Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå, mars


Siljus
 Share

Recommended Posts

Guest *Kat84*

Jeg har full bil igjen. Men nå er det bare småting som gjenstår, så jeg blir ferdig med å vaske ut og alt i dag :)

For en gangs skyld skulle jeg ønske at jeg hadde weightpull hund. Få på sele, kople til en vogn, og sett oppi det som får plass. Hadde passet meg perfekt i dag :teehe:

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 3.1k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Valping 

Basse har bursdag  9 år, tenk det. 

Jeg er helt i ekstase jeg!! Hippy ble bekreftet drektig, så begynner nestingen ? Jeg burde kanskje lage egen tråd for nerdingen der, men seeee da  

Posted Images

Guest Jonna
13 timer siden, Siri skrev:

Jahhhh... DET var jo liksom NESTEN det samme :lol: 

Nei ja jeg klarer liksom ikke si meg enig i at det var greit jeg :lol: 

13 timer siden, Siri skrev:

URK... Godt det var Talli som var med, ja... 

 

Ja... Føler seg litt hjelpeløs når man sitter oppe på hesteryggen også! Det er liksom ikke bare til å slenge seg av å blande seg og la hesten løpe avgårde. 

Stakkars Sinner, han er trøtt han alt :lol: Har vist gått spor, trent lydighet, trent agility, kort snurr på jordet sammen med Talli og hjelpt meg kappe ned sykt epletre og rydde mye kvist bort :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei alle sammen! Jeg er tilbake igjen, har storkost meg med årets eventyr - Crufts! Ingen plassering på Glam i klassen, men det var høy konkurranse der - klassevinneren tar BIR på internasjonale utstillinger i Europa, og briten som ble nummer to har vunnet rasen på flere utstillinger på øya. Og dette var yearling - hannhunder fra 12-24 måneder, så min slow riser kom litt til kort mot to så velutviklet og flotte hunder. Men, dommeren tittet på ham flere ganger mens hun plukket ut de som skulle plasseres, så jeg følte at han var med i vurderingen. Jeg har fått sett video, og han løp virkelig fint på søndag - langet ut i en stor ring med god flyt og bra haleføring, og da dommeren skulle gå over ham sto han og logret rumpa av seg - sterk kontrast til et par hannhunder jeg så med halen trykket oppunder buken... Han sto kjempefint når han måtte det, selv om det var et gulv som luktet så spennende at han på et tidspunkt la seg ned paddeflat, trykket nesa i teppefilten, og snorta til seg alt av dufter.

Mange fine tilbakemeldinger fra folk ringside fikk han også, med kommentarer om at det "a shame he wasn't placed" - og det er nok det groveste høflige briter vil si om en dommer :D Jeg er storfornøyd - Glam har storkost seg på tur, sin første store tur uten Foenix som støtte og selskap. Han er tålmodig på reise, tilpasningsdyktig og slår seg til ro overalt, tar alt på stø pote, og har bare vært en drøm å reise med. Vi reiste i følge med en venninne og hennes voksne hannhund som Glam aldri har møtt før, så det var jo litt spennende, men det endte med at Glam har funnet seg en ny helt, og Romy har funnet seg en apprentice. De lå side om side på hotellgulvet, lekte sammen når de var løs, og når de var i bånd tasset Glam spent etter Romy og skulle snuse på de samme flekkene og fulgte nøye med på hva den voksne, spennende karen gjorde. Tisset på de samme flekkene, men ikke for å tisse høyere, bare for å gjøre likt - veldig tydelig forskjell. Glam, lilledusten, var så nysgjerrig på hva Romy holdt på med til tider at han ble tisset på en gang. Idiot :wub: 

Kjøreturen gikk problemfritt - kjørte torsdag og fredag med noen timer søvn i bilen på omgang, og var framme på hotellet på ettermiddagen så vi hadde god tid til å slappe av, spise og ta oss av hundene. Lørdag ble det å teste kjørerute til hallen, treffe reisefølgets venner, shoppe, lokalisere ring, shoppe, middag med 59 andre bernerfolk, pelsstell - og søndag var det en lang utstillingsdag. Reisefølget ble RU hannhund, slått av den samme hannen som ble Europavinner i Lillestrøm i 2015, så kanskje det kan bli revansje på et tredje forsøk senere? Dette var første året som grosser schweizer sennenhund fikk delta på Crufts som egen rase, så Channel 4 ønsket å vise fram rasen på direktesendt TV. Innen de kom til raseringen for å huke tak i noen, så var det bare min venninne som var igjen, så da kom Romy på britisk TV rundt 1820 britisk tid. Han gjorde en god figur, koste med programlederen og fikk vært rase-ambassadør. 

