Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå, mars


Siljus
 Share

Recommended Posts

Er det veldig dumt å si opp BSU kontoen..? Jeg har ikke mer enn 30 000 der, men jeg trenger virkelig de pengene... sparekontoen min er snart på 0-tallet og jeg skal til veterinær, ha bilen på verksted pluss jeg skylder samboer 8000 kr som han maser om fordi han trenger de selv. Blir helt stressa av dette her:blink: ikke klarer jeg å spare på bsu heller siden jeg jobber så lite. Derfor hadde det vært så deilig å bare kunne betale ned det jeg skylder....

Men så tenker jeg jo på at hvis jeg sier den opp, så kan jeg aldri ha bsu konto igjen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 3.1k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Valping 

Basse har bursdag  9 år, tenk det. 

Jeg er helt i ekstase jeg!! Hippy ble bekreftet drektig, så begynner nestingen ? Jeg burde kanskje lage egen tråd for nerdingen der, men seeee da  

Posted Images

Guest Christine
11 minutter siden, 2ne skrev:

Ja, jeg drikker hele tiden jeg, delvis fordi jeg er tørst, og delvis fordi jeg har en hyperaktiv ilostomi, men mest fordi jeg syns det er godt :lol: 

Du er gravid :aww: 

Det er alltid gravid :aww: 

:P 

Hmm.. Kanskje han ikke liker å bli våt på hodet da? Det er mange hunder som syns det er ekkelt :)  

Jeg føler at jeg kanskje ikke er helt til hjelp nå? :lol: 

Drikker han mer, eller er det bare du som registrerer det nå som han står på kortison? Ikke spesielt hjelpsomt svar, jeg aner ikke faktisk, Nora (og jeg, forsåvidt) har stått på kortison så lenge at jeg husker ikke hvor kjapt jeg så økt tørste og sult :) 

Det er litt seint for mitt vedkommende, men takk for tipset (som nesten ble tispet :lol: ). 

Hmm, godt spørsmål egentlig. Syns kanskje han er mer på kjøkkenet hvor vannskåla står (og føler jeg har fylt den opp mer enn jeg pleier i dag :aww:), men kan bare være at jeg har det liggende i bakhodet at de kan få økt tørste så jeg plutselig legger merke til sånt ja :lol: Syns også at han følger med som en hauk ifht mat og går på leit, men det kan jo være en blanding av at han er tynn og at jeg har det også i bakhodet.. 

Noe som er verdt å merke seg/tenke over ifht kortison forresten? :) Er forhåpentligvis bare en kort kur nå, men kjekt å vite dersom det er noe jeg bør vite uansett og dersom kuren blir forlenget. 

3 minutter siden, Kaisen skrev:

Er det veldig dumt å si opp BSU kontoen..? Jeg har ikke mer enn 30 000 der, men jeg trenger virkelig de pengene... sparekontoen min er snart på 0-tallet og jeg skal til veterinær, ha bilen på verksted pluss jeg skylder samboer 8000 kr som han maser om fordi han trenger de selv. Blir helt stressa av dette her:blink: ikke klarer jeg å spare på bsu heller siden jeg jobber så lite. Derfor hadde det vært så deilig å bare kunne betale ned det jeg skylder...

Men så tenker jeg jo på at hvis jeg sier den opp, så kan jeg aldri ha bsu konto igjen...

Er det mulig å si opp BSU på det grunnlaget? Trodde egentlig ikke det, men ei venninne fikk det til (mindre beløp) da hun var sulten student og ringte banken :aww: Verdt å tenke på at bsu gir fratrekk på skatten, så tror du får baksmell om du tar ut pengene. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

29 minutter siden, Christine skrev:

Hvor raskt kan man merke økt tørste og matlyst når hunden er satt på kortison? Fjerde dag på kortison i dag, og jeg syns allerede han drikker mer samt at han begynner å virke ganske så sulten :aww: 

Foenix begynte på kortison onsdag for snart to uker siden, og den veterinæren mente at vi burde merke det raskt. Det med økt matlyst vet jeg ikke hvordan en måler på en Foenix som alltid inhalerer maten og alltid er klar for meg - men det tok ikke altfor lang tid før hun begynte å legge inn et helt nytt tigge-gir, et par dager kanskje:

17392241_10158208009585136_1261737041_n.

