Gå til innhold
Hundesonen.no

Fant en skilpadde på tur i dag!

Recommended Posts

I dag gikk vi på tur i en liten skog ved et vann, vi stoppet ved en benk og der ser jeg plutselig et skilpaddeskall på bakken!! Tok den opp, og skilpadden var hel og fin. Vi hadde tenkt å begrave den for å gi den en verdig avslutning (den må være dumpet), men så tok jeg meg selv i å tenke at den kanskje er i live? Bare i en slags dvale? Nedkjølet? Den er myk og slapp i kroppen, ingen synlige skader. 

Så, dyreelsker som jeg er, tok den med meg hjem. Den ligger nå på et kjølig rom i en akvariebolle... hva som skjer om den eventuelt lever tar vi som det kommer. 

Noen som har peiling på skilpadder? Formeninger?

er denne typen

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sånn jeg forstår det, så blir de først stive, så etter en del timer blir de slappe igjen. Jeg har ikke mye peiling, men øynene ser innsunket ut, noe som også er tegn på død. 

Søren altså! Stakkar liten

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 minutt siden, Kokospaniel skrev:

Ring en av dyreparkene eller akvariet i Bergen.

Har kontakt med dyrebeskyttelsen, der har de en person som har veldig god peiling på skilpadder. De foreslår dvale, så vi får vente å se :) 

 • Like 2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

@Cams, skilpadden fikk vi dessverre ikke liv i :( usikker om den var død i utgangspunktet eller hva. Men den lå en uke til 'opptining', og i løpet av denne tiden ble øynene innskrumpet og den luktet veldig vondt! 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ah, ja, da var den nok død når dere fant den dessverre. Det å "tine opp" reptiler kan være vanskelig, samt det å se om skilpadder "faktisk er døde" kan også vise seg å være en utfordring. Men dersom de lukter og øynene skrumper inn så har den nok vært død en stund.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  •  

   Jaaaa, både åg? Jeg synes fremdeles alle rasene er pene hunder, men om de er på toppen av favoritter? njæ, kanskje ikke? 

   APBT og Amstaff er fremdeles på lista, jeg er veldig svak for atletiske bullehunder. <3 
   En pen doberman er fremdeles to die for. 
   Collie, både lang og korthår har krøpet opp på lista.  
   Jeg er generelt svak for hunder med hoder som dalmisen og beaglen. Har nok mye med Rocky å gjøre.  

   Jeg har også sansen for de fleste mynder, f.eks saluki synes jeg kan være meget pene! 
    
  • Kan anbefale Merete Stokkenes, starter nytt kurs 21.August.  Tidligere hundefører i politiet bl.a. Flink og oppegående dame! Trener positivt.  
   Du kan finne henne via Kursagenten eller Facebook. Tror kursene fylles opp rimelig kjapt, så lurt å ta kontakt snart.  

   Mye fokus på at valpene får hilse på hverandre og sosialiseres slik, og også at de får nok av pauser. Enkle kommandoer som Sitt, dekk, gå pent i bånd etc. 

   EDIT: Kan også anbefale Siddis, gikk der med min forrige hund for 10år siden. Veldig, veldig fin opplevelse!
  • Fransk bulldog? Kan i så fall anbefale å ta en kikk på hawbucks i Nederland. Jeg holder et øye med dem for min egen del for fremtiden.  
    

  • Det blir mer og mer aktuelt! Har vel anslått at jeg forhåpentligvis har fått solgt leiligheten i Volda og kjøpt meg noe her i Rogaland innen de neste 6 - 12 månedene!!! 
   Spørs på hvor kjapp papirmølla er så jeg kan få klarsignal fra bank til å kunne få lån, og deretter markedet, håper salget der oppe går fort! Krysser alt jeg har for at vedkommende jeg venter på nå er tilbake i midten av august og at det ikke drar ut lenger. 

   Rasen er fremdeles den samme.  
   Kjønn: Tispe. 
   Navn: Har et på lager som jeg er rimelig sikker på at jeg vil bruke, men må nesten se når valpen er i hus om det passer den. 
   Farge: Fremdeles veldig lyst på BM, men tiden får vise hva jeg ender opp med.  

   Rocky er jo dessverre ikke her lenger, og savnet etter hund er stort. Ei venninne skal antageligvis snart skaffe seg en staffe, og jeg tror jeg nesten gleder meg mer enn henne.  
  • Hva med noen av de andre terrierne? Parson/jack feks? De finnes vell i korthår også? Kanskje ikke fult så tøffe i utseende som staffen, men kule er de jo, og mer enn tøff nok inni. Aktive,  livlige osv. Fransk bulldog/bostonterrier? Fra en oppdretter som har fokus på gode snuter(det finnes noen av de etterhvert)? 
 • Nylig opprettede emner

×