Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå, januar 2017


SaraS
 Share

Recommended Posts

Guest *Kat84*
41 minutter siden, Pixie skrev:

Dårlig mentalitet rett og slett, ikke bare et resultat av våre feiltrinn? Jeg kan ikke ta opp dette med oppdretter, hun har vist seg å være litt sær. Hun vil bl.a. ikke at noen av valpekjøperne skal ha kontakt seg i mellom, jeg har fb-kontakt med hun som eier faren til Uno og hun har heller ikke fått kontaktinfo til noen enda hun har etterspurt det. Begynner jo å lure på om hun ikke vil vi skal kunne snakke sammen... Far er en stabil og fin fyr da.

Uno er en litt usikker fyr på mange måter, redd for fyrverkeri og torden, stresser litt med å være alene, bjeffer mye på lyder utenfra, utagerer på andre hannhunder i bånd. Han går fint overens med de fleste løs, har ingen problemer i dagparken ihvertfall.

Jeg tror nok at det du ser i det daglige av usikkerhet kan være noe av problemet. Hans usikkerhet i kombinasjon med det jeg også tenker er ressursforsvar har nok gjort sitt til at han har tydd til biting. Terrierraser er vel også en del tøffere i trynet om det kan sies slik. 
At gubben har ropt og brølt for å få ham til å slutte med noe eller tie stille har virkelig ikke vært måten å håndtere en usikker og stresset hund på. Ikke at det er eneste årsak, men det hjelper ikke på det som ligger i ham i utgangspunktet. Og en hovedregel for alle hunder må jo være at det er en type oppdragelse de skal forholde seg til, ikke to vidt forskjellige. Jeg vil tro han blir meget forivrret av det. 

Jeg synes også at oppdretteren din er veldig rar. Jeg ville heller ikke gått til henne for råd for å si det slik... 

26 minutter siden, Siri skrev:

 

Utgangspunktet er jo ikke eiers feil, men resultatet blir jo det - det er deres reaksjon som trigger at hunden biter liksom. Jeg tror ikke "å si fra" er rette strategien.... det trigger jo bare mer biting.

Enig. Nettopp fordi jeg ser dette som en usikker og stresset hund. Da må man være i helt andre enden av skalaen for å skape trygghet og skape selvtillit. 

Dette er en dag som passer best å sløve på kjenner jeg. 
Har halvsovet på sofaen i hele ettermiddag, og er fortsatt trøtt. Hva enn det er jeg har blitt smittet av eller som ligger og ulmer her så er vel eneste løsning å sove det ut. 
Men jeg har klart å ta ut og inn av oppvaskmaskinen, satt på en maskin med klær, og nå skal jeg snart ut på en kjapp tur med Sjef. 
Jeg er uendelig glad nå for at jeg har lært ham å slappe av. Han har ligget fint ved siden av meg i hele dag og bare tatt det med ro :wub: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 3.9k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Han bestod både praktisk og teoretisk eksamen,  flinkeste Bonden min!

Gjett hvem sin lille fineste Fettergutt som har A-hofter og 0-albuer?  

Iskaldt her i dag! Ikke så mange kuldegradene, men sterk og sur vind. Brrr!! Noen som har lyst å se bilde av mitt kommende gull? Synes det er lenge å vente og glede seg "alene", så det må da gå b

Posted Images

22 minutter siden, Pringlen skrev:

Både enig og uenig. Nå kjenner jo ikke jeg hunden. Om den biter av usikkerhet, som mange gjør, er jeg enig. Men slik jeg har tolket pixies innlegg, biter hunde fordi den har ressursforsvar, og har funnet ut at biting er en grei måte å få beholde skattene sine. Om det stemmer, hjelper det i hvertfall ikke å la den få vilja si :)

Jeg kjenner jo heller ikke bikkja, og heller ikke hvorfor den biter. Om den biter pga ressursforsvar, så tror jeg like vel ikke det er noe hjelp i å "banke bikkja" - for skal man ty til slik oppdragelse, så MÅ man vite hva man gjør, når man skal gjøre det og hvor hardt man trenger å ta i. Det er det ikke så lett å vite når man har sin første hund. Det er nok enklere å vite når man har oppdratt en del drittbikkjer over noen år *host*. 

