Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå februar


Guest *Kat84*
 Share

Recommended Posts

1 time siden, Wildlife skrev:

Takk. Får håpe det går bedre. I går gikk egentlig greit. Holdt meg såpass opptatt. Er ikke vant til å være alene. Har pleid å få bestemme selv når jeg vil være alene?

Men dagen i dag har jeg bare gått rett i kjelleren. Går med telefon konstant og livredd for å misse at han ringer. Blærh..

Jeg er glad for jeg ikke har nordsjø-mann?

Haha mens jeg håpte på at min skulle bli nordsjø-mann istedenfor sjømann og var borte 6uker i strekk.. det lengste var 9 uker :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 3.1k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Vi har kjøpt et ***** hus.   https://m.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=91368606&fks=91368606   Vi EIER et hus.    

...spretter jeg innom for å fortelle at 12 små nøster har funnet veien ut, resten jobber med saken.  

Søtbass (sånn helt seriøst, han er usedvanlig vakker? Ikke sant?  )          

Posted Images

Guest Christine

Jeg hadde det tøft store deler av vgs, og hadde vi hatt disse fraværsreglene hadde jeg faktisk ikke bestått. Til tross for høyt fravær ble det noe av meg også tilslutt. Tok senere en bachelorgrad med 10%grense på fravær, og har god arbeidsmoral. Hadde vi hatt den fraværsgrensa da jeg gikk på vgs hadde jeg nok droppet fort ut, og hvem vet hvor jeg ville vært nå? :aww: 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med tanke på kompost og sortering av matavfall: denne er hentet fra ei tibbegruppe på fb. Hun mistet en av tibbene sine etter at den spiste bunnfallet i en kompostbinge som hadde blåst overende etter tømming og fikk i seg giftig muggsopp. Den andre tibben overlever men kan få varige skader på nyrer osv, den hadde "bare" spist det den andre hunden kastet opp og fikk i seg mindre gift. Så fort kan det skje...

http://dogstodaymagazine.co.uk/2017/02/16/family-dog-killed-toxic-mould-food-recycling-bin/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest *Kat84*
Akkurat nå, Tommy skrev:

Ps: Blind-date opplegget slo så godt an hos de jeg snakket med at det ikke var gøy. Nedtur.

Nå ble jeg også skuffet. Hadde håpet på en hysterisk morsom historie av dette! :lol: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

38 minutes ago, Monikawt said:

Har du ikke Ted lenger?

Nei, Ted har fått seg en flott familie i fredrikstad. Det satt veldig langt inne (jeg hadde han fortsatt bare på prøve/fosterhjem fra FOD), men han ble litt for mye hele døgnet, jeg måtte sette valpis til side hele tiden og det ble feil :) Så jeg pratet med min kontakt i FOD og det kom noen på prøve og jeg var med og velge ut familie, hele overrekkelse og alt med livet hans. Han har fått det supert og siste nytt var at der var forever home og kontrakter signert. Da bor han med en barnefamilie som vil trene hund og gå masse turer. Fått mms med bilder og alt! :) 

Har hatt nå 3 hunder til omplassering/fosterhjem iløpet av 2016 og det har vært veldig givende, men konklusjonen blir stadig at min egen hund skal jeg ha fra den er liten for å prege den slik jeg vil (f.ex noe så banalt som å kunne kjøre forran i den store varebilen). Men aldri si aldri, plutselig dukker perfekte hunden opp. 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

32 minutter siden, Krutsi skrev:

Haha mens jeg håpte på at min skulle bli nordsjø-mann istedenfor sjømann og var borte 6uker i strekk.. det lengste var 9 uker :P 

Huff!! 

Min mann sa tidligere han kunne tenkt seg å jobbe i nordsjøen. Da sa jeg han måtte finne seg et annet sted å bo? jeg har litt angst for å være alene. (Barna er jo der men det er ikke helt det samme). 

Så han pleier ikke reise bort lenge av gangen. Er fast 5 dager i august men det overlever jeg selv om det ikke er gøy. Men har aldri vært borte så lenge før og vi har vært sammen over 10 år. ? 

Men det har vært en slitsom dag. Laaang dag. Håper det blir bedre i morgen... og at jeg får sove litt nå selv om jeg ikke har hørt noe i dag...