"La meg sitte klint inntil deg og hypnotisere deg til du gir meg maten min, dumma!"

Øynene er mer intense og kulerunde i virkeligheten - altså ikke til vanlig, men når hun føler det er tid for mat nå som hun går på kortison :P 

Det er ikke lov til å mase etter mat, så det er noe hun begynte med etter at de pillene kom i systemet, det er ikke bare noe jeg synser om, det merket både Toril som passet henne forrige helg og jeg ser det her nå om kveldsmaten kommer for sent for hennes smak. Vanligvis er de helt rolige, for ingen får mat når det mases om mat, så de VET at de ikke trenger å hypnotisere verken meg, skåla eller vomma. Med mindre du går på kortison.

29 minutter siden, Emmy skrev:

Lag mer enn du trenger når du først lager mat, og frys ned i porsjoner. Voila, enkle og billige ferdigretter når du ikke orker eller har tid til å lage fra bunnen :) Hjelper ikke på manglende appetitt, da ... Men da slipper du i det minste å bruke masse tid og ork på noe du ikke har lyst på en gang.

Jeg har gjort det et par ganger - men jeg har jo spist opp de porsjonene! :D 

Nei, finne senga da, den er vel i andre etasje i dag også. Sov godt, alle sammen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Christine skrev:

 

Er det mulig å si opp BSU på det grunnlaget? Trodde egentlig ikke det, men ei venninne fikk det til (mindre beløp) da hun var sulten student og ringte banken :aww: Verdt å tenke på at bsu gir fratrekk på skatten, så tror du får baksmell om du tar ut pengene. 

Leste at man kan kunne si den opp uansett hva man skulle med pengene. Så kan man ta ut det man har satt inn i år uten at kontoen avsluttes. Men jeg har ikke satt inn noe i verken år eller i fjor:P ja mest sannsynlig blir det baksmell neste år, hvis jeg gjør det... så trekker de meg for noe skattefordelee tror jeg..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 minutter siden, Christine skrev:

Noe som er verdt å merke seg/tenke over ifht kortison forresten? :) Er forhåpentligvis bare en kort kur nå, men kjekt å vite dersom det er noe jeg bør vite uansett og dersom kuren blir forlenget. 

Langvarig kortisonbruk kan ødelegge pelsen - vi hadde ei tispe som måtte på en heftig kortisonkur, uten at jeg husker mengder nå, men det var mye, og hun fikk tørr og sprø pels, så liksom alltid så grå og nedrøytet ut. Jeg formoder langvarig bruk kan gjøre mye det samme som en kort og intens kur kan.

Det kan også være vanskelig å kombinere drektighet med kortison, men det er kanskje ikke et tema for deg :P Foenix skal etter planen gå en stund på kortison, også preventivt etter friskmelding for å være sikker på at ikke ørebakteriene returnerer sterkere og mer forbanna enn noensinne (ikke veterinærs ord), så jeg har forsøkt å sjekke om det vil være mulig å pare henne til sommeren, eller om jeg må utsette det en tredje gang - jeg skulle gitt **** i fjor og parret henne på høstløpetiden, selv om hannhunden ikke var avlsklarert av raseklubben enda. Fortsetter det slik, så blir hun for gammel for et nytt kull.

Den som hadde hatt krystallkule...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest *Kat84*
2 timer siden, 2ne skrev:

Nora ville aldri gått inn på badet mens dusjen var i gang. Det hender hun kommer inn hvis jeg er på do og dodøra er oppe, men så fort jeg reiser meg så går hun ut igjen. Hun vil virkelig ikke dusjes :P I den grad at om jeg spør henne om hun skal bade, så går hun og legger seg, stort sett under salongbordet - hvis hun ikke ser meg kan visst ikke jeg se henne, nemlig :teehe: 

Aragon var den typen. Om jeg løftet han opp og tok ham med på badet begynte han å pipe og snu seg vekk fra meg. Om jeg ropte på ham på badet gikk han enten inn i buret og lå seg helt innerst i hjørnet slik at det var umulig å få tak i ham, eller han gjemte seg under senga :aww:

Sjef ser ut til å ha registrert en rutine jeg ikke er klar over. Eller så er han veldig intuitiv :P

 

2 timer siden, Pixie skrev:

Uno vet når han skal dusjes, da gjemmer han seg i buret og later som han sover. Men når vi kommer inn fra tur dytter han på badedøra til jeg åpner den, så går han rett i dusjen og venter til jeg har vaska potene (og understellet nå når det er våt grus overalt). Han følger etter meg inn på badet om han kan og ligger gjerne utenfor dusjdørene og venter, eller sitter og ser på vannet som treffer glasset. Merkelig, hvordan han er helt ok med alt med mindre han vet han skal få vann på hele seg...

:lol:

Rare med Sjef er at så lenge hensikten ikke er at han skal bli rein er det helt greit. Men om det er snakk om  bading han ikke selv har bestemt har jeg et stort problem. Bokstavelig talt :lol:

 

1 time siden, Siri skrev:

:lol: Det er skikkelig nederlag å innrømme at sånne "sunne" ting er godt :lol: 

 

...og det er skikkelig dårlig gjort å gi meg lyst på slikt. 

Du er tilgitt pga graviditet og nyfunnen jomfrudom og sånn! :aww:   :lol:

 

1 time siden, Symra&Pippin skrev:

Jeg er virkelig en stor kokk altså. Stekte pølsebiter, løk og sopp og helte over hermetiske tomater, så skulle jeg bare salte bittelitt, men glemte at jeg hadde skrudd på lokket til saltboksen, så det kom MYE salt! En rask smakstest avslørte at maten var uspiselig. Hva gjorde stjernekokken Heidi da? Jo hun skylte sausen i en sil under rinnende vann sånn at tomatsausen med alt saltet forsvant, så kunne hun spise pølsebiter, løk og sopp til spagettien sin. 

Du er rett og slett genial og løsningsorientert :thumbsup:

 

1 time siden, Debbie skrev:

Er sliten og lei..

Og mandagsklubben er ikke hva det en gang var- men det er vel ikke jeg heller. Jeg synes rett og slett det er utrolig dårlig.

Mandagsklubben var hundre ganger bedre før. Spesielt med Otto Jespersen sine monologer til slutt :lol:

Men det var kanskje Torsdagsklubben...? Samma det. Samme program, annen dag :P

 

Nå har jeg egentlig lagt meg. Men som alltid når jeg skal sove så forsvinner all tretthet så snart jeg har kontakt med madrassen... :hmm:

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Siri skrev:

 

Og jeg greier liksom ikke å forstå at det er mulig å ikke like vann? :o 

Men altså, det smaker jo ingenting :P Drikker vann, men ikke nok. Om sommeren når/hvis det er varmt ute er eneste gangene jeg synes vann er godt. 

56 minutter siden, Siri skrev:

En ny Jesus på vei da, skjønner jeg :aww: 

:lol: Like før teen havnet over alt her! 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

21 minutter siden, SFX skrev:

Jeg har gjort det et par ganger - men jeg har jo spist opp de porsjonene! :D 

Derfor du må gjøre det til en vane og ikke bare gjøre det et par ganger, vettu :lol:

20 minutter siden, Kaisen skrev:

Leste at man kan kunne si den opp uansett hva man skulle med pengene. Så kan man ta ut det man har satt inn i år uten at kontoen avsluttes. Men jeg har ikke satt inn noe i verken år eller i fjor:P ja mest sannsynlig blir det baksmell neste år, hvis jeg gjør det... så trekker de meg for noe skattefordelee tror jeg..

Ja, det er dine penger, så du kan ta dem ut om du vil, men da må du betale tilbake skattefordelen du har fått. Og skattefordelen på 30 000 er vel 6000, så det vil koste deg dyrt, selvfølgelig i tillegg til at du da mister muligheten til å spare i BSU senere ... Så det bør være absolutt siste utvei.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 minutter siden, Emmy skrev:

Derfor du må gjøre det til en vane og ikke bare gjøre det et par ganger, vettu :lol:

Ja, det er dine penger, så du kan ta dem ut om du vil, men da må du betale tilbake skattefordelen du har fått. Og skattefordelen på 30 000 er vel 6000, så det vil koste deg dyrt, selvfølgelig i tillegg til at du da mister muligheten til å spare i BSU senere ... Så det bør være absolutt siste utvei.