19 minutter siden, Pixie skrev:

Jeg har prøvd å få gubben til forstå at det f.eks. ikke hjelper å brøle "nei" eller "hold kjeft" fra sofaen når bikkja står og bjeffer, men skal ta en runde til med det. Jeg har jobba MYE med å få til bytte, og være tålmodig og bare vente ut bikkja til han faktisk slipper det han har i munnen og får godbiten jeg har, men noen ganger kan jeg ikke vente. Vil helst ikke han skal sitte med et batteri i kjeften i 5 minutter liksom... Og jeg jobber mye med meg selv for å bare være rolig og nøytral i de situasjonene, ikke stresse og ikke gjøre ham oppjaga. Men det kan nok godt være at jeg ikke klarer det helt, for jeg vet jo at det kommer til å ende med biting...

Noen ganger må man jo bare berge bikkja eller gjenstanden - eller begge - og da får man bare innse at det kan ende med å bli bitt. Men da gjør man det vel vitende om at hunden kommer til å gjøre det, OG vel vitende om at det ikke hjelper en dritt på oppdragelsen eller forholdet dere i mellom. På klikkerspråket kalles vel dette "brannslukking" - og er bare en redningsaksjon. Å straffe ham i etterkant (time-out) har lite forseg. Man får heller tenke etterpå hvordan man kan hindre at slike situasjoner oppstår. 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Klematis
3 timer siden, Bananen skrev:

@Klematis: Det var denne effekten jeg tenkte på. For en del år siden var det en person som ble drept utenfor huset sitt. Det var mange vitner (naboer) som så det hele gjennom vinduene sine. Ingen gjorde stort med drapsmannen. Det er egentlig en ganske skummel effekt, men sånn er som regel (nesten) alle dyr. :hmm:

 

Ja, vet ikke om vi tenker på den samme jenta men det var ei som ble drept for en del år siden med tilskuere uten at noen grep inn. Så en dokumentar om den saken. Veldig skummelt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, Pixie skrev:

Skal gjør det så snart jeg får logga inn på nkk igjen :ahappy:

Bitehemning er det vi som ikke har klart å lære ham, ressursforsvaret kan jeg ikke se at vi har gjort noe for å fremkalle.

Skulle ønske jeg kunne skru tida tilbake og begynne på nytt...

Ressursforsvar trenger man ikke å fremkalle. Enkelte raser/individer er mer disponible for ressursforsvar i genene. 

Vi har en hunderase som kan ha ressursforsvar, og har jobbet for å motvirke det fra dag 1, og lært opp alle som skulle passe han.

Vi har feks gitt bedre godbiter til han når vi har vært i nærheten mens han har tygd på noe godt/spist på et eller annet (kastet de i nærheten av han). Hvorfor ikke kaste pølsebiter på gulvet mens han tygger på noe (lovlig)? Og bruk samme teknikk når du vil ta i fra det ulovlige (nå i starten)? Kast masse godbiter/tyggeting rundt og ha fest, sånn at han slipper det ulovlige og fokuserer på maten?

 Det er utrolig viktig å "aldri" ta fra hunden, man skal alltid tilføre. FOR det gjør at de få gangene man må grave hunden i kjeften eller en unge starter å dra beinet ut av kjeften på hunden - så forebinder hunden utelukkende menneskeligkontakt med noe positivt (mer godis), og det er større sannsynlighet for at hunden ikke rekker å reagere/reagerer ikke pga den er forebindelsen den har.

For å ta et eksempel med vår hund. C skulle absolutt være så sta, og sa "det går da helt fint å ta det i fra han, og gi det tilbake". Ja, det går fint pga vi har trent hundne til å forvente belønning om vi nærmer oss han mens han tygger. Luiz ligger nå aldri å tygger noe høyverdig ved siden av C... Og om han tilfeldigvis skulle legge seg ved siden av C, og C prøver å kose han, så går han.. Slik oppførsel har han bare rundt C. De hadde nemlig en sheltie som de hadde trent med å ta fra, og det hadde gått så bra (fordi han ikke har et eneste ressursforsvar-gen i kroppen).

Sheltievalpen jeg har nå, kunne jeg sikkert ha tatt fra ting hele tiden uten å trigge noe. Vi har ikke trent henne på samme måte som Luiz pga hun har ikke hatt det samme behovet. Men vi prøver heller ikke å fremprovosere det. 

 

Time out er forresten mest effektivt når den varer i ca 2 min. Hunder forebinder ikke straff slik som vi tenker. Aldri gi time out som ødelegger språket.. Du vil faktisk heller at hunden skal knurre enn å gå rett i angrep - uten forvarsel. Men såklart helst unngå hele situasjonen ved bruk av andre måter. 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Toddy hadde heldigvis ingen skader på øyet. Han er jo så lykkelig over at noen tar på han, så han likte dyrlegen godt.

Og vice versa. 

