Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå, april


maysofie
 Share

Recommended Posts

Nå har jeg også dusja hund :lol: For andre gang på noen få dager. Vanligvis ikke nødvendig å dusje basenjier såpass ofte, men når basenjien er tenåringsgutt må det til innimellom bare for å orke å ha den innendørs :P Som tenåringsgutter flest, tipper jeg :aww:

Vi har kjørt fullstappa byferje i dag, og Rafiki synes alle mennesker er bestevennene hans. Det er både hyggelig og litt småpinlig :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 3.2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Akkurat nå er jeg superfornøyd med lille Fettergutt. Jeg er nemlig på vei hjem fra kurs med en rykende fersk B-godkjent lavinehund.  Flinke Fetter skuffer aldri.

Hei sonen  Må bare dele.. Colored Melody's Calendar Girl. HD: A/A  AD: 0/0 Gjennomført MH - Bestått, med 1 på skudd.   Verdens fineste lille aussie-frøken❤

Fine bikkjer! Han heter Herr Hu, og er verdens søteste! Han ble 2 år i går.  Han er ikke 100% offisielt min enda, vi har ikke ordna med omregistrering, men vi har hatt ham siden rett etter nyttår

Posted Images

1 time siden, Symra&Pippin skrev:

Ønsker meg hundebadekar, men har ikke utekran. Har en plan om å få det i sommer, så har jeg kommet et stykke på vei. Har du varmt vann ute der du bor nå? Jeg husker at du skaffet det der du bodde før.

Nei, jeg har ikke varmtvann i utekrana - men jeg har bad i første etasje mot yttervegg, så jeg trekker hageslangen fra badet og ut.

1 time siden, Symra&Pippin skrev:

Henge dem på en stang på hunderommet?

Det var ikke så dumt, det kan jeg se om jeg får til - IKEA har jo slike stenger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

15 minutter siden, Siri skrev:

Ja, det er strengt tatt ikke det her heller - men det er visst ekstra viktig å få tak i godene under løpetid :aww: 

Selvfølgelig - en vil jo ikke at andre hannhunder skal snike bortpå!

15 minutter siden, Siri skrev:

Alt trenger ikke å henge på veggen eller stilles ut vøtt :P 

Nei, men premien fra den dagen frøken snupp ble internasjonal champion - selv om det var noe jeg kjøpte selv på en stand fordi Ungarn sugde på rosetter og premier - vil jeg ha fram på et eller annet vis :P 

15 minutter siden, Siri skrev:

Yasmine simpelthen ELSKET dagens badeseanse... 

Siri Guldseth sitt bilde.

Fikk grisen bade også?

12 minutter siden, Monikawt skrev:

@SFX Tror jeg det var som skulle på utstilling med Glam neste helg? Aron skal også på utstilling neste helg, og jeg priser meg lykkelig for korthårshund :ahappy:  han ble vel bada sist i fjor sommer (etter han rulla seg i bæsj), så jeg tror han fortsatt er "nybada" nok for neste helg :D 

Glam ser ikke skitten ut han heller, men jeg kjenner at pelsen begynner å bli feitere enn vanlig, og jeg vet jo at han har gått i søle og rullet seg på jordet og ellers vært på turer i skog og mark siden sist bad. Selv om mye sand ligger igjen på gulvene når han reiser seg og er tørr, så er han ikke ren helt inn til huden. 

Men nå bader jeg jo hunder som ikke skal på utstilling også. Jeg liker velstelte hunder, og jeg synes en dommer skal få slippe å ta på gammel skit når de graver i pelsen og går grundig gjennom hunden.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

54 minutter siden, 2ne skrev:

Klart vi gjør, hun er jo snuppisen min :ahappy: 

:kiss: 

Slippers løser alt! :D 

Jepp, det er du :P 

Bare hyggelig :ahappy: 

Røykere går sjeldent glipp av røykepausa si, men folk flest er ikke så opptatt av å hydrere seg :P Men utover det, så er det sikkert sunnere å drikke et glass vann enn å røyke ja - om du husker det :teehe: 

:lol: Men du hadde jo sminka deg, om ikke noe annet :D 

Pelshunder som regelmessig får pelspleie, trenger trenger litt mindre pelsstell pr gang enn hunder som får skippertaks-pelsstell.. Har jeg hørt i hvert fall :aww: 

Jeg hadde faktisk dusja den natta tarmen min sprakk, men det var mest fordi jeg håpa varmt vann lindra litt, ikke fordi jeg følte for å være rein :lol: 

