Gå til innhold
Hundesonen.no

Valpen bjeffer på barn


Espinder
 Share

Recommended Posts

Jeg her en 5 mnd gammel Griffon Petit Brabancon som bjeffer på min eldste sønn på 17 år. Dette har han gjort helt siden vi fikk ham for 2 uker siden. Han bjeffer konsekvent på bare ham. Kan dette bare være noe som er forbipasserende da han ikke akkurat har vært hos oss veldig lenge? Ser hunden på min sønn som en fremmed som kommer på besøk hver gang? Noen som vet hvordan vi kan få bukt med dette, sønnen i huset er litt fortvilt over dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I hvilke situasjoner bjeffer hunden på han? Og hva føler du ligger bak bjeffingen(usikkerhet, lek/oppspilthet, andre ting?) ? Kan det ligge noe annet bak, feks er sønnen din litt usikker på eller ikke vant til hunder? Eller herjer og leker han mye med hunden? 

At hunden har vært til dere i bare 2 uker kan absolutt være en faktor, mange bruker lang tid før de har slått seg helt til rette, selv om de tilsynelatende virker å ta det veldig fint fra dag 1. Hunden er jo også ung, det kan også i aller høyeste grad være en faktor. Hormoner, kropp og hjerne i utvikling kan klusse til litt av hvert og kan slå ut på mange forskjellige måter hos forskjellige hunder så det vil nok og gå seg til om det har noe med saken å gjøre. 

Uansett så er det viktig at sønnen din ikke tar dette "personlig", for personlig er det ikke. Og om han begynner å føle på det så vil hunden merke det og det blir potensielt en ond sirkel. Om du tenker at det kan være oppspilthet om han leker mye med hunden e.l. så prøv å roe ned litt, om du føler at det kan være en form for usikkerhet som ligger bak bjeffingen så prøv å få sønnen til å ta litt mer ansvar for hunden en periode slik at de kan bli godt kjent og knytte bånd :) Foring, tur, kos osv :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tilbakemeldingen. Hunden bjeffer når han kommer inn i rommet og det tar en stund før han roer seg ned. Virker som om at hunden ser på ham som en fremmed som kommer på besøk. Sønnen i huset har så langt ikke tatt veldig mye ansvar i forhold til hunden, mange andre ting som opptar ham for tiden og er ikke så veldig aktiv i familielivet. Skal prøve noe av det du skriver og smøre oss med litt tålmodighet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...