Han fikk masse skryt for gemytt og for at han er "perfekt" bygd i forhold til funksjonalitet.  Tror hun likte huskyer gitt. 

Fikk med noe øyegele og så skal vi følge opp med saltvann. 

  • Like 12
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mamma knuste skjermen på den nyeste PCen min for noen måneder siden. Maskinen fungerer selvsagt enda, så har brukt ekstern skjerm, les TVen, eller den gamle skole-PCen. Nå presterte jeg å slå en kraftig sprekk i denne også, ARGH! Vips så hadde man ingen brukbare datamaskiner i hus og en hel haug med gjøremål...

Ikke råd til å kjøpe meg ny maskin og skjermene er like dyre. Håper noen har en skole-PC liggende så man kunne fått skjermen av eller overtatt maskinen :gaah:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skulle hente ut p-piller på apoteketi Flekkefjord i helgen. Men de hadde ikke inne, og får ikke inn før i uke 4. Hun sjekket lager i Stavanger, men hjn rådet meg til å sjekke en annen kjede, for sånn jeg forsto det hadde ikke de i Stavanger heller inne. Nå sjekket jeg vitus apotek, de har ikke inne heller.. 

Hva gjenstår da? Har sjekket apotek1 og vitus apotek. Boots? 

Skal jo liksom finne frem også, jeg tenkte å ta en runde etter jobb imorgen om ikke været er altfor gale. Jeg trenger de pillene før neste torsdag!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skulle hente ut p-piller på apoteketi Flekkefjord i helgen. Men de hadde ikke inne, og får ikke inn før i uke 4. Hun sjekket lager i Stavanger, men hjn rådet meg til å sjekke en annen kjede, for sånn jeg forsto det hadde ikke de i Stavanger heller inne. Nå sjekket jeg vitus apotek, de har ikke inne heller.. 
Hva gjenstår da? Har sjekket apotek1 og vitus apotek. Boots? 
Skal jo liksom finne frem også, jeg tenkte å ta en runde etter jobb imorgen om ikke været er altfor gale. Jeg trenger de pillene før neste torsdag!

Hvis du har e-resept skal det vel gå å bestille fra nettapoteket til Komplett?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når man kommer på at man skal begynne å trene apport nå og har feber og bruker en dummy han aldri har sett før... jah.. ikke noen kjempestor suksess, mest fordi jeg ble irritert.. sukk... dårlig hundeeier.no... 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hjemme fra teorikveld på valpekurs med en litt vond klump i magen. Blant annet ble det sagt at vi skal roe ned valpene (altså da små valper på 3-6 måneder) ved å ta tak i halsbåndet og vri til de kjenner ubehag (altså effektivt kvele valpen til den overgir seg). Er det noe dere hadde reagert på, eller er jeg overhysterisk her? Det føles så veldig feil å skulle behandle en liten valp sånn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Vilje skrev:

Hjemme fra teorikveld på valpekurs med en litt vond klump i magen. Blant annet ble det sagt at vi skal roe ned valpene (altså da små valper på 3-6 måneder) ved å ta tak i halsbåndet og vri til de kjenner ubehag (altså effektivt kvele valpen til den overgir seg). Er det noe dere hadde reagert på, eller er jeg overhysterisk her? Det føles så veldig feil å skulle behandle en liten valp sånn.

Jeg hadde latt det bli med den ene kvelden jeg. Min tid er for dyrebar til å kaste bort på vrøvl og dårlig behandling.

  • Like 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Vilje skrev:

Hjemme fra teorikveld på valpekurs med en litt vond klump i magen. Blant annet ble det sagt at vi skal roe ned valpene (altså da små valper på 3-6 måneder) ved å ta tak i halsbåndet og vri til de kjenner ubehag (altså effektivt kvele valpen til den overgir seg). Er det noe dere hadde reagert på, eller er jeg overhysterisk her? Det føles så veldig feil å skulle behandle en liten valp sånn.

Du overreagerer ikke! Ikke gjør det. Sett deg heller ned på huk, hold heller valpen rolig fast, mens du stryker den på brystet:|

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Vilje skrev:

Hjemme fra teorikveld på valpekurs med en litt vond klump i magen. Blant annet ble det sagt at vi skal roe ned valpene (altså da små valper på 3-6 måneder) ved å ta tak i halsbåndet og vri til de kjenner ubehag (altså effektivt kvele valpen til den overgir seg). Er det noe dere hadde reagert på, eller er jeg overhysterisk her? Det føles så veldig feil å skulle behandle en liten valp sånn.

Jeg hadde ikke gått tilbake. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Line skrev:

Jeg hadde latt det bli med den ene kvelden jeg. Min tid er for dyrebar til å kaste bort på vrøvl og dårlig behandling.