Tilbake på hotellet spiste min venninne middag, mens jeg hadde nå fått så vondt i ankelbruddet etter to dager på betonggulv at jeg var for kvalm til å spise. Det ble sjokolade fra hotell-senga og forsøk på å finne noe avledende på TV, kos med Glam, og bare avslapning fram til vi la oss i ti-tiden. Neste morgen våknet jeg med en ankel så hoven at jeg ikke var i stand til å trå på den - ironisk, når det var korsben-bruddet jeg var bekymret for før avreise. Jeg hadde helt glemt hvor vond ankelen kan bli, så pillene til det beinet lå igjen på Espa... Men vi fikk en pose med is fra kjøkkenet, og jeg satt i to timer og forsøkte å ise ned hevelsen mens reisefølget fôret og lufter hunder og pakket bilen. Jeg fikk hinket ut i bilen, og satt med ispølse rundt ankelen fra Birmingham til Dover (3.5 times kjøring), så i Dover klarte jeg å halte rundt på en liten fotoshoot i noen ruiner, før vi fant ferga. I Frankrike var hevelsen gått nok ned til at jeg kunne vippe nok på ankelen til å trykke på gasspedalen, så da kjørte jeg til vi var godt inn i Belgia, og slik fortsatte turen hjem med kjøring annen hver gang - det gikk helt fint fram til Strömstad, da gikk begge frontlyktene samtidig. Det ble ****** mørkt! Heldigvis var Clas Ohlson på Nordbysenteret åpent og reddet oss, og litt etter midnatt var jeg i seng etter å ha kjørt reisefølget hjem og plukket opp Foenix igjen. Godt å få jenta mi i armene igjen, og sovne tett inntil henne.

Nå er jeg på jobb, og gruer meg til å pakke ut av og rydde bilen i ettermiddag :P 

Jeg har ikke fått oppdatert meg på hva som har skjedd den siste uka, men ser at @Ganzie trenger en stor klem - så forferdelig, håper dette var en engangshendelse, og at du har hatt nok nå! :hug: 

  • Like 20
Lenke til kommentar
Del på andre sider

16 hours ago, Ganzie said:

Livet kan ha sine opp og nedturer, og på lørdag skremte jeg vannet av stakkars gubben min. 
 

  Reveal hidden contents

Litt over kl 23 hørte han noen rare lyder fra stua, og der lå jeg i sofaen med kramper og spasmer. Han ringte ambulanse og da sluttet jeg å puste og han tror hjertet sluttet å slå.
Heldigvis har jeg en handlekraftig mann som ikke er tapt bak en vogn.
Han foretok hjertekompresjon og munn til munn og akkurat da ambulansen kom begynte jeg å puste. Svakt, men det var pust og puls. Jeg ble sendt i hui og hast til sykehuset og har ligget der til nå.
Undersøkelser viser epileptiske forandringer i hjernaktiviteten, og en cystisk forandring i venstre frontallapp. 

Så nå har jeg diagnosen epilepsi, førerkortet er inndratt for minst ett år, og livet er snudd opp ned. 

 

Jeg har epilepsi (oj, nå er jeg i overkant privat her kjenner jeg...hm...). Det snur verden litt på hodet, men det BLIR bedre etterhvert. For de som blir vitne til et GTK anfall ser det skummelt ut, man slutter jo å puste en liten stund, og man blir blå i fjes og på lepper. Høres jo ut som du var borte litt lenger da- bra mannen din er handlekraftig! 

Håper at dette er en engangshendelse, man kan få epileptiske anfall uten at det er epilepsi (den cystiske forandringen høres "skyldig" ut)

Bare send en Pm om jeg kan bidra med noe. 