Jeg håper at det er du som er vedkommende, og at dere ikke driver og snakker om en felles bekjent? :P 

Jepp :D 

Sant! Kanskje det bare er positivt å bli dement, sånn egentlig? Hidden blessing osv? :o 

Ja, det syns jeg! :D 

Hvorfor gidder du å få sammenbrudd over husarbeid? :P 

Haha ja, jeg var sminket og var vel den som ble mest sjokkert når de fortalte at dette gikk unna og ble putta på et rom :lol: 

ca 1 time etter innleggelsen, kastet jeg inn håndkleet og sendte svigerfar en melding om At han måtte hente gubben :lol: 

ingen skal si at jeg stresser rundt fødslene mine i alle fall :lol: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

17 minutter siden, SFX skrev:

Nei, men premien fra den dagen frøken snupp ble internasjonal champion - selv om det var noe jeg kjøpte selv på en stand fordi Ungarn sugde på rosetter og premier - vil jeg ha fram på et eller annet vis :P 

Jeg skjønner jo at vi har litt forskjellig forhold til premier :P Jeg er faktisk litt usikker på om jeg fikk med meg CACIB-rosetten på utstillingen der Yasmine ble internasjonal :lol: 

17 minutter siden, SFX skrev:

Fikk grisen bade også?

Han ville ikke... men burde... 

8 minutter siden, Symra&Pippin skrev:

Heidi Steine sitt bilde.

Melding til alle sonenhunder fra Symra: Løp! Det er badedag for (en del) sonenhunder!

Too late... Hilsen Yasmine :thumbsdown:

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag oppdaget jeg at det var faktisk veldig praktisk å ha Symra stående mellom beina mine på gulvet under en del av pelstrimmearbeidet. Det tok altså bare ti år før jeg oppdaget at ikke alt trenger å foregå oppå trimmebordet.

Da sier jeg meg ferdig med helgas pelsstell. Gryte med sopp, gulrot, blomkål og reinskjøtt står og finputrer litt mens potetene blir ferdig. 

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 minutter siden, Siri skrev:

Jeg skjønner jo at vi har litt forskjellig forhold til premier :P Jeg er faktisk litt usikker på om jeg fikk med meg CACIB-rosetten på utstillingen der Yasmine ble internasjonal :lol: 

Du har hatt for mange bra hunder :D Blaserte damen...

Venninna mi dukket opp likevel, så da fikk vi ned to trær som nesten var blåst ned, og har båret de til hagen så jeg kan lage ved. Nå er styremøte online avsluttet, så da skal jeg mekke meg noe mat før hundene får tur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har dusjet. Utendørs :aww: 

Det var strålende sol når vi gikk på tur, antrekket ble deretter. Hullete joggesko, tigths, genser og caps. Halvveis så begynte det å styrtregne, også begynte det å hagle. Hurra :hmm:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pelsstell del 1: Vaske Blaze. Vet dere hvor vanskelig det er å gjøre en sheltie gjennomvåt? Det er ikke bare bare skal jeg si dere. Del 2 kommer i morgen når pelsstellet er ferdig, orker ikke børste våt pels og orker ikke tørke han med føner. 

DSC_0203.thumb.JPG.3e8c18391fb05f47a255409b86ad42af.JPG

DSC_0208.thumb.JPG.e20ac236011a8dfa8d9c698eca6bb402.JPG

Jeg blir litt overraska hver gang han blir våt og jeg ser hvor liten hunden inni all pelsen egentlig er. Og så tynn! Han ser i hvertfall veldig skral ut, men jeg synes ikke han kjennes like ille ut altså, men det kan jo være litt pels som lurer meg. Hva tror dere?

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Får litt smått panikk av maur, etter vi har vært plagd en del med de her tidligere. Vi sprayet med permitrin i fjor, og det var det eneste som funket. Denne uken har jeg sett 3 maur inne, på tre forskjellige dager. Burde ikke være nok til å få panikk, men pga hvor plaget vi var tidligere har jeg nå sprayet i overgang mellom mur og kledning hele veien utenfor, samt rundt vinduer. Spraye inne blir også gjort, men det får bli imorgen kveld før vi legger oss, så vi slipper å sitte å puste det inn.. Håper vi slipper unna mer maur! 

Aldri brydd meg om småkryp tidligere, men maur har jeg nå fått smått panikk for. Husker med skrekk tilbake til når de ramlet i hodene våre fra taket osv..