 

Akkurat nå, Elita2005 skrev:

Du overreagerer ikke! Ikke gjør det. Sett deg heller ned på huk, hold heller valpen rolig fast, mens du stryker den på brystet:|

 

Akkurat nå, Pixie skrev:

Jeg hadde ikke gått tilbake. 

Det er sure penger for en student, men hovedtanken her var valpekurs så samboeren kunne lære litt. Jeg har hatt valp før og vi trener flere ganger i uka med NRH. Men dette vil jeg strengt tatt ikke at han skal lære. Hun mente også at det var tull å bruke godbiter i hverdagslydigheten, for da måtte man jo alltid gå med pølsebiter på seg. Ett eldre ektepar med en dvergschnauzervalp fikk beskjed om at hvis valpen la seg ned på asfalten og ikke ville gå tur skulle de bare dra den etter kobbel/halsbånd om den så må slepes i 200 meter. En annen eier med en setter-valp på 12 uker spurte hva hun skulle gjøre for å få valpen til å slutte og pipe når den lå på plassen sin, og fikk beskjed om at da måtte det korrigering til, men metoden man skulle bruke for å korrigere ville hun ikke ta høyt i plenum for da kunne folk misforstå. Hun hadde da altså ingen løsning annet enn en løsning som hun ikke ville si høyt. 

Reagerte også litt på at hun at det ikke var mulig å lære en hund å gå pent i bånd i en sele, og at å leke som belønning ikke var bra. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Vilje skrev:

 

 

Det er sure penger for en student, men hovedtanken her var valpekurs så samboeren kunne lære litt. Jeg har hatt valp før og vi trener flere ganger i uka med NRH. Men dette vil jeg strengt tatt ikke at han skal lære. Hun mente også at det var tull å bruke godbiter i hverdagslydigheten, for da måtte man jo alltid gå med pølsebiter på seg. Ett eldre ektepar med en dvergschnauzervalp fikk beskjed om at hvis valpen la seg ned på asfalten og ikke ville gå tur skulle de bare dra den etter kobbel/halsbånd om den så må slepes i 200 meter. En annen eier med en setter-valp på 12 uker spurte hva hun skulle gjøre for å få valpen til å slutte og pipe når den lå på plassen sin, og fikk beskjed om at da måtte det korrigering til, men metoden man skulle bruke for å korrigere ville hun ikke ta høyt i plenum for da kunne folk misforstå. Hun hadde da altså ingen løsning annet enn en løsning som hun ikke ville si høyt. 

Reagerte også litt på at hun at det ikke var mulig å lære en hund å gå pent i bånd i en sele, og at å leke som belønning ikke var bra. 

Er dette i regi av en hundeklubb? I så fall ville jeg nok sendt en mail til klubben og fortalt dette, jeg får helt vondt av valper og eiere...

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Vilje skrev:

 

 

Det er sure penger for en student, men hovedtanken her var valpekurs så samboeren kunne lære litt. Jeg har hatt valp før og vi trener flere ganger i uka med NRH. Men dette vil jeg strengt tatt ikke at han skal lære. Hun mente også at det var tull å bruke godbiter i hverdagslydigheten, for da måtte man jo alltid gå med pølsebiter på seg. Ett eldre ektepar med en dvergschnauzervalp fikk beskjed om at hvis valpen la seg ned på asfalten og ikke ville gå tur skulle de bare dra den etter kobbel/halsbånd om den så må slepes i 200 meter. En annen eier med en setter-valp på 12 uker spurte hva hun skulle gjøre for å få valpen til å slutte og pipe når den lå på plassen sin, og fikk beskjed om at da måtte det korrigering til, men metoden man skulle bruke for å korrigere ville hun ikke ta høyt i plenum for da kunne folk misforstå. Hun hadde da altså ingen løsning annet enn en løsning som hun ikke ville si høyt. 

Reagerte også litt på at hun at det ikke var mulig å lære en hund å gå pent i bånd i en sele, og at å leke som belønning ikke var bra. 

Høres ekstemt gammeldags ut i tankegangen.... 

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, maysofie skrev:

Mamma knuste skjermen på den nyeste PCen min for noen måneder siden. Maskinen fungerer selvsagt enda, så har brukt ekstern skjerm, les TVen, eller den gamle skole-PCen. Nå presterte jeg å slå en kraftig sprekk i denne også, ARGH! Vips så hadde man ingen brukbare datamaskiner i hus og en hel haug med gjøremål...

