Gå til innhold
Hundesonen.no

valg av gulv med stor hund?

Recommended Posts

Jeg skal pusse opp 2. etasje i huset mitt, og er veldig usikker på hvilket gulv jeg skal velge. Det er vegg til vegg teppe der nå, og jeg ønsker å bytte det ut til noe som er lett å vaske og holde fritt for hundehår. Har en stor hund som lett lager riper i gulv, så jeg er veldig usikker på hvilket gulv jeg skal velge. Har vurdert laminat, men har hørt at det er veldig kaldt å gå på uten varmekabler. Kikket på klikkvinyl eller kork, men usikker på hvor godt de tåler hunder. Jeg er derfor ute etter tips.

Hva slags gulv har dere? Er det noen gulv som dere vil anbefale eller fraråde?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg ville nok valgt laminat, og så heller ha noen tepper på gulvet. Det er ikke sikkert det blir så voldsomt kaldt heller, om det kommer varme fra etasjen under. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Har hatt klikkvinyl i 1 1/2 år og er veldig fornøyd :) barn, valpekull og +10 hunder,  og gulvet er like fint! 

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har vanlig laminat selv, og det fungerer. Men syns at vinyl er litt bedre sånn hundemessig. Man får masse naturtro vinylbelegg nå, i ulike former, så ville satset på det.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har laminat, syns vel ikke at det er så kaldt at det blir problematisk. Verre at det er glatt, bikkja sklir rundt som et såpestykke her...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, Pringlen skrev:

Du skal i hvertfall IKKE ha lakkert tregulv :P

Kommer vel litt ann på. Hjemme hos foreldrene mine har det vært hund de siste 20 årene, gulvet har vært slipt og lakka opp igjen en gang på den tida. Det ser faktisk ikke hakkende galent ut. Litt hardt gulv og god lakk, så går det fort ganske bra. Fordelen er jo at det kan slipes opp når det blir for fullt av klomerker, det kan en jo som oftest ikke med laminat. 

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vi har laminat på alle gulv og synes hverken det er kaldt eller glatt. Men det er store kvalitetsforskjeller på laminatgulv også. Vi har bevisst valgt gulv som er ment å tåle røff bruk i stue, kjøkken og gang, men har billigere typer på soverommene. De sistnevnte tåler mindre av både slitasje og vannsøl.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vi har Pergo sitt vinylgulv nå.

Har hatt det i en del år, og er veldig fornøyd.

Vårt er av den første generasjonen av vinylgulv Pergo laget.

Det føles mykt å gå på, er slitesterkt og ikke glatt for hundene.

Dessverre har vi vært uheldig i jula og det ser ut til at vi må bytte gulvet i over halve huset da gulvet har gått ut av produksjon...

Kombinasjonen lekk juletrefot, masse vann og knall rød julegave har gitt et veldig lite kledelig relativt stort rødt merke som ikke går bort.

Blir garantert samme gulvet denne gangen også.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vi har parkett i "løpebanen" til Midas og det er ikke lurt :P Gulvet ser ikke ut...
Han får slite det med helsen så pusser vi det ned når han har løpt sin siste gledestur rundt i huset her.

Ville valgt et hardt slitesterkt gulv, men ikke for glatt heller. De er også lette å rengjøre vil jeg tro. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Guest lijenta

Har gjennom ca 23 år som hundeeier hatt flere forskjellige laminater pga bytte av bosted. De jag la sev tålte hundeklør veldig godt, men det jeg har på stue/kjøkken/gang nå har dype striper etter klørne. Så ja det kommer akkurat an på kvaliteten på laminatet. Når en skal handle må en kjøpe de som skal tåle stor slitasje

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vi har laminat. Da har du stort utvalg, og det finns mange flotte gulv. Det lønner seg selvsagt ikke å kjøpe den billigste typen. Jeg tror både pergo og berryalloc har gulv som tåler bedre vann. 

Jeg så at rightpricetales hadde en type klikk vinyl som tåler vann mye bedre  enn de fleste laminater.  De så ikke så alt for verst ut heller. Jeg er ikke fan av vinyl. Men disse så ok ut.  

http://rightpricetiles.no/Produkter.aspx?SortBy=&SortOrder=desc&GroupFilter=ParkettLaminat&RomFilter=Utendors

Vi har laminat i litt over middels prisklasse. Men la ett slags lim imellom hvert spor på steder med fare for mer fukt. Pergo har dette limet. Det har virket fint i 3 år nå hvertfall. Gulvet har ikke en eneste ripe, og vi har en hund som spinner bananas på det flere ganger daglig. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • åååå. Frost x Akira sønn ♡
  • uke 29: 16/7 -  @Kristin_nord 17/7 18/7 19/7 20/7 21/7 22/7 uke 30: 23/7 24/7 25/7 26/7 27/7 28/7 29/7
  • @Malamuten og @Nimbus: Hei og takk for svar! Før jeg går i fra han får han alltid en god runde med tur samt hjernetrim i variert lengde og form. Fryst kong pleier å være en hit, men denne karen vil ikke en gang spise mat (det beste han vet: v&h) så prøvde med noe som varer kortere men som han blir lettere «opptatt» av. Nå har jeg fryst en kong til imorgen å satser på den ikke blir urørt:-)  Nei sånn sett ikke noe stort problem. Naboene er varslet om litt uling og imorgen jobber jeg 7-3 mens alle andre også er på jobb så det er jo praktisk. Ble egentlig mest bekymret fordi dette skjer ikke når jeg er hjemme (selv om han piper og stirrer mye ut vinduet) - tenkte derfor om det hadde noe med å være alene hjemme. Men siden han sover størsteparten av tiden og uler noen ganger i løpet av alene økten, så regner jeg med at det er relatert til løpetid - eller? Vil bare ikke føle at jeg er alene om den tanken dersom det finnes andre årsaker. Han er 2 år i August, så han er en versting på alle områder for tiden! 
  • Enig med @Malamuten - det høres løpetidsrelatert ut, og kanskje heller ikke som et altfor stort problem? Bittelitt uling, men først og fremst soving - da tenker jeg at han protesterer mer enn han stresser, ihvertfall. Tipper det går over av seg selv. Men, som Malamuten skriver kan du du teste ut å trimme før du drar, hvis du vil, du kan eventuelt også gi noe snacks som tar lengre tid å spise enn en dentastix (fryst kong, f.eks., gjemme noen godbiter og/eller strø frokosten rundt omkring - hvis du gir tørrfôr!). Hvis ikke ferien er over i morgen tidlig kan du prøve med noen halvdagsøkter før ferien er omme òg? Så slipper du å gå rett fra et par timer til 8-9, da får han en litt mykere overgang.
  • Vil tippe løpetid, evt hormoner som klusser litt om det er en ung voksen? Uansett høres det jo ikke problematisk ut så ikke noe å tenke på antagelig? Om noe så hadde jeg bare forsøkt med en god trimøkt før jeg forlot hunden(i håp om at den da sover istedet for å tenke så mye på andre ting) i feks en uke, bare for å forsøke å brytevanen/forhindre at det blir en uvane også fortsatt som før etterpå. 
 • Nylig opprettede emner

×