Lykke til! 

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, *Kat84* skrev:

Sjef fikk ikke lov å være på soverommet tidligere. Det var noe jeg har gitt ham lov til, selv om det blir veldig mye pels. De gangene han har vært hos meg i helgene så har det vært helt pelsfritt ;) 
Så egentlig er vi enige. Men det han ikke vet osv... :whistle: Det er jo bare til å bytte på senga før han kommer hit. :teehe:  

Han vet at det er krav, så vi har alt av betydning avklart. Heldigvis :) Hans tanke var å bryte vanen tidlig slik at han ikke plutselig spretter oppi senga midt på natta eller noe ;) 

Vi har fått til at Uno legger seg i fotenden etter siste lufting før natta, der ligger han maks 30 minutter før han legger seg på gulvet istedet. Samme etter første tisserunde om morgenen, legger seg i fotenden. Ellers kommer han ikke opp i senga vår mens vi er der før han hører at vi er helt våkne, da kommer han inn på soverommet. Blir han da invitert hopper han opp og er lykkelig tulling i senga, spretter ned igjen og henter en leke, hopper opp og dæljer oss i hodet med den, ligger opp ned og knurrer, spinner i sirkel og bruker oss som hoppeslott :P

AN skulle jeg ønske jeg holdt meg til planen om en rolig økt med tredemølle og ellipsemaskin før skikkelig uttøying. "Når jeg først er her alene og har masse tid hadde det vært litt fint med en økt slyngetrening, det er så lenge siden"... jada, nå har jeg  muligens gitt meg selv en strekk i låret med utfallsøvelsene og ellers sørga for at alt av kjernemuskulatur virkelig har fått kjørt seg. Tror jeg må regne med et par dager der selv det å sette seg ned på do vil gjøre vondt :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, 2ne skrev:

Det hadde vært en greie jeg måtte ha vurdert seriøst om jeg fikk meg mann :P:lol: 

Det der er grunnen til at jeg overhodet ikke vurderer en mann engang :lol: 

1 time siden, 2ne skrev:

Fant ut hvorfor ting har vært ømt og sårt under plata da, jeg er faktisk sår der, liksom. Ikke bare litt heller.. Jeg skylder på all vridninga jeg dreiv med når jeg moppa over gulvene her om dagen :aww: Kanskje jeg rett og slett ikke kan drive med husarbeid lenger? :whistle::lol: 

Nei, du kan nok faktisk ikke det... .faktisk :aww: 

33 minutter siden, JeanetteH skrev:

Nei ja jeg klarer liksom ikke si meg enig i at det var greit jeg :lol: 

:lol: 

33 minutter siden, JeanetteH skrev:

Ja... Føler seg litt hjelpeløs når man sitter oppe på hesteryggen også! Det er liksom ikke bare til å slenge seg av å blande seg og la hesten løpe avgårde. 

Moralen er: IKKE driv med hest og hund samtidig... evt aldri drive med hest :aww: Det er fa'li... 

33 minutter siden, JeanetteH skrev:

Stakkars Sinner, han er trøtt han alt :lol: Har vist gått spor, trent lydighet, trent agility, kort snurr på jordet sammen med Talli og hjelpt meg kappe ned sykt epletre og rydde mye kvist bort :P 

Er ikke plass til så mye oppi den knotten ennå vøtt :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Jonna
Akkurat nå, Siri skrev:

 

Moralen er: IKKE driv med hest og hund samtidig... evt aldri drive med hest :aww: Det er fa'li... 

Da knuser jeg livet til Talli. For dette er faktisk det hun ikke viste hun savnet hele livet :lol: No kidding! Jeg tror hun blir rusa på hest! Hun skal få leve pensjonist livet lykkelig. (også tror jeg at om jeg ikke hadde vært på hesten og gått i mellom så hadde nok jeg endt med å bli bitt etter Talli rivet i filler. Nå klarte vi liksom skremme litt den dere malamutten med 600 kg X 2 så den ble pittelitt usikker på situasjonen den hadde klart skyte seg inn i. 

