Gå til innhold
Hundesonen.no

Robotstøvsuger. Yey or ney?


Wildlife
 Share

Recommended Posts

  • Svar 57
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Vi har roomba irobot (https://store.irobot.com/default/roomba-vacuuming-robot-vacuum-irobot-roomba-960/R960020.html) Den er ganske (veldig) dyr, og vi hadde nok ikke kjøpt den (eller noen robot

Jeg har roomba 616 og er superfornøyd  Den har ikke app og fancy tilbehør, men har ikke savnet det heller. Hunden elsker å trykke på knappen også, så da støvsuges det stadig vekk 

Vi har mellom 8-10 hunder og 4 katter, som er inne på ettermiddag/kveld og natten, og det blir utrolig mye støv, hår osv her fra også mye folk innom hver dag. Og jeg fatter ikke vi ventet så lenge med

Posted Images

På 21.3.2017 at 12:25 PM, *Marianne* skrev:

Vi har roomba irobot (https://store.irobot.com/default/roomba-vacuuming-robot-vacuum-irobot-roomba-960/R960020.html)

Den er ganske (veldig) dyr, og vi hadde nok ikke kjøpt den (eller noen robotstøvsuger i det hele tatt) hvis vi ikke hadde fått en del penger litt sånn "uventet"... Vi har en golden retriever som røyter mye, og enda mer når det faktisk er røyteperioder. Støvsugeren kan styres med en app, og man kan slå den på for eksempel når man sitter på jobb eller man kan stille inn en fast tid den skal gå hver dag. Vår går kun fast i stue/kjøkken, som er i 2. etg, og hunden er i 1. etg på dagen, så da er ikke det noe konflikt. Vi har også barn og det ligger stadig leker her og der. Det vi opplever som ulemper er at det har vært litt styrete av og til å få til det at den går når vi ikke er hjemme, av og til har ikke appen virket, og ofte møter den på hindringer. Så vi må rydde slik at det er sånn nogenlunde ok for den å gå rundt i stua (ofte samler vi bare leker i en haug og setter større leker som et gjerde rundt). Ledninger som ligger i en krøll i sofaen er også sånt som den kan rote seg inn i, og det har hendt at den har tatt seg vann over hodet og slukt en trekloss eller to (og fått litt vondt i magen). Vi må nok også tømme tanken, og rense rundt hjulene osv litt oftere enn andre pga goldenhår og også lange lyse Marianne-hår.  Fordelen er at den gjør en super jobb, støvsuger pent, også inntil alle vegger, under sofaer, oppå skiferhellene rundt peisen osv (mange steder jeg nesten ikke når uten å dra fram alle møbler, og det skjer...sjelden:innocent:). Dvs at jeg kan sette den i gang oppe, mens jeg rydder klær nede, og så gå å vaske oppe, mens den støvsuger nede. Eller den kan gå som den gjør nå, hver dag kl 13. Og vi kommer hjem til nystøvsugd stue og kjøkken. For eksempel. Noe som faktisk er ganske stor hjelp i en travel hverdag, med små barn, hvor man egentlig aldri får gjort noe før kl 8 på kvelden.

Latskap? sikkert:) Men for meg er det utrolig god hjelp sånn at jeg ikke alltid trenger å "jobbe" men faktisk være mer sammen med barn og mann og hund uten at det alltid er plikter...

 

Samme som jeg har, og jeg gjør det på samme måte. Dvs vi har ikke småbarn og leker?men jeg rydder småting opp på bord og setter en stol el. lignende som hinder hvis det er steder med mye ledninger f.eks. Teppet i stuen har aldri vært så fint siden det var nytt, måtte tømme den 2 ganger første gang den støvsuget salongteppet og under en hjørnesofa:icon_redface:

Jeg tømmer den for hver gang den har vært i bruk, men den jobber ikke hver dag. Jeg må også rense valser og hjul for lange jentehår innimellom, men det går ganske greit.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har denne https://www.tek.no/artikler/test-roborock-s50-xiaomi-robot-vacuum-2/432148 sammen med en finsk lapphund som røyter mye i perioder samt en aktiv 2-åring som liker å rote. Syns den er helt super! Vi har hatt den i et par måneder nå, kjørt daglig stort sett, noen dagers pause her og der. Er så fornøyd. Genialt at den fikser sitt eget kart, så er bare å lukke/åpne dører dit vi vil at den skal gå eller ikke gå, også ordner den seg selv, trenger ingen magnetbånd eller sendere ellernoe, bare å sette den på gulvet og la den guide seg selv rundt. Støvsuger med system, ikke slik at den virrer rundt. Moppen er litt så som så, men fungerer fint til rask shining. Er flere ganger vi har hatt flere barn på besøk til lunsj etc og det har blitt mye smuler på gulvet, da bare skyver vi vekk stolene og setter den på en zoned cleanup rundt bordet mens vi rydder av. Når den ikke finner hjem (i starten var den litt uheldig og nappet ut sin egen stikkontakt, da skrudde ladestasjonen seg av og ble umulig å finne, men det har vi ordna nå) setter den seg selv i sleepmode til vi kommer hjem og hjelper den igang igjen :P Har satt seg fast et par ganger, men da melder den ifra via appen om vi ikke er hjemme, så har faktisk skjedd at vi har klart å kjøre den løs igjen.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Elsker min med gummiruller jeg og. Da vi hadde gulvteppe i stua så ble det renere av den enn av vanlig støvsuger. :D 

Ønsker meg noe så absurd en vaskerobot, så fint å lese erfaringen din @aslan, med din som kan moppe også. Må nok ha en som er ren vaskerobot, fremfor begge. Kanskje. 