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

46 minutter siden, Christine skrev:

Jeg hadde det tøft store deler av vgs, og hadde vi hatt disse fraværsreglene hadde jeg faktisk ikke bestått. Til tross for høyt fravær ble det noe av meg også tilslutt. Tok senere en bachelorgrad med 10%grense på fravær, og har god arbeidsmoral. Hadde vi hatt den fraværsgrensa da jeg gikk på vgs hadde jeg nok droppet fort ut, og hvem vet hvor jeg ville vært nå? :aww: 

 

Samme her. Jeg fikk kyssesyka som jeg ikke tok så alvorlig når jeg var 16. Tok det ikke så alvirlig som jeg skulle ha gjort antageligvis. Jeg flytta også ut som 17 åring og begynte på ny skole. Det var såpass at når en jeg gikk i klasse med på den siste skolen begynte å jobbe der jeg er nå så visste han ikke hvem jeg var eller at jeg hadde gått i klassen hans.

Jeg var mye borte. Slet med at jeg var så uoverkommelig trøtt konstant og kunne sove hele døgnet. Jeg tror nok dette hadde en grunn men jeg gikk ikke til lege i redsel for å bli ledd av og sendt av gårde med en beskjed om at jeg bare var lat. For det var ikke greit å ikke makte å stå opp. Null energi i hele kroppen. Så hadde vi hatt den regelen hadde jeg vært kaputt. Men jeg gikk også ut med 4,5 i snitt hvor blant annet 6 i matte og naturfag. Så det stod ikke på det.

Jeg gikk ikke videre skole da jeg sleit litt med det samme litt etterpå. Men jeg er barne og ungdomsarbeider nå og jobber som pedagogisk leder. Og jeg har også god arbeidsmoral og gjør som regel det jeg kan for ikke å være borte. 

Så jeg sier som deg. Jeg hadde nok gitt opp kjapt om den regelen var den gang. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

HERREGUD for en kveld! Står utenfor jobben og får telefon om at pappa har mista huskyen jeg passer (han slapp ut Buddy i hagen som ikke er inngjerda enda jeg har sagt i TO år at han ikke skal luftes uten bånd i hagen)... Lette rundt i to timer, så får jeg høre via min søster at noen i nærområdet har funnet han. Verdens beste følelse å kunne ringe Buddy sin eier og si at nå hadde jeg han stående foran meg. :heart:

Jeg skal sove godt i natt, det er sikkert og visst. :yawn:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Huset er aldri så ryddig som rett før vaskehjelpene kommer :aww:
Jeg har igjen å rydde klær i andre etasje, rydde toalett og badet oppe så er jeg i mål. Stakkars samboer har veldig mye lengre liste!
Ellers har jeg vært på shoppingspree i ettermiddag og trenger nå bare litt sengetøy så er alt klart for baby ankomst. ( eller, vognen kommer ikke før i april så den må vente til da [emoji14] )
Valpene er så morsomme nå, elsker dennd alderen! og perfekt tid nå for sosialisering! Hele helgen blir full av besøk på bursdagen til eldste, så det blir morro :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, Raksha skrev:

Ja er jo det jeg og sier?  15% regelen var der riktignok på papiret, men jeg hadde som sagt betraktelig mer enn 15% fravær og gikk ut med 4,5 i snitt. Og jeg var ikke alene.  Jeg syns nye regelen høres helt på bærtur ut, folk lærer forskjellig og vurderingssituasjoner bør jo telle mest. 

Ja, ikke sant? Jeg husker ikke hvor mange % vi kunne være borte en gang jeg, men jeg syns det nye regelverket er ****** slitsomt for de som faller utenfor. 

3 timer siden, Turb skrev:

Det har jeg stor forståelse for. Vi synes også regelverket er i overkant firkantet og lite oversiktelig. Det skaper også hauger av merarbeid for registreringssystemet vi bruker er veldig tungvint. Idag brukte jeg 5 min på registrere to dager med dokumentasjon på en elev, det er mye når alt skjer elektronisk... 

Men så er det litt solskinnshistorier og da, en far som kom til meg og sa han var takknemlig for 10% regelen for de hadde slitt masse med å få barnet til å gå på skolen på ungdomsskolen, hadde skulket og vært på vei i veldig feil retning. Pga den regelen så har eleven nesten ikke fravær og får til mye mer og er mye mer motivert. 

