Gå til innhold
Hundesonen.no

Hund med på utenlandsferie


Poter
 Share

Recommended Posts

I sommer vurderer vi å ta med Eine på sommerferien. Vi har ikke bestemt oss for hvor vi drar, men det blir nok nedover Europa et sted. I den forbindelsen vil jeg gjerne høre andres erfaringer og få tips og råd på veien. 

Vi blir å ta fly, så stakkars gullet må jo ta det... det er nok verst for mor, men hvordan er flyselskapene nedover Europa? @Kangerlussuaq hva tenker du, SAS fra Oslo må vel funke fint?

Han har rabiesvaksinen i orden, så da er det vel eventuelle tabeletter mot revens dvergbendelorm og flåttmiddel? Ja, og så klart oppdaterte vaksiner og pass. Noe annet?

Varme ser jeg for meg kan være en utfordring, særlig med tanke på å gå på varm asfalt. Hvor går grensa i temperatur der, tro? Om han blir med, ser jeg for meg at vi ikke drar til direkte sydenland, men heller holder oss i en kul by i Mellom Europa f.eks. London og England står også på lista.

Om det blir hotell eller Arbnb har vi ikke bestemt oss for, det er vel litt hips om haps om hva som ser bra ut. Eine er godt vant å være med på hoteller og trives veldig godt med det og han er også vant til diverse bymiljøer og miljøer generelt, så han vil nok storkose seg. Han elsker å gå på utecafe :lol: Er det noen byer eller steder dere har erfaring med passer ekstra godt å ha med seg hund til? Kanskje tips til bosteder?

Hører gjerne erfaringene deres! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du skal fly med hund, kan du avskrive Englandsplaner. Det koster vilt mye å få med seg hund dit, de beregner en cargopris per kilo - en berner mener jeg kommer på rundt 25.000 en vei. Derfor kjører de aller fleste til Crufts :P Til andre land, derimot, har jeg hørt at det er en henimot symbolsk sum for å få med hunden.

Jeg har vært på storbyferie med hund i forbindelse med utstilling, og har da besøkt Salzburg og Budapest. I Salzburg var vi i mai, og det var passe vær til å vandre rundt med hund, så Foenix var med på mange turer rundt i gamlebyen og på fortauskafeer, også tok jeg henne på hotellet når jeg ville inn på festningen og når jeg hadde billett til konsertmiddag den ene kvelden. 

I Budapest, derimot, var det så varmt at Foenix og Glam lå på hotellrommet med AC det meste av dagen, mens jeg svettet rundt på sightseeing. Vi var der i september, og det var varmerekorder da - selvfølgelig... Det var en hundepark to kvartal fra hotellet hvor jeg tok de flere ganger om dagen - det var kanskje ti ganger femti meter, så ikke store området, men nok til at de fikk bevegd på beina og tømt blæra. Vi var også i Kroatia på samme ferie, men ikke i noen storby. Vi stoppet også i en fjellandsby i Østerrike for to netter, og fikk da en finfin fjelltur og reise med gondolbane - hundene selvfølgelig velkomne overalt, men akkurat det hotellet hadde et hårreisende hundetillegg - så sjekk sånt nøye på forhånd.

Min erfaring med å reise med hund er veldig god - det har ikke vært noe problem å finne sted en kan overnatte med hund, men jeg sjekker sånt nøye på forhånd. Jeg har bare reist på egenhånd med bil, jeg liker den fleksibiliteten det gir. Jeg har også reist med venner som har hatt med sine hunder, og min generelle opplevelse etter alle ulike turene er at det er på den ene siden en mer avslappa holdning til hund nedover i Europa - de får være med på fortauskafé, noen steder får de være med inn på restaurant, de får en bolle med vann, det er ikke de samme hygiene-sperrene som i Norge. På den annen side har jeg også slitt med at det er vanskelig å få gode tips til tursteder, for de skjønner ikke norske turvaner. Selv når jeg har bil og kan kjøre hvor som helst, så har jeg blitt sendt til asfalterte stier eller små gressplener. Så en får ikke like lett de skogsturene hundene er vant til hjemme. Men etter å ha trasket rundt i Salzburg en dag med Foenix, så var nok hun også fornøyd med de inntrykkene.

