Har dere noen tips til godbiter til valp?

8 innlegg i emnet

De må vel være ganske små til en liten Bichon Havanaise valp. Tenker da på godbiter til trening:)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Til min bruker jeg ofte de som heter micro trainers. Men hvis hunden spiser tørrfôr så kan du godt bruke det også, så lenge hunden vil jobbe for det.

Selvlaget er også praktisk med tanke på at man kan lage så store eller små man vil ha de selv.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Lag selv!

Alt av kjøtt kan skjæres i strimler/terninger og tørkes på 100 grader (helst varmluft) til de er passe tørre/seige. Ikke gjør dem harde - når du skjærer i dem er de litt mørke et par millimeter utenpå og så blanke/myke inni. Lager du strimler av feks kyllingfilet så er det lett å skjære i små biter etterpå. Frys ned og ta opp etter behov - spesielt om de ikke er gjennomtørket (noe min hund foretrekker at de ikke er.

Ellers, og enda billigere, en universaloppskrift på godbiter_

Ca 400-500g farse av et eller annet slag

1 stk egg

1-2 spiseskje potetmel

Bland godt - smør utover et stekebrett (rundt 0,5 cm tykt - 400-500g farse dekker omtrent 1 brett) - stek på 100 grader til alt er stivt - 10-15-20 minutter kanskje. Kutt i biter. Blir terningene for klissete kan de tørkes som nevnt over til de har blitt tørre på utsiden. Frys ned.

Dette har jeg prøvd med kyllingkjøttdeig, kjøttdeig av svin, karbonadedeig, kjøttdeig, laks (billigste sort fryst laksefilet kjørt i blender med skinnet på), hvalkjøtt (blender) og reinskav (blender). Alt har vært en stor suksess hos hunden, men vanlig kjøttdeig og kjøttdeig av svin har sluppet mye fett og blitt litt ufyselig å håndtere. Så pass på fettinnholdet. Har ikke prøvd med andre fiskeslag, men det blir nok supert det også. Fordelen er at her kan man kjøpe hva som helst av kjøttdeiger/kjøtt/fisk som er på tilbud den dagen du er i butikken og lage svært gode og sunne godbiter.

Et lite tips til nedfrysing av hjemmelagede godbiter. Frys bitene ned spredt utover en bakeplate. Når de er gjennomfryste tar du dem opp og relativt raskt brekker dem grovt fra hverandre og videre i en pose (i den grad de har fryst sammen). Slå posen lett i bordet og resten av bitene vil falle fra hverandre. Frys ned. Det gjør det enkelt å bare ta en "neve" godbiter med seg på trening.

Til sist føler jeg for å banne i kirka. Det enkleste av det enkle - og veldig billig: FROLIC! Har styrt mye med min mat-sære hund (som du ser over) men ingenting har fått henne til å sikle. Før jeg åpnet et pakke Frolic (60-70 kroner for 1,5 kg i butikken - det er hundefor). Enkelt, billig og praktisk. MEN min går lei etter et par økter - så må det gå noen dager igjen. OG De blir fort tørre i posen og da spytter hun dem ut (siden den er så stor) så her bør man også fryse ned. DESSUTEN Hjemmelaget er mye sunnere og hun går ikke så fort lei - dessuten driter hun som en voksen mann etter å ha spist en neven Frolic. Så det blir bare i blant. Din kan reagere annerledes på alt dette. TIPS Siden Frolic er små ringer, så deler de seg enkelt og raskt i 4 små deler om du bare presser dem sammen (på høykant) mellom tommel og pekefinger.

Lykke til!

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg bruker enten tørrfór, Frolic (går ikke i tørrfórkategorien hos meg ), tubeost, eller så kutter jeg opp pølse, ost, fiskepudding osv osv i bittesmå biter. Jo mer krevende trening (forstyrrelser osv), jo mer smakfulle godbiter. Vi bruker f. eks tørrfór til trening hjemme i stua, og pølse ol på kurs og fellestreninger

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Liker de som selges i vanlig butikk, schmackos (de flate). De er veldig greie å dele opp til liten hund :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg bruker mye av disse, de er så bittesmå at man ikke trenger dele dem: http://nettdyret.no/hund/hundesnacks/micro-trainer-mix-200g_7-58.html 

Og disse, som er så myke at man enkelt deler de med fingrene: http://nettdyret.no/hund/hundesnacks/axi-trainer-godbiter-450g_7-47.html

 

Også bruker jeg endel av tørrforet til katta som godbiter til valpen og, han elsker det, og det er i små biter.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Smøreost på tube, godt og enkelt :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Nye innlegg

  • Bare eeeeeeeeeeeeeeen episode til med TWD så skal jeg natte.Har ikke drukket opp tekoppen min, så det så! Og gikk ettertrykkelig ned for telling etter at jeg kom hjem idag, så har alledrede sovet endel. Så det så.   
  • Ja, det forsking viser omtrentlig det samme. Personer som opplever seg selv som overvektige har større sjans for å legge på seg. Prøvde å finne en spesifikk studie jeg leste for litt siden, men fant den ikke. Fant en mindre en som viser omtrent det samme. Det som kom bedre fram i den andre var at det også gjaldt normalvektige personer som trodde de var overvektige, samt mulige årsaker.  http://www.nature.com/ijo/journal/v39/n12/full/ijo2015143a.html
  • Akkurat den følelse er fryktelig! Hater når folk får meg til å føle at jeg er lat, gjør at man tviler på om man er syk. Enda man selv vet veldig godt at man er det. Men jeg syntes du har kommet langt  du må rett og slett bli mer tålmodig med din egen kropp enda så vanskelig det er    
  • Les hva jeg skriver... Jeg uttaler meg ikke om hvorvidt det er rett eller ikke at media og blader fokuserer på overvekt, slankekurer og sunne oppskrifter - det eneste jeg skrev var at medias og bladers fokus er en naturlig konsekvens av å skulle å nå ut til størst mulig kundebase.    Totalt sett er det en økning i antall som utvikler spiseforstyrrelser, men hovedsakelig gjelder dette gruppene bulimi og overspising. Anoreksi er derimot ikke et økende problem, og det er svært få som utvikler anoreksi (0.2-0.4%).  "Ifølge Espeset får 0,3 prosent av tenåringer anoreksi. Denne andelen ligger helt stabilt. – Samtidig er 70 prosent av tenåringer misfornøyde med kroppen sin. Et økende kroppspress har med andre ord ingenting å si for tilfeller av anoreksi."  - link   Ellers er jeg selvsagt helt enig i at undervekt blant barn, unge og voksne skal tas på alvor. Det er et problem med forskjønning av sykelige idealer, retusjering som skaper uoppnåelige og fullstendig urealistiske mål og en generell hyperfokus på utseende som absolutt ikke er sunt i seg selv. Det er et særlig problem at mange barn og unge ikke har et sunt forhold til mat - enten det er overspising eller underspising. Samfunnet har lagt til rette for å feile - svært lett tilgjengelig usunn, billig mat, idealer som ikke eksisterer, uoppnåelige mål, urettferdige stereotyper.
 • Nylig opprettede emner