Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå februar


Guest *Kat84*
 Share

Recommended Posts

Akkurat nå, Kokospaniel skrev:

Det er baksetene som prosentvis koster mest... Artig bil på dårlig vei det der. Gratulerer!

Gleder meg :D 

Har jo en Outlander Hybrid nå, men den er rett og slett for liten. Og brukt baksetene 2 ganger med folk, og ellers er det bikkjer og ting som sitter der. Den ene gangen nå i helgen når den ble lånt bort :lol:  

Akkurat nå, Med Grimm og Gru skrev:

Dæven, splitte ny den jo :D Min er 2011, er jo dinosaur i forhold :teehe:Gratulerer med 'børstraktor' :P

Takk :D 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 3.1k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Vi har kjøpt et ***** hus.   https://m.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=91368606&fks=91368606   Vi EIER et hus.    

...spretter jeg innom for å fortelle at 12 små nøster har funnet veien ut, resten jobber med saken.  

Søtbass (sånn helt seriøst, han er usedvanlig vakker? Ikke sant?  )          

Posted Images

22 minutter siden, Ozzy skrev:

Når du skal sette håret i hestehale og du plutselig kjenner noen som griper tak i håret, og drar deg bakover så du smeller bakhodet i sofaen. Du kjenner dødsangsten komme før du innser at du har valp. :lol:

Den ene valpen vi hadde når jeg var forholdsvis liten var helt GAL etter å bite i håret. Er så glad ikke nåværende er det, for fytti så slitsomt - og vondt! 

--

Jeg begynner å revurdere hvor lur den idèen om å gi Kenzie frokosten i en tom brusflaske, samtidig som jeg skal prøve å lese. Skulle nesten trodd det var tordenvær sånn som det smeller her. Frøkna har jo skjønt at det lønner seg å hive litt rundt på flaska for å få mest mulig ut, men hun bokstavelig talt slenger det inn i veggen, og hopper på flasken i frustrasjon hvis det ikke fungerer - slik at både hun og flasken ruller rundt på gulvet:lol: 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde ekstremt store planer om å kjøre til huset med henger i dag, men tror det utgår på dette føret. 

Må uansett pakke masse, så da kan jeg ta det i morgen. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

13 timer siden, Mackenzie skrev:

Prøver egentlig også å diskutere minst mulig ulv, men det er som @Stine sier snakk om tap av inntektskilde, ja.

Det er jo ikke en debatt om vi trenger tog og bil, tror de aller fleste i samfunnet er enige om at det gjør vi. Ser ikke helt hvordan det da er hyklersk å ikke legge ut bilde av påkjørt hund, men legge ut bilde av hund spist av ulv. Noen ville argumentert med at ulven ikke engang er naturlig for den norske faunaen - altså som grunn til hvorfor vi ikke trenger ulven. Jeg har ikke satt meg så inn i hva slags informasjon de bygger det argumentet på, men antar det kommer fra at ulven vi har strengt tatt er finsk/russisk. Vil jo likevel tro vi har andre dyr i Norge som også har innvandret hit og som vi likevel anser som naturlige for den norske faunen, uten at jeg har noe utbredt kunnskap på det feltet.

For min del - som er vokst opp på gård og har odelsrett - så er det jo klart at ulvedebatten engasjerer, selv om jeg er lite komfortabel med å diskutere det for mye (føler rett og slett at jeg kan for lite om saken). Likevel må jeg jo si at jeg ikke er spesielt fan av ulv som trasker helt ned til bak låven, rett ved hundegårdene og hvor vi hadde kaniner tidligere. Kenzie går som regel løs på hele eiendommen, det var ikke aktuelt i den perioden ulven var fast gjest. Jeg kunne gjerne tenkt meg å drive med sau dersom jeg skulle ta over, men det er også heller vanskelig. Ikke bare pga ulv, men også gaupa som liker seg her. Problemet er jo nettopp det at det er vanskelig nok å overleve som bonde fra før (umulig har vi erfart, faren min jobber fulltid i tillegg), og det er vel det som gjør at ulvedebatten blir så vanskelig. For noen er det snakk om levebrødet som er på spill, og da er det ekstremt provoserende når det gjerne er de som ikke trenger å ta konsekvensene som argumenterer hardest for ulv. Hvertfall når bonden får kjeft og nedlatende kommentarer på hvorfor vi ikke gidder å passe på dyra bedre, ha gjeter som i gamle dager osv. Jo, det er fordi at det gidder ikke du, forbrukeren, å betale for. 

