Gå til innhold
Hundesonen.no

Magedreining? Kennelhoste?


soelvd
 Share

Recommended Posts

Monti, golden retriever, begynte i går med brekninger. Det kom ganske plutSelig og etter det brakk han seg i "serier" 1-2 ganger i timen, ingenting kom opp. Har fulgt nøye med på han men ingen forandring i allmenntilstand, ingen oppblåst mage. I natt har jeg også våknet av at han brekker seg. 

I morgentimene har han derimot begynt å hoste også. Han kan hoste mange små host og brekke seg til slutt eller han kan bare brekke seg. Virker som hostingen blir provosert av aktivitet mens brekningene alene gjerne kommer når han ligger ro. Ikke fått tak i veterinær enda. 

Noen tanker? Hører med i historien at han for halvannet år siden ble operert fori lammelser i strupehodet, noe som gjør at han brekker seg lettere enn andre ved feks drikking og at han generelt gjerne fungerer litt annerledes i halsen. 

Bonusspørsmål: en av hundene her er ikke vaksinert, men det er gjerne håpløst å unngå smitte? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, MaritaS skrev:

Kan være noe som sitter fast? Han er jo en rase som er kjent for at de kan finne på å smake ting ;)

Ingen umulighet, han ble operert for det i fjor. Men dette begynte i bilen etter mange timer der, så han har jo ikke fått spist noe?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, soelvd skrev:

Ingen umulighet, han ble operert for det i fjor. Men dette begynte i bilen etter mange timer der, så han har jo ikke fått spist noe?

Aldri si aldri. Pus kastet i går opp en bit av et rødt julegavebånd, det har vi ikke hatt i hus siden før julaften, så den har nok ligget inni der en stund. 

For noen år siden hadde hun fått i seg hyssing, da oppførte hun seg ganske likt som Monti, men hadde i tillegg "oppkast" av skum, allmenntilstanden var upåvirket.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har faktisk glemt denne tråden, travel julestri... Tusen takk for alle svar! I dag snakket jeg med en god venninne med hund (våre går en del sammen) og hun hadde visst hostet og brukket seg i halvannen mnd, veterinær mente det skulle sees an. Nå fant hun derimot orm i oppkastet, så mistanken der er lungeorm. Så da er det kanskje lurt å sjekke OM det kan være det samme hos Monti. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...