 

Nå vurderer jeg å kjøre for å kjøpe meg noe snacks for kvelden. Gubben er hos kompisen, som vanlig. Så jeg tenkte å ta en skikkelig kosekveld med film (løvenes konge er kommet på viaplay, og jeg elsker de filmene!), snacks (frukt/bær/grønnsaker) og muligens en ansiktsmaske. Tror det blir bra :) Må bare "manne" meg opp til å ut døra. Ikke så veldig kjekt å kjøre scooter i regnvær. Men kanskje jeg er heldig og får kjøre i sol, for været er meget skiftende :P

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag er jeg stolt av Nico. :wub:

Fotballklubben til poden har hatt sånn stor feiring av seg selv i dag,  med interncup,  hoppeslott , loddsalg etc etc.  Det var grisekaldt,  så i mellom to kamper dro jeg og Toddy hjem for å finne flere klær.  Toddy var utslitt og Nico var klar for tur,  så jeg byttet likså godt hund i samme slengen. 

Hun har aldri fått være med på noe sånt før fordi hun ikke er like rolig som Toddy. Men hun overgikk all forventning henne !! Folk skvatt jo litt når huskyen jeg vanligvis alltid drasser rundt på hadde endret seg så drastisk  ( nei, hun er ikke ny,  vi har hatt henne lengre enn huskyen.  Ja, De skal se sånn ut , snorene kommer av seg selv. Det er for å beskytte de mot ulver etc etc etc ) , men hun tok all oppmerksomheten med relativt stoisk ro og pøste på sjarm.. Hun prøvde bare å ta en ball,  og den trillet- til hennes forsvar- rett forbi henne.  

Poden var stolt som en hane over hunden sin,  selv om det var litt kleint at alle jentene syntes hun var såååååååååååååå søøøøøøøøøøøt.  Når noen av de eldre gutta sa at han hadde de kuleste bikkjene på hele skolen vokste han minst 5 cm på et blunk :lol:

Nå er begge bikkjene utslitte og fornøyde for dagen. Det eneste negative med puli på fotballkamp viste seg å være gummiknotter i pelsen. Hun lå jo halvparten av tiden på rygg og fikk magekos av barnehender.  Og at jeg ble litt i overkant sosialisert. Den pelsen vekker oppsikt når det isblå blikket til Toddy ikke distraherer folk.  

Jeg har faktisk ganske fine hunder jeg <3

De er trygge, sosiale og miljøsterke begge to. Så får det heller være at den ene bjeffer litt mye og den andre er litt vel glad i damene...

 

  • Like 13
Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 minutter siden, Tonje skrev:

Pelsstell del 1: Vaske Blaze. Vet dere hvor vanskelig det er å gjøre en sheltie gjennomvåt? Det er ikke bare bare skal jeg si dere. Del 2 kommer i morgen når pelsstellet er ferdig, orker ikke børste våt pels og orker ikke tørke han med føner. 

DSC_0203.thumb.JPG.3e8c18391fb05f47a255409b86ad42af.JPG

DSC_0208.thumb.JPG.e20ac236011a8dfa8d9c698eca6bb402.JPG

Jeg blir litt overraska hver gang han blir våt og jeg ser hvor liten hunden inni all pelsen egentlig er. Og så tynn! Han ser i hvertfall veldig skral ut, men jeg synes ikke han kjennes like ille ut altså, men det kan jo være litt pels som lurer meg. Hva tror dere?

Søtingen! :)

Jeg blir vanligvis overraska over hvor tynn Symra er når hun er våt, denne gangen synes jeg hun har lagt på seg! En stund siden hun har vært på vekta ja.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, SFX skrev:

Glam ser ikke skitten ut han heller, men jeg kjenner at pelsen begynner å bli feitere enn vanlig, og jeg vet jo at han har gått i søle og rullet seg på jordet og ellers vært på turer i skog og mark siden sist bad. Selv om mye sand ligger igjen på gulvene når han reiser seg og er tørr, så er han ikke ren helt inn til huden. 

Men nå bader jeg jo hunder som ikke skal på utstilling også. Jeg liker velstelte hunder, og jeg synes en dommer skal få slippe å ta på gammel skit når de graver i pelsen og går grundig gjennom hunden.