Jeg har tenkt og tenkt i hele kveld. Selvom jeg har veldig lyst å avslutte bsuen så får jeg meg ikke til å gjøre det...så jeg ble enig med meg selv nå nettopp at jeg har tatt min siste røyk. Det går jo faktisk 1500-2000 i mnd på det. Jeg har prøvd å slutte før og sprakk etter 12 dager. Ikke fordi jeg hadde så veldig lyst på, men jeg var så sur at jeg laget et h***** for alle rundt meg. Så kan ikke si at jeg gleder meg så veldig til akkurat det:P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Emmy skrev:

Jeg drikker aldri te mindre enn 2, helst 3 timer før jeg legger meg eller skal noe sted ... Vann drikker jeg hele kvelden, det er ikke noe problem :) 

Sikkert lurt, ja.  Sitter her  "koser meg" med et vellsmakende (fnys) glass vann :lol:  Men hey, om jeg kan ligge i senga i 6-8 timer istede for å måtte stå opp tre ganger før det er morgen, så er det jo verdt det. Kanskje :aww::lol: 

1 time siden, Krutsi skrev:

Det finnes også munnskyll for munntørrhet. Anbefaler å bruke noe mot det, for ellers kan det gå hardt utover tennene deres :) 

Hyyyyysj :aww:  Bruker mye vann da. Og sukkerfrie drops. 

1 time siden, 2ne skrev:

Jeg føler at jeg kanskje ikke er helt til hjelp nå? :lol: 

Ikke egentlig :lol:  Men det er jo en "trøst" at jeg ikke er alene i verden med problemstillingen? :lol: Jeg er bare optimist og drømmer om en hel natt sammenhengende søvn. :aww: Hjelper så lite om barnet sover til 7-8, når jeg rekker å stå opp to ganger før det for å tisse :aww:  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Siri skrev:

Og jeg greier liksom ikke å forstå at det er mulig å ikke like vann? :o 

 

Jeg elsker iskaldt fjellvann! Men vann fra springer smaker bare kjedelig. Så jeg drikker alt for lite vann.

 

1 time siden, Kaisen skrev:

Er det veldig dumt å si opp BSU kontoen..? Jeg har ikke mer enn 30 000 der, men jeg trenger virkelig de pengene... sparekontoen min er snart på 0-tallet og jeg skal til veterinær, ha bilen på verksted pluss jeg skylder samboer 8000 kr som han maser om fordi han trenger de selv. Blir helt stressa av dette her:blink: ikke klarer jeg å spare på bsu heller siden jeg jobber så lite. Derfor hadde det vært så deilig å bare kunne betale ned det jeg skylder...

Men så tenker jeg jo på at hvis jeg sier den opp, så kan jeg aldri ha bsu konto igjen...

Som flere har nevnt, så må du skatte av å ta ut pengene til andre formål enn bolig, så det er "dyre" penger. Ser du skriver senere at du skal slutte å røyke, tror det er et fornuftig valg som du vil sette pris på senere :) Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Kaisen skrev:

Jeg har tenkt og tenkt i hele kveld. Selvom jeg har veldig lyst å avslutte bsuen så får jeg meg ikke til å gjøre det...så jeg ble enig med meg selv nå nettopp at jeg har tatt min siste røyk. Det går jo faktisk 1500-2000 i mnd på det. Jeg har prøvd å slutte før og sprakk etter 12 dager. Ikke fordi jeg hadde så veldig lyst på, men jeg var så sur at jeg laget et h***** for alle rundt meg. Så kan ikke si at jeg gleder meg så veldig til akkurat det:P