Mens jeg veit om unger som dropper ut fordi de ikke klarer å være på skolen ofte nok til å holde seg innafor fraværsregelen. Da slutter de heller før 1 desember, så de ikke bruker opp skoleretten sin. Det kan umulig være noe bedre det.. 

2 timer siden, Siri skrev:

Ja, da er du nok veldig mye eldre... jeg er jo fortsatt bare 25 år... egentlig :aww: 

Og du ser ikke en dag eldre ut heller! :kiss: 

2 timer siden, Siri skrev:

Det så jo godt ut!!!! Sikkert like godt som ostepølser med pannekake :D 

Hæ? :o:rolleyes: 

--

Jeg har en recliner som jeg sitter i (hele dagen, siden jeg ikke har noe liv :aww:), og den har pudlene funnet ut at er super som utkikkspost, så de vil ligge øverst på ryggstøtta og kikke ut vinduet (og knurre på kråkene og skjærene på gårdsplassen, sånn at Nora hiver seg opp fra gulvet og raser mot døra med alarmen på, for hun tror jo at det kommer noen.. Gøy med hund). Veit dere at den fotstøtta er skikkelig tung å få ned når det ligger 8-10 kg puddel på ryggstøtta? Vel.. Jeg får den ikke ned så sant ikke de bortskjemte selskapsbikkjene gidder å flytte på rompene sine, liksom. Og veit dere en annen ting? Pudler er ikke som belgere, som spretter unna så fort de kan hvis du sier flytt deg. Nope, da reiser de seg opp, sklir ned på armstøtta med forbeina før de strekker seg litt før resten av kroppen kommer etter. For all del, ta dere god tid, det var ikke sånn at jeg  hadde tenkt meg opp i dag :rolleyes: Så kan vi vedde på det at når jeg retunerer til stolen MIN, så ligger det et sort krølledyr der, for da hadde jeg jo gått, så da kunne de ha hele stolen for seg sjøl.. De veit hva "flytt deg, det er plassen min" betyr, men innimellom så bruker de nesten like lang tid på å komme seg ut av stolen som de bruker på å komme seg ned av ryggstøtta.. :gaah: 

Fortsett sånn, så kan det hende dere ikke får ligge i møbler mer, det finnes faktisk hunder som må ligge i det man kaller "hundesenger", det kan fort bli dere det :aww: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ble helt ferdig med listen min! Samboer med sin også, så han er ute og tar kuer nå. Så er det bare å vente... 30 min igjen av en vaskemaskin jeg MÅ få hengt opp før jeg legger meg, så kan jeg sette på en ny på samme tid :yawn: Heldige samboer har bare 4 kurver med klær å brette imorgen :aww: Hundene er lagt  og foret for kvelden, valper skiftet hos og kost med. Imorgen tidlig har jeg da ikke så mye å gjøre, flytte valpegrindene, kostymene til ungene ligger allerede klare, uteklærnene også. Kjenner jeg er oppriktig fornøyd med dagsinnsatsen :P

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg sitter på jobb og bekymrer meg for om kaka jeg bakte i går ble bra og om jeg burde ha en plan B i tilfelle rottefelle. Da blir det i så fall ferdig-is og bær :P Også må jeg innom polet og handle litt vin. Hvordan jeg skal få smugla dette inn i huset uten at samboern får det med seg er en annen sak...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gud hjelpe meg der er mange rare snodigheter på to ben. Sitter i valgkomiteen i en hundeklubb i en nabokommune. Det ble sendt ut mail for noen uker siden av leder, og alle ble enig om felles telefonmøte. De to andre bor forøvrig i kommunen klubben holder til og kjenner "alle" der. Jeg kjenner få, men har deltatt på en del aktiviteter. Jeg regna med jeg ville bli kontakta nærmere for tlfnr og gjennomføring, men nei. Sent mandag kveld, ringte leder der og lurte på om jeg hadde glemt møtet. Det viste seg at de hadde hatt det den ettermiddagen, men å ringe meg idet de starta så de tydelig ingen grunn til. Så - siden jeg hadde "glemt" det, hadde de to andre fordelt oppgavene. Jeg skulle finne 2 nye til valgkomiteen. Mitt verv, bla. Jeg har spurt ganske mange, rundt 15, alle har sagt nei. Forståelig nok, folk flest har mye å gjøre. Så jeg fikk ikke tak i noen, men tilbød meg å stille selv for 2 år til. Da manglet en, jeg spurte flere, fikk bare nei. I denne tiden har jeg mottatt ganske mange mail fra de to andre i komiteen, med en ganske spesiell tone - der de tydeligvis har prøvd å presse meg til å kontinure å bruke masse tid på dette. Jeg har svart på hver mail at jeg har spurt og spør, men ingen vil si ja så langt. Jeg har brukt 1 time hver dag siste tre dagene på dette, og det har ikke vært noen enkel oppgave siden jeg kun kjenner noen få i denne klubben...I dag våknet jeg opp til ny mail, som jeg svarte det samme på. Fikk da en rimelig ufin mail tilbake etter 5 mnutter: "mens jeg fant en til vervet nå i løpet av 10 sekunder". Altså - dama hadde da på de 10 siste sekundene tydelig greidd å finne en.