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 hour ago, Perfect Image said:

Gøy å høre Aslan, som deg raksha ønsker jeg meg også vaskerobot. Men her må jeg nok ha hver for seg, for jeg bytter nok ikke ut min roomba 980 for noe i verden :P Elsker den!  Eneste som kunne vært bedre er at den burde ha klart å rydde også :aww: 

Bytter ikke inn rommbaen min heller - men den blir vel snart utstlitt, og har to etasjer, så kunne tenkt meg en egen oppe - hilsen latsekken. :lol: Og ja, ryddefunksjon hadde vært genialt! 

Men sånn det er nå så er det vel billigere å kjøpe en vaskerobot og bære begge opp og ned. Får se hvordan det ser ut når jeg får skattepenger :lol: 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 months later...

Noen flere som har erfaring med robotstøvsuger? og kanskje irobot 896?
Datt over dette tilbudet https://www.elkjop.no/product/smarte-hjem/andre-smartprodukter/ROOMBA896/irobot-roomba-896-robotstovsuger
Og lurer på å rett å slett gå for det- har jo tenkt på å kjøpe en lenge nå..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Milius skrev:

Jeg har roomba 616 og er superfornøyd:) 

Den har ikke app og fancy tilbehør, men har ikke savnet det heller. Hunden elsker å trykke på knappen også, så da støvsuges det stadig vekk :ahappy:

Jeg må le :D Blir hunden ikke redd når den starter opp? :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har Neato, ekstremt glad i den ? Den har vært helt super bortsett fra at den plutselig nå i vår ikke ville starte lenger, til vår store fortvilelse. Så da ble den pakket med hjem til Norge og skulle inn på reparasjon, men nå i sommer når den skulle inn så fungerte den plutselig helt fint igjen ??‍♀️ Så nå er han i full sving i Budapest og støvsuger hveeer dag ? Vi merket godt at han var borte den tida han var på norgesferie for å si det sånn...

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Sona skrev:

Er det enkelt å åpne og rote igjennom dersom den tar med seg noe den ikke skulle? F.eks små legoklosser:P

Jepp, i alle fall på de to vi har hatt (kjøpte en superbillig en som ikke varte så veldig lenge før den daua, og da klinka vi til og kjøpte en spinndyr :P ). Enklere enn på en vanlig støvsuger. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

On 9.3.2018 at 1:49 PM, WelshenNemi said:

Jeg har d85 og er veldig fornøyd. Den er vel også lagd for å ta pels og sånt, i motsetning til en del andre. Har hatt min i 2 eller 3 år nå, og den går like fint. Kjøper 6 filter til rundt en 100lapp på aliexpress.

Er filtrene fra aliexpress grei kvalitet? De originale er jo svindyre :blink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 timer siden, Wilhelmina skrev:

Er filtrene fra aliexpress grei kvalitet? De originale er jo svindyre :blink:

Jeg merker ingen forskjell i alle fall. For meg ser de identiske ut, men kan såklart være forskjeller jeg ikke merker. Har brukt de i et år eller noe sånt, hvis ikke lenger.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Just now, WelshenNemi said:

Jeg merker ingen forskjell i alle fall. For meg ser de identiske ut, men kan såklart være forskjeller jeg ikke merker. Har brukt de i et år eller noe sånt, hvis ikke lenger.

Så bra! Da ble det en bestilling dit. Hvor ofte bør man bytte ut børstene?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Wilhelmina skrev:

Så bra! Da ble det en bestilling dit. Hvor ofte bør man bytte ut børstene?

Det vet jeg egentlig ikke ? bytter når de ikke ser bra ut lenger. Bytter filter ca en gang i mnd. Den store børsten har jeg byttet en gang, men må vel snart kjøpe ny igjen. Har hatt min støvsuger i et par år tipper jeg. 

  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da gikk jeg likesågreit å kjøpte en jeg også :P

Roomba 896 med appstyring. Ikke at det egentlig er noe jeg trenger, men pytt.
Bare brukt den en gang, og den gjør jobben sin den :) Den rotet litt med å komme seg hjem i kveld, men tror det var pga at ladestasjonen sto skjevt. Foreløpig bor han (trenger ett navn!!) på badet, siden vi fortsatt her igjen noen valper her, så trenger ikke de å leke med den ;)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
    • Har briard, hun nærmer seg 9 år nå men er sprek ennå. Kunne tenkt meg en briardvalp mens min nåværende er sprek og rask! Hun har så herlig personlighet at jeg vil hun skal være med å prege valpen. Har forsåvidt sett litt på andre raser også som border collie (har ei på 4,5 år nå) og toller, men synes briarden har så herlig personlighet! Nå ligger det ut lite informasjon om oppdrettere i landet så jeg lurte på om noen visste om noen oppdrettere og evt kunne sende meg en pm om man ikke vil legge ut her? Vet av cathrine i trondheim men de er bortlovet, ble for sen der. 😅 men noen må da vite av noen oppdrettere? Står lite på briard/picard hjemmesiden. Litt dårlig det. 😬
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...