Jeg er helt enig i at dommeren skal få slippe det, og jeg liker ikke selv å ta så mye på hunder som er feite og ekle i pelsen. Og nettopp derfor er jeg glad for pelsen til Aron; selv om han ikke har bada på snart et år, så er han ikke feit i pelsen og han lukter ikke hund. Du kan kose inn til huden uten å bli ekkel på fingrene. Selv etter en helt jaktsesong. 

Jeg håper du ikke tok quoten min negativt, du virker kanskje bittelitt i "forsvar"? Det var absolutt ikke meningen å virke negativ på noen måte for at andre må bade hundene sine oftere, det var bare en kommentar på hvor glad jeg er for den pelsen bikkja mi har :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

55 minutter siden, Raksha skrev:

Æææh der ble jeg svar skyldig :lol: Det er ikke helt valgfritt liksom :lol: 

 

Hvis det er en trøst så får jeg også meltdowns av husarbeid innimellom :P

Ekstra ille var det den gangen jeg begynte å vaske før hjemmehjelpen skulle komme :lol: Gubben var ikke veldig imponert for å si det mildt :lol: litt flaut å fortelle egentlig :icon_redface:

Har blitt litt bedre med de meltdownsene etter at jeg begynte å ta 10-15 min med husarbeid på morgenen før jeg spiser frokost :P er den tiden det tar å tine brødet i ovenen, så da kan jeg like så godt rydde litt. Men for all del, noen dager gidder jeg ikke :P

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

38 minutter siden, SFX skrev:

Du har hatt for mange bra hunder :D Blaserte damen...

Næsj... eller... jo, ja, kanskje :lol: 

27 minutter siden, mokken skrev:

Vi har dusjet. Utendørs :aww: 

Det var strålende sol når vi gikk på tur, antrekket ble deretter. Hullete joggesko, tigths, genser og caps. Halvveis så begynte det å styrtregne, også begynte det å hagle. Hurra :hmm:

Ok - jeg trodde jo at du var rimelig oppegående, jeg, sånn egentlig - men jeg tror muligens jeg må revurdere den oppfatningen... altså... du bor i Bergen... da går man vel ikke på tur UTEN å ha med paraply eller regntøy? :P 

Her har det snødd og solt (ehhhhh... hva heter det liksom når sola skinner... verbet for at sola skinner liksom?) om en annen i hele ettermiddag. Akkurat nå skinner sola... håper den fortsetter med det. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan noen lære meg at det er greit å gå ifra bikkja av og til? Jeg får dårlig samvittighet hver gang jeg er borte i mer enn 3 timer (og det et ikke ofte). I kveld skal vi ut og jeg måtte ringe til pappa å høre om han kunne komme innom her en times tid for å holde henne med selskap. Mest for å lette på min egen samvittighet egentlig...mer enn en person mener at hunden styrer livet mitt. Ikke bikkja som har separasjonsangst, det er visst jeg som har det:P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

13 minutter siden, Kaisen skrev:

Kan noen lære meg at det er greit å gå ifra bikkja av og til? Jeg får dårlig samvittighet hver gang jeg er borte i mer enn 3 timer (og det et ikke ofte). I kveld skal vi ut og jeg måtte ringe til pappa å høre om han kunne komme innom her en times tid for å holde henne med selskap. Mest for å lette på min egen samvittighet egentlig...mer enn en person mener at hunden styrer livet mitt. Ikke bikkja som har separasjonsangst, det er visst jeg som har det:P

Haha, jeg er helt lik. Sliter veldig med å gå ifra hunden :P Han greier seg utmerket godt alene, og bare sover. Det er jeg som har separasjonsangst :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

44 minutter siden, Monikawt skrev:

Jeg er helt enig i at dommeren skal få slippe det, og jeg liker ikke selv å ta så mye på hunder som er feite og ekle i pelsen. Og nettopp derfor er jeg glad for pelsen til Aron; selv om han ikke har bada på snart et år, så er han ikke feit i pelsen og han lukter ikke hund. Du kan kose inn til huden uten å bli ekkel på fingrene. Selv etter en helt jaktsesong. 

Jeg håper du ikke tok quoten min negativt, du virker kanskje bittelitt i "forsvar"? Det var absolutt ikke meningen å virke negativ på noen måte for at andre må bade hundene sine oftere, det var bare en kommentar på hvor glad jeg er for den pelsen bikkja mi har :) 

Jeg gikk nok litt i forsvar, for det virket som om du synes det var litt... latterlig, fordi jeg ikke finner bedre ord akkurat nå, at jeg skulle bade ham igjen, når du kunne stille din uten å bade ham på et år. Det er nok av de som ser på utstilling som jålete, men velstelt hund handler ikke om jåleri i mine øyne. Derfor bader jeg jo som sagt også hunder som ikke skal på utstilling i nærmeste framtid. 