Men det er ikke det, det er mye teite og kunnskapsløse argumentasjoner på begge sider :lol: Derfor gidder jeg egentlig ikke engasjere meg altfor mye, fordi jeg syns ulven er fantastisk fin og skjønner argumentene for også. Erfarer også at det er vanskelig å finne informasjon som ikke er svært farget av personlig mening om saken, så klarer ikke helt se hva som er den reelle situasjonen. Men interessant er det absolutt.

Dette ble langt, og uten noen spesiell mening egentlig :lol: Nå tror jeg heller jeg skal gå og gjøre noe fornuftig, som å vaske klær og lage middag :aww: 

Sorry, må bare svare på dette :P

Jeg skjønner godt at bønder er imot ulv. Som du sier, er det allerede vanskelig nok å overleve som bonde, og det er noe vi må gjøre noe med. Det henger ikke på greip at en så viktig jobb skal være så dårlig betalt. Men å gjøre det ved å fjerne en art fra der den naturlig hører hjemme (for det er ingenting som heter norsk, svensk eller finsk/russisk ulv, nasjonalitet og landegrenser er et menneskeskapt konsept), blir både etisk feil og feilslått. Penger, arbeid og inntekt er et menneskeskapt system, og skjevheter i det systemet må løses innenfra, det har ingenting med naturen eller andre arter å gjøre. Når vill elg har blitt en så viktig inntektskilde for bønder at selv det blir et argument mot ulv, er det noe alvorlig galt med systemet vi har skapt. Vill ulv spiser vill elg, liksom. Hvordan i huleste har det noe med oss mennesker å gjøre :blink: Vi er en del av naturen, men vi eier den ikke, og slik tankegang er bare veldig trist. Problemet stikker uansett langt dypere enn rovdyrdebatten.

Nå har ikke jeg nok kunnskap til å si hvilken løsning som blir riktig, men jeg tenker for eksempel i retning av en ekstra avgift på kjøtt, der inntektene går til diverse former for støtte til norske bønder. For eksempel lønn til bøndene, tilrettelegging for god dyrevelferd, beskyttelsestiltak mot rovdyr, støtte til å legge om driften hvis det for eksempel ikke er mulig å drive med sau i visse områder, osv. Det sies at forbrukerne ikke er villige til å betale det det koster, men det tror jeg faktisk de er når valget ikke står mellom billig kjøtt og dyrt kjøtt, men fornuftig priset kjøtt eller ikke noe kjøtt. Se bare på hvor mye folk er villige til å betale for alkohol og tobakk, når de ikke har noe valg. Og hvis det fører til at folk begynner å spise mindre kjøtt, er det bare fint, tenker jeg.

Nå var det ikke meningen å rette dette innlegget mot deg, @Mackenzie, det er ment som et generelt bidrag i debatten. Jeg måtte bare svare på noen av argumentene du nevnte :) 

  • Like 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, QUEST skrev:

Kan dere være så snill å slutte å snakke om ulv? Det er nemlig veldig tungvindt å scrolle på siden, når man må sitte på hendene..:pinch:

They started it :icon_redface:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

51 minutter siden, JeanetteH skrev:

:D  Men det koster å flotte seg :lol: 

I knoooow!!! Du får låne et par pudler fra puddeldamene her inne og smelle på med noen doodle/cobberdog-kull vet du - da dekker du jo kjapt inn kostnadene :D 

17 minutter siden, JeanetteH skrev:

Hadde ekstremt store planer om å kjøre til huset med henger i dag, men tror det utgår på dette føret. 

Må uansett pakke masse, så da kan jeg ta det i morgen. 