For meg som kommer gående med store (og vennlige) hunder, så får jeg også en del oppmerksomhet, og jeg har mer enn en gang opplevd at mine hunder er vel så severdige som turistattraksjonene. Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har satt fra meg en hund eller to og rygget ti meter for å få tatt et bilde av dem foran et utkikkspunkt eller en bygning, også stiller en drøss med turister seg foran meg for å ta bilde av hundene som om de var severdighetene :D

Før vår store Europaferie i fjor (jeg kjørte fra Norge til Kroatia via Sverige, Danmark, Tyskland, Tsjekkia, Slovakia og Ungarn - jeg overnattet på veien i Tyskland og Tsjekkia, før vi landet i Kroatia for noen dager, var på utstilling, kjørte til Budapest og var der fire netter, før vi kjørte videre til en annen by for utstilling, og deretter kjørte hjem via Østerrike, Tyskland, Danmark og Sverige - med overnatting i Østerrike og Tyskland) sørget jeg for at de hadde oppdaterte vaksiner, de fikk ormekur både før og etterpå, de fikk bredspektret utøybehandling fordi jeg av en ungarske berneroppdretter ble advart om at de kunne ha en del irriterende bugs som gikk på hundene, og jeg ga dem for første gang lepto-vaksine fordi det er anbefalt for hunder som kommer i nærkontakt med hunder som ikke følger norsk vaksineprogram.

Der jeg bodde i Tsjekkia ble jeg frarådet å drikke vannet av motellet, så da ga jeg ikke det vannet til hundene heller - de fikk bonaqua fra McDonalds tvers over gata :P Ellers har jeg ikke opplevd slike problem, at de ble dårlig i magen eller noe. Det til tross for brått fôrskifte, siden V&H og tre ukers bilferie er vanskelig å kombinere, så de begynte på tørrfôr da vi dro.

Jeg har bare forsøkt å ta taxi med hund i Birmingham av steder utenfor Norge, og der var det veldig vanskelig å få taxi - ekstremt mange "allergiske" taxisjåfører den helga. Synd de måtte jobbe mens det var Crufts, det er jo ingen som vet at det foregår i Birmingham den helga... Om "allergi" er utbredt andre steder vet jeg ikke. I Budapest tok jeg slik hop on hop off-turistbuss, og der sto det at hunder var velkommen ombord hvis de satt på fanget. Jeg vurderte et par minutter å ta med en av mine og sette dem i fanget :P 

Det er jo gjerne andre temperaturer nedover i Europa enn her, men jeg fant veldig gode og oversiktlige statistikker og prognoser på nett da jeg planla min turné i fjor - derfor valgte vi å dra i september, for da skulle det være mer overkommelige temperaturer. Det var før værgudene la inn varmerekordforsøk, og vi fikk 40 grader (jeg hadde med gradestokk for å kunne sjekke både bil og bur underveis, ikke at jeg gikk fra hundene lenger enn det tok å tisse) i Kroatia, og "bare" 30 i Ungarn - det var så varmt at jeg droppet de to siste utstillingene (vi var påmeldt fem, men fikk det jeg trengte etter tre) og heller kjørte opp i alpene i Østerrike for å kjøle oss ned.

Sånn sett kan jeg anbefale både Sveits og Østerrike - både Salzburg og Bern er koselige og oversiktlige byer med mye historie og høy grad av hundevennlighet, og med enkle kollektivgrep kan du komme ut i naturen også. Jeg var på ferie i Bern (uten hund, for den ble født den helga) i forbindelse med raseklubbens hundreårsjubileum, og hadde da to dager på utstilling, to dager i Bern, og en dag fikk jeg på togstasjonen hjelp til å kjøpe en rundtur av en billett som inkluderte tog til et eller annet sted, en båttur over en idyllisk innsjø, hvor et stopp var ved en fjellheis og en gondolbane som gikk til toppen av et fjell, og der kunne du enten gå innover på fjellet eller følge en meget bred og turistvennlig sti ned - hvor du kunne velge å gå på gondolbanens første stopp, eller gå lenger ned for å ta fjellheisen ned. Jeg så hunder overalt, og det går sikkert an å finne utflukter som ikke er så Tourist Boulevard. Jeg fløy til Geneve, fordi de hadde flere avganger å velge mellom, men det var ikke lange togturen til Bern - mener jeg å huske, dette er snart ti år siden. Jeg har også vært i Geneve med hund, men den byen virket ikke like koselig og manglet den atmosfæren jeg fant i Bern.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjør fra Oslo via Danmark, Tyskland, Nederland og Belgia og deretter kan dere jo f.eks fly hjem fra Paris! Da kan dere besøke oss i Tyskland og :wub:  Haha!