Kiss my as - de har nok hatt en i bakhånd men villet se meg svette ekstra. Jeg kjenner ikke disse folka, har aldri møtt dem. Så da fikk jeg nok. Skrev tilbake: "Så fint. Da kan du informere klubben om at jeg trekker meg fra vervet og ikke stiller på nytt".

Liten vits i å sitte i et verv der man gjør så dårlig jobb at de andre i samme komite syns det er på sin plass å sende gjentatte ufine mail.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er på jobb og har hatt en fin dobbeltime der elevene har laget presentasjon om et valgt litteraturemne. En dobbeltime til nå, pluss en rådgiversamtale eller to, så er det jaggu vinterferie.

Jeg drømmer om å kjøre til et veldig folketomt og øde sted der jeg kan slippe løs dyrene mine uten at de treffer på hverken mennesker eller andre hunder. Midt oppe på Dovrefjell kanskje? :P

 

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

17 timer siden, Raksha skrev:

Er det 10% totalt eller pr fag? For mener det var det at det var i fag det ble ramaskrik om. 10% av fag man har to timer i uka er liksom ikke spesielt mye. 

Vi hadde 15% totalt tror jeg da jeg gikk i hin hårde dager. Var aldri noen som klaget  på det, var vel svært sjelden noen fikk pes for fravær så lenge man møtte til vurderingssituasjoner. Jeg hadde langt over 15% fravær men lærerne så gjennom fingra med mye og jeg hadde vel 14 dager ekstra pga kronisk sykdom. Når jeg ser tilbake på det, drøyt ti år etter, så fatter jeg ikke at jeg kom meg gjennom vgs. :o  

Det er 10% pr. fag.

Btw, h*n er hjemme i dag også. Kan ikke gå spysyk på skolen. Det blir ikke fraværsmelding fra lege. Jeg orker ikke. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 timer siden, 2ne skrev:

Jeg har en recliner som jeg sitter i (hele dagen, siden jeg ikke har noe liv :aww:), og den har pudlene funnet ut at er super som utkikkspost, så de vil ligge øverst på ryggstøtta og kikke ut vinduet (og knurre på kråkene og skjærene på gårdsplassen, sånn at Nora hiver seg opp fra gulvet og raser mot døra med alarmen på, for hun tror jo at det kommer noen.. Gøy med hund). Veit dere at den fotstøtta er skikkelig tung å få ned når det ligger 8-10 kg puddel på ryggstøtta? Vel.. Jeg får den ikke ned så sant ikke de bortskjemte selskapsbikkjene gidder å flytte på rompene sine, liksom. Og veit dere en annen ting? Pudler er ikke som belgere, som spretter unna så fort de kan hvis du sier flytt deg. Nope, da reiser de seg opp, sklir ned på armstøtta med forbeina før de strekker seg litt før resten av kroppen kommer etter. For all del, ta dere god tid, det var ikke sånn at jeg  hadde tenkt meg opp i dag :rolleyes: Så kan vi vedde på det at når jeg retunerer til stolen MIN, så ligger det et sort krølledyr der, for da hadde jeg jo gått, så da kunne de ha hele stolen for seg sjøl.. De veit hva "flytt deg, det er plassen min" betyr, men innimellom så bruker de nesten like lang tid på å komme seg ut av stolen som de bruker på å komme seg ned av ryggstøtta.. :gaah: 

Fortsett sånn, så kan det hende dere ikke får ligge i møbler mer, det finnes faktisk hunder som må ligge i det man kaller "hundesenger", det kan fort bli dere det :aww: 

Nå syns jeg du er skikkelig slem altså.. Hvis de stakkars bissevovvene er så glad i den stolen, så kan du vel finne en annen stol å sitte i?:sleep:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Tricolor skrev:

Det er 10% pr. fag.