Ikke råd til å kjøpe meg ny maskin og skjermene er like dyre. Håper noen har en skole-PC liggende så man kunne fått skjermen av eller overtatt maskinen :gaah:

Dersom du er i Bergen-ish-området ein sving, så kan du få ein gammal pc-skjerm som eg truar med å kaste. (Om ikkje pluttemann faktisk har kasta den alt.)

8 minutter siden, Vilje skrev:

Hjemme fra teorikveld på valpekurs med en litt vond klump i magen. Blant annet ble det sagt at vi skal roe ned valpene (altså da små valper på 3-6 måneder) ved å ta tak i halsbåndet og vri til de kjenner ubehag (altså effektivt kvele valpen til den overgir seg). Er det noe dere hadde reagert på, eller er jeg overhysterisk her? Det føles så veldig feil å skulle behandle en liten valp sånn.

Det høyrdest veldig utdatert ut, såg resten du skreiv og, det hadde eg definitivt reagert på. Er det ein hundeklubb som arrangerer?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 minutter siden, Vilje skrev:

 

 

Det er sure penger for en student, men hovedtanken her var valpekurs så samboeren kunne lære litt. Jeg har hatt valp før og vi trener flere ganger i uka med NRH. Men dette vil jeg strengt tatt ikke at han skal lære. Hun mente også at det var tull å bruke godbiter i hverdagslydigheten, for da måtte man jo alltid gå med pølsebiter på seg. Ett eldre ektepar med en dvergschnauzervalp fikk beskjed om at hvis valpen la seg ned på asfalten og ikke ville gå tur skulle de bare dra den etter kobbel/halsbånd om den så må slepes i 200 meter. En annen eier med en setter-valp på 12 uker spurte hva hun skulle gjøre for å få valpen til å slutte og pipe når den lå på plassen sin, og fikk beskjed om at da måtte det korrigering til, men metoden man skulle bruke for å korrigere ville hun ikke ta høyt i plenum for da kunne folk misforstå. Hun hadde da altså ingen løsning annet enn en løsning som hun ikke ville si høyt. 

Reagerte også litt på at hun at det ikke var mulig å lære en hund å gå pent i bånd i en sele, og at å leke som belønning ikke var bra. 

Går det ikke an å be om pengene tilbake, ettersom dere er misfornøyde og det ikke viste seg å være som dere forventet?

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 minutter siden, Vilje skrev:

Det er sure penger for en student, men hovedtanken her var valpekurs så samboeren kunne lære litt. Jeg har hatt valp før og vi trener flere ganger i uka med NRH. Men dette vil jeg strengt tatt ikke at han skal lære. Hun mente også at det var tull å bruke godbiter i hverdagslydigheten, for da måtte man jo alltid gå med pølsebiter på seg. Ett eldre ektepar med en dvergschnauzervalp fikk beskjed om at hvis valpen la seg ned på asfalten og ikke ville gå tur skulle de bare dra den etter kobbel/halsbånd om den så må slepes i 200 meter. En annen eier med en setter-valp på 12 uker spurte hva hun skulle gjøre for å få valpen til å slutte og pipe når den lå på plassen sin, og fikk beskjed om at da måtte det korrigering til, men metoden man skulle bruke for å korrigere ville hun ikke ta høyt i plenum for da kunne folk misforstå. Hun hadde da altså ingen løsning annet enn en løsning som hun ikke ville si høyt. 

Reagerte også litt på at hun at det ikke var mulig å lære en hund å gå pent i bånd i en sele, og at å leke som belønning ikke var bra. 

Jeg ville nok insistert på å få tilbake pengene - og evt skrevet en mail til klubben/hundeskolen om at slik steinalderundervisning med inkompetent instruktør ikke bør foregå nå til dags. Eller noe sånt  (jeg er ikke kjent for å være så diplomatisk anlagt :aww:). 

  • Like 17
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest *Kat84*

Å herlighet @Vilje
Dette skjønner jeg godt at du reagerte på! Alt det her på en kveld? Det høres ut som noe som kunne kommet fra en hundeskole i Oslo jeg har hørt litt av hvert rart om. De er like utdaterte der. 

Dette skal ikke du akseptere, og ikke skal du betale for det. 
Krev pengene tilbake, og finn et kurs arrangert av kompetente folk. Faktisk ville jeg dratt det så langt som å klage dem inn til NKK, og hvis det er i regi av en klubb ville jeg lagd inn en klage til styret. Hadde ikke styret tatt tak, ville jeg skrevet en krass melding på facebooksiden deres også :aww: 

PS: 
Så at du svarte samtidig som meg. 
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...