Men det er sykt fint i Sør-Tyskland og. Ville absolutt sett på det om roadtrip med vovve er aktuelt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

28 minutter siden, Anette skrev:

Er det anbefalt å ta lepto før sør tyskland? Skal en uke til bavaria med hundene på klikker eksamen :)

Har personlig ikke hørt noe om det, men kan hende norske veterinærer ser annerledes på det? Det verste med Bavaria slik jeg ser det er det utrolig knotete språket de har. Skjønner ikke en dritt :lol: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, SFX skrev:

Hvis du skal fly med hund, kan du avskrive Englandsplaner. Det koster vilt mye å få med seg hund dit, de beregner en cargopris per kilo - en berner mener jeg kommer på rundt 25.000 en vei. Derfor kjører de aller fleste til Crufts :P Til andre land, derimot, har jeg hørt at det er en henimot symbolsk sum for å få med hunden.

Jeg har vært på storbyferie med hund i forbindelse med hund, og har da besøkt Salzburg og Budapest. I Salzburg var vi i mai, og det var passe vær til å vandre rundt med hund, så Foenix var med på mange turer rundt i gamlebyen og på fortauskafeer, også tok jeg henne på hotellet når jeg ville inn på festningen og når jeg hadde billett til konsertmiddag den ene kvelden. 

I Budapest, derimot, var det så varmt at Foenix og Glam lå på hotellrommet med AC det meste av dagen, mens jeg svettet rundt på sightseeing. Vi var der i september, og det var varmerekorder da - selvfølgelig... Det var en hundepark to kvartal fra hotellet hvor jeg tok de flere ganger om dagen - det var kanskje ti ganger femti meter, så ikke store området, men nok til at de fikk bevegd på beina og tømt blæra. Vi var også i Kroatia på samme ferie, men ikke i noen storby. Vi stoppet også i en fjellandsby i Østerrike for to netter, og fikk da en finfin fjelltur og reise med gondolbane - hundene selvfølgelig velkomne overalt, men akkurat det hotellet hadde et hårreisende hundetillegg - så sjekk sånt nøye på forhånd.

Min erfaring med å reise med hund er veldig god - det har ikke vært noe problem å finne sted en kan overnatte med hund, men jeg sjekker sånt nøye på forhånd. Jeg har bare reist på egenhånd med bil, jeg liker den fleksibiliteten det gir. Jeg har også reist med venner som har hatt med sine hunder, og min generelle opplevelse etter alle ulike turene er at det er på den ene siden en mer avslappa holdning til hund nedover i Europa - de får være med på fortauskafé, noen steder får de være med inn på restaurant, de får en bolle med vann, det er ikke de samme hygiene-sperrene som i Norge. På den annen side har jeg også slitt med at det er vanskelig å få gode tips til tursteder, for de skjønner ikke norske turvaner. Selv når jeg har bil og kan kjøre hvor som helst, så har jeg blitt sendt til asfalterte stier eller små gressplener. Så en får ikke like lett de skogsturene hundene er vant til hjemme. Men etter å ha tasket rundt i Salzburg en dag med Foenix, så var nok hun også fornøyd med de inntrykkene.

For meg som kommer gående med store (og vennlige) hunder, så får jeg også en del oppmerksomhet, og jeg har mer enn en gang opplevd at mine hunder er vel så severdige som turistattraksjonene. Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har satt fra meg en hund eller to og rygget ti meter for å få tatt et bilde av dem foran et utkikkspunkt eller en bygning, også stiller en drøss med turister seg foran meg for å ta bilde av hundene som om de var severdighetene :D

Før vår store Europaferie i fjor (jeg kjørte fra Norge til Kroatia via Sverige, Danmark, Tyskland, Tsjekkia, Slovakia og Ungarn - jeg overnattet på veien i Tyskland og Tsjekkia, før vi landet i Kroatia for noen dager, var på utstilling, kjørte til Budapest og var der fire netter, før vi kjørte videre til en annen by for utstilling, og deretter kjørte hjem via Østerrike, Tyskland, Danmark og Sverige - med overnatting i Østerrike og Tyskland) sørget jeg for at de hadde oppdaterte vaksiner, de fikk ormekur både før og etterpå, de fikk bredspektret utøybehandling fordi jeg av en ungarske berneroppdretter ble advart om at de kunne ha en del irriterende bugs som gikk på hundene, og jeg ga dem for første gang lepto-vaksine fordi det er anbefalt for hunder som kommer i nærkontakt med hunder som ikke følger norsk vaksineprogram.

Der jeg bodde i Tsjekkia ble jeg frarådet å drikke vannet av motellet, så da ga jeg ikke det vannet til hundene heller - de fikk bonaqua fra McDonalds tvers over gata :P Ellers har jeg ikke opplevd slike problem, at de ble dårlig i magen eller noe. Det til tross for brått fôrskifte, siden V&H og tre ukers bilferie er vanskelig å kombinere, så de begynte på tørrfôr da vi dro.