Btw, h*n er hjemme i dag også. Kan ikke gå spysyk på skolen. Det blir ikke fraværsmelding fra lege. Jeg orker ikke. 

 

Huff :( God bedring til den spysyke. Mener det var en tjeneste som er på vei som gir elever skypeavtaler med leger i slike tilfeller. Da holder det kanskje at mor snakker med legen og ungen ligger grønn i senga? 

Jeg synes det er kjempetrist om denne regelen fører til frafall for elever som kunne ha klart vgs  om det ble tatt litt hensyn til. men selvsagt kjempebra for de som får det sparket bak de trenger for å komme seg på skolen! 

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spretter en kanin rundt her :lol:  Han begynner å bli tøff i nesa, så han tør nå å utforske hele stua. :ahappy:  Kastrering om to uker, gruer meg ! :o  Tenk om noe skjer med fineste Pettersen? :o 

Hundene har ikke stått opp enda, mann og barn har omsider kommet seg ut døra. i dag skal jeg rydde litt hus, det trengs desperat. 

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Klematis

Hyggelig å ha med seg fornuftige elever på jobb. Fint at det skjer litt ekstra også,så hun tidlig får erfare at vi aldri vet hva som er bak døren vi skal innenfor. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Hvis du kommer hit en tur så blir nok den valpefeberen kurert rimelig kjapt 😆
    • Fryseren er vel slått på uavhengig av hva som ligger inni den  
    • Jeg laget et regneark for dette, hvor jeg regnet ut kilospris og dagskort for hver av hundene på ulike typer fôr og sånt, og sjekket merkene mot vår faste butikk innimellom. Her: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1NNLDwmbxwhxZqruvn6GVUY0zzKvpg86hZJ8u2usy_6E/edit?usp=sharing
    • Du er ikke på villspor såvidt jeg kan se med et kjapt overblikk! Skal man flisespikke så får du jo strømkostnad i tillegg på råfôr ifm fryseplass, men tror ikke akkurat det bikker skalaen. 😂   
    • Hei! Jeg sitter og vurderer råfôring til hunden min da han ikke er fryktelig interessert i tørrfôret sitt. Får også inntrykk av at det er billigere med råfôr i lengden. Dette er noe jeg ønsker å begynne med når han skal over på voksenfôr, men jeg vil regne litt på det først 🤭 Matte er ikke mitt beste fag, så jeg håper noen kan se på regnestykket mitt og se om jeg er helt på bærtur? 😅 Valpen er nå 5 mnd og 12kg, og får p.d.d dette: 160g BritCare Puppy Grain-Free Salmon (80g frokost + 80g lunsj) + 4 SMAAK kjøttboller (ca. 100g) til middag. Dette fungerer veldig bra så langt og han har lagt på seg fint fra han kom hjem til meg. Veterinær er også veldig fornøyd med holdet hans. I følge rasestandard skal voksenvekt være maks 18kg, så jeg tar utgangspunkt i det. Ved voksenalder ville han da fått 170g tørrfor fordelt på frokost og lunsj + 100g SMAAK. Jeg kjøper 12kg sekk til 969kr sekken. 170g daglig i en uke er da ca. 1190g, ganger det med 52 uker og får da ca. 62kg fôr i året. Det er omtrent 6 sekker i året, altså 5814kr. Legger jeg da til prisen for SMAAK kjøttboller så er det 100g daglig, 700g i uka og 36,5kg i året. 36,5x80kr er 2920kr i året, totalsum på 8734kr årlig for fôr. Vomprisen i nærbutikken er som følger: 29,- stk 10 for 219,- 20 for 419,- 3x6kg for 280,- Med utgangspunkt i 18kg voksenvekt skal han da ha 360g i døgnet, ca. 2,5kg i uka eller 131kg i året. Ca. 7598kr i året da, hvis jeg kjøper 1 og 1 pølse, 5738kr hvis jeg kjøper 10 eller 5488,9kr hvis jeg kjøper 20. Jeg kan også få 3x6kg for 280kr, det gjør det jo enda billigere. 18kgx8 = 144kg, 280x8 = 2240kr Er jeg helt på villspor her? 🤪
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...