Akkurat nå, Siri skrev:

Er ikke plass til så mye oppi den knotten ennå vøtt :P 

:lol: Er ikke tull en gang. Men det er helt rart hvor "anderledes" han er på enkelte ting. "løpe agility løpe agility* jeg skal fikse hindrene *legger seg ned med leken og titter på hva jeg driver med* Raringen :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

8 minutter siden, JeanetteH skrev:

Da knuser jeg livet til Talli. For dette er faktisk det hun ikke viste hun savnet hele livet :lol: No kidding! Jeg tror hun blir rusa på hest! Hun skal få leve pensjonist livet lykkelig. (også tror jeg at om jeg ikke hadde vært på hesten og gått i mellom så hadde nok jeg endt med å bli bitt etter Talli rivet i filler. Nå klarte vi liksom skremme litt den dere malamutten med 600 kg X 2 så den ble pittelitt usikker på situasjonen den hadde klart skyte seg inn i. 

Jeg håper jeg aldri oppdager at det jeg har savnet hele livet inkluderer omgang med 600 kg hest :lol: 
Får vel egentlig håpe at den malamuten skjønte at han tabba seg ut - og aldri gjør det igjen... 

8 minutter siden, JeanetteH skrev:

:lol: Er ikke tull en gang. Men det er helt rart hvor "anderledes" han er på enkelte ting. "løpe agility løpe agility* jeg skal fikse hindrene *legger seg ned med leken og titter på hva jeg driver med* Raringen :P 

Han er hannhund... det forklarer vel det meste :P 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Line skrev:

Nå er det jo ikke så ille, for nå er det jo oppholds :) Hadde jeg vært hjemme så hadde jeg benyttet muligheten, for når jeg kommer hjem så begynner det sikkert å regne :aww: 

 

Var heldig med været faktisk :) Føreforholdene i skogen var det værre med. Skjønner ikke hva jeg tenkte på, burde jo skjønt at det var is, slaps og glatt, råtten snø overalt. Men å snu, nei det går ikke :P Ble ikke lange turen, men Twist fikk i det minste rørt litt på seg. Noe av det eneste jeg savner med å bo i litt mer sentrale strøk er tilgangen på fortau langs veien (og gatelykter), jeg er så lei av turer med bikkja i kort bånd pga trafikken...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Puberteten har tydeligvis slått inn for fullt her i huset. Gikk tur på stranden i dag. Hun er alltid løs der og kommer stadig innom meg for å få godbiter, men ikke nå lenger. Og hun er veldig redd for å miste meg så hun stikker ikke av. Men å få på seg båndet igjen?? No chance..vil være fri selfølgelig. I morgen blir det langline!

Begynte også med timeout i buret når hun biter på møbler osv(hun er 8 mnd så jeg syns ikke det er greit). Men den drittbikkja skjønte greia veldig fort.. biter på bordet og løper inn i buret så fort jeg ser strengt på henne. Så blir hun der i et par minutter før hun går løs på bordet igjen. Så hun skjønner visst at hun ikke har lov, men hun bare driter i det:blink: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Leste meg opp, stor klem til deg @Ganzie!! Så grusom opplevelse. Er ingen ting i forhold, men jeg har hatt bilkjøreforbud siden september og det er skikkelig hemmende å ikke kunne legge opp alt slikt selv. Føler så inderlig med deg og håper det blir bare med dette ene året!!

Ferdig med papirarbeid for nå, skal jeg gi meg selv 5 min på surfe meningsløst så ut og hente valpene som koser seg i solen. Stakkars små må bade :P Så er det øyelysning, og Carisma reiser etterpå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bestillt gave til samboer, som har bursdag på fredag. Bestillte to byggesett, en bil og en båt. Båten skulle være i skala 1:700, så jeg hadde jo sett for meg at den skulle være scvææær...Han driver å bygger en båt nå i skala 1:600 og den er stooor.  Men den jeg har kjøpt er jo bitteliten... Jaja, han blir nok fornøyd uansett, får man håpe :D Han er heldigvis lett å glede :heart:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 minutter siden, Mardina skrev:

Bestillt gave til samboer, som har bursdag på fredag. Bestillte to byggesett, en bil og en båt. Båten skulle være i skala 1:700, så jeg hadde jo sett for meg at den skulle være scvææær...Han driver å bygger en båt nå i skala 1:600 og den er stooor.  Men den jeg har kjøpt er jo bitteliten... Jaja, han blir nok fornøyd uansett, får man håpe :D Han er heldigvis lett å glede :heart:

Spørs jo hvilken båt det er, så nå er jeg veldig nysgjerrig! :) Hvilken produsent er bak modellen? 