Jeg har bare forsøkt å ta taxi med hund i Birmingham av steder utenfor Norge, og der var det veldig vanskelig å få taxi - ekstremt mange "allergiske" taxisjåfører den helga. Synd de måtte jobbe mens det var Crufts, det er jo ingen som vet at det foregår i Birmingham den helga... Om "allergi" er utbredt andre steder vet jeg ikke. I Budapest tok jeg slik hop on hop off-turistbuss, og der sto det at hunder var velkommen ombord hvis de satt på fanget. Jeg vurderte et par minutter å ta med en av mine og sette dem i fanget :P 

Det er jo gjerne andre temperaturer nedover i Europa enn her, men jeg fant veldig gode og oversiktlige statistikker og prognoser på nett da jeg planla min turné i fjor - derfor valgte vi å dra i september, for da skulle det være mer overkommelige temperaturer. Det var før værgudene la inn varmerekordforsøk, og vi fikk 40 grader (jeg hadde med gradestokk for å kunne sjekke både bil og bur underveis, ikke at jeg gikk fra hundene lenger enn det tok å tisse) i Kroatia, og "bare" 30 i Ungarn - det var så varmt at jeg droppet de to siste utstillingene (vi var påmeldt fem, men fikk det jeg trengte etter tre) og heller kjørte opp i alpene i Østerrike for å kjøle oss ned.

Sånn sett kan jeg anbefale både Sveits og Østerrike - både Salzburg og Bern er koselige og oversiktlige byer med mye historie og høy grad av hundevennlighet, og med enkle kollektivgrep kan du komme ut i naturen også. Jeg var på ferie i Bern (uten hund, for den ble født den helga) i forbindelse med raseklubbens hundreårsjubileum, og hadde da to dager på utstilling, to dager i Bern, og en dag fikk jeg på togstasjonen hjelp til å kjøpe en rundtur av en billett som inkluderte tog til et eller annet sted, en båttur over en idyllisk innsjø, hvor et stopp var ved en fjellheis og en gondolbane som gikk til toppen av et fjell, og der kunne du enten gå innover på fjellet eller følge en meget bred og turistvennlig sti ned - hvor du kunne velge å gå på gondolbanens første stopp, eller gå lenger ned for å ta fjellheisen ned. Jeg så hunder overalt, og det går sikkert an å finne utflukter som ikke er så Tourist Boulevard. Jeg fløy til Geneve, fordi de hadde flere avganger å velge mellom, men det var ikke lange togturen til Bern - mener jeg å huske, dette er snart ti år siden. Jeg har også vært i Geneve med hund, men den byen virket ikke like koselig og manglet den atmosfæren jeg fant i Bern.

Takk for mange tips! Eine bruker ikke vekke like stor oppmerksomhet siden han ser ut som en slags labrador :lol:

Visste ikke at det var så dyrt å ta med seg hund over til England. Jaja, da får det bli tur dit uten ham en gang :)

Sveits og Østerrike står på lista, særlig Zürich og Wien. Salzburg og Bern vet jeg ikke så mye om, så de skal jeg sjekke opp. Har hørt at Belgia skal være fint og at et par av byene der skal være veldig okei å få med seg.

53 minutter siden, Kangerlussuaq skrev:

Kjør fra Oslo via Danmark, Tyskland, Nederland og Belgia og deretter kan dere jo f.eks fly hjem fra Paris! Da kan dere besøke oss i Tyskland og :wub:  Haha!

Men det er sykt fint i Sør-Tyskland og. Ville absolutt sett på det om roadtrip med vovve er aktuelt.

Gubben er ikke så ivrig på roadtrip, dessverre, kanskje forståelig siden det bare er han som må kjøre siden jeg ikke har lappen... Vi har mest sett for oss at vi drar til et sted og er der så godt som hele tiden, med unntak av noen utflukter derfra med bil og/eller kollektiv, for å se oss rundt i området. Men altså ikke dra lange strekninger.

Sør-Tyskland har jeg ikke tenkt på! Tar gjerne i mot tips der! Hvilke byer er å anbefale? Hadde vært kjempekoselig å komme på besøk til dere! :wub:

Åh, Paris, ja. Jeg har lyst å dra dit. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 minutter siden, Poter skrev:

Visste ikke at det var så dyrt å ta med seg hund over til England. Jaja, da får det bli tur dit uten ham en gang :)

Om dere vil til de britiske øyer, så er det annet opplegg å fly til Irland, for eksempel - det koster ikke det samme i frakt. Jeg antar det også inkluderer Skottland - det er jo to land med spennende byer, masse historie og kultur, og litt av hvert for de fleste. 

