeburet. Fikk nemlig ener-feil forrige gang fordi varseltrekanten lå i gulvet under hundeburet...Så i går tok jeg ut hundeburet, satte det i garasjen, dro fram varseltrekanten og la den godt synlig. Og i dag så orket jeg ikke innom butikken på vei hjem fra jobb. Var helt kaputt, nemlig. Dro hjem og sov isteden. Men på butikken må jeg, og da kan jo Biz bli med da, sånn at vi kan gå tur i det området ved lågen istedenfor. Så da må jeg dra buret inn i bilen igjen, da, og ut igjen etterpå.:P

Og du har ikke vurdert å bare legge den varseltrekanten et annet sted enn under buret liksom? :whistle: 

Har vi vært på en helt totalt udramatisk og kjedelig tur - så bare for spenningens skyld, løp jeg siste kilometeren bare for å få et snitt på over 7 km/t på turen :aww: Får ikke mer moro enn man lager sjøl :innocent: 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I Sverige og henter "baby" ❤️ 

Ble rimelig matt av en hendelse på veg nedover norske veier i dag: et vogntog noen biler foran meg hadde fått en flokk m sauer og lam på vegen foran bilen. Istedetfor å gå ut og drive flokken tilbake til skogen kjører gubben vogntoget bak saueflokken og driver dem foran seg i full galopp. Jeg fikk nesten panikk på vegne av sauene men var for langt bak til å kunne "rekke" frem til dem. Jeg satte i å blinke m fjernlyset fremover. Om han forstod blinken eller om det bare gikk opp et lys vet jeg ikke, men i hvert fall stoppa han omsider og hoppa ut og fikk drevet flokken ut i skogen slik at trafikken kunne gå som normalt igjen. Jeg trodde seriøst en stund at han skulle sprenge flokken, med mange lam.

Og ble oppringt av dnb i kveld. Noen har tydelig skimma kortet mitt og trukket penger, i London. Takket være flinke sikkerhetsfolk i dnb er nå kortet sperra, ingen skade skjedd. 

I morra er det lang kjøretur hjem med Lotta og min nye baby, Nova. ? Og Lotta er kjempeflink m pain-in-the-ass -valper❤️

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Lurer på om dette er løsningen? Rett og slett at jeg gjør det selv  - Nå fikk jeg noe å tenke på. Takk for tips 👍😊
    • Jeg klipper min selv. Har kjøpt en billig klippemaskin på Biltema som fungerer helt supert, med flere ulike innstillinger for pelslengde. Klipper henne 3 mm på kroppen og 6mm på hale og ører. Når hun skal klippes tar jeg frem en slikkematte med leverpostei som hun koser seg med mens jeg klipper. Gjør dette ca. 5 minutter om dagen, så det tar en stund før hun er helt nedklippet, men hun slipper det stresset hos frisøren i hvert fall, og hun rekker ikke å bli lei ettersom det er såpass korte økter.
    • Sommeren nærmer seg (håper jeg), og jeg har begynt å tenke på om jeg skal klippe ned hunden i år også (som tidligere somre), eller ikke: Han blir så fin med kort lettstelt pels, Han takler varmen så mye bedre, han tørker fortere etter han har badet osv. Men; Han liker absolutt ikke denne timen det tar å klippe han ned. Hundefrisøren sier han er grei, oppfører seg bra. Men pistrer og piper. Og jeg må dra han inn "med makt". Og da blir jeg litt sånn; "Er det verd det? Skal han få slippe klippingen?" Skal / Skal ikke 
    • Haha ja, så sant man har fryser på forhånd. 😂 Jeg kjøpte meg fryser ene og alene mtp råfôr når jeg kjøpte leilighet. Blir billigere i lengden uansett. 😁
    • Jeg «har» også en hund som er usikker på fremmede mennesker og dyr (hun måtte bli igjen hos foreldrene mine da jeg flyttet, men jeg tok meg av treningen av henne). Hun har alltid vært tilbaketrukken og skeptisk, helt siden hun var valp. Så har iallfall et par ord å meddele. Det er en sterk genetisk komponent til dette, og ulldotten min kommer nok aldri til å bli den sosiale hunden som oppsøker andre. Uavhengig av om vi hadde vært enda bedre på å sosialisere henne i oppveksten, ville nok det genetiske utgangspunktet hennes uansett begrenset hvor komfortabel hun ville vært med fremmede.  Erfaringsmessig så tror jeg at det beste man kan gjøre i en slik situasjon er først og fremst å eksponere valpen for positive opplevelser med andre, under kontrollerte forhold. Kanskje har du venner eller familie som kan hjelpe til med treningen, og la alt foregå på valpens premisser.  Vel så viktig tror jeg det er å lære valpen at den IKKE trenger å forholde seg til andre hvis ikke den ønsker det. Nå vet ikke jeg om dere sliter med f.eks. passering av andre folk eller hunder pga. skepsisen, men det gjorde iallfall vi. Kinderegg-metoden kan være veldig effektiv for å få valpen til å ta kontakt med deg når andre mennesker/hunder kommer til syne, men også for å skape positive assosiasjoner til å møte på andre på tur.    EDIT: Sånn ang. selve bjeffingen, så ville jeg kanskje trodd at dette hadde roet seg av seg selv dersom den generelle tryggheten rundt fremmede mennesker og dyr ble bedre, for å konkludere. Men nå var jo dette bare en enkeltsituasjon. Hvorvidt bjeffingen i situasjoner med fremmede er et generelt problem hos dere vet jo ikke jeg
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...