Gå til innhold
Hundesonen.no

Buss og tog til utstillinger.

Recommended Posts

Hvilke utstillinger på Østlandet går det buss eller tog til rett ved? Og ofte ? (Ikke sånn type fem ganger om dagen greie.) 😂 (Er også utstillinger på lørdag og søndag så er sjeldnere buss da antar jeg spesielt søndager.) vet at iallfall Dogs4all er rett ved toget i Lillestrøm og berskog i Drammen i juni ligger rett ved buss. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Her i Vestfold går det gjerne ikke buss før kl 13:00 på søndager, så å reise kollektivt til utstillinger på søndager kan være vanskelig. 
Men de gangene Sandefjord Hundeklubb har utstilling i bugårdsparken, så stopper iallefall bussen like nedafor på lørdager, og det er heller ikke langt å gå i fra togstasjonen der heller om man reiser på en søndag. 

Ellers så er bussruter håpløse å reise med når det kommer til å reise på utstillinger i helger.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja var det jeg frykta. I tillegg til helger så er det veldig tidlig og bussene går kanskje ikke så veldig tidlig? Dumt dette her at alt beror seg på det å ha bil i samfunnet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det går tog til Dal stasjon, og det er i og for seg gåavstand derfra til Letohallen - et par kilometer, kanskje? Halvannen-to? Men du må jo vite hvor du skal gå, og være forberedt på å gå langs bilvei uten fortau i mørket. Men det er de som gjør det, det er gode tog-forbindelser til Dal.

Det er noen utstillinger i Råde Idrettspark, og jeg mener at det ikke er altfor langt til tog og buss der heller, i hvert fall ikke buss.

Jeg hadde hund og ikke bil i seks måneder, og da ble det av og til taxi fra togstasjoner for å komme på valpeshow. Og var jeg heldig, fant jeg noen å haike med hjem igjen - var jeg ekstra heldig, var det todagers, så jeg kunne sitte på med vedkommende neste dag og heller spleise på bensin enn å ta taxi hjemmefra til togstasjonen, kjøre tog, og ta taxi til utstillingshallen.

Men det skal valpen ha, hun var en eksemplarisk tog- og taxipassasjer når jeg måtte bevege meg rundt om på Østlandet uten bil :D 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Guest lijenta

Det er tog til Bø og 5 km til Telemarkshallen når du ser det er et hundearrangement der. Det er fortau og gang og sykkelsti nesten helt fram eller drosje. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen
27 minutter siden, Lailakatrin skrev:

Bruker det gå greit å ta med seg store flybur på tog/buss/taxi?

 

Tog er jo vant til å akkomodere for store kofferter, og buss har jo gjerne det rommet i midten for sykler og bagasje. Taxier er derimot mer variabelt - ei flykasse går jo ikke inn i alt av personbiler om den er stor nok, så det kan hende du må bestille taxi på forhånd - du må uansett spesifisere at du skal ha med hund, da noen taxisjåfører er særdeles allergiske mot hund. Men om du kommer på for eksempel Oslo S eller Gardermoen, så er det jo som regel lange køer av taxier å velge mellom. Mens om du forsøker å komme deg fra mindre togstasjoner, så må du av og til ringe etter taxi.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
3 timer siden, Lailakatrin skrev:

Bruker det gå greit å ta med seg store flybur på tog/buss/taxi?

Jeg reiser nesten månedlig ca 2t tog for å komme meg til Gardermoen med hund, aldri vært noe problem med flykasse selv av Giant størrelse. Bruker generelt å dele de i to for hendighetens skyld. Konduktørene foretrekker at du setter deg i område for barnevogn/handicap (så lenge det er ledig), oftest så bruker jeg hive buret på bagasjehylla eller sette det i dørområdet :)

Taxi har ikke vært noe problem for oss, bare å presisere at du vil ha en stor stasjonsvogn eller liknende.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Burde kanskje tatt en alvorprat med den ufyselige naboen det gjelder da?
  • Ved litt googling kan det jo se ut til at det er vel så mye tobeint trussel som firbeint...
   Teksten under er klippet herfra: http://www.villrein.no/knutsho-forskning/
   Det finnes en del lesestoff, bl.a. om forvaltning og jakt av disse reinene, men interessen min strekker seg ikke så langt at jeg setter meg ned for å lese gjennom alt.  OPPSUMMERING AV PROSJEKTET Flere av fokusområdene i Knutshø innehar svært viktige kvaliteter, ikke minst som knutepunkt for reinens trekk mellom viktige funksjonsområder. Omfattende vegnett genererer mye trafikk/ferdsel og forstyrrelser sentralt i reinens leveområde her. Vegtraseene er mye trafikkert i barmarksesongen og er påpekt som en barriere for reinens trekk/bevegelser. Foruten vegtrafikk i barmarksesongen er det også snøskutertrafikk langs vegtraseene i vintersesongen. Forstyrrelser og dermed sterkt redusert arealbruk er en av flere aktuelle hypoteser for å forklare en dokumentert og sterk nedadgående kalvetilvekst i Knutshø. Dokumentasjonen som er fremlagt i sluttrapporten viser at reinen i Knutshøområdet er sterkt presset av menneskelig aktivitet, og at forvaltningen bør fortsette å arbeide målrettet for å skaffe dokumentasjon på problematisk bruk og å gjennomføre tiltak for å bedre situasjonen.  
  • Møtte naboen som har en valp på 8 mnd i dag. For litt siden så fortalte jeg jo her inne om en hund i gata som prøvde å angripe min hund, og at jeg ble bitt i kneet når jeg prøvde å få henne bort. Naboen fortalte i dag at samme hund har prøvd å angripe deres valp 2 ganger! Og eier hadde bare ledd og gått. Hvilken tulling slipper bikkja si bort til andre når han/hun VET at hunden angriper!!? Og så bare le etterpå? Skulle det liksom være morsomt? Jeg kan ikke fatte å begripe det. 🤦🏼‍♀️
  • Kilder er fint. Uten å kommentere innhold, så er det jo ganske vanlig å henvise til hvor en henter tekst fra.
  • a og nu har vi altså fått ulv langt oppi Nordøsterdalen,der de nå er bare noen steinkast unna en av Nord-Europas genetisk mest unike villreinsdyrstamme(knutsø stammen) som lever oppå fjellområdene imellom savalen/Oppdal/Kvikne. Denne stammen har eksistert i flere tusen år,den er ikke stor i antall,men er en av de stammene som har de aller største individene i vill tilstand,,, om ulven kommer hit vil dette bety at den begynner å jakte på disse dyrene,med det resultat at det som forskerene sier i artikkelen her,at stammen på ett tidspunkt kollapser...vil mene denne villreinstammenen burde ha ett høyere vern og bevaringsbehov enn verdens mest tallrike og utbredte rovdyr,,,,videre så er det på oppdalsiden moskus,dette er veldig få dyr og den vil ikke tåle noen form for beskatning av ulver..
 • Nylig opprettede emner

×