Veldig mye lurere enn å avslutte BSU, ja :D Lykke til, dette klarer du! Mannen fortalte at første gangen moren hans prøvde å slutte å røyke, var hun så grusom å leve med at resten av familien etter hvert bønnfalt henne om å begynne igjen :lol: Men andre gangen lyktes hun og har vært røykfri siden. Du og de rundt deg får bare holde ut, det blir bedre og er absolutt verdt det! :D 

Akkurat nå, Raksha skrev:

Sikkert lurt, ja.  Sitter her  "koser meg" med et vellsmakende (fnys) glass vann :lol:  Men hey, om jeg kan ligge i senga i 6-8 timer istede for å måtte stå opp tre ganger før det er morgen, så er det jo verdt det. Kanskje :aww::lol: 

Vann er jo sååå godt når man er tørst :D 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 minutter siden, Teserere skrev:

Jeg elsker iskaldt fjellvann! Men vann fra springer smaker bare kjedelig. Så jeg drikker alt for lite vann.

 

Som flere har nevnt, så må du skatte av å ta ut pengene til andre formål enn bolig, så det er "dyre" penger. Ser du skriver senere at du skal slutte å røyke, tror det er et fornuftig valg som du vil sette pris på senere :) Lykke til!

Takk! :) stålsetter meg på det som venter mtp humørsvingninger osv. Denne gangen må jeg bare holde de ut! Laget meg en fin unnskyldning sist da. Og det var at det var synd på valpen som fikk så mye kjeft...:teehe:men jeg var i konstant dårlig humør. Var sur fra det øyeblikket jeg åpnet øynene på morgenen.:ermm:

@Emmy ååh det samme gjorde samboeren min sist gang!!:P skulle vært noe som hjalp for det humøret altså!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Christine skrev:

Hmm, godt spørsmål egentlig. Syns kanskje han er mer på kjøkkenet hvor vannskåla står (og føler jeg har fylt den opp mer enn jeg pleier i dag :aww:), men kan bare være at jeg har det liggende i bakhodet at de kan få økt tørste så jeg plutselig legger merke til sånt ja :lol: Syns også at han følger med som en hauk ifht mat og går på leit, men det kan jo være en blanding av at han er tynn og at jeg har det også i bakhodet.. 

Noe som er verdt å merke seg/tenke over ifht kortison forresten? :) Er forhåpentligvis bare en kort kur nå, men kjekt å vite dersom det er noe jeg bør vite uansett og dersom kuren blir forlenget. 

Det kan være at han drikker mer, jeg husker som sagt ikke hvor fort bivirkninger som det slår inn. Du kan jo måle vannmengden i noen dager og se? Men det er kanskje forutsatt at du veit sånn ca hvor mye de har drukket før :) 

Mennesker får tynnere hud av å stå på kortison, jeg veit ikke helt om det gjelder for hunder, i og med at de har pels, men det kan være lettere at de får rift og småskader. Om de får det så kan sår gro saktere når de står på kortison enn ellers. 

1 time siden, SFX skrev:

Foenix begynte på kortison onsdag for snart to uker siden, og den veterinæren mente at vi burde merke det raskt. Det med økt matlyst vet jeg ikke hvordan en måler på en Foenix som alltid inhalerer maten og alltid er klar for meg - men det tok ikke altfor lang tid før hun begynte å legge inn et helt nytt tigge-gir, et par dager kanskje:

17392241_10158208009585136_1261737041_n.

"La meg sitte klint inntil deg og hypnotisere deg til du gir meg maten min, dumma!"

Øynene er mer intense og kulerunde i virkeligheten - altså ikke til vanlig, men når hun føler det er tid for mat nå som hun går på kortison :P 

Det er ikke lov til å mase etter mat, så det er noe hun begynte med etter at de pillene kom i systemet, det er ikke bare noe jeg synser om, det merket både Toril som passet henne forrige helg og jeg ser det her nå om kveldsmaten kommer for sent for hennes smak. Vanligvis er de helt rolige, for ingen får mat når det mases om mat, så de VET at de ikke trenger å hypnotisere verken meg, skåla eller vomma. Med mindre du går på kortison.