Eller, JEG har lyst til å besøke Skottland og Irland :P Det kan jo hende andre vil gjøre og se andre ting enn jeg liker :whistle: 

4 minutter siden, Poter skrev:

Gubben er ikke så ivrig på roadtrip, dessverre, kanskje forståelig siden det bare er han som må kjøre siden jeg ikke har lappen... Vi har mest sett for oss at vi drar til et sted og er der så godt som hele tiden, med unntak av noen utflukter derfra med bil og/eller kollektiv, for å se oss rundt i området. Men altså ikke dra lange strekninger.

Nå snakker du til henne som dro alene som menneske på fjorårets roadtrip, og kjørte 500 mil uten å blunke - så du snakker til feil person :D 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har flydd tur/retur Paris med Imouto, og har ingenting å utsette på verken flyselskapets håndtering av henne eller det å være turist der med hund. Nå bor jo jeg i Oslo og har en hund som er vant med bylivet, men også den andre hunden vi reiste med, som feks tok t-bane for første gang i Paris, håndterte det helt supert. Vi hadde med oss bikkjene overalt, på restaurant (lå under bordet) og fortauscafé osv., til Eiffeltårnet, og bodde på et hotell litt utenfor byen hvor det var store grøntområder (fulle av kaniner! Det syntes Imouto var stas, haha!), sånn at det å gå på do eller føle at vi ikke bare var midt i gryta gikk an. 

Jeg ville aldri dratt til de sentral-europeiske landene som Kroatia, Tsjekkia og Ungarn på sommeren/seinhøst med hund,for det blir så sinnsjukt varmt. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 timer siden, Anette skrev:

Er det anbefalt å ta lepto før sør tyskland? Skal en uke til bavaria med hundene på klikker eksamen :)

@Anette Jeg ble anbefalt å ta lepto-vaksine når jeg skal til Tsjekkia og Frankrike i sommer (ikke av veterinær da, men av noen som bor der nede). 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

16 timer siden, SFX skrev:

Om dere vil til de britiske øyer, så er det annet opplegg å fly til Irland, for eksempel - det koster ikke det samme i frakt. Jeg antar det også inkluderer Skottland - det er jo to land med spennende byer, masse historie og kultur, og litt av hvert for de fleste. 

Eller, JEG har lyst til å besøke Skottland og Irland :P Det kan jo hende andre vil gjøre og se andre ting enn jeg liker :whistle: 

Nå snakker du til henne som dro alene som menneske på fjorårets roadtrip, og kjørte 500 mil uten å blunke - så du snakker til feil person :D 

Irland og Skottland var jo et godt forslag! 

Å kjøre langt er vi ikke fremmed for, vi bor tross alt i Nord-Norge ;) Vi har hatt noen roadtriper og synes det kan være fint, men han har ikke lyst på det i år.

8 timer siden, SandyEyeCandy skrev:

Har flydd tur/retur Paris med Imouto, og har ingenting å utsette på verken flyselskapets håndtering av henne eller det å være turist der med hund. Nå bor jo jeg i Oslo og har en hund som er vant med bylivet, men også den andre hunden vi reiste med, som feks tok t-bane for første gang i Paris, håndterte det helt supert. Vi hadde med oss bikkjene overalt, på restaurant (lå under bordet) og fortauscafé osv., til Eiffeltårnet, og bodde på et hotell litt utenfor byen hvor det var store grøntområder (fulle av kaniner! Det syntes Imouto var stas, haha!), sånn at det å gå på do eller føle at vi ikke bare var midt i gryta gikk an. 

Jeg ville aldri dratt til de sentral-europeiske landene som Kroatia, Tsjekkia og Ungarn på sommeren/seinhøst med hund,for det blir så sinnsjukt varmt. 

Paris er absolutt fristende! Jeg tror det kunne vært fint for Eine også. Det blir kanskje ikke så skrekkelig varmt der på sommeren? Han hadde nok også likt kaniner ;)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

On 10.5.2017 at 9:16 AM, Siri said:

@Anette Jeg ble anbefalt å ta lepto-vaksine når jeg skal til Tsjekkia og Frankrike i sommer (ikke av veterinær da, men av noen som bor der nede). 

gir begge lepto, better safe than sorry. 

Skal jo innom endel land og innom østerike. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...