Det ante meg at det kom til å bli et morsomt føre... det begynte allerede i går kveld :D. Den trappa di var jo nesten glassert allerede da :) 

15 minutter siden, Emmy skrev:

*klippe litt*

Jeg tenker folk kan betale litt ekstra for maten sin, jeg, og reise litt mindre til Thailand, Sydenlandet og sånt.... og weendturer til Europas storbyer :aww: 

1 minutt siden, QUEST skrev:

Kan dere være så snill å slutte å snakke om ulv? Det er nemlig veldig tungvindt å scrolle på siden, når man må sitte på hendene..:pinch:

Jeg hadde så vondt i fingrene mine nå i morges at jeg sprakk.... på FB... :aww: Jeg gjentar til det kjedsommelige: det er synd det ikke er forbudt å være idiot :aww: 

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lage egen tråd om ulvedebatten kanskje? Sikkert flere som kunne tenke seg å diskutere det :) 

Jeg så akkurat et klipp av en pressekonferanse som Trump holdt og fy fader den mannen er så heslig. Tvers gjennom. Det samme med flere av hans valgte undersåtter. For første gang kjente jeg faktisk på en frykt over hvor ille dette er, at en slik ufyselig og sneversynt mann sitter med så mye makt. Ai ai ai...

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

51 minutter siden, SFX skrev:

Hun begynner jo å bli voksen, men det er ikke godt å vite. Og å ha en slik ekkel magefølelse er jo uansett tærende å gå med. Har du noen som kunne hjulpet deg med å overaktivisere henne en uke, bare for å se om det gjør noen endring?

Åh jada, folk tilbyr seg stadig å hjelpe meg med hundene, og det er tanken som teller, sant? Sorry, ikke meningen å høres så bitter ut.. Men ja, hun begynner å bli voksen, og hun er veldig snart den eldste belgeren (og nest eldste hunden) jeg har hatt, så jeg er åpen for at jeg driver med AS Overanalyse, som vanlig. Hun lever jo i tillegg noen år på overtid allerede, så det føles litt som at jeg ser etter ting fordi jeg forventer at det er ting. Det ville ikke overrasket meg om hun holdt seg "frisk" og fin til hun var 15-16 år heller, det pleier jo å være motsatt av hva jeg tror med henne :teehe:Men hun er blid og fornøyd selv, så da er det vel egentlig greit :ahappy: 

Akkurat nå, Siri skrev:

I knoooow!!! Du får låne et par pudler fra puddeldamene her inne og smelle på med noen doodle/cobberdog-kull vet du - da dekker du jo kjapt inn kostnadene :D 

Med fare for å virke smålig, så låner ikke jeg bort pudlene for å finansiere @JeanetteHs nye glis, når jeg har en liten rotte av en Skoda Roomster med noen år på seg selv :aww: Da får vi dele på inntektene i så fall! Leah skal ha løpetid nå i mars, btw :P  

Akkurat nå, Tonje skrev:

Jeg så akkurat et klipp av en pressekonferanse som Trump holdt og fy fader den mannen er så heslig. Tvers gjennom. Det samme med flere av hans valgte undersåtter. For første gang kjente jeg faktisk på en frykt over hvor ille dette er, at en slik ufyselig og sneversynt mann sitter med så mye makt. Ai ai ai...

Jeg fatter det ikke.. Hvordan ble han valgt? Og nå som han er valgt, hvorfor fremstår alle disse ministerne hans som idioter under disse høringene? Gjør han det med vilje, eller har han ikke bedre folk? Det er skummelt.. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Emmy skrev:

Sorry, må bare svare på dette :P

 

Sitat

Jeg skjønner godt at bønder er imot ulv. Som du sier, er det allerede vanskelig nok å overleve som bonde, og det er noe vi må gjøre noe med. Det henger ikke på greip at en så viktig jobb skal være så dårlig betalt. Men å gjøre det ved å fjerne en art fra der den naturlig hører hjemme (for det er ingenting som heter norsk, svensk eller finsk/russisk ulv, nasjonalitet og landegrenser er et menneskeskapt konsept), blir både etisk feil og feilslått.