:lol: Ja, den bivirkningen har Nora også, hun er helt hemingsløs når hun tigger, det ser ut som hun holder på å dø av sult hele tiden :rolleyes: Og hun er sabla frekk når det er utdeling av godbiter, hun syns ikke det er nødvendig å vente på hennes tur lenger, og om det er med en finger i dragsuget, så er det bare en liten bagatell - og hun har normalt sett vært en veldig høflig hund som ikke har vært borte i fingre hverken for å få tak i mat eller leker før. Alt har blitt så intenst med henne nå. Det er neppe bare pga kortisonen da, det er nok litt alder og litt at hun kjeder seg også :) 

40 minutter siden, *Kat84* skrev:

Aragon var den typen. Om jeg løftet han opp og tok ham med på badet begynte han å pipe og snu seg vekk fra meg. Om jeg ropte på ham på badet gikk han enten inn i buret og lå seg helt innerst i hjørnet slik at det var umulig å få tak i ham, eller han gjemte seg under senga :aww:

Du hadde sikkert tenkt å drukne han :aww: Det tror Nora hver gang hun må bade, at jeg prøver å drukne henne.. :P 

40 minutter siden, *Kat84* skrev:

Sjef ser ut til å ha registrert en rutine jeg ikke er klar over. Eller så er han veldig intuitiv :P

Jeg tipper det er en rutine du ikke er klar over :) 

40 minutter siden, *Kat84* skrev:

Mandagsklubben var hundre ganger bedre før. Spesielt med Otto Jespersen sine monologer til slutt :lol:

Alt var mye bedre før i tiden :P Men Otto Jespersens monologer var bare slitsomme :aww: 

9 minutter siden, Raksha skrev:

Sikkert lurt, ja.  Sitter her  "koser meg" med et vellsmakende (fnys) glass vann :lol:  Men hey, om jeg kan ligge i senga i 6-8 timer istede for å måtte stå opp tre ganger før det er morgen, så er det jo verdt det. Kanskje :aww::lol: 

Det er nok det, det er noe med å få sammenhengende søvn, liksom :) Men jeg tenkte jeg var smart og tok et mindre glass nå i kveld, ikke et av de som tar 3 dl, men et som bare tar halvannet. Hvis jeg må gå og fylle på stadig vekk, så kan det jo hende jeg drikker mindre? Bare fordi jeg er lat, liksom.. Kanskje du burde være like lat? :lol: 

9 minutter siden, Raksha skrev:

Ikke egentlig :lol:  Men det er jo en "trøst" at jeg ikke er alene i verden med problemstillingen? :lol: Jeg er bare optimist og drømmer om en hel natt sammenhengende søvn. :aww: Hjelper så lite om barnet sover til 7-8, når jeg rekker å stå opp to ganger før det for å tisse :aww:  

Jeg drømmer også om sammenhengende søvn, jeg er helt med deg der! Det er så sjeldent at jeg husker hvor uthvilt jeg følte meg sist jeg sov 6 timer i et strekk :lol: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

26 minutter siden, Kaisen skrev:

Takk! :) stålsetter meg på det som venter mtp humørsvingninger osv. Denne gangen må jeg bare holde de ut! Laget meg en fin unnskyldning sist da. Og det var at det var synd på valpen som fikk så mye kjeft...:teehe:men jeg var i konstant dårlig humør. Var sur fra det øyeblikket jeg åpnet øynene på morgenen.:ermm:

@Emmy ååh det samme gjorde samboeren min sist gang!!:P skulle vært noe som hjalp for det humøret altså!

Med fare for å være Captain Obvious - nikotin hjelper. Kjøp deg nikotintyggis ellernoe til å bruke den første tiden, så slipper du å bite huet av alle som er innenfor en mils radius. Så lenge du ikke går og knasker den hele tiden er det ganske lett å fase ut igjen, evt. bytte den gradvis ut i annen tyggis hvis vanen setter seg.

Husker første gangen jeg prøvde å slutte, da var jeg et realt tispeskinn. :lol: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Våknet altfor tidlig av meg selv..eller av urolig puli egentlig,  men ikke så urolig at det burde vekt meg. 

Dette blir en lang dag. 

Våknet til nyheten om at malamutspannet var på farta igjen og er forventet i mål ved 10-11 tiden . Det var gode nyheter :D Heier for harde livet!  

