Gå til innhold
Hundesonen.no

5mnd valp og kloklipping


Elli
 Share

Recommended Posts

Valpen min er nå 5mnd og midt i tannfelling. Han lekebiler fortsatt og det virker som han har begynt å teste grenser, men er stort sett en utrolig snill gutt :P Han har aldri elsket å få klørne klippet, men har sittet stille og fått godbit etter hver negl. Men i dag så sprellet han og bet hardt, og han virket veldig "sint" på hendene mine som holdt poten fast. Jeg begynte å blø men ga meg ikke før jeg hadde klippet en negl. Da ga jeg han godbit og lot han gå. Prøvde også å både si nei og snakke rolig til han underveis uten nytte. Er dette bare alderen eller er det noe jeg burde gjøre annerledes? :|

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kloklipp er bare noe som må gjennomføres med jevne mellomrom. Tips: Stå over bikkja med hodet ditt retning bakenden på den og ta opp potene omtrent som du skulle ha tatt opp høvene på en hest og klipp ivei og bli ferdig med det. Kjapt ekspedert, den når deg ikke med tennene og du får gjennomført kloklippingen.  

Dersom den skulle begynne å blø så ikke lag mye styr med det, det er gjerne langt igjen til nerven. Du har blodstopper (jeg bruker kaliumpermanganat-pulver kjøpt på apotek, en diger boks som varer 1000 år og koster ikke stort), q-tips og et lite papir klart. Trykk papiret inntil kloa som blør og ta litt blodstopper på en lett fuktet q-tips og trykk q-tipsen inntil kloa. Ferdig. Klipp neste klo. Ikke mer styr enn det.  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje det har noe med alderen å gjøre, for mi var helt lik:aww: men jeg tvang henne bare. Ikke noe dilling og lokking. Samboer var med å hjalp i den verste perioden. Han ga baconost på tube mens jeg klippet. Nå syns jeg det letteste er hvis hun ligger med overkropp og labber på fanget mitt. Når jeg skal ta bakbeina så legger hun seg automatisk på siden :) riktige godbiter var det viktigste her. Noe hun likte godt, men ikke ble helt i hundre av, og som tok lang tid å tygge. Vi bruker gulrot og agurk. Når det stod på som verst så hadde jeg aldri kunne sett for meg at det skulle bli så lett som det er nå

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I begynnelsen når yngste her var lita, tok eg det når ho var sliten og la seg for å sove. No som ho nærmar seg året, prøvar eg fortsatt og ta det på tidene ho er mest sliten, men må gjerne bruke meir tvang og ingen dilling. Så ho pleier å gi seg raskt og ligg roleg til eg er ferdig, så då vankar det både ros og godbitar.

Men er greit å prøve finne ein posisjon som hunden sjølv føler seg komfortabel med. Min første hund på knappe 6 kg, foretrakk å stå. Etnaen min på 12-13 kg ligger rygg i fanget mitt og halvsøv mens ho nyter å bli "dulla" med. Kvalpen vi har i hus, foretrekker å ligge på sida når eg klipper. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Hei og takk for svar! Har nå prøvd forskjellig av tipsene, og klipper kun når han er rolig/sliten. Hjalp litt å bruke klikker og gi godbit så fort han lå stille, men bitingen er fortsatt ikke helt slutt. Får bare holde ut og håpe at det forbedrer seg. Jeg vet jo at det ikke er vondt for jeg klipper ikke langt inn, så forhåpentligvis lærer han seg at han bare MÅ ligge stille etterhvert :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Påska er over oss. og den er både god og vond. Familie er ikke lett.  
    • Så er det jo koselig å planlegge og drømme litt også Har du noen tanker om hvilken rase du kan tenke deg i fremtiden?
    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
×
×
  • Opprett ny...