---

Ehmm... Er det noen her som har erfaring med at utleninger lærer norsk på bokmål/ selvstudium med cd+bøker online, men så skal leve med noen som snakker veldig dialekt? :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var ute og lufta valpen og plutselig var hun halveis utpå jordet.. Hun skulle jage et blad og halsbåndet gikk opp i spenna. Godt hu er litt mammadalt, hu ville heller leke enn å komme men når jeg bare gikk min vei så kom hu så fort atte fy :lol:  

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Kangerlussuaq skrev:

Spørs jo hvilken båt det er, så nå er jeg veldig nysgjerrig! :) Hvilken produsent er bak modellen? 

---

Ehmm... Er det noen her som har erfaring med at utleninger lærer norsk på bokmål/ selvstudium med cd+bøker online, men så skal leve med noen som snakker veldig dialekt? :P 

Den var vel fra Tamiya tror jeg :D Men det viktigste var at han ble fornøyd og det ble han :D Nå har han litt å drive med framover :heart:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Kangerlussuaq skrev:

Spørs jo hvilken båt det er, så nå er jeg veldig nysgjerrig! :) Hvilken produsent er bak modellen? 

---

Ehmm... Er det noen her som har erfaring med at utleninger lærer norsk på bokmål/ selvstudium med cd+bøker online, men så skal leve med noen som snakker veldig dialekt? :P 

Dialekter må tas med i beregningen for å si det sånn. De som lærer norsk må huske at bokmaål er et skriftspråk, "ingen" snakker sånn.

jeg gå på klubbmøte om to minutter? Er det ingen mulighet for å slippe unna? Nei, det er visst ikke det. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

21 minutter siden, Mardina skrev:

Den var vel fra Tamiya tror jeg :D Men det viktigste var at han ble fornøyd og det ble han :D Nå har han litt å drive med framover :heart:

Tamiya er kult, har lyst på Tirpitz i 1:350...! :icon_redface:

Akkurat nå, Symra&Pippin skrev:

Dialekter må tas med i beregningen for å si det sånn. De som lærer norsk må huske at bokmaål er et skriftspråk, "ingen" snakker sånn.

Men hvordan legger man inn læringa i det, det er det jeg sliter litt med. Særlig nordlening som jo er så jææææskla annerledes. Jeg = æ ... Det er jo to helt forskjellige ord :P Som å lære to språk. Stakkars mannen min :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Stine :hug:jeg forstår deg godt. 

Her har jeg hatt ny inspeksjonsrunde av bad, av saksbehandleren hos forsikringsselskapet. Han kunne ikke forklare hvor feilen ligger og dermed ble endelig konklusjon at hele badet, inkl vegger, må rives. Siden alt må regne som konsekvens av feil utført av fagperson. Og dermed dekker de alt. 

3 mnd med frem og tilbake tok det. Jeg valgte tidlig i prosessen å legge meg på en "taus og høflig" linje, der jeg kun stillet nøye gjennomtenkte spørsmål. Det er enklere å få gjennomslag for ting om "motparten" mener de har kommet frem til det selv :) og ikke pga aggressivt press (som lett kan gi motsatt effekt). 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
    • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
    • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
    • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
    • Ja, det kommer til å bli brukt sekk til valpen. Men vi har lyst til å kanskje leie en hytte og ta små dagsturer med både valp og godt voksen hund.  Sykkelturer utgår pga det blir for tungt med 30+ kg i sykkelvogn.  Alt kommer til å gå på valpens premisser.  Men vi vil gjerne ha turterreng som er ganske flatt, pga eldre hund med hofteplager, og pga tung sekk i krevende, kupert terreng er skummelt.  Setter gjerne tips på turrterreng, eller lettgåtte turer: hele sørlandet, Telemark og Asker område På forhånd tusen takk
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...