 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

27 minutter siden, Stine skrev:

Håper virkelig malamutene kommer til mål, det hadde vært dritgøy! Og velfortjent!

Han kom plutselig i mål tidligere enn antatt ! :D

Helt tilfeldig at jeg rakk livestreamen.  Gøy !! :D

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Jonna

Talli sier hun er desperat etter mat selv uten kortison (måtte hun aldri en gang lukte på kortison...) 

Talli greide tydleigvis rulle seg i noe fantastisk  (i følge henne) på morgentur. Rekker ikke dusje henne så greit at jeg alltid har noen våtservietter på badet og fikk tatt det meste på den måten. Satt faktisk ett par sekunder og lurte på om jeg bare skulle hente ett bur i kjelleren og dytte henne inn der også kunne hun skamme seg. Men det hadde jeg vist ikke samvittighet til.. 

Også irriterer jeg meg over at Jo Nesbø kun er på svensk på storytell. Fant ingen andre bøker jeg ville høre på heller. 

Hva heter de andre lydbok tjenestene? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 timer siden, Raksha skrev:

Jeg blir tørr i munnen av medisiner og da blir jeg "tørst" så er nok det som er grunnen. Salt bruker jeg omtrent aldri i mat, så får kun i meg det som allerede er i maten, så tror ikke det er problemet. Men drikker for lite ja, definitivt. Men jo flinkere jeg er til å drikke om dagen (vann) jo tørstere er jeg om kvelden :lol:  Akuttmedisinen mot migrene er ekstremt vanndrivende, så etter den må jeg drikke masse for å ikke få en annen type hodepine :pinch:

Er nok en sånn berømmelig ond sirkel, så må finne ut hva jeg kan drikke, hvor sent osv. 

 

 

Kroppen samler vann før et migreneanfall. Når anfallet slipper, så blir det mye tissing. Ble bekreftet av en foreleser på et hodepinekurs. Så systemet ditt er kanskje litt forvirret av migrene. Hvis det kan være noen trøst, så er jeg oppe 4-5 ganger pr. natt for å tisse. Og jeg har ikke migrene. Inkontinens, derimot...

Når det migreneplagede barnet vårt hadde hatt anfall, så var det alltid masse dospringing i etterkant. Bekreftelsen på at det hadde vært anfall og ikke Noro.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
    • Har briard, hun nærmer seg 9 år nå men er sprek ennå. Kunne tenkt meg en briardvalp mens min nåværende er sprek og rask! Hun har så herlig personlighet at jeg vil hun skal være med å prege valpen. Har forsåvidt sett litt på andre raser også som border collie (har ei på 4,5 år nå) og toller, men synes briarden har så herlig personlighet! Nå ligger det ut lite informasjon om oppdrettere i landet så jeg lurte på om noen visste om noen oppdrettere og evt kunne sende meg en pm om man ikke vil legge ut her? Vet av cathrine i trondheim men de er bortlovet, ble for sen der. 😅 men noen må da vite av noen oppdrettere? Står lite på briard/picard hjemmesiden. Litt dårlig det. 😬
    • Hvis du skal bruke folk som "hjelp", så pass på at de holder avstand og ikke tar kontakt med hunden først. Jeg ville oppholdt meg i områder med en del folk (ikke tette mengder) hvor det er mulig å regulere avstanden, og belønne ro og kontakt. Det valpen først og fremst trenger å erfare er at han ikke trenger å forholde seg til folk om han ikke vil. Hvis du skal trene sammen med folk, still dere på avstand og hold en samtale. Belønn all interesse hunden viser for den andre personen, hos deg selv, slik at han må søke ut igjen mot dem for å få belønning. Om han faktisk viser interesse for å gå bort til dem, la ham gjøre det, og la de kaste godbiter til ham (ikke bøye seg over ham!). Du kan hjelpe ham å hilse på folk du vil han skal møte (besøk, familie, venner osv.) med target-trening evt., så fokuset er på targeten og ikke på dem. Vær tydelig når han ikke trenger å forholde seg til folk og belønn kontakt med deg. Det skal ikke være opp til ham å måtte ta valget.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...