Men hvor naturlig blir det, når den fysisk er hentet inn fra Russland, til Sverige? Det er jo sånn sett også menneskeskapt - selv om ja, ulven har vandret videre inn på norske grenser. Jeg bare spør. Og jeg skjønner selvfølgelig også at ulven ikke bryr seg om linjene mennesker trekker opp på et kart, så jeg ser absolutt den etiske problemstillingen. Likevel, jeg ville jo skjønt argumentasjonen for ulv langt mer dersom det var snakk om en egen norsk ulvestamme som var truet. Men ulven var jo utryddet i Norge på et tidspunkt. Ulven vi har nå er del av en ulvestamme som florerer i Russland, der den faktisk kommer fra, naturlig. Hvorfor har vi f.eks ikke en debatt om at man bør redde de 300 norske artene insekter og planter som står på rødlista, som nå er i fare pga gjengroing? 

Sitat

Penger, arbeid og inntekt er et menneskeskapt system, og skjevheter i det systemet må løses innenfra, det har ingenting med naturen eller andre arter å gjøre. Når vill elg har blitt en så viktig inntektskilde for bønder at selv det blir et argument mot ulv, er det noe alvorlig galt med systemet vi har skapt. Vill ulv spiser vill elg, liksom. Hvordan i huleste har det noe med oss mennesker å gjøre :blink: Vi er en del av naturen, men vi eier den ikke, og slik tankegang er bare veldig trist. Problemet stikker uansett langt dypere enn rovdyrdebatten.

Det hadde jo vært fint og flott det, hvis man kunne ryddet opp i de skjevhetene fra bunnen av. Jeg er selvfølgelig enig i at største problemet trossalt er at landbrukspolitikken er skakkjørt. Og jeg skulle ønske det var den som debatten handlet om (selv om det også kommer opp i ulvedebatten). Det er forøvrig ikke elgjakta som er det største problemet, jeg oppfatter hvertfall at fokuset på det er langt mindre enn andre argumenter. Det som kommer best fram i media er nok problematikken i forhold til sauedrift. Men andre ting, som jeg syns er vel så interessant er at ulven er med på å bidra til at kulturlandskapet gror igjen, fordi flere og flere ser seg nødt til å måtte legge ned sauedriften etter å ha tapt så mye. De 300 artene på rødlista som jeg nevnte, er i fare fordi det gror igjen. Man snakker om å frede ulven for å bevare biologisk mangfold. Hva slags biologiske mangfold? Det jeg hører er at mens man i dag har ca 40 ulv (tallet ser ut til å variere avhengig av kilde, men sånn omtrentlig), ønsker man opp mot 500 for å ha en bærekraftig stamme her til lands. Da er det takk og farvel til de fleste sauebøndene, og hei og velkommen til gjengrodde og nedlagte gårder. Kanskje ikke med det samme, men jeg frykter at det blir resultatet. Man ser altså bort fra de hundrevis av artene som er utrydningstruet, for å bevare en annen art - som allerede har et mer enn bærekraftig biologisk mangfold, der den kommer fra. 

Sitat

Nå har ikke jeg nok kunnskap til å si hvilken løsning som blir riktig, men jeg tenker for eksempel i retning av en ekstra avgift på kjøtt, der inntektene går til diverse former for støtte til norske bønder. For eksempel lønn til bøndene, tilrettelegging for god dyrevelferd, beskyttelsestiltak mot rovdyr, støtte til å legge om driften hvis det for eksempel ikke er mulig å drive med sau i visse områder, osv. Det sies at forbrukerne ikke er villige til å betale det det koster, men det tror jeg faktisk de er når valget ikke står mellom billig kjøtt og dyrt kjøtt, men fornuftig priset kjøtt eller ikke noe kjøtt. Se bare på hvor mye folk er villige til å betale for alkohol og tobakk, når de ikke har noe valg. Og hvis det fører til at folk begynner å spise mindre kjøtt, er det bare fint, tenker jeg.