Men jeg må innrømme at jeg er veldig gira på å få badet din hund, bare for å kjenne om det faktisk ikke er noe som helst forskjell før og etter. Jeg har litt vanskelig for å tro at det er slik :P 

Jeg har vært ringsekretær på diverse utstillinger, og det er overraskende mange (og nå snakker jeg ikke om deg, for jeg kjenner ikke deg og har ikke møtt Aron) som tror hunden deres er velstelt. Men nå de heller over en pakning med potetmel for å skjule den gule pelsen som skulle vært hvit, eller dommer må tørke hendene med våtservietter for å få av fettbelegg, da har vi enten ulike definisjoner av hva ren er, eller så har noen blitt så vant til hunden sin at de glemmer at den kunne være ren. Dette gjelder alle rasemiljøer, både miniatyrer og jakthunder, store selskapshunder og små terriere. Jeg har dømt valpeshow hvor jeg har fått inn hunder som jeg ikke skjønner at har klart å bli så skitten og flokete med tanke på hvor kort tid de har levd :( Jeg ser det i egen rase også, det klør i fingrene etter å stelle hunden. Men vi har motsatt ende av skalaen også, noen hunder som er så overstelt og ihjelklippet at det blir for mye. 

Jeg nyter en nybadet bernerpels, og har ikke noe problem med at de kan trenge å bades hyppigere enn andre raser. En gang i måneden eller så er ikke akkurat store offeret.

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest *Kat84*
2 timer siden, Monikawt skrev:

apropos tissing på hoder.. Det skjer ikke her i huset :D derimot har jeg en litt ivrig ung herremann som blir veldig gira når tispa tisser. Ikke har han tid til å vente til hun er ferdig heller, så han stiller seg like gjerne opp å tisser PÅ henne.. :blink:

 

Ja noe sånn har skjedd her også. Ikke på hodet, men på hele kroppen. Det er vel litt over et år siden nå. Det var en gang i månedsskiftet februar/mars i fjor. 
Sjef og Aragon gikk og snuste rundt over alt, og Sjef finner ut at der skal han tisse. Hadde nettopp begynt å lette på labben litt av og til. Dessverre for Aragon så var ikke den lille knotten ferdig med å snuse, så han gikk rett under strålen. 
Så da var det bare til å snu og få ham på badet. 
I ca 10 minutt hadde jeg en ekkel, gul papillon :aww: 


Nå står pizzaen i ovnen, og det begynner å minne sånn smått om helg her :) Litt kjip helg når vi ikke har fått hele dagen sammen alle, men det er jo ikke ofte det blir slik heldigvis :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Snoffe skrev:

Hvis det er en trøst så får jeg også meltdowns av husarbeid innimellom :P

Ekstra ille var det den gangen jeg begynte å vaske før hjemmehjelpen skulle komme :lol: Gubben var ikke veldig imponert for å si det mildt :lol: litt flaut å fortelle egentlig :icon_redface:

Har blitt litt bedre med de meltdownsene etter at jeg begynte å ta 10-15 min med husarbeid på morgenen før jeg spiser frokost :P er den tiden det tar å tine brødet i ovenen, så da kan jeg like så godt rydde litt. Men for all del, noen dager gidder jeg ikke :P

 

 

Godt å høre jeg ikke er eneste :lol:  De gangene jeg er i form prøver jeg å ta  nede på fredagen, men er alltid mer her i huset å få meltdown over :aww: Og jeg hadde garantert vasket før hjemmehjelp jeg og. :aww::lol: 

JEg hadde en god rutine en periode på å rydde kjøkkenet om kvelden før jeg la meg, men life happens og plutselig så skle det ut. Prøve å ta opp den igjen skikkelig, for ryddig og fint kjøkken er godt å stå opp til. :ahappy: 

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Siri skrev:

Ok - jeg trodde jo at du var rimelig oppegående, jeg, sånn egentlig - men jeg tror muligens jeg må revurdere den oppfatningen... altså... du bor i Bergen... da går man vel ikke på tur UTEN å ha med paraply eller regntøy? :P 

Oooooooptimist.... :whistle:

Altså, det så jo veldig bra ut. En stund ihvertfall :P

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...