Jeg håper jo at noen av de tiltakene du nevner blir iverksatt, det hadde jo vært det beste for alle parter. Men det ser ut til å ikke ligge særlig høyt på prioriteringslisten i politikken. Men jeg er jo enig, problemet stikker langt dypere enn bare om vi skal ha ulv eller ikke. Og jeg skulle gjerne likt en løsning hvor vi beholder ulven, og at bonden får langt bedre muligheter til å drive slik det bør drives. 

Sitat

Nå var det ikke meningen å rette dette innlegget mot deg, @Mackenzie, det er ment som et generelt bidrag i debatten. Jeg måtte bare svare på noen av argumentene du nevnte :) 

Jeg syns bare det er utrolig interessant å høre andres argumenter, og som sagt så er jeg ikke altfor ihuga ulvemotstander. Men det er klart jeg er farget av å trossalt være en bondes datter ;)  Jeg har jo ikke noe fasit men måtte også bare svare tilbake :P 

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 minutter siden, Siri skrev:

Jeg tenker folk kan betale litt ekstra for maten sin, jeg, og reise litt mindre til Thailand, Sydenlandet og sånt.... og weendturer til Europas storbyer :aww: 

Enig!

*trenger ikke nevne at jeg skal til Orlando om et par dager :whistle:*

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da har jeg fått svar fra banken om billån, og ble litt satt ut. En ting er at de ikke vil gi meg "lån til forbruksting", som han sa, når jeg ikke har fast inntekt. Men han mente at ingen banker gir billån til biler eldre enn fire år, fordi de da har så lav verdi at de ikke er verdt noe? WTF?

Så mitt alternativ er altså enten å få så høy inntekt at jeg har råd til et billån på 300.000 til ny bil, eller så må jeg spare 100.000 til å betale en eldre bil selv?

Jupp, bekreftet han, det var dessverre slik.

Motherfucker, jeg trenger en sugardaddy. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 minutter siden, 2ne skrev:

Med fare for å virke smålig, så låner ikke jeg bort pudlene for å finansiere @JeanetteHs nye glis, når jeg har en liten rotte av en Skoda Roomster med noen år på seg selv :aww: Da får vi dele på inntektene i så fall! Leah skal ha løpetid nå i mars, btw :P

Veldig smålig av deg synes jeg :aww: Unner du ikke Jeanette å leve et liv i luksus? :lol: 

7 minutter siden, 2ne skrev:

 Jeg fatter det ikke.. Hvordan ble han valgt? Og nå som han er valgt, hvorfor fremstår alle disse ministerne hans som idioter under disse høringene? Gjør han det med vilje, eller har han ikke bedre folk? Det er skummelt.. 

Det er så komplett uforståelig at jeg faktisk BLIR overrasket hver morgen når jeg våkner og hører hva fyren har utrettet mens jeg sov.... 

3 minutter siden, Mackenzie skrev:

Men hvor naturlig blir det, når den fysisk er hentet inn fra Russland, til Sverige? Det er jo sånn sett også menneskeskapt - selv om ja, ulven har vandret videre inn på norske grenser. Jeg bare spør. Og jeg skjønner selvfølgelig også at ulven ikke bryr seg om linjene mennesker trekker opp på et kart, så jeg ser absolutt den etiske problemstillingen. Likevel, jeg ville jo skjønt argumentasjonen for ulv langt mer dersom det var snakk om en egen norsk ulvestamme som var truet. Men ulven var jo utryddet i Norge på et tidspunkt. Ulven vi har nå er del av en ulvestamme som florerer i Russland, der den faktisk kommer fra, naturlig. Hvorfor har vi f.eks ikke en debatt om at man bør redde de 300 norske artene insekter og planter som står på rødlista, som nå er i fare pga gjengroing? 

Ulven var utryddet pga jakt fra mennesker, sant? En kunstig utrydding mao. Da er det kanskje ikke så feil å kunstig innføre arten igjen. Det er gjerne det man gjør med arter som er truet - ta f eks fjellreven. Der er det drevet oppdrett av rev for utsetting. Det er kunstig, men det kan berge stammen her i landet. Mennesket forvalter det meste - mer eller mindre vellykket. Vi kommer ikke utenom det. 

Også er det mulig å ha flere tanker i hodet samtidig. Det er mange som jobber for å redde insektarter og planter - det bare kommer ikke fram i media... skjønt - hvem har unngått å få med seg den omfattende dugnaden folk er med på mht humler? 

3 minutter siden, Mackenzie skrev:

Da er det takk og farvel til de fleste sauebøndene, og hei og velkommen til gjengrodde og nedlagte gårder. Kanskje ikke med det samme, men jeg frykter at det blir resultatet. Man ser altså bort fra de hundrevis av artene som er utrydningstruet, for å bevare en annen art - som allerede har et mer enn bærekraftig biologisk mangfold, der den kommer fra. 

Igjen - mange har flere tanker i hodet samtidig... vi som jobber med naturforvaltning og bevaring tenker ikke på ulv - vi ser planter og insekter og forsøker å jobbe for å bevare viktige forekomster best mulig. Nå er det heller ikke slik at ALLE sauebønder i Norge vil forsvinne fordi vi har ulv. Det er ikke sånn at ulven kommer til å spre seg over hele landet - det er antakeligvis ikke engang realistisk å ha et mål om 500 individer. Ulven har sine revir - disse ligger i grensetraktene mellom Norge og Sverige. Det er fordi det er HER det er best forhold for ulv å etablere seg. Du vil neppe se en ulv etablere revir på Vestlandet - der det er svært mange sauebønder. At man vil oppleve streifdyr ser jeg ikke bort fra, men familiegruppene vil sannsynligvis ikke spre seg til så mange flere områder enn der det allerede er etablerte familiegrupper.  I DISSE områdene vil det nok ikke være særlig lurt å drive med sau - men da kan man evt gi tilskudd til omstilling hos de bøndene som blir rammet. 

Og bare for å ha sagt det.... når ulveelskerne kommer med sine argumenter for det ene eller andre, så argumenterer jeg lett i mot dem også altså :D 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, SFX skrev:

Da har jeg fått svar fra banken om billån, og ble litt satt ut. En ting er at de ikke vil gi meg "lån til forbruksting", som han sa, når jeg ikke har fast inntekt. Men han mente at ingen banker gir billån til biler eldre enn fire år, fordi de da har så lav verdi at de ikke er verdt noe? WTF?

Så mitt alternativ er altså enten å få så høy inntekt at jeg har råd til et billån på 300.000 til ny bil, eller så må jeg spare 100.000 til å betale en eldre bil selv?

Jupp, bekreftet han, det var dessverre slik.

Motherfucker, jeg trenger en sugardaddy. 

Vi har billån i dnb og betalingstid og alder på bilen kunne ikke være eldre enn 12 år tror jeg det var. Dvs kjøper du bil som er 8 år må du ha 4års betalingstid.  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Ozzy skrev:

Vi har billån i dnb og betalingstid og alder på bilen kunne ikke være eldre enn 12 år tror jeg det var. Dvs kjøper du bil som er 8 år må du ha 4års betalingstid.  

Det var DnB jeg snakket med nå :shocked: Han sa ingenting om betalingstid, kun at de ikke gir billån for biler eldre enn fire år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, SFX skrev:

Det var DnB jeg snakket med nå :shocked: Han sa ingenting om betalingstid, kun at de ikke gir billån for biler eldre enn fire år.

Merkelig.  Vi kjøpte bil i fjor som var 5 år gammel. Ville vi ha eldre bil måtte vi ha kortere betalingstid.   Søk finansieringsbevis på nettsiden deres. Værste fall får du nei. :)

Red: plottet inn litt random 

Screenshot_20170202-114829.png

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

17 minutter siden, Mackenzie skrev:

Jeg syns bare det er utrolig interessant å høre andres argumenter, og som sagt så er jeg ikke altfor ihuga ulvemotstander. Men det er klart jeg er farget av å trossalt være en bondes datter ;)  Jeg har jo ikke noe fasit men måtte også bare svare tilbake :P 

Samme her, bare fint med en sivilisert og saklig debatt ;) Det andre svarte @Siri så fint på, så jeg bare signerer det hun skrev :D 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Ozzy skrev:

Merkelig.  Vi kjøpte bil i fjor som var 5 år gammel. Ville vi ha eldre bil måtte vi ha kortere betalingstid.   Søk finansieringsbevis på nettsiden deres. Værste fall får du nei. :)

 

Jeg har ikke økonomi til å håndtere et billån i tillegg til de utgiftene jeg har per i dag, derfor undersøkte jeg muligheten for å få det bakt inn i huslånet i og med at jeg i 2015 ble innvilget større huslån enn jeg faktisk kjøpte hus for - så jeg hadde et lite håp om at det overskytende kunne brukes på billån. Men det var ikke mulig fordi jeg har kausjonist/garanti i pappas hus.

Så jeg må enten få en så høy inntekt at jeg klarer et billån, eller få betalt ned så mye på huslånet at den andelen som dekkes av pappas hus er nedbetalt.

Men, jeg skal kontakte noen flere banker til uka, også for å se om det finnes bedre boliglånsbetingelser der. Men jeg tror jeg må kjøpe meg puddel jeg også... :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, SFX skrev:

Men, jeg skal kontakte noen flere banker til uka, også for å se om det finnes bedre boliglånsbetingelser der. Men jeg tror jeg må kjøpe meg puddel jeg også... :P 

Go for it!!! Norge trenger flere puddelduddler :D 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, SFX skrev:

Jeg har ikke økonomi til å håndtere et billån i tillegg til de utgiftene jeg har per i dag, derfor undersøkte jeg muligheten for å få det bakt inn i huslånet i og med at jeg i 2015 ble innvilget større huslån enn jeg faktisk kjøpte hus for - så jeg hadde et lite håp om at det overskytende kunne brukes på billån. Men det var ikke mulig fordi jeg har kausjonist/garanti i pappas hus.

Så jeg må enten få en så høy inntekt at jeg klarer et billån, eller få betalt ned så mye på huslånet at den andelen som dekkes av pappas hus er nedbetalt.

Men, jeg skal kontakte noen flere banker til uka, også for å se om det finnes bedre boliglånsbetingelser der. Men jeg tror jeg må kjøpe meg puddel jeg også...

 Tull med sitering. Men da skjønner jeg.  Ja, skaff deg puddel! Du kan låne Damir, tror DogoDoodle vil selge bra! :D  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

22 minutter siden, SFX skrev:

Så jeg må enten få en så høy inntekt at jeg klarer et billån, eller få betalt ned så mye på huslånet at den andelen som dekkes av pappas hus er nedbetalt.

Du kan prøve deg med en ny meglertakst og se om huset har gått nok opp i verdi på den tida du har bodd der til at du har litt mer klaring. Så tar du med deg denne nye taksten og sjekker rundt i ulike banker. Jeg kan aldri tenke meg at DNB er det mest gunstige stedet å ha huslånet med mindre du har forhandla heftig på betingelsene. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre. Hadde egentlig bestemt meg for lenge siden at jeg skulle la Santo slippe om han fikk kreft eller noen andre plager. Han har jo blant annet separasjonsangst fra før av, og han har muligens vondt i et bein i tillegg til den nye diagnosen (som ikke er 100% enda). Den grå stæren er ikke noe vi legger merke til, heldigvis. Han er blid og fornøyd, men drikker ekstremt mye. Tisser masse. Puster raskt, peser nesten hele tiden bortsett fra når han har ligget rolig en stund. Røntgenbildene av lungene  og tarmen så mistenksomme ut, mtp på knutene som ligger i de områdene. Det er jo heller ikke et godt tegn... 

Han vil fortsatt på tur, spiser masse (som han alltid gjør, muligens enda mer nå mtp kortisonen) og jobber gjerne for å få godis. Samtidig så er han litt rar på en måte. 

L har selvfølgelig også valgt Santo som sin yndlingshund. Skal kose med han hele tiden, og jeg ser jo at S liker det. Sånn sett er han seg selv. Lar han gå på kortison litt til, så får vi se